שיתוף ושאלה

Anna Karenina

New member
שיתוף ושאלה

שלום לכולם, לאחר חיפושים מייגעים ומתישים, נרשמתי למכון כושר חדש בתל אביב. אמנם היצע הספינינג לא נרחב במיוחד, אך כידוע, כשרוצים - מוצאים, ולכן אני בטוחה שאסתדר עם מה שיש ואפילו אעשה זאת בהצלחה. עם זאת, חייבת לשתף אתכם בחווית הספינינג הראשונה שלי במכון החדש. נכנסתי לחדר הספינינג מלאת ציפייה ואנרגיות לאחר הפוגה של שבוע בערך. מיד עם תחילת האימון ועד סופו, המדריכה השתמשה בסטים קבועים של מצב שלוש, ותוך כדי - מעין ניעות מוזרות של הגוף לארבעה כיוונים (פעמיים קדימה ופעמיים אחורה, סוג של אלכסונים או משהו דומה). מאחר והייתי בהלם טוטאלי (לא נתקלתי בסט כזה בעבר), העדפתי לשמור על מצב שלוש ידוע ו"משעמם", כפי שאני מכירה ויודעת לבצע. הייתי שמחה לקבל חוות דעת מכם - מה נסגר?! האם סט כזה הוא הגיוני? הרי ידוע שפוש-אפס, למשל, הם סוג של אסון. ומה לגבי הסט הנ"ל, שחזר על עצמו בשיטתיות לאורך כל השיעור? אשמח לקבל כל תשובה ולהחכים קצת
בתודה ובברכת יום קריר, נועה.

sportivit

New member
אומנם קטונתי...

אבל על סמך מה שאני יודעת ממש לא אמורים לזוז ולעשות כיראוגרפיה במצב שלוש, (ולא בשום מצב). לגבי פוש אפס, כפי שבטח ראית כבר גם בפורום הזה, הדעות חלוקות. תלוי את מי את שואלת.

sportivit

New member
עובדה שבמבחן המציאות

יש בשטח מדריכים רבים שעדיין עושים ויעשו פוש אפס במהלך השיעור. (מסתבר שבאופן מפתיע יש מדריכי ספינינג שלא שמעו על הקונצזוס בנושא
)

Tami661

New member
יש מדריכי ספינינג שלא שמעו על עוד הרבה דברים

זה עדיין לא אומר שעל אותם דברים הדעות חלוקות...

במבחן המציאות ../images/Emo4.gif

נשק גרעיני גורם להשמדה של בני אדם וסביבה ועם זאת ממשיכים במירוץ החימוש הגרעיני...

sportivit

New member
את רק מחזקת את דבריי

אכן נשק גריעיני גורם להשמדה המונית אך יש שיגידו שנשק גריעיני חשוב גם לקיומה של מדינה ולהמשך גורם ההרתעה. רוצה לומר, שאין שחור ולבן. לכל מטבע יש שני צדדים... ועובדה שיש מקומות כמו וינגייט, למשל, שממשיכים ללמד פושאפס בשיעורי ספיננג ויש עוד מדריכים בכירים שחושבים שפושאפס בזמן השיעור הוא לא טרגדיה.

אסתכן להישמע דמגוגית ואגיד שאם נשק גרעיני

יהיה טאבו לא תהיה לו חשיבות כלשהיא. פוש אפס לא טרגדיה ולא נתפס בעייני ככזה, הוא רק מיותר לחלוטין ועלול להסב נזק שלא לצורך. מדריכים בכירים.... אני

לא הגיוני

לדעתי זה נובע מכאלו שרוצים להפוך את השיעור ליותר "מענין". יש חשש, טבעי יחסית, של מדריכים המרגישים שרכיבה במגוון מנחים מצומצם עשוי לשעמם את המתאמנים וחלילה לפגוע בפופולאריות של השיעורים שלהם. אני אישית חושב שהנאה מספינינג מגיעה מדברים אחרים לגמריי ולא ממורכבת ה"כראוגרפיה". וזאת מבלי להתחיל להכנס לסוגיות בריאותיות.

אתה כנראה בדעת מיעוט ../images/Emo4.gif

איכשהוא רוב אוכלוסיית המדריכים מחזיקה בדעה העכורה שצריך לרקוד ולקפוץ על האופניים כדי שיהנו.

Anna Karenina

New member
היי אסף,

תודה על התגובה. בעיקרון, ברגע שהיא התחילה עם הזוויות המוזרות הללו, נשארתי במצב שלוש "רגיל" או שעברתי לישיבה. מאחר וזה היה האימון הראשון שלי במכון החדש, בחרתי לשבת בשורה האחרונה ובצד, כך שלא ממש עניינתי את המדריכה (למרות שהיו מעט מאוד מתאמנים, וכולם קבועים [ניתן היה להבין זאת מהשיחות שהתנהלו ביניהם], המדריכה לא ניגשה אלי אפילו פעם אחת, אבל ניחא...) ויכולתי לדווש כרצוני. השאלה היא מה עושים במקרים אחרים, בהם אני מזהה סטים בעייתיים? איך אני נוהגת בנימוס המירבי כלפי המדריך? שוב תודה, והמשך יום נפלא!

k r a u s

New member
היי אנה (מזכיר לי את השיר של משינה)

לגבי פושאופס----הדעות מאוד ברורות כאן ולא מומלץ לעשות אותם בכלל באימון וטוב שבחרת בדרך הזו. כמו שכתבת כאן זה סה"כ אימון ראשון שלך במועדון,וזה לא אומר ששאר המדריכים גם עושים את אותם פושאופס.ממליץ לך קודם לעשות סבב מדריכים ואז להחליט איך להתנהג במקרה הנ"ל,כי יכול להיות שזה לא יקרה אצל שאר המדריכים. לגבי סטים בעייתיים....שוב תעשי סבב ותבדקי אצל שאר המדריכים.....בכלליות לא מומלץ לקבוע את איכותו של המדריך לפי שעור אחד. 2-3 שעורים בהחלט יתנו לך בסיס טוב יותר לגבי איכות המדריך. אם כל המדיכים במועדון שלך יהיו בעייתיים אז את באמת בבעיה --- לא נראה לי לעניין להגיע לאימון ולעשות את מה שבא לך מכיוון שהמדריכים משעממים אותך. זה לא מקצועי וזה בטח לא מנומס ,גם אם תשבי בסוף . הפתרון הראשון סבב אצל כל המדריכים ואז להחליט צחי קראוס (פייסבוק) מדריך ספינינג

את בהלם? אני בהלם!!!!! ../images/Emo5.gif

קודם כל בגלל שלא נראה יותר את זיו פנייך בפ"ת
ואחרי אתמול אולי גם את שלי לא. אתמול הייתי בשיעור ספינינג שאני מגדירה "כגרוע בימי חיי". מרוב השוק לא הפסקתי לצחוק ולגחך. לא היתה נקודת אור אחת באפלה של אתמול, שום כלום. המדריכה עלתה על האופניים לחימום בלבד (ארך 2 דק') המוסיקה היתה בסיגנון מזרחי-עברי והביטים המוטרפים עיוותו את הקול והמוסיקה המוסיקה לא תאמה את מערך השיעור ובכלל לדעתי לא היה מערך שיעור המדריכה רקדה מסביבנו ומול המראה ללא הרף ולא, היא לא רקדנית כל כך טובה חשבתי לתומי שיצאנו מימי הבניים ומסתבר שאנחנו תקועים עמוק עמוק ב.. ומדובר במגמה מתפשטת, לא מכבר שמעתי על מדריך ספינינג שטוען שהוא מגיע לדופק 130% ושורף 1500 קלוריות בשיעור
בעעעעעעע אני חייבת התנצלות בפרהסיה לתמי, עד אתמול חשבתי שהיא מגזימה, רק עכשיו הבנתי למה ניטלה ממנה חדוות הספינינג. קרנינה יקרתי, את חכמה מספיק!

וכמובן ששכחתי את משפט המחץ שכמעט הפיל אותי

ממצב שלוש.... "זה בסדר, אתם יכולים לרקוד על האופניים"

Tami661

New member
כפויית טובה שכמוך../images/Emo46.gif

הזמנתי אותך לחפלה וזה מה שיש לך להגיד??? מגיע לך ששיתפתי בפייסבוק את הולמס פלייס פתח-תקוה... חחחחחחחחחחחחחח
אני אפצה אותך ביום חמישי מולטיליונרית שלי

מופרעת אחת ../images/Emo46.gif

שרפת אותי בהולמס פ"ת
עכשיו לא אוכל להגיע לשיעור הנורמלי היחידי אצלכם... אצל שי

Tami661

New member
נראה לך שמזיז להם תגידי??? אם היה מזיז להם

אז מזמן היו מתקנים משהו בזוועה הזו (בואי נאמר שהיו מתחילים בפרט שולי כמו תחזוקת אופניים...)

Anna Karenina

New member
יקירתי,

את זיו פניי אמנם לא תראי בפ"ת, אבל כולי תקווה שתראי אותן במקומות אחרים, שבהם הספינינג יהא משובח יותר (ובינינו, לאור הסיפורים שחלקנו - לא נראה שזו מטלה מורכבת במיוחד. ואני חושבת שאת יודעת על מי את מדברת...). אני רק מקווה שהמדריכים האחרים יעבירו שיעורים הגיוניים יותר, בלי כל מיני "אלכסונים", "עקיפות" (מה זה אומר, לעזאזל?) ושאר ריקודי סמבה במצב שלוש.

למעלה