שכחתם את גלעד

זה נגמר לפני 224 ימים, אחרי שבועיים בסך הכל

זה נגמר לפני 224 ימים, אחרי שבועיים בסך הכל של "בנשיה ובטפה", ומה יצא מזה ? גורנישט, חוץ מהחזרת הנושא לזמן-מה לראש מהדורות-החדשות ? זה מאד חשוב (באמת), הכרחי, אבל לא מספיק ! אפילו יש הטוענים שזה תרם אולי להתארכות השבי של גלעד. ומאז - "קרב-בלימה", בלתי פוסק של משפחת שליט בפעילים הרוצים להחריף את המאבק, עם עוד ועוד "מרווחי-נשימה" ותקופות של שקט יחסי לנתניהו, לחגי הדס, למתווך הגרמני עלום-השם, ובעיקר למי שמנחזיקים בפועל בגלעד שליט ! התזכרות המתמדת מול הכניסה למעון ראשי-הממשלה, 'חגיגות-הבלונים', מסעות-האופניים ו'מלכות-המדבר', העברה סימלית של חבילת 'שי-לחג' במחסום-ארז... ועוד ועוד, טרם עשו את הדרוש: להחזיר את גלעד שליט הביתה ! נחוץ למצוא את אותו 'טריגר' (ניצרה; הדק) שישחרר לחצים בהם שני הצדדים - הפלשתינים הרלוונטיים וה'מחליטים' בישראל - לא יוכלו יותר לעמוד, ויבינו שאין מנוס אלא 'להתיר את הפלונטר' של השבי בן ה-3 שנים וחצי.

יונה1

New member
תב"ח - שלא תטעה לרגע

כאשר פדויי השבי החליטו לפני למעלה משלוש שנים לעמוד במשמרות פעם בשבוע, הם הקשיבו לעצתי ועשו זאת בימי ראשון ב-0900 בבוקר, בכניסה למשרד ראש הממשלה, כאשר השרים מגיעים לישיבה. מאז, זה המיקום היחיד שהיה תלוי בי ובבחירתי. למרות שהיתה שם בפעמים הראשונות תקשורת, לא ממש נזקקו לה, כי היחידים שהיו צריכים לדעת - ידעו! כך אגב, גם ניתן היה להפעיל לחץ אמיתי, בלי חשש לטענה המושמעת "שהמחאה גורמת לחיזוק החמאס". אוהל המחאה מול בית רה"מ בירושלים אמנם נולד מרעיון נכון וטוב, אפילו מצויין (שכן הוא הלך בעקבות המחאה נגד בגין ב-82), אבל הביצוע שלו עלוב ופאטתי. אתה יודע שכבר התקיימו בו הופעות ריקוד ושירה? אתה יודע שרוב המתנדבים, בכלל חושבים שהם יושבים שם כדי להחתים עוברים ושבים על עוד עצומה? אתה יודע שרוב המתנדבים טוענים שהם יושבים שם "כדי לחזק את משפחת שליט"??? נו, אבל מצד שני יש לראשי הממשלה הרבה, הרבה, הרבה, מזל שאני ממש בודדה בדעותי
תאר לך למשל שלמען גלעד שליט היו מתייצבים רק אזרחים מתוחכמים (מאד), כמו ראשי הארגונים החברתיים שפועלים נגד גרוש העובדים הזרים. רק זה עוד היה חסר לממשלת ישראל! הם עוד היו נאלצים חלילה להחזיר את גלעד, במקום לשמור על הסטאטוס קוו דהיום, שכל כך משרת אותם פוליטית. מצד אחד אין שום מחאה, מנגד, אין גם שום ביקורת ממתנגדי העיסקה.

דברי יונה1 וצמוד להם, הערותיי:

קראו את עיקרי-בקורתה של יונה1, את התוספות שלי פה ושם (בסוגריים ובציון שמי, תום), ואת 3 הערותיי המסכמות, למטה בסוף: "כאשר פדויי השבי החליטו לפני למעלה משלוש שנים לעמוד במשמרות פעם בשבוע, הם ועשו זאת בימי ראשון ב-0900 בבוקר, בכניסה למשרד ראש הממשלה, כאשר השרים מגיעים לישיבה. מאז, זה המיקום היחיד ש(שם צריך לעמוד ולהפגין אילו זה – (תום) היה תלוי בי ובבחירתי. למרות שהיתה שם בפעמים הראשונות תקשורת, לא ממש נזקקו לה, כי היחידים שהיו צריכים לדעת (שרי-הממשלה וראשי מערכת הבטחון ? תום) – ידעו ! כך אגב, גם ניתן היה להפעיל לחץ אמיתי, בלי חשש לטענה המושמעת "שהמחאה גורמת לחיזוק החמאס". אוהל המחאה מול בית רה"מ בירושלים אמנם נולד מרעיון נכון וטוב, אפילו מצויין (שכן הוא הלך בעקבות המחאה נגד בגין ב-82), אבל הביצוע שלו עלוב ופאטתי. אתה יודע שרוב המתנדבים, בכלל חושבים שהם יושבים שם כדי להחתים עוברים ושבים על עוד עצומה? אתה יודע שרוב המתנדבים טוענים שהם יושבים שם "כדי לחזק את משפחת שליט "? (כן אני יודע. תום). מצד שני לראשי הממשלה יש הרבה, הרבה, הרבה, מזל שאני ממש בודדה בדעותי. תאר לך למשל שלמען גלעד שליט היו מתייצבים רק אזרחים מתוחכמים, כמו ראשי הארגונים החברתיים שפועלים נגד גרוש העובדים הזרים. רק זה עוד היה חסר לממשלת ישראל ! הם עוד היו נאלצים חלילה להחזיר את גלעד, במקום לשמור על הסטאטוס קוו דהיום, שכל כך משרת אותם פוליטית. מצד אחד אין שום מחאה, מנגד, אין גם שום ביקורת ממתנגדי העיסקה." הערותיי: 1. לגבי המיקום המועדף של משמרות-מחאה ותזכורת – מול משרד ראש-הממשלה, בעיקר בימי א' בבוקר, ופחות מול מעון-השרד של ראש-הממשלה - אני מסכים איתך מאד ! כך שאינך בודדה בדעתך זאת, למרות שלבנימין נתניהו הצטרפותי אלייך (כל עוד לא נעמוד שנינו פיזית בכניסה למשרד ראש-הממשלה ! ) זה לא ישנה. 2. על קביעתך המסכמת אני חולק. יש מחאה, גם אם לא לטעמך, וחלקית גם לא לטעמי. 3. ויש גם ביקורת מצד מתנגדי עסקה אפשרית להחזרת גלעד שליט הביתה במקביל לשחרור אסירים פלשתינים. בקורתם וטיעוניהם מוצגים פעמים רבות במאמרים בעתונים (ביחוד ב'מעריב'), באתרי אינטנרט, בעיקר ב'טוקבקים' המצטברים בכל פעם שמוצגת באתר חדשות ידיעה בעניין גלעד שליט, ואפילו לעיתים בכלי-התקשורת המשודרים – רדיו וטלביזיה. נכון הוא ש'אוהל' הם הקימו רק פעמיים, לזמן קצרצר, מול האוהל למען גלעד שליט שמול הפתח לאיזור הבית של ראשי-הממשלה. הם 'התקפלו' משם חיש מהר, מסיבותיהם. תום בן חיים.

יונה1

New member
אתה חושב שיש מחאה

ואני חושבת שיש הרבה הוצאת קיטור, המון המון פעילויות שלקוחות מהרפרטואר של (במקרה הרע) שכול, או ("במקרה הטוב") מועתקות מהפעילויות שנעשו למען רון ארד, יש גם המון פעילויות השאובות מהאופנה האחרונה בישראל של רוחניות - הדלקת נרות, ערבי שירה, ריקוד במעגל בשילוב ידיים וכו'. לצערי (וצערי כידוע לך, אכן רב וגדול מאד, כי אני שותפה לכאב ולמצוקת השבוי), טרם נתקלתי בעשייה אינטיליגנטית שעשויה להשפיע על מקבלי ההחלטות. בכוונה הפנתי א תשומת ליבך לפעילות נהדרת ומעוררת כבוד של האירגונים הפועלים בעצם ימים אלה נגד גרוש העובדים הזרים. כדאי מאד לעקוב אחרי מה שמוגדר על ידי כמחאה אינטיליגנטית, וזאת למרות שאני מתנגדת למטרתם. כך או אחרת, לא כל כך נעים לי להגיד, ולבטח לא מחמת ביקורתו של הסקפטי, אבל לי יש כלים אקדמיים ופרקטיים להעריך מחאה נכונה או לא. האם לך יש גם? ולגבי הביקורת מצד מתנגדי העיסקה - הצחקת אותי!!!! הרסת אותי מצחוק! ודאי ששומעים וקוראים פה ושם, אבל אני מדברת על ביקורת עתידית (מפניה חשש גם אולמרט), שתבוא בצמוד לעיסקה ואחריה ועלולה לעלות לנתניהו בהפסד בבחירות הבאות.

יונה1

New member
תוספת קטנה

שאלת אם כשכתבתי "היחידים שצריכים לדעת" התכוונתי לשרי-הממשלה וראשי מערכת הבטחון ? כן - כמובן שאליהם התכוונתי. ובעיקר לראש הממשלה עצמו שישב מול המשמרת הזאת ואם לא ראה, לפחות דווח על קיומה. אילו המשמרות של פדויי השבי היו נמשכות ואם כל הצבור "בעל הרצון הטוב והעשייה הרעה", היה מצטרף אליהם, נדמה לי שהכל היה נראה אחרת היום. אבל כמו שאמרתי - כל "צבא החברים" והעומדים בראשו - ובעיקר בעיקר כל המשפחה - הם חלומו הרטוב של כל ראש ממשלה.

יונה1

New member
עוד הערה לתום - לא, לא ראשי מערת הבטחון!!!

כבר דיברנו על זה בעבר וקשה לי לחזור כמו תוכי על דברים שניסיתי להסביר ומשום מה לא נקלטו. ראשי מערכת הבטחון נמצאים מחוץ למשחק הזה! ראשית - מערכת הבטחון היא זו שכפופה להחלטות ממשלה ולא להיפך. ירצה רה"מ להחזיר שבוי - יעשה זאת גם אם ראשי מערכת הבטחון יכעסו וירקדו סמבה ואפילו רומבה במשך שבוע שלם. כמובן שאין כל אפשרות למצב הפוך - מצב שבו רה"מ מתנגד לעיסקה, אך מערכת הבטחון מתעלמת ממנו. שנית - כאשר אתה מפעיל לחץ על ראש ממשלה ושרים, אתה הרי מנהל מולם מאבק פ-ו-ל-י-ט-י (דהיינו, מפעיל כלים העלולים לפגוע במידת הפופולריות שלהם. ואם הפופולריות נפגעת, הם עלולים לשלם בכסאותיהם בבחירות הבאות). ראשי מערכות הבטחון מ-ת-מ-נ-י-ם לתפקיד ולא נבחרים ע"י הציבור - לפיכך, אין כל משמעות להפעלת לחצים עליהם.

למעלה