שכר המקסימום עולה לראשונה על השולחן

כבר אמרתי לך שאתה מצחיק אותי ארח?

אני לא יודע על איזה כוכב אתה חי, או חיית עד עכשיו, אבל בכדי שתנחת על קרקע המציאות, כדאי שתעיף מבט על מה שכותב סבר פלוצקר: בוקר טוב, שכר מקסימום ואם אתה עדיין סבור שהרכבת לא עזבה את הרציף, אתה מוזמן להישאר מאחור ולחכות שתצא.

יפה מאוד - ככה צריך. זו לא הגבלה

חוקית. כל ארגון קובע את כלליו שלו וזה בסדר גמור. אתה בעד הגבלה בחוק, הגבלה בכפיה על ידי המדינה. זה שונה לגמרי. תודה שוב, כי מה שהבאת רק מראה שהדרישה לחוק בנושא היא מיותרת.

אם אתה חושב שזה קרה כי הוא רצה בזה

אתה טועה ועטועה בגדול. לולא הביקורת הציבורית והתקשורתית ששטפה לאחרונה את בנק הפועלים ובעיקר את אדון נחמה, מה שקראת עכשיו, לא היה קורה לעולם. מה שרק מוכיח שביקורת ציבורית יכולה לשנות נורמות. וזה שעכשיו מבקשים לעגן את זה בחוק, רק יבטיח שיותר לא נזדקק לביקורת ציבורית ותקשורתית כדי שתופעות מבישות מאין אלה לא יישנו.

ביקורת ציבורית היא דבר חשוב ונחוץ

ועובדה שהיא משפיעה ותמיד יהיה בה צורך. לא כל דבר יש לכפות בחוק. חוק צריך כאשר ביקורת ציבורית לא עוזרת, למשל כאשר יו"ר מפלגה מסויימת מתעקש על ממשלה בגודל אסטרונומי.

זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת

אם אנחנו נשב ונחכה לכך שהחברות הפרטיות יגבילו את עצמן, מצפים לנו הרבה מאוד שנים של המתנה. לכן אסור לנו לחכות ואסור לנו לתת לחתול לשמור על השמנת, אלא אם כן לא איכפת לנו מה יעלה בגורלה.

אז מה? ניתן לעמיר פרץ ולאיתן כבל

לשמור על השמנת? אבל אני לא מתפלא שהתעלמת מכך, כפי שאתה אינך מתפלא מכל מיני דברים לגביי. הגבלת פעילות עסקית בחוק - קומוניזם. ואתה ממשיך להתעסק עם "חברות פרטיות" כאשר "הבעיה" מבחינתך לא פחות גדולה בעסקים פרטיים שאינם חברות. אפליה נוסח הסוציאל-דמוקרט עמיר פרץ. עורך דין בחברה פרטית - להגביל עורך דין עצמאי - לא להגביל וכנ"ל לגבי רואי-חשבון, פסיכולוגים, רופאים, מהנדסים וכד'. סוציאל-דמוקרטיה למופת, כבר אמרתי.

תיקון: אפליה נוסח הסוציאל-דמוקרט

ממתיק סוד (ולא עמיר פרץ כפי שכתבתי).

מעניין אבל אני לא רואה אותך מתרגש

מהאפלייה שיש עכשיו. אז למה שתתרגש מאפלייה כאשר מדובר בבעלי שכר גבוה? אותך הרי לא מעניינים הפערים בחברה ורמות השכר במשק? כך שאני לא מבין מה חורה לך בדיוק? אם לא מטריד אותך שאדם אחד משתכר משכורת של 1371 אנשים, שזה האבא של האפליות, למה שיטרידו אותך זוטות כמו אפלייה בין עורך דין פלוני לעורך דין אלמוני?

לי לא חורה שום דבר

מי שחורה לו, להזכירך, זה אתה (לפי דבריך בעצמך). אני רק מתאר את חוסר ההגיון בגישה שלך. אני לא טענתי מעולם על אפליה ועל חתירה לשוויון. אני לא התלוננתי על פערים בין נחמה לביני. אז אל תהפוך כעת את היוצרות. אתה הוא "הלוחם למען הקטנת פערים" ולכן אני מראה שהגישה שלך בעצמה יוצרת פערים ועוד בחסות החוק והמדינה.

אם כך זה לא צריך לעניין אותך.

ונהפוכו, הגישה שלי נועדה לצמצם את הפערים שיש עכשיו ושלך לא מזיזים בגרוש, וכן לעשות זאת בצורה לגיטימית ודמוקרטית בחסות החוק והמדינה.

לא צריך לעניין אותי?

זה כמו שתכתוב שאם אני גר באילת, תאונות דרכים בעכו לא צריכות לעניין אותי. ולגבי דמוקרטיה - היא אמרה דברה: מפלגת העבודה המחודשת בראשות עמיר פרץ, על דגלה הראשי "העלאת שכר המינימום" - 19 מנדטים.

sharonhaimov

New member
למעשה שכר המקסימום מגדיל את

הפערים בין שכירים לבעלי עסקים. תסתכל על רשימת עשירי ישראל, ותראה שיש רוב מוחלט של עשירים שהם בעלי עסקים, לעומת מעט מאוד שכירים שנמצאים ברשימה הזאת. כמובן ברור שהשכירים לא צריכים להיות בראש הרשימה של עשירי ישראל, אבל צריכים שגם אנשים שהם לא בעלי חברות, שגם הם יוכלו להרוויח כסף רב, בלי שהממשלה תגביל אותם, אם תציב שכר מינימום תפגע בשוויון ההזדמניות, ובחופש הכלכלי. נכון שאת העם זה לא יעניין, אבל צריך לדעת שאנשים בעלי יכולות, גם אם הם שכירים, גם להם יש שאיפות גבוהות, ואסור לעצור אותם. בנוסף, עסק פרטי ישלם כמה מעוניין לבכירים שלו, אם הם עושים עבודה מצוינת ומביאים רווחים, אז למה לא?! בנוגע לבנקים, הרווחים של הבנקים ממשקי הבית הפרטיים, מדיעים ל20% פחות או יותר, בנוסף השכר של של כל העובדים הוא נמוך מאוד יחסית לרווחים הכללים, גם אם תגביל את השכר, הציבור לא ירגיש את ההבדל, אולי כמה שקלים בשנה בהערכה גסה. בחברות ציבוריות (שנסחרות בבורסה), וחברות בבעלות המדינה, בהחלט צריכים הגבלה מסוימת על השכר. ותמיד אפשר להשתמש בדיבדנים או בחלוקת אופציות לבכירים במקום השכר.

אין דבר כזה שאין דבר כזה

אם כל העולם היה חושב כך, הוא לא היה מתקדם לשום מקום. אם רוצים איןן זו אגדה, אם יש רצון ויש רוב, הכל בר ביצוע.

על מה אתה מדבר?

אפילו למקסימום גודל ממשלה אין בקרב נבחרינו רוב, לשכר מקסימום יהיה רוב? קודם כל, לפני שמטיפים לאחרים, שנבחרי הציבור, יבדקו את עצמם. חקיקרת חוק ממשלה מקסימלית לפני חקיקת חוק שכר מקסימום. ונראה כיצד האדונים פרץ ויחימוביץ יצביעו.

כן גם לא היה רוב להעלאת שכר מינימום

אבל אני לא מתפלא כלל שאדם כמוך שהתנגד גם להעלתו של שכר המינימום, מתנגד לחקיקת חוק שכר המקסימום, נהפוכו, אם היית תתומך בו לאחר שהתנגדת להעלאת המינימום, זה היה מפליא אותי.

נכון, כי לדעתי שניהם לא כלים טובים

ויש כלים אחרים טובים יותר. עצם העובדה שבהיקף כל כך רחב חוק שכר המינימום שכבר קיים היום לא נאכף, מראה עד כמה זה כלי לא יעיל. אני לא טוען שהבעיות שאתה מציג, או חלקן, אינן קיימות, אני רק סובר שהפתרון לאותן בעיות שונה ממה שאתה חושב שהפתרון.

עובדה שלא כולם חושבים כמוך

למעשה על פי תוצאות הבחירות האחרונות, הרוב לא חושב כמוך.

א. לגיטימי - דעות ועמדות שונות הן

תמיד דבר מבורך. ב. לפי תוצאות הבחירות - מפלגת שכר המינימום קיבלה 19 מנדטים. אז היכן הרוב? ומה בדיוק בתוצאות הבחירות מראה שהרוב תומך בשכר מקסימום? אולי תראה לי מצע אחד המציין שכר מקסימום...

למעלה