שירשור פרק 24 - ממשיכים בקוסטה ריקה

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך
נראה כאילו שני היתה באיזה התקף חרדה קטן

לעמותה שי - לדעתי הוא פיברק את הפחד שלו מנחשים. זה פשוט היה נראה משחק.
בכלל נחש הוא לא חיה כזאת מפחידה כשיודעים שהוא לא ארסי.

כמהאפשר

New member
זה לא משנה, גם עכביש או מקק לא "מפחידים". וגם מים לא מפחידים

יש אנשים שיש להם פחד ויש אנשים עם בעתה אמיתית מדברים מסוימים.
&nbsp
לגבי הזוג הנ"ל- אני לא יודעת.

כמהאפשר

New member
כמה דברים

כמובן שהדיון הזה חוזר בכל עונה וכמעט בכל תכנית- כואב לי מאוד שבשביל לבדר צופים מכאיבים לבעלי חיים.
כואב לי שמשתתפים מבצעים את המשימות הללו בלי לפצוח פה.
כואב לי שאף אחד שם לא אומר שום דבר על זה. לא בהפקה, לא מהמשתתפים.

גם בעונה עם האינקוויזיציה, לדוגמא, פשוט ישבתי ובכיתי מול הטלוויזיה. מה לעשות,
אני די בטוחה שלבעלי חיים לא נעים, מבהיל ולא מובן למה מישהו תופס אותם, צורח מולם, מפיל אותם מגובה על האדמה או זורק לתוך קופסא או כלוב במקום להניח בצורה נורמלית.. למה? כי הם נראים שונה מבני אדם אז זה נורא משעשע שמישהי צורחת.
זה משעשע, רק שיש פן אחד לדברים.
כנ"ל עם האינקוויזיציה. כמה פעמים מתוך ה10פעמים שמישהו דחף את היד פנימה, עם ציפורניים ארוכות, הוא דחף אצבע או ציפורן לתוך עין של עכבר? או לתוך הצלעות שלו שגם ככה עדינות? כמה פעמים השליכו שם את העכברים על הרצפה כי "אמאלה, עכבר?!!!"
ועוד וכן הלאה ובכל תכנית.

וובה ואלה אכן מקסימים.
ולגבי שני- יכול להיות שהיא באמת מבועתת מעכבישים, אבל נראה לי שהיא פשוט נכנסה להיסטריה. כי הכרתי אנשים עם ארכנופוביה, זה לא עובר "בין רגע" וגם לא אחרי שתי דקות. זה אדם שלא רואה בעיניים, שנכנס לאמוק, בדרך כלל, אמוק מוחלט לגמרי. מוזר לי נורא ששניה אחרי זה היא נרגעה והייתה סבבה לגמרי והתחילה לצחקק איתו.

ואחרון, מאוד מאוד לא אהבתי את הציטוט של הבנות מהתורה "להשפיל" את אלכסה.
אל תבואו ותצטטו את כוחו של הקב"ה, אל תביאו פסוקים בשטויות של הנקמות הקטנות שלכן. תצטטו אותו במשהו טוב או אל תצטטו בכלל. סתם חילול שם ה'. תאמרו שכוחו של הקב"ה להרים אתכן בשפל שלכן, להרים ולתת כוחות- אבל לא לבוא ולצטט- תראי תראי, הוא עוד יוריד אותך למטה כי את גאוותנית. כמה שעקיבא וענהאל הוציאו שם נהדר לדתיים, כך הן פשוט עושות את ההיפך.

כמהאפשר

New member
הציטוט שלהן

ובכלל של לא מעט אנשים רק מראה כמה מעט הן מבינות ביהדות וכמה קטנה ההבנה שלהן מהו הבסיס של התורה וערכי התורה.
&nbsp
הציטוט שלהן מזוויע וזה בדיוק מה שכתב כאן מישהו-
לקחת תורה או את הקב"ה ולהתאים אותו למה שנוח לך. ולא למטרה חיובית אלא למטרת לשלוח חצים, לתכונות כל כך שליליות בך.
זה נקרא חילול ה, כי את גם טורחת לעשות את זה בטלוויזיה.

25330

New member
הפסוק אולי טוב, אבל רלוונטי לעבודה זרה

לא כאן המקום לשאלות פילוסופיות-תיאולוגיות.

עם-זאת, כמו באיסלם, קתוליות מאוחרת, קלווינזם (בניגוד ללותרנים) גם היהדות מבוססת על דיכוטומיה: "המבדיל בין קודש לחול...". קודש וקדושה מזה וחולין מזה. כך למשל למקדש (קודש) אסור להכניס טומאה ("שלא נדע מטומאה" כממרו המכונן של תום קשתי הזכור לטוב). כך למשל, הונמכו פתחי הכנסיות בימי הביניים כדי שרוכבי הסוסים יאלצו לעצור, לרדת מסוסיהם ולא להכנס רכובים עמם ועל-גבם, לכנסיה. מוסלמי נדרש לחלוץ את נעליו ולרחוץ לפני שיפנה לקודש-לתפילה או, שיכנס למסגד.

קידוש החולין והפיכת החול (משחק טלויזיה) לעניין דתי (נושא לתפילה, אלוהות וכו') כמוהם כעבודה זרה, לפחות, על-פי התפיסה היהודית. כגיורת הצדקת ענאל - שהיטיבה להדגים ב"מרוץ למליון," מדוע (כמאמר חז"ל): "קשים גרים לישראל כספחת" (והסברו הפסיכולוגי המרתק של המהר"ל) - ובן זוגה רבי עקיבא (איש לא כל-כך צנוע, כך נדמה) גיוסו של אלוהים כמכונת משקאות/כריכים אוטומטית לכל צורך מהווה עבודה זרה או הפיכה רדוקטיבית של אלוהים הכל-יכול, לעובדת סוציאלית (כמאמרו של פרופ' ליבוביץ').

מעבר ללהיות "הכי" ב"מקום הכי לא" (הכי דתיה בתור יוצאת בשאלה, בתוכנית טלויזיה נטולת אנשי דת או תוכן דתי ולא נאמר למשל: כדתיה במסגרת דתית משל,"peer review") מבחינה תיאולוגית ומחשבה יהודית, מעשהן של הדתלשיות (ופרחות תמיד, ככל הנראה) מלמד שגם כדתיות, תלמידות חכמים הן כנראה, לא היו אי-פעם. לא אלוהים ולא תפיסת האלוהות ביהדות שווה למכונת משקאות אוטומטית: שלשלי מטבע/תפילה קבלי משקה/התגלות אלוהית.

במקרה הטוב יש במעשן בורות וחוסר הבנה ביסודות היהדות. במקרה הגרוע יותר, מעשן שקול, מבחינת תיאולוגיה יהודית, לעבודה זרה. מ"מעמקים קראתיך יה" התכוון אכן למצב של מעמקים, צניעות, קטנות והכנעת ראש בפני הנצח והקודש. ודאי שלא נשיאת שם אלוהים לצורך משחק טלויזיה והכנסת קדושה למסגרת שכולה חולין.

SivanCA

New member
אהבתי....גם לי לא בא טוב הרכיבה על הדת מתי שנוח

יכול להיות לדעתך שבגלל שיוכי ולינור מלוהקות על המישבצת של הדתיות לשעבר....עוזרים להן או שדוחפים אותן לשחק דתיות ולהגיד דברים כאילו דתיים....?
מעניין שהעונה לא ליהקו ממש דתיים אז אולי הדתל"שיות צריכות לייצג את המשבצת הדתית כמו שעשו דתיים ממש ומסורתיים בעונות הקודמות..?
אחלה פוסט....דרך אגב

25330

New member
(x2) עלית על משהו
מסכימה בהחלט

זה רעיון, מעבר למשחק תפקידים וליהוק על משבצת נתונה יש הגיון רב שההפקה דוחפת ומעודדת את הדתיות לשעבר (ופרחות לעולם ועד, כך נדמה) להוועץ עם רבי בנימין (המחליף של הסבא מהפקס בעונה קודמת?) ובכלל, להכניס קודש לחול (ולהפוך חול לקודש) כדי שאנו הצופים (המאותגרים כמובן) לא נתבלל ולא נשכח - נדע את הסטורליין, ונזכור את משבצת הליהוק.

במקרה של מקורבי ההפקה הדחיפה וההתערבות אכן יותר מורגשות. רוני סופר-קשה-לה-תמיד בעבר, ועדיין: אלכסיס הפלסטיק והיהלום בובו העובר לצדה, מראליטי למשנהו, במשחק התפקידים והכניסה לדמות המאולצת, מוגזמת ותמיד משודרת ועוברת "עריכה" - פעם מכשפה יפיפיה, פעם נסיכה פצועה, תמיד גיבור חיל המוסר נפשו כרומיאו למען אהובתו וכו' - בולטים ואכן מתאמים לאבחנה הדקה שלך. אכן די הגיוני לשער שההפקה היא זו שאחראית לתווך ולעזור לצמד השיער צבוע-מודבק-מוחלק TV סטייל, להתקשר עם אלוהים - בחסותו של הספונסר-מתווך, רבי בנימין ובלעדיה - ולהפוך אותו בתוך כך, לעובדת סוציאלית או מכונה אוטומטית להגשמת משאלות אינסטנט.

תודה לדבריך כאן ולמטה בשרשור זה
.

יוכי ולינור... איכסססס!@!!!

ראו שאלכסה נפלה ולא נתקעה בה בכוונה....
אני ממש לא סובלת אותן.
&nbsp
אני לא מתה על אלכסה גם אבל בהחלט מעדיפה אותה על פני המעפנות האלה
מקווה שיעופו.

אחת התוכניות היותר מצחיקות העונה....

מאוד נהנתי מהפרק הזה וזו הסיבה שאני ממשיך לצפות במירוץ למרות הנגיעות המתסכלות של ההפקה ליצירת מתח (ואני ממש לא מדבר על העריכה) וספק תוצאה סופית מכורה.
למרות שאני משתתף בצערם של המתמודדים במשימת החרקים\זוחלים, זה היה מבדר לראות אותם מתפתלים מפחד. אני בעצמי הייתי הייתי מתנהג באופן זהה אבל זה עדיין מצחיק. וכאשר עורכים את הפרק כמו שצריך, זה אפילו עוד יותר מצחיק. ככה אפשר ליצור תוכנית מבדרת ולמשך צופים בלי לעבוד על אנשים בצורה בוטה. אם רוצים תוכנית יותר מותחת אז צריך לשנות את צורת החשיבה. אבל בישראל זו תוכנית בידור ולא מתח. לא שזה כל כך נורא.
ומשימת הקוקוסים הייתה משימה בדיוק כמו שאני אוהב - הזדדמנות לעקוף זוגות במקביל בלי לחכות עד שמגיע התור. זה מה ששני ושי (סוף סוף נזכרתי בשמות) עשו. יותר משימות כאלו במיררוץ וזה נהדר. היא כמו משימת החציר או בבושקות או ארגז חול (בהנחה ולא רומזים איפה נמצא הרמז). והיא גם משימה שלוקחת הרבה זמן. יחד עם זאת, תמיד לפי העריכה זה לא נראהה כאילו המאמץ שהם השקיעו יפגע בהם בהמשך היום הזה. כשהם סיימו את הקוקוסים הם גמורים מעייפות אבל אחרי זה (ובתוכנית הבאה) הם לא נראו גמורים מעייפות.

פרק נהדר. חבל לי על טום ואוריאל. קצת מגיע לאלכסה. מקום גרוע

יצליח אולי לאפס אותה. להוריד קצת הגאוותנות. התחושה שהיא מלכת העולם.
נכון לעכשיו, נראה שאין מה שיעצור את מאירי ודניאל. זוג חזק, יציב עם שיתוף פעולה מעולה.
שני ושני, אחד הזוגות האהובים עלי, חזקים אבל לא יציבים. יכולים ליפול לשטויות.
גל וליאל, פשוט לא מעניינים אותי.
אלה ווובה, מקסימים, אוהבת אותם. אם לא ישמו להם פרסה/עצור יש סיכוי שהם יצליחו להישאר.
יוכי ולינור, הפרק היו חמודות יותר, עדיין בין הזוגות שלא יהיה נורא אם יודחו, אבל קודם גל וליאל וגם לא אכפת לי אלכסה וגל, היא מגזימה ואני בהתחלה מאד אהבתי אותה, את הפייטריות שלה.
טום ואריאל, אני ממש מקווה שיצאו מהמצב הקשה שנקלעו אליו, אוהבת אותם מאד והם זוג חזק.

הפרק הכי מצחיק ומעניין עד כה...

אלה וובה היו מדהימים!!!
החל משיתןף הפעולה בינהם ועד היחס לבעליהחיים.
&nbsp
שני הרגה אותי!!
שי ממש תמך בה ונסה להרגיע אותה....שיחק אותה...
היא ממש הצחיקה אותי כשרדפה אחריו.
&nbsp
אלכסה ורז גם תקתקו את המשימות......שוב כואבת לה הרגל???
שה לי להאמין שהם יפרשו בכלל נחש...
שמתי לב שאלכסה כמעט ולא נגעה בחיות...היא הייתה עם השרוול על כל היד...
בטח היא תתאפס על עצמה ותעשה את זה כרגיל...
מקווה שלא יעופו בגלל זה כי הם באמת עשו בצורה מדהימה את כל המשימות.
&nbsp
דניאל ומאירי- כל הכבוד על הרעיון עם החולצה!
&nbsp
יוכי ולינור- לא סובלת אותן, משתמשות בתורה בצורה בזויה לדעתי ומצטטות פסוקים סתם
אני לא אומרת שאלכסה מושלמת אבל לינור סתם חיפשה אותה...
מקווה שיעופו כמה שיותר מהר...
לא מגיע להם להיות שם...כל הזמן רבות ומתבכיינות ופשוט מעצבנות.
&nbsp
טום ואוריאל- הזוג המועדף עלי...
מסכן אוראיל....אני בטוחה שבסוף הם יעשו את המשימה...אני מקווה שזה רק לא יעלה להם בהמשך המשחק...
&nbsp
אני בחיים לא הייתי עושה את המשימה הזאת ולא את המשימה שאוכלים כל מיני חיות (אני צמחונית).
נמאס לי שמתעללים בבעלי חיים בשביל משהו כל כך דפוק כמו תוכנית בידור.
אני מודה שאני מפחדת מרוב החיות שם אבל עדיין לא הייתי רוצה לגרום להם כאב או נזק.
גם בעונה עם החזירים אני זוכרת את אנעל ויבניאל או מה שמם, ממש לא סבלתי אותם אחרי הפרק ההוא.

הדסהש1

New member
למי ישי פוביה לחרקים לא היה מסוגל

לעשות את המשימה, אלכסה כבר לוקחת את ענין הרגל
כסיבה להתבכינות, אבל כבר הישיגה להיות פרזנטורית
של שמלות כלה למעצב שמלות, היא ממש דוחה בהתנהגות שלה
,מרחמת על רז,

כמהאפשר

New member
ההבדל, בעיניי, בין יוכי ולינור ובין אלכסה בפרק הנוכחי

(במה ששידרו, אין לאף אחד מושג מה באמת הלך שם)-
הוא שאלכסה נפלה למטה וזה לא הוציא ממנה משהו שלילי. ז"א, זה הצליח להביא אותה למשהו אמיתי, בתוכה. לחזק את האדם שהיא. מה שהראו בפרק הוא שזה החליש אותה וזה מה שחיזק אותה, בעצם. לא על חשבון אחרים אלא חיזק אותה. את מי שהיא.
&nbsp
בעוד יוכי ולינור-
השתמשו ב"אחר"(באלכסה") כדי להתחזק. הן השתמשו באדם שנפל מולן או שהן הרגישו שהן הפילו כדי להרגיש טוב. כדי לטפס למעלה.
ראו שהן מדושנות עונג, במידה מסוימת. שזה מזין אותן, שזה מחזק אותן. לא ש"הן מתקדמות"- אלא שהיא נופלת.
&nbsp
בעיניי, זה הבדל עצום. המקום הזה, שאלכסה הניחה לעצמה לשחרר קצת. להיות חלשה, להיות פגיעה יותר(לא בכיינית אלא סתם חלשה יותר, רגועה יותר. לא מלאת שריונות כמו שהיא בדרך כלל)- זה מקום הרבה יותר ערכי משל יוכי ולינור שישבו ונראו מרוצות מעצמן כמו ילדות שרואות מישהו סובל וחוגגות על זה.
לא סתם כתוב "בנפול אויבך..". בכלל, זה משחק טלוויזיה. אלו אנשים, אנשים שבסך הכל באו יחד איתך לתכנית טלוויזיה. מילא הדברים מאבדים פרופורציה באח הגדול, שגם שם זה כבר לא בידוד שבו אתה מאבד קצת את התושה מה נכון ומה לא.
זה משחק שבו אתה רואה אנשים, אתה מתקשר עם העולם, יש לך בן זוג לצדך. יש לך מצפון מוסרי חזק ויציב.
קצת פרופורציות..

אכן. יצא מהן משהו כמעט סדיסטי ומאוד מאוד מגעיל.

ובאופן כללי יש בהן חלקים נורא הרסניים - הן פוגעות והורסות אחת את השניה. משהו מאוד בעייתי.

כמהאפשר

New member
לגבי כל שאר מה שכתבת-

לגמרי.
אני מבינה מאוד אנשים עם חרדה מבעלי חיים או כל דבר אחר. לצורך הענין פעם פחדתי פחד מוות(ויותר) מכלבים. יכלתי לזנק מתחת לרכב נוסע אם ראיתי כלב בקצה השני של הרחוב:)
התחלתי לצרוח, לא ראיתי ולא שמעתי שום דבר מסביב. בקיצור, יצאתי מאיפוס לגמרי. ההיפך הגמור ממני היום, שאני לא רואה שום דבר מסביב כשאני רואה בעלי חיים:) סוג של וובה חח:)
&nbsp
אבל בין חרדה, בין אפילו גועל שאתה לא שולט עליו... בין פחד. ובין להתחיל לדבר בצורה כזאת של "למה קב"ה ברא כזה גועל"...
לא יודעת.
אני תמיד חושבת, יש אנשים שהסבו לי כזה כאב לב ומעולם, מעולם לא איחלתי להם משהו רע. איך אפשר, זה כמו לומר על אדם שלדעתך נראה לא טוב או אדם עם מוגבלות מסוימת- למה קב"ה ברא כזה "גועל". מי את?
ואלו עוד אנשים שיש להם כלבים..
&nbsp
את לא חייבת שיהיה בבעלותך בעל חיים, את לא חייבת להתחתן עם בן אדם ממוצא X- כדי שתהיה לך בלב חמלה מינימלית. את בן אדם, עם העדפות, פחדים, רגשות, אמונות. זה לגיטימי ונהדר. בעיניי. וזה לא סותר בשום מקום חמלה, חיבור, כבוד וכו' לאותם בעלי חיים או בני אדם אחרים.
לגבי ענהאל ועקיבא(אחת המשימות המחרידות והמזעזעות בעיניי שהיו בתכנית. לקחת בעל חיים ולהפחיד אותו, לצוד אותו, לתפוס אותו- ולא במיומנות כזו שלא מכאיבה לו- להשליך אותו אח"כ כי זה מגעיל אותך... חבל שלא כולם רואים את זה ככה)- אני חושבת שהיא דווקא סתם פחדה מהחזיר. והוא, שגדל עם המחשבה שזו חיה טמאה, זה לא פשוט. אני חושבת שבמקרה שלו בכלל לא הייתי עושה את המשימה(אותם בכלל מאוד הערכתי על הדבקות בערכים, זה כל כך לא פשוט בתכנית כזו. הם לא רימו, לא היו צבועים ומעולם לא עיגלו פינות בקטעים של דת. ראו את זה בהכל- בדרך בה הם דיברו עם אנשים, הסתכלו על אנשים, בצעו את המשימות.. הכל).אחד מהם הקיא, אם אני לא טועה. תחשבי, את נמצאת שם באמוק של היסטריה, של בכי, של לחץ, של טירוף. לא יודעת האם לא הייתי מגיבה באותה צורה על משימה אחרת(לא בעלי חיים, אבל נניח אם זה היה קשור למשהו שאני מפחדת ממנו). במה זה שונה מחבר'ה שהקיאו מאוכל?
אם את זוכרת, נראה לי שענהאל כל הזמן נסתה לדבר אל החזיר ולומר שהם לא יפגעו בו וכו'.. מה שכן, היא כן אמרה למה קב"ה ברא חיה כזו וכו'. לא חושבת שזה נאמר מרוע, רק מפשטות מחשבה.

למעלה