הרשו לי להעיר על כמה אי דיוקים
הרשו לי להעיר על כמה אי דיוקים (בלשון המעטה). בתור אספן נשק קר, צרמו לי כמה מהדברים שנאמרו בהודעות מעלי. ראשית, קטאנטה היא בסופו של דבר, פיסת פלדה מושחזת, וככזו, היא לא תחתוך דרך בטון, והרבה חומרים קשים אחרים, גם ברזל היא לא תוכל לחתוך מבלי לספוג נזק, וחבל להרוס חרב טובה. קאטאנה, כמו כל חרב, נועדה לחתוך בשר, ובמאלכה זו אנו יודעים שהיא מצויינת!
שנית, יש להדגיש, קאטאנה אמיתית היא נשק לכל דבר והיא מאוד מסוכנת, צריך להזהר איתה, וזאת מפני שהיפנים משחיזים את החרבות שלהם מעבר לכל צורך מעשי (חרב לא צריכה להיות עד כדי כך חדה בשביל לחתוך, אפילו להבים שלא יחתכו את היד אם נעביר אותה עליהם יכולים לחתוך בצורה מרשימה מאוד במכת חרב) בנוגע לעניין החוקיות - אין מניעה להחזיק נשק קר בבית, אסור להסתובב עם זה ברחוב. (לצורך העניין, כל פריט חד, שננעל או שאורכו מעל 10 ס"מ אסור). כמו כן יש בעיה להכניס פריטים ארוכים לארץ (אם כי לאחרונה נאמר לי שתוקן החוק ופריטים ארוכים שאינם מושחזים מותרים בהכנסה לארץ). בהחלט יש בארץ חרבות אמיתיות, אצל אספנים. בעניין הקיפולים, רוב הקטאנות שתראה בארץ בחנויות או בשווקים, מעולם לא קופלו, הן פשוט שוייפו מחתיכת פלדה (stock grinding), והן פשוט פריטים תיירותיים ירודים. מטרת קיפול המתכת היא להפחית את ריכוז הסייגים (impurities) במתכת ולדחוס את המבנה בו מאורגנות המולקולות שלהם באופן שלא יפריעו לתכונות הטובות של הפלדה. בכל מקרה, לא ידוע לי על חרבות שמקופלות מאות פעמים (אולי מגיעים למאות שכבות, אבל אל תשכח שזה עניין אספוננציאלי), להב קאטאנה עשוי מכמה סוגי פלדה, לרוב שניים - אחת קשה, שבונה את השפה, ואחת רכה שמרכיבה את שאר הלהב ומטרתה לספוג זעזועים ולאפשר גמישות. מעבר לכך בליטוש החרב ובהשחזתה בעבודת יד מושקעות שעות רבות, וגם זה משפיע על איכותה של החרב. - איכותה בהחלט לא נמדדת רק בכמות הקיפולים (עניין די זניח לדעתי). מחיר של חרב עבודת יד חדשה יכול לנוע בין 1000$ ל6000$, ודאי שלא 77 אלף, מחיר זה שמור לפריטים הסטוריים מיוחדים מלפני כמה מאות שנים. (קאטאנה מקורית מלפני כמה מאות שנים זה עסק לא זול). יכולתי להרחיב עוד ועוד בנושא, אבל אני חושב שדי מיציתי את מה שרציתי לומר, יום טוב לכולם!