שכחתם את גלעד

לא טופל בימי אולמרט. כיום מטופל יותר

אהוד אולמרט כראש-ממשלה כמעט שלא עשה כלום למען גלעד שליט, חוץ מלדבר דבורי-סרק ולשקר להורי גלעד 'בעיניים'. בנימין נתניהו כראש-ממשלה נתן הנחיות קונסטרוקטיביות יותר, וכיום יש עשייה מסויימת. לא מספקת. בעייתו של בנימין נתניהו היא הססנותו, תוך הסתכלות מתמדת לכוון "מה יאמרו" בצבור בכלל, ובקרב מצביעי 'קדימה', 'הליכוד', וימינה מהם בפרט ! בנטייתו זאת צריך להשתמש כדי להניעו להתגבר על היסוסיו, ולהביא ל'קבינט' וא"כ לממשלה את ההצעה היחידה שתאפשר החזרתו של גלעד שליט הביתה. עלינו לשלוח מכתבים רבים של אזרחיות ואזרחים לראש-הממשלה, בהם אנחנו כותבים ש - א. נתניהו צריך להחליט, מהר ובהקדם ! ב. עליו לאזור אומץ ולאמץ את ההחלטה הקשה, המלווה גם בסיכונים, להגיע להסכמה עם מי שמחזיקים בגלעד שליט על שחרור מקביל של פלשתינים ושל גלעד ! זה יעזור לקדם את שחרורו של גלעד. גם בידינו הדבר !

טופל בימי אולמרט. ובסופו של דבר

אולמרט החליט, החלטה נכונה לדעתי, לסרב לעסקה. זה שהטיפול לא הסתיים בתוצאה הנכונה לדעתך אלא בתוצאה הנכונה לדעתי לא אומר שלא היה טיפול.

אימנואל, בוקר אור.

העניין של גלעד שליט מטופל אולי, אבל לא מספיק טוב.אכן אני חושבת שאלמלא הקמפיין הוא היה מטופל הרבה פחות טוב, דוגמת רון ארד היא דוגמה טובה לכך. פיגועים במדינת ישראל היו ולצערי יהיו ולא נראה לי שעסקת שליט היא זאת שתכריע את מספרם. יום נעים, קסם.

למה את סבורה שהענין לא מטופל מספיק טוב?

מפני שאולמרט ונתניהו לא נכנעו מיד? לפי אותו הגיון, גם פעולת אנטבה היא תוצאה של טיפול לא מספיק טוב בחטיפת מטוס איר פרנס. נהרגו בה יוני נתניהו, ןארבעה בני ערובה (אחת נרצחה לאחר הפעולה) ולוחם אחד נשאר משותק. כיום קשה להניח שאח של יוני נתניהו היה מעלה על דעתו להוציא את סיירת מטכ"ל למבצע כזה- ועוד שנתיים אחרי הטראומה של מעלות.

הרוגים נוספים בגלל שחרור גלעד הם השערה בלבד

מי שמניח בבטחון () שלאחר שחרור גלעד שליט ובגלל (!) שחרורו יהיו פיגועי-טרור נוספים, ושהמשך שהותו של גלעד שבשבי ימנע אותם, טועה ומטעה ! אחרי שגלעד שנחטף נחטפו גם אודי גולדווסר ואלדד רגב. אחרי שהוחזרו לישראל, לצער כולנו - הרוגים - בעיסקת חילופין (סמיר קונטר ועוד 4 לוחמי-חיזבאללה לבנונים) לא נחטפו עוד ישראלים. גם פיגועי-תופת רבי-נפגעים כבר לא היו זמן רב, בזכות פעולות-המניעה של אנשי 'זרועות-הבטחון' ופעילות אחרת של 'גורמי-ממשלת-ישראל', וללא קשר להמשך שביו של גלעד ! אני כופר בהנחת-היסוד ה"מוצקה" של אחדים בקרבנו, ששחרור גלעד שליט במקביל לשחרור אסירים פלשתינים בהכרח (!) יביאו לעוד פיגועים ולעוד נפגעי-טרור. זאת השערה. בלשון 'המידות שהתורה נמדדת בהן' מדובר ב'שמא'. לעומת זאת בטוח הוא שאי-אישור הסדר של שחרור מקביל של גלעד ושל פלשתינים ישאיר את גלעד בשבי ! בלשון 'מידות-התורה' - 'ברי' (ודאי !). וביהדות, כאשר יש קונפליקט בין משהו שהוא אולי (שמא) למשהו שהוא ודאי (ברי), פועלים על פי הודאי ! האיום שיש מי שתולים מעל לראשינו ששחרור גלעד שליט במקביל לשחרור פלשתינים יביא להתעוררות-הטרור ברחובותינו, בלווית ההתייחסות "האישית-ריגשית" (דמיינו לכם את הילד שיהרג בדרכו לביה"ס, ואת החתן שימות בדרך לחופתו... וכיו"ב), חמורה מההתייחסות האישית לגורלו של גלעד שליט. גלעד בודאי שבוי ! בפועל ! הילד והחתן שאולי (!) ייפגעו בפיגועים עתידיים שאולי (!) יקרו, הם בבחינת פוטנציה, שרבים הסיכויים שכלל לא יעברו מן הכוח לפועל. חישבו על זה. תום.

אני לא חושבת שמישהו שכח.

לגבי הטלויזיה, אי אפשר ולא טבעי שהיא תעסוק רק בנושא אחד חשוב ככל שיהיה. ועל גלעד שליט, אני חושבת שאנחנו יודעים יותר מדי, נפילתו בשבי הפכה אותו בעל כורחו לדמות מוכרת, אני בטוחה שגם הוא וגם משפחתו היו מעדיפים להשאר באלמוניותם.

y a u l a

New member
חושבת שאת טועה...

א. אולי נכון ש"מישהו" לא שכח אבל "מישהו" מתעלם לחלוטין ! זו לא חוכמה לצעוק בכל נאום ש"אנחנו עושים הכל למען...." בלה בלה בלה בלה - החוכמה היא לעשות! אם היו עושים - היית רואה תוצאות. כמו לדוגמא: כשעשו - קיבלנו מכתב משליט. כשעשו - קיבלנו קטלת משליט. כשאין סימן חיים, פיפס, משהו... זה אומר שעכשיו אנחנו בסוג של "סייסטה" ובעניינים האלה אין סייסטה ! ב. לגבי הטלוויזיה - קחי למשל את תוכניתו של עודד בן-עמי "שש עם" בכל יום בשעה שש בערוץ 2. משפט סיום התוכניות של עודד כל יום הוא "מניין הימים של גלעד שליט בשבי האויב". אם עודד יכול - כולם יכולים. ערוץ 2 וערוץ 10 הם ערוצים מסחריים והם בודאי יכולים לעשות זאת. ג. כל משפחה של שבוי שפתאום בין לילה הופכת דמות מוכרת, לא נהנית מזה. כל משפחה של שבוי היתה רוצה להישאר באלמוניותה. הבעיה שרק למשפחה של השבוי אכפת באמת שהוא ישוב הביתה. אני לא אומרת שכל הפעילים עושים מה שעושים לשם ה"רייטינג" אבל רבים מהם - כן ולראיה קראי את המילים של יואל מרשק בחיפושיו אחרי ג'וב חדש http://my.gilad.org/blog/2628/ (ציטוט: הבלוג של יואל מרשק 27 לאוקטובר 2009 אנו מבקשים מאזרחי המדינה לתמוך בבחירתו המחודשת של יואל מרשק לתפקיד רכז אגף המשימות בתנועה הקיבוצית. יואל מרשק הוא פעיל מרכזי במטה גלעד שליט,)... אז אם ה
מסריח מהראש... מה נגיד על כל הגוף...?!

בני1234

New member
חבל שמשתמשים בשמו של גלעד

על מנת לקדם מטרות אישיות לכאורה נראה ונשמע הזוי לחלוטין היה ראוי שמנהלת הפרום , לאחר בירור עם יואל תפסם את תגובתו

אם לא היו משתמשים בשמו של שליט

לקידום מטרות אישיות מספר הפעילים הבכירים היה מצטמצם באופן דרמטי.

קמנצינד

New member
../images/Emo6.gif ומה רע בזה ?

נראה לי שכל אותם 'פעילים בכירים', היו מסייעים הרבה יותר, אם היו מצטרפים למשמרות הקבע, במקום להיות 'פעילים בכירים'.

קמנצינד

New member
../images/Emo6.gif ומה רע בזה ?

נראה לי שכל אותם 'פעילים בכירים', היו מסייעים הרבה יותר, אם היו מצטרפים למשמרות הקבע, במקום להיות 'פעילים בכירים'.

כמה פעמים אתה,פעיל זוטר,היית,וכמה פעמים יואל?

בהנחה שלא תעלב, קמנצינד אם תוגדר כ'פעיל זוטר' בניגוד ל'פעילים הבכירים', ובהנחה שאת יואל מרשק תסכים להגדיר כ'פעיל בכיר' - כמה פעמים היית אתה ב'אוהל המחאה' בירושלים, וכמה פעמים יואל ? כמה פעמים היית באוהל שבמעבר-ארז וכמה פעמים יואל ? כמה פעמים הסעת אתה את נועם שליט לעצרות, להפגנות, לכינוסים ולפגישות בעניין גלעד בכל רחבי-הארץ, וכמה פעמים יואל ? כמה שיחות-טלפון ניהלת אתה בעניינו של גלעד שליט (כן, גם עם אנשי-תקשורת, כי "אם לא פרסמת כאילו לא עשית !") ? ו'בשורה התחתונה': כמה 'שעות-גלעד שליט' יש עם V לאישור-בצוע ביומנך, וכמה ליואל ? לכן: במקומך הייתי מצטנע קצת בבקורתי על יואל. נכון שישנם חולקים על אופן התנהלותו, עם דגש על תאוות-הפרסום שלו, אבל כמו שכבר כתבה כאן מישהי קודם (בערך): הרבה מעשים טובים וחשובים לא היו נעשים אילו לא היה בהם גם מניע אישי מסויים. על אלטרואיזם טהור כבר מזמן קשה לסמוך בעולמנו האינטרסנטי והאגואיסטי.

קמנצינד

New member
וחוץ מזה, תב"ח....

קרא קצת יותר בעיון את מה שכתבתי, ותראה שלא הייתי ביקורתי כלפי מר מרשק, אלא רק אמרתי את דעתי.

יונה1

New member
אוי, התמימות הקדושה...

יואל מרשק עובד בגלעד שליט ומקבל על כך משכורת שמנה. בנוסף לכך שכל נסיעה, טלפון ונשימה שלו מתוגמלת בכסף, הוא גם צובר יוקרה רבה ופרסום רב מעיסוקו בתחום שבקרב הציבור שלו נחשב לקונצנסוס. בראש ובראשונה יואל מרשק נאבק על הישרדותו בעבודתו הנחשקת. אפילו גלעד שליט הוא רק חייל פשוט במאבק הזה. אם מרשק היה מוצא פלטפורמה יותר סקסית לפירסומו, הוא היה עובר אליה. על יתר הטענות שלך, לגבי המיקום הנכון להפעלת לחץ אין לי כל עניין לענות, כי זה נושא שנלעס כאן מיום הקמת הפורום הזה. רק קח בחשבון שכאשר אולמרט היה על סף פרישה, אפילו משפחת שליט הבינה היכן המקום הזה, ועלתה בנשיה וטפה לאוהל בירושלים.

יונה1

New member
שאלוהים ישמור!!!!!

תגיד, גם אתה תמים (אם לא להשתמש במילה אחרת, פחות יפה???) יואל מרשק מקבל משכורת על העבודה שלו. הוא בחר "לעבוד" בגלעד שליט, כי כמו שאמרתי, זה נושא בקונצנסוס ב"מגזר" שלו. הוא דחף אותך בכוח מהאוהל כדי שלא תופיע יחד איתו בצילום, כי הוא צריך להדגיש את תרומתו האישית. אגב, תגמול זה לא רק תגמול כספי כמו במקרה של יואל, אלא גם תגמול פוליטי כמו שהיה במקרה של עוזי דיין שחשב שפעילות בנושא שבויים תקדם אותו לכנסת.

למעלה