שיתוף- חופשי..
ומישפחתי..

carmelidia

New member
../images/Emo6.gif רפי, אתה חמוד אתה, איך נצל"שתי

לך את השרשור, מצטערת... בהחלט הוצאתי קצת קריזה בלי קשר לדברים העניניים שרציתי להגיד. וכן, כעס זה רגש לגיטימי ולפעמים ההזרמה שלו מרפאת, אם הוא באמת שלנו.

TheGreatNut

New member
מדהים, כרמל... כל הכבוד...(חלק 1)

גיליתי בתוכי המון התנגדות לתפיסות שקיימות אצל כל מני אנשים בשמבאלה (ונראה שהתפיסה שלי מעוררת גם אצלם התנגדות בהתאמה). אחלה! באמת אחלה! אם היית אומרת לי שאין לך התנגדויות לתפיסות שקיימות אצל כל מני אנשים בשמבאלה הייתי אומר לך, במידה והייתי מוצא לנכון, שזה חסר קשר למציאות. אז אחלה! כבר אמרתי?
גם בהודעות בפורום ושיתופים של אנשים אני לפעמים מקבלת תחושה שאנשים כאן אומרים ש"אין חוקים" אבל בעצם יש חוקים סמויים, יש כאילו איזו הסכמה על טקסטים שכולם מצטטים כמו אקהרט טול וקסטנדה ו-4 ההסכמות, וגם "אין חוקים" זה סוג של חוק וזה חוק בעייתי מאד שמתיר לכל דבר להתרחש ומסרב לשפוט ולעשות היררכיות וזה מפריע לי. אתייחס כרגע לגישה האישית שלי בנוגע לחוקים. אני מאמין שחוקים קיימים רק אם אנחנו מאמינים בהם. אם אני בוחר להאמין בחוק הרי שאני נותן לו אנרגיה ומכך הוא מתקיים. הביטי על החוקים שקיימים בעולם. אף אחד מהם לכאורה לא קיים במצאיות, אבל משום שכל כך הרבה אנשים נותנים להם כל כך הרבה כח, הם ללא ספק קיימים במציאות. הרי הכל אנרגיה, לא? הוכיחו את זה אפילו בפיסיקה המודרנית. כמויות כסף אדירות הושקעו בשביל להגיע למסקנה שכמה נזירים במזרח כבר ידעו ממזמן. חוק בעיני הוא כלי. הוא יכול להיות מאוד מועיל אם יודעים כיצד להשתמש בו. ברגע שחוק נהפך למטרה, ברגע שאנשים מפסיקים להשתמש בחוק בשביל להתפתח ומתחילים להשתמש בחוק על מנת לשמר אותו, אז קיים חוסר איזון. קל מאוד לאתר אדם אשר מתמש בחוק בחוסר איזון. הרי שאדם זה מזיק לעצמו ולסביבה בצורה כזאת או אחרת עם חוק זה. נוסף על כך, לדעתי אם אדם לא מאמין בחוק מסויים, אז לגביו הוא ללא שום צל של ספק לא קיים. אל נא תביני אותי בצורה לא נכונה. אם אדם עובר על חוק ביודעין ומתוך זלזול, אין זה אומר שהוא אינו מאמין בו, אלא שהוא מזלזל בו. זה לא קשור. אם אדם באמת לא מאמין בקיומו של חוק מסויים אז אין אפילו טיפת אנרגיה אחת שהוא מקדיש לחוק הזה, ולכן אין לחוק, ליצירה המחשבתית של אנשים אחרים, שום דרך לחדור לחייו. לכן גם אדם זה לעולם לא יפריע בעזרת החוק הזה לאנשים אחרים שמאמינים בו משום שהוא לא ישדר על תדר זה של אנרגיה. ניתן להשתמש בחוקים בצורה מאוד יעילה. אם אני רוצה להיות בעל מפעל גדול ועשיר, עלי להשתמש בכלים ובחוקים של עולם הכסף והכלכלה. אם אעשה זאת בצורה נכונה הרי שאצליח. אם לא, אז או שלא אצליח, או שאצליח בדרכים מושחטות או לא יודע מה. כך או כך חשוב מאוד לכבד חוקים שאנשים מאמינים בהם. חשוב לתת לחוקים האלו להתקיים ולא להוות גורם מפריע בתוכם. ולכבד חוק שמישהו אחר מאמין בו לא דורש שאני אאמין באותו החוק. למעשה, לכבד באמת חוק של מישהו אחר דורש שתהיה לי את היכולת שלא להאמין באותו החוק. משום שאם אני חולק אמונה עם מישהו, את לא מכבד את האמונה שלו, אלא מזדהה איתה.
כי אולי טבע המציאות בתיאוריה הוא כזה אבל זו לא המציאות שאנחנו מסוגלים לחיות אותה, גם לא בניבל טרסרו לתחושתי. אנחנו בעולם הזה עם החלקיות שלו והשברים שלו והשקרים שלו וההתעלמות מהם לא עוזרת לאף אחד. אני מאמין שלהתעלם ממשהו זה לא כדאי. ללמוד איך לא להפנות למשהו אנרגיה / להפנות אנרגיה לדברים אחרים, זה כבר נושא אחר לגמרי. ישנם תלמידים בבית הספר, ואני אחד מהם, שלדעתי לא תמיד יודעים כל כך לעשות את ההבחנה בין שני הדברים הללו, ולפעמים הם נעים מהתעלמות אל אי הפניית אנרגיה, ובשני המקרים הם משוכנעים שזה מה שהכי טוב. בעיני, להתעלם זה לסמא את עיננו, ומתישהו זה יחזור אלינו בעוצמה כפולה ומכופלת. לא להפנות אנרגיה זה ללמוד להתנקות מדבר כזה או אחר, ואז אין לו כבר מקום בחיים שלנו.
לא הכל נכון ויש דברים שצריך לשפוט ולהכריע בהן ויש כלים ויש הררכיות ולמרות שהנושא הזה אינדיבידואלי או גמיש, יש בו חוקיות עקרונית, יש סדר במה שנראה לכאורה ככאוס, ואני מעוניינת להכיר אותו. "נכון ולא נכון" קיים אך ורק במה שאינך מסוגלת לראות בצורה אוביקטיבית. "נכון ולא נכון" זה משהו של האגו, וזהו שיפוט לכל דבר. אם את מוצאת את עצמך משתמשת "בנכון ולא נכון" סימן שאת לא מקבלת, שאת שופטת ושהאגו שלך הוא זה שמדבר. בקבלה מלאה של מצב, אין "נכון" ואין "לא נכון". יש רק את המצב עצמו.
למשל: למרות שחיי חתול וחיי אדם חשובים אני אל חושבת שהם חשובים באותה מידה ואם חלילה יום אחד אצטרך להכריע אבחר להציל כל אדם על פני חתול פשוט כי בחיים לפעמים צריך לבחור ויש איזו שהיא חוקיות כזו בכל זאת. אנא נסי לשים לב שמה שאת בעצם אומרת כאן הוא שאינך מבינה איך אנשים אחרים לא חושבים כמוך. איפשהו, המחשבה הזאת אצלך, שחיי אדם חשובים יותר מחיי חתול (ד"א, אני גם חושב שחיי אדם חשובים יותר מחיי חתול), עברה סף חשיבות כל כך גבוה, שאינך מסוגלת לראות שגם זאת אמונה, ממש כמו כל אמונה אחרת. וכל אמונה ניתנת לשינוי. וכל אמונה היא אישית ואינדיבידואלית. אני מרגיש דחף עז לציין כי מה שכתבת כאן הוא זהה לחלוטין ללהגיד למישהו - "איך יכול להיות שאתה לא אוהב לאכול עוגות? עוגות זה הדבר הכי טעים שיש!" ההבדל היחיד בין המקרים הוא שלאמונה שדיברת עליה כאן הקדשת מסה אדירה כל כך של אנרגיה שכבר אינך מסוגלת למצוא הגיון בכך שאנשים אחרים לא יאמינו בה גם. זו אחת הנקודות החשובות והמשמעותיות ביותר לעבודה ולהרפייה, אם ברצוננו ללמוד להיות ברגע הזה.
לפעמים נדמה לי שאין לאנשים הכרה בזה ומנסים כל הזמן לתת לדברים את אותו הערך וזה בעיני התכחשות למציאות שכן מבקשת מאיתנו שיפוט ערכי ולא רק לחיות דברים ברובד התיאורטי שבו כל מה שחי מקודש. איני יודע כל כך למה את מתכוונת כאן מהבחינה שלא זיהיתי על עצמי מצב שבו אני נותן לכל דבר את אותו הערך. זה נשמע לי הגיוני להתקל בגישה כזו בקרב תלמידים בבית הספר. ונשמע לי הגיוני לנצל גישה שכזו הן "לטובה" והן "לרעה". כמו כל גישה, וכמו כל חוק, אלו בסך הכל כלים. אם נבלעים בכלים, מאבדים את ההווה.

TheGreatNut

New member
מדהים, כרמל... כל הכבוד...(חלק 2)

הדרך שלי שנובעת מהמסורת היהודית היא לעבוד עם עולם האשלייה, להתייחס אליו חצי ברצינות ולהכיר מתוך השקרים שלי על עצמי את המתנות של העצמי האמיתי. בחוויה שלי בכל פעם שאני מנסה להתנער מהאשליות הן נדבקות אלי יותר חזק, ודווקא עבודה איתן מאפשרת המון מרחב ואי היאחזות בהן תוך כדי אחיזה. נניח אם יש משהו שאני שונאת בעצמי, אני יודעת שזה שיפוט וזה שקר, אבל אם אני אעמיד פנים שאני מקבלת את זה ואגיד לעצמי כל בוקר שכל מה שאני בסדר גמור ומושלם ככה, איך אני אתפתח? לגבי ה-"להגיד לעצמי כל בוקר" אני גם חושב שזה לא יפתח אותך. עבודות דמיון / הצהרות חיוביות מעין אלו אמורות להתבצע תוך קשר עם המציאות, ולא בניתוק ממנו, אך הן יכולות להיות יעילות מאוד אם יודעים להשתמש בהם בצורה הנכונה. לדעתי, הן תמיד חייבות להכיל במקביל גם עשייה. מציין כאן כי נראה לי שמה שאת מגדירה כ-"הדרך שלי שנובעת מהמסורת היהודית" הוא בחלקו הגדול דרך שהיא באמת שלך ובחלקו הלפחות קטן, דרך שהיא של אנשים אחרים שסיווגת לעצמך. מכאן, אני מניח, את גם חושבת או מאמינה, לפחות במקצת, שיש איזשהו קשר בין התלמידים בבית הספר. קשר בשיטת הלימוד. קשר באמונות או בתכנים לימודיים. קשר במטרות... קשרים שכאלו קיימים, לראייתי, בראשם של חלק מהתלמידים, ואני אחד מהם, אך הם אינם קיימים במציאות, ובהמשך הלימודים נלמד להרפות מכל הקשרים הללו.
אני כן רוצה להתיר לעצמי לשנות דברים בעצמי שצריכים להשתייף ולהתברר כדי שאהיה יותר עצמי. אני מרגישה שלקבל את עצמי כמו שאני לפעמים זה זיוף מוחלט, אבל אני כן מוכנה לאהוב את עצמי למרות הדברים שעוד מצריכים בירור ולקבל את רמת הבירור הנוכחית שלי. לדעתי זה שני דברים שונים מאד וההנחיה "קבלי את עצמך" לא תמיד ברורה לי בהקשר הזה. על מנת לקבל את עצמך לרגע אחד, לא נדרש ממך שום דבר חוץ מלהרפות. זה לרוב לא קל ולפעמים בלתי אפשרי, אבל זה כל מה שנדרש ממך. לקבל את עצמך זה לא קשור לעריכת שום שינוי בעצמך. לקבל את עצמך זה בסך הכל להצליח להתבונן על עצמך מהצד / בלי אגו. לקבל את עצמך זה בסך הכל להצליח לא לשפוט את עצמך לרגע אחר, או לשפוט את עצמך ולהצליח להסתכל על זה מהצד. לקבל את עצמך זה בסך הכל להביא לפחות חלקיק אחד מתוכנו למקום נקי ושליו, שממנו ניתן לראות דברים בבהירות מבלי להיות חלק מהם. לכל הדברים הללו אין קשר לזיוף כזה או אחר. אין מה לזייף כאן. או שאת שם או שאת לא. מחשבות לא קשורות לעניין הזה, ככה שאם אדם חושב לעצמו שהוא מקבל את עצמו ברגע מסויים, אולי אפשר לקרוא לזה "זיוף", אבל יכול להיות מאוד שזה מקדם אותו בנושא זה. לקבל את עצמינו זה מצב שבו המודעות שלנו נמצאת במקום מאוד מסויים, והמקום הזה הוא בטח לא המחשבות שלנו. זה מאוד נפוץ שהאגו יתקוף את נושא ה-"לקבל את עצמך". במקרה הספציפי הזה שלך, אני מניח שלא שמת לב שהאגו שלך הוא שרשם זאת. זה מה שהוא עושה. הוא תוקף כל מה שמסכן אותו, ומאוד קל להאמין לו. למעשה, להאמין לו זה אחד ההרגלים החזקים ביותר שלך. ושלי.
לפעמים עולה בי מן תחושה כזו מהודעות של אנשים בפורום שכדי לדבר אתכם הכל תמיד צריך להיות טוב וחופשי ואהוב ורגוע ונוכח.. וכל דבר אחר נחשב שקר ואני אותקף עליו. אני גם מקבל הרגשה שכזו, וגם יוצר אותה לפעמים. אישית, אין לי בעייה שתכתבי לי מה שבא לך (אני מניח לפחות). דבר נוסף, אני מתכוון לכל מה שאני כותב ולכל סמיילי שאני מצייר. לדוגמא, אם איני רוצה לחבק אדם מסויים בו ברגע שאני כותב לו הודעה, אז אני לא אשתמש בסמיילי של חיבוק. מצד שני, אני משתדל לא להטביע אנשים במידע שהם לא מסוגלים להכיל עדיין. אם לא הייתי עושה זאת, הייתי כותב פי 57 יותר בפורום.
אין בזה צורך, והממוען עלול לסגור את עצמו ולאטום את עצמו בעקבות פעולה שכזאת. הוא עלול ממש לסגת לאחור! אני גם לא רוצה שיטביעו אותי במידע שאיני מסוגל להכיל עדיין.
אני רואה חלק מכם מכריזים לפעמים על קבלה של משהו שלא באמת מתקבל ומנסים למוסס את כל המורכבות לתוך איזו פשטות של הרגע הזה שכלום בעצם לא קיים בו ואני חשה שהמקום הזה עשוי לתפקד במקרים מסויימים גם כסוג של בריחה, של השטחה של משהו שלא באמת שטוח ולא באמת הוטמע והותמר. קל מאוד להפוך כלי להתפחות לבריחה. כולנו, ללא יוצא מהכלל, עשינו זאת לא פעם. אם את מזהה משהו כזה, אני מציע שתיידעי את מי שיש ליידע.
נכון שיש דברים שפרספקטיבה מאד עוזרת להם, מספיק שיזכירו לנו שזה לא באמת אנחנו, שנקפוץ לסוג ההסתכלות הזו מבחוץ, מטבע המציאות והאחדות הזו, וישר זה משתחרר. אבל אני מאמינה שיש דברים שצריך קצת יותר להזיע בשבילם, שמוטבעים בנו עמוק יותר. אם זה היה כל כך פשוט כולם היו כבר מוארים. אני מאמין גדול בעבודה והזעה, אבל אני גם מאמין גדול במנוחה ובפאסיביות. אל תגלשי לצד אחד של המטבע!!! תמיד תשתדלי להשאר באיזון.
אני כן מאמינה שבאנו לעבוד כאן דרך החיים והמפגשים והמקרים ולמרות שבתיאוריה "הכל טוב" בפועל לא הכל טוב ומטרת העבודה הרוחנית היא לסגור את הפער בין התיאוריה לפרקטיקה, אבל באמת, לא רק באיזה טריפ של כאילו. כי מה שלא באמת מותמר חוזר בצורה אחרת בזמן אחר אני אל מאמינה שאפשר לברוח משום דבר בעזרת אור ואהבה ואני מצטערת שאני לא משתפת פעולה עם ההסכם הזה שאני חשה לפעמים שיש פה. ההסכם הזה הוא תחושה שלי. אולי הוא תחושה מוטעית, אולי הוא קיים רק אצל חלק מהאנשים ואולי חלקכם עומדים לקפוץ עלי כרגע עם כל ההתנגדויות לכל מה שאמרתי ולעשות הכל כדי לא להכיר בהסכם הזה. אני גם לא מאמין שאפשר לפתור דברים רק עם אור ואהבה. ולראייתי יש אנשים שפועלים בדרך זו, ולראייתי גם ניתן לראות את התוצאות השליליות שדרך זו מניבה עבורם במקביל לתוצאות החיוביות. אבל, אני חושב שחשוב מאוד לעבוד עם הדרך הזאת בשילוב עם דברים נוספים. בשילוב עם הצד השני של המטבע (ויכול להיות גם צד שלישי ורביעי וכו'...).
אבל בשבילי ההסכם הזה הוא סוג של מצרים, הוא מקום שנראה לכאורה כל כך בוטח ופותח אבל אותי הוא סוגר ומרגיז ותוקע במקום. במובן מסויים הייתי רוצה שתקפצו עלי עם ההתנגדויות שלכם כי כדי להתפתח ולחדד משהו באמת אני מאמינה שלא תמיד חייבים להסכים וללטף, ולפעמים הלמידה הכי גדולה היא מעימות (ועל כך תודה לך יהלי, על החיכוכים הלא הכי נעימים שיש לנו לאחורנה אבל הם עזורים לי יותר מכל ליטוף שקיבלתי). אם אתם חברים אמיתיים לדרך של ההתפתחות הרוחנית אני מצפה מכם שתדעו גם מתי לתת לי מכה כש"מגיע לי". תחשבו כמה קל לתת פידבק חיובי וכמה באמת צריך שיהיה אכפת לכם ממישהו כדי להסתכן בלתת לו פידבק שלילי שאולי הוא בכלל עוד לא יכול להכיל. אני גם מאמין שמידע "שלילי" (ובשלילי אני מתכוון למידע שיעורר מחשבות או הרגשות לא נעימות אצל הפרטנר) הוא קריטי ללימודים. לא פחות ממידע "חיובי" (ובחיובי אני מתכוון למידע שיעורר מחשבות או הרגשות נעימות אצל הפרטנר). זה בסדר לנסות להנעים מידע "שלילי" וזה בסדר לא לנסות. לגבי - "אני מצפה מכם". אל!!! אל תצפי לדבר! לצפות זה להשליך את האמונות שלנו על אנשים אחרים! אלו אנשים אחרים, עם מודעות אחרת, ועם מחשבות אחרות, אמונות אחרות, עבר אחר, עתיד אחר, והחשוב מכל - הווה אחר. אל תצפי מהם לדבר. צפייה היא זן של מחשבות אשר נולדת אצלך בלבד. אין לה קשר למציאות מלבד האחזות בעבר. היא משרתת רק את האגו. המון אהבה... וחיבוק, בהזדמנות אחרת. כל הכבוד לך כרמל על האומץ, והרצון הבלתי ניתן לעצירה להתפתחות.

carmelidia

New member
תודה לירן, לפעמים אני נדהמת כמה

חכמת חיים עצורה בבנאדם כל כך צעיר.... אני מאד מתחברת לראיה המאוזנת שלך את הדברים ולתפיסה על אנרגיה של אמונות וחוקים. כשאני קוראת לזה "הסכם" אני מתכוונת לחוק שהרבה מאד אנשים נותנים לו המון אנרגיה. נניח "רק הרגע הזה קיים. רק ההווה". הרבה מאד אנשים נותנים אנרגיה לחוק הזה, ומן הסתם הוא משרת אותם בלי קשר לנכונות הפיזיקלית שלו. אני כן רוצה להסביר שניה את עניין החתול. אם תתן את הבחירה הזו לאנשים באיזה מבחן פסיכולוגי, רוב האנשים יסכימו שלהציל אדם יותר חשוב מלהציל חתוך וכך הם יפעלו. אני חשובת שיש בזה קצת יותר אמונה שהרבה אנשים נותנים לה כוח, אני חושבת שיש ממש עקרונות, גם בפיזיקה קוונטית שזה נראה אקראי, יש סוד של סדר עקרוני בכאוס (דורית, את הדוקטור לעניין, תעזרי לי פה!). אז עקרון כזה יכול להיות שמה שכולל יותר רמות עומק ומורכבות פשוט נחשב יותר בעל ערך בקיום וחיי אדם יקרים יותר מחיי יתוש כי אדם הוא מערכת יותר מורכבת שכוללת יותר מרכיבי קיום. אם מסתכלים על הכל מהמקום של האחד, חיים הם חיים והאדם והיתוש אחד הם. אנרגיה. אבל אנחנו נאלצים לחיות ברמה הזו שבה יש הבדלים בין סוגים שונים של אנרגיות ולבחור, ולעבוד עם זה. ולכן אדם שיבחר להגן על יתוש בכל כוחו אבל לא תהיה לו בעיה לרצוח אדם אחר, עשוי למצוא את עצמו מאושפז בבית משוגעים כי הוא לא בהסכם עם החוקיות הזו. אז נכון שהחוק הזה הוא אשליה של הסכמים בין אם הם בין בני אדם או הסכמים מובנים בכוחות הטבע, כל העולם הזה הוא סוג של הסכם. אבל האמונה שלי האי שנזרקנו לתוך ההסכם הזה כבית ספר ואנחנו אמורים להשתמש בחוקים האלה כדי להתפתח ולהכיר אותם. ומה שרציתי להתלונן עליו, זה שלא עוזר להתפתחות שלי אם אני כל הזמן אתכחש לחוקים ואנסה לגעת במקום שבו הכל אחד. אני אחזור לשם כשאני אמות אבל אני פה כדי לשחק עם ההסכמים האלה, לשבור ולבנות ולהחליף אותם וככה לפתח את עצמי. ואתה יכול להגיד שזו |רק האמונה שלי על דרך ההתפתחות שלי, למשל
מהמקום המאוזן שאנחנו מסכימים עליו כרגע, אני מנסה לעשות אבחנה שבאמת קשה מאד לעשות אותה בקשר לקבלה עצמית: מתי האגו שלי מדבר בדרך מאאאאד מתוחכמת ומתי האני האותנטי שלי באמת מסרב להגיב לזיוף שמולבש עליו? בעיני קבלה היא שלב הכרחי בשינוי אבל אם אני כל הזמן בקבלה מה המוטיבציה שלי להשתנות? ובשבילי שינוי=התפתחות. אני פוחדת מסוג הקבלה העצמית שהוא תירוץ לא להשתנות. אני חשובת שאין לנו מספיק מילים ודקויות בשפה כדי להסביר לעצמנו את כל ההבדלים בין הדברים האלה.

TheGreatNut

New member
היי... ../images/Emo13.gif

לגבי קבלה עצמית...
מתי האגו שלי מדבר בדרך מאאאאד מתוחכמת ומתי האני האותנטי שלי באמת מסרב להגיב לזיוף שמולבש עליו? לא יודע כל כך להגיד לך. בסך הכל, אינדיקטורים טובים לאגו הם "נכון ולא נכון", "טוב ורע", "צריך ולא צריך", "חשוב ולא חשוב", "אמת ושקר"...
בעיני קבלה היא שלב הכרחי בשינוי אבל אם אני כל הזמן בקבלה מה המוטיבציה שלי להשתנות? את מכירה מישהו שנמצא כל הזמן בקבלה עצמית? התלמידים בבית הספר, אלו שהצליחו לקבל את עצמם בחלק מהפעמים שניסו, עשו פעולה שמשכה היה מספר שניות במקרה הטוב, או כך אני מניח לפחות. הם אולי עשו את הפעולה הזאת פעמים רבות אבל סביר שב-99.9999 אחוז מחייהם (להוציא את נתח חייהם כתינוקות וכילדים) הם לא קיבלו עצמם. אז קודם כל, לנסות לקבל את עצמך זה ממש כמו לנסות להתבונן בנשימה. כרגע, ברובו הגדול הזמן, לא תצליחי להתבונן בנשימה. למעשה, כרגע, אין לך אפילו את היכולת להצליח לנסות להתבונן בנשימה רוב הזמן. מה שחשוב כמובן הוא הנסיון ולא התוצאה. אז אם מישהו בא אליך ואומר לך שהוא מקבל את עצמו כל הזמן או רוב הזמן או משהו כזה, אז אני מניח או שהוא לא מודע לחוסר הקבלה העצמית שלו, או שפגשת את אקהרט טול.
ובשבילי שינוי=התפתחות. אני פוחדת מסוג הקבלה העצמית שהוא תירוץ לא להשתנות. לפי מה שידוע לי, לא קיימת קבלה עצמית שכזו. קבלה עצמית אינה קשורה להתפתחות ועשייה במובן הזה. לקבל את עצמך כמו שאתה, הולך יד ביד עם להגשים את עצמך, ולא כנגד. רק אדם שבאמת נמצא ברמה גבוהה של קבלה עצמית מסוגל להגשים את עצמו בכמה שיותר / בכל התחומים שגופו ונשמתו מחפשים בהם הגשמה. קבלה עצמית זה לקבל את עצמך כפי שאתה ברגע זה ממש. בעיני, זה להצליח להתבונן מהצד.
אני חשובת שאין לנו מספיק מילים ודקויות בשפה כדי להסביר לעצמנו את כל ההבדלים בין הדברים האלה. לא. אין לנו. אבל יש לנו בית ספר. יש לנו בית ספר שבו המילים הם רק חלק קטן מהכלים החשובים שבו.

carmelidia

New member
אני לא יודעת אם אני מסכימה עם רשימת

האינדיקטורים לאגו. לא לגמרי. כי להגיד שמשהו נכון תמיד ולכל אחד זו אולי בעיה, אבל להגיד שמשהו הוא הדבר הכי נכון לי כרגע זו כן הקשבה לעצמי בעיני. אם אני אחבר את זה לקטע על הסכמים וחוקים אז "נכון" מתייחס להסכמים שהרבה מאד אנרגיה מחזיקה אותם לאורך זמן. אני חושבת שהחלק בי שמחפש את הכללים והתנאים שבהם הסכמים נוצרים ומתפרקים ורוצה להכיר ולעבוד איתם הוא לא אגו. בכלל כל החלק הזה שרוצה להתפתח בכל מחיר לא נשמע לי כמו האגו העצלן שלי

TheGreatNut

New member
להגיד שמשהו...

הוא "הדבר הכי נכון בשבילי" זה יכול להיות בכלל לא קשור ל-"נכון ולא נכון". האינדיקטורים שציינתי הם גם כלי. וכמו כל כלי, אפשר להשתמש בו בצורה מועילה ולא מועילה. להשתמש באותו הכלי תמיד זה קצת מוזר. לא סביר שהוא יהיה מועיל תמיד, ולא התכוונתי לכך שהאינדיקטורים הללו הם חוק. אני רואה שזה מתחיל להיות כבר די קשה לתקשר ברמות האלו כרגע, במילים ודרך פורום. אולי פשוט נעצור כאן, ואם מתישהו נמשיך, אז מתישהו נמשיך. בסך הכל, נראה לי שאת הכוונה של חלק מהדברים שכתבתי לא הבנת, אלא חשבת שהתכוונתי למשהו אחר. סבבה...

carmelidia

New member
אולי לא הבנתי אבל אני לא מרגישה

התנגדות לזה אז אולי כן הבנתי רק קשה לי לשקף בשפה שהבנתי. אני חושבת שמצאתי דרך טובה להסביר מה ההבדל בעיני בין העקרונות שאני מחפשת לחוקים והסכמים, ואולי כשיהיה לך כוח תוכל להאיר על כך משהו, אולי תקרא לעקרונות שלי בשם אחר שישנה את ההסתכלות על זה או שתבין פתאום מה אני רוצה. יש לי פשוט תחושה שלא בא לך להמשיך את השיחה הזו כרגע אז תודיע לי כשכן...

TheGreatNut

New member
דרך אגב...

ממש השתדלתי להמנע בתגובות שלי מלכתוב שאני "מסכים איתך" לגבי דבר כזה או אחר. הגיוני שיש לנו מחשבות בעלות מהות דומה או זהה לגבי דברים מסויימים. סביר שאם נרד לעומק של מחשבות אלו, שלי אל מול שלך, נגלה שאין בינהן כמעט קשר. הסכמה כבר קשורה להבחנה בין "נכון ולא נכון". לא מצאתי בדברים שכתבת או בדברים שאני כתבתי שום קשר ל-"נכון ולא נכון", ולכן לא היה לי עם מה להסכים או לא (למרות שאוטומטים מחשבתיים שלי אכן הסכימו ולא הסכימו עם כל מני דברים שכתבת). דרך אגב, בעיני "נכון ולא נכון" הוא כלי שאפשר להשתמש בו בצורה מאוד מאוד יעילה. אני אישית אכן עושה שימוש בו.

d o r i a

New member
קוונטים...

אני חושבת שיש ממש עקרונות, גם בפיזיקה קוונטית שזה נראה אקראי, יש סוד של סדר עקרוני בכאוס (דורית, את הדוקטור לעניין, תעזרי לי פה!) מה שמדהים ונוגד את כל האינטואיציה הטבעית שלנו זה שהתשובה של תורת הקוונטים היא: לא. אין סדר עקרוני, במובן הבא: תורת הקוונטים אומרת שיש דברים שפשוט לא ניתן לחזות. הם מתנהגים בצורה אקראית - פשוט מאוד. לדוגמא: בעולם שאנחנו מכירים, הטלת מטבע נראית כמו דבר אקראי, אבל מאוד ברור לרוב האנשים שאם יהיה לי מספיק מידע על מיקום ומהירות וכיוון התנועה של כל המולקולות באויר, ובדיוק מה היה מצב המטבע בזמן שהטלתי אותה, ועוד פרמטרים שאני רוצה לדעת - בקיצור, אם אדע הכל - אז אוכל לחזות לאיזה צד המטבע תיפול. זה באמת נכון, לפי מה שהפיזיקה יודעת היום, לגבי מטבעות. אבל תורת הקוונטים אומרת שיש תהליכים, שלא חשוב כמה תדע וכמה תחקור על מצב המערכת לפני התהליך, התוצאה בסוף היא אקראית... זה לא שאין חוקים, אבל הסדר, כביכול, הוא מבחינה סטטיסטית - אפשר לחזות מה יהיו האחוזים שיתנהגו כך והאחוזים שיתנהגו אחרת. אבל אם תסתכלי על מערכת אחת - לא חשוב כמה תלמדי אותה ותתכונני לתהליך - היא תפתיע אותך... (מוכר, לא?) זה דבר נורא לא מספק, כי אנחנו רוצים להאמין שזה שאנחנו לא יודעים הכל, לפחות בעולם הפיזיקלי, זה סתם מוגבלות שלנו, אבל אם היינו כל יכולים, היינו יודעים הכל על המצב עכשיו, אז אפשר היה לחזות הכל... אנחנו רוצים להאמין שמישהו או משהו חייב לדעת מה לעזאזל קורה פה. לפחות העולם יודע לאן הוא הולך.
זה רק אנחנו שלא יודעים! כלומר, אפשר באופן עקרוני לדעת! ולא היא
מצחיק, לא? מדהים, גם כן...

avshalomat

New member
כל מה שאמרת הוא לא מדויק

בלשון המעטה, אף אלקטרון לא יקפוץ ויהפוך פיתאום לפרה, כלומר יש חוקים, פשוט יש ענן של הסתברויות ולא מסלול מדוייק.

Lin Wu

New member
מעניין

אתה יכול להוכיח שאלקטרון לא יהפוך לפרה? ואני מעוניין לראות חוק שהוא מוחלט.

avshalomat

New member
עניין של גישה נראה לי

לא ניתן להוכיח כלום על כלום, מחר השמש לא יכולה להיות וכולנו יכולים לרחף בשמיים, באמת שאין שום אפשרות להוכיח שלא ובכל זאת יש עניין של גישה סבירה, האם אוכל יום אחד לקפוץ 10 מטרים באוויר יתכן, אבל ניסיוני ניסיון אחרים והרבה עדויות מראות שזה כנראה לא אפשרי לאדם, כמובן יתכן שזו טעות, ויש דרך שבה אדם יוכל ללא אמצעי עזר לקפוץ 10 מטרים, אך זאת לא נראית לי אסטרטגיה חכמה להסתמך על כך שדווקה אירוע שנוגד את כל העדויות יתרחש. וכך גם בכל דבר אחר, אני יכול להגיד אולי שיש עוד אפשרויות, אני יכול לבדוק את אפשרות קיומן,אבל חשוב גם להבין מהו דבר סביר שיתרחש ומהו לא.

carmelidia

New member
מי עומד מאחורי הניק הזה? לא מזהה

בכל מקהר דורית היא ד"ר לפיזיקה, קשה להאמין שהיא לא מדייקת. אבל גם אני חושבת שהידע הראשוני שיש לנו היום על תורת הקוונטים עוד יחשוף איזושהיא חוקיות במה שנחווה כאקראיות, האינטואיציה שלי אומרת לי שיש עקרונות על מאד גמישים שדרכי העבודה איתם מאד לא מקובעות אבל אפשר להכיר את דרכיהם.

avshalomat

New member
את לא מזהה כי אני לא שאמבלאי

אלא אקס שאמבלאי, שוקל לחזור אגב כבר איזה חצי שנה שוקל לחזור מודה שמרתיעה אותי המחשבה להיתקל שוב פעם ברעיונות האלו של ה"אין חוקים" זו גישה לא נכונה לדעתי ואפילו קצת לא אחראית במקרים מסויימים.

carmelidia

New member
../images/Emo6.gif עזוב אותך משטויות, מה שחשוב זה

שיעורי הקונגפו שלך והם מופלאים... כדאי שתכנס לתור המתארך לייתר בטחון אם אתה באמת שוקל לחזור...

d o r i a

New member
קרא שוב את מה שכתבתי... ../images/Emo13.gif

לא דיברתי על אלקטרונים או על פרות
ומה שאמרתי אכן מדויק. אמרתי שעל פי תורת הקוונטים יש תהליכים בטבע שלא ניתן לחזות אותם בכלל, לא משנה כמה נלמד את מצב המערכת ונדע אותו בדיוק לפני כן. דוגמא: נניח שיש בידינו ספין של אלקטרון המכוון בכיוון 45 מעלות (מצב פלוס, אם אתה מכיר) ואנו מודדים אותו בבסיס הסטנדרטי (למעלה למטה). תוצאת המדידה לא ניתנת לחיזוי כלל. המובן של המשפט הקודם: המידע שיש לנו על תוצאת המדידה שקול למידע שיש למישהו שלא למד בכלל את המערכת, לא יודע שום כלום על מה זה ספינים, ופשוט מנחש. במילים יותר מדעיות: אפס אינפורמציה. מקסימום אנטרופיה. כמובן שיש גם תהליכים שיותר ניתנים לחיזוי, שיש לנו עליהם הרבה יותר אינפורמציה, כמו למשל אנחנו די בטוחים שאלקטרון לא יהפוך פתאום לפרה...וכמובן גם שלא כל דבר אפשרי. נשמע לי שקראת את ההודעה שלי מתוך נסיון לשייך אותה לסוג מסוים של חשיבה, או כאילו אני מנסה לרמוז או להוכיח משהו על החיים בכלל. או אולי ההודעה הזכירה לך רעיונות אחרים שחשבת עליהם תוך קריאת מה שכתבתי... לא יודעת. אם תקרא את ההודעה שוב כפשוטה תראה שרק נתתי קצת מידע על תורת הקוונטים.

Lin Wu

New member
אני מנסה להאיר

כתבת כרמל : "אני חושבת שהחלק בי שמחפש את הכללים והתנאים שבהם הסכמים נוצרים ומתפרקים ורוצה להכיר ולעבוד איתם הוא לא אגו. בכלל כל החלק הזה שרוצה להתפתח בכל מחיר לא נשמע לי כמו האגו העצלן שלי" מהראיה שלי, כשאני מחפש חוקים וכללים ספציפיים זה דווקא כן מ"עצלנות" או בשם אחר חוסר רצון להוציא אנרגיה. כך במקום להתייחס למשהו ולהקדיש לו תשומת לב ומחשבה אני פשוט פונה ל"אינדקס החוקים והכללים לפעולות שונות" ששמור אצלי בראש ובוחר את החוקים והכללים בהם אשתמש לפעולה הרלוונטית, הבחירה שלי לא תמיד רלוונטית ולפעמים אני חוזר ובוחר שוב ולפעמים אני סתם מבזבז זמן בחיפושים. לדוגמא עכשיו: אני כותב תגובה לכרמל, אני יכול לפנות ל"אינדקס החוקים" (בשמו המקוצר) ולעבור על הערכים: איך להתנהג מול בני אדם, איך לכתוב, איך כרמל אוהבת שמדברים אליה, איך אמורים לכתוב כאן בפורום, איך אנשים מסתכלים על טקסט כתוב, איך לכתוב טקסט כדי שישרת אותי גם בעתיד ועוד ועוד... (האינדקס הוא גדול ולכל ערך גם תתי ערכים רבים שלא ציינתי) או שאני יכול להתחיל לכתוב (כמו שאני יודע, הערה: לזכור שאני יודע) ולבחור לא להתייחס למה שאנשים יחשבו, ולא להתייחס לאיך כרמל אוהבת ולא איך אני או מישהו אחר יראה את הטקסט (או כן להתייחס אבל לא לתת לערך לכלות לי את האנרגיה שאני מפנה לפעולה כרגע) פשוט לכתוב, בלי לבדוק קודם "חוקי יסוד". להרגיש תוך כדי הכתיבה אם מה שאני כותב מתאים למה שאני מעוניין לבטא. מעניין אם הצלחתי לבטא את עצמי בצורה שתועיל לך (לי הועלתי רבות)

Lin Wu

New member
תגובה לנצל"ש יציאת מצרים שלך

אני מזדהה עם הרגשתך מאחר שאני בשלב שבו אני מחפש להגדיר לי יותר טוב איך אני לומד בשמבאלה ואיך לשפר את למידתי בד"כ אני מגיע למסקנה שיש המון מעורפל לגביי הלימודים שלי בשמבאלה אני מנסה לקבל את זה ולהבין שאני לא יכול להתקדם יותר מהר ממה שאני מתקדם ואין לי איך להאיץ את התקדמותי, אני יכול ללמוד רק בקצב שמתאים לי ולא משנה כמה שיעורים אני אעבור ולא משנה כמה פעילויות חוץ יהיו לי ולא משנה כמה אני אחשוב על זה. משנה רק כמה אני אלמד בפועל וחשוב לי להתכוון ללמוד וזהו. הדברים פשוטים והעולם פשוט, זו בחירה להסתכל על דברים ולהוסיף להם. נ.ב. אשמח אם תכתבי לי מה את באמת חושבת עליי, אשמח שיתפתח פה דיון בנושא. אם את לא מרגישה בנוח עם זה את יכולה לכתוב לי במסר או במייל.

למעלה