שכר המקסימום עולה לראשונה על השולחן

מפלגת שכר המינימום קיבלה 19 מנדטים

אבל ביחד עם שאר המפלגות: מרץ, ש"ס והגמלאים, המפלגות התומכות בהעלאת שכר המינימום מהווים יותר משליש מהכנסת, וביחד עם קדימה שגם היא תומכת בהעלאת שכר המינימום בהדרגה, הם רוב שמספיק כדי להעביר את החוק. לגבי חוק שכר המקסימום, אולי תתפלא אבל אפילו אולמרט מצדד בו, ומה שאותי מפליא זה שאפילו שטרית יד ימינו של עושק העניים החל לצדד בו וקורא בעצמו לחוקק כזה חוק בהקדם האפשרי.

הפכת את קדימה לתומכת בהעלאת שכר

המינימום? הרי הסברת לי בעבר חזור והסבר שקדימה היא ליכוד ב' (בדיוק אותו דבר). כעת אתה הופך הסכמה קואליציונית ל"תומכת בהעלאת שכר המינימום". והיכן בדיוק הגימלאים הביעו תמיכה בהעלאת שכר המינימום לפני הבחירות? ולגבי מה שאולמרט ושטרית מצדדים בו - האם הם מציעים חוק שכר מקסימום גורף? האם הם מציעים להגביל את השכר בחברות פרטיות? אם כן - אשמח לראות קישור.

אני לא מדבר על לפני הבחירות

שאלת איך זה שיש רוב, והסברתי לך איך זה שיש רוב. ולמה אתה סבור שהגמלאים יתנגדו להעלאת שכר המינימום?

sharonhaimov

New member
יודע מה, נגיד שרוב העם תומך בשכר

מינימום, רוב העם גם לא מבין בכלכלה, לעומת זאת, בקרב הכלכלנים (אנשים שכדאי להקשיב להם!), יש רוב ברור נגד העלאת שכר מינימום! עדיף להקשיב לאנשים שמבינים, זה שהרוב חושב משהו, זה לא הופך את זה לקדוש או נכון. זה כולה הרוב.

זה כולה הרוב? הצחקת אותי ../images/Emo6.gif

במדינה דמוקרטית הרוב זה הכל. בלי רוב במדינה דמוקרטית אין לך דמוקרטיה, אין לך אפשרות להעביר שום חוק ואין לך ממשלה. למה אתה חושב המשא ומתן הקואליציוני נערך בימים אלה? בגלל שלאדון אולמרט אין רוב, אין לו אפשרות להעביר שום חוק, אין לו אפשרות להעביר את התקציב בכנסת, אין לו ממשלה ואין לו שלטון. כך שתמשיך להגיד לעצמך שזה כולה הרוב.

sharonhaimov

New member
קדימה יצאה מהליכוד, משמע שהיא דומה

בעמדות שלה לליכוד. קדימה מפלגה קפיטליסטית, ואני תומך ברוב הרעיונות שלה כלכלית. עכשיו אתה טוען שמפלגה קפיטליסטית, תחוקק חוק שכר מקסימום?!

לא אני טוען, תקרא את זה:

ננהיג שכר מקסימום והנה רק קטע קצר כדי שתבין במה מדובר: "שטרית: תגמול הבכירים בחברות הבורסאיות לא מוצדק מוסרית; אם אמונה לשר אוצר, אגביל אותו בחוק שר התחבורה, מאיר שטרית, מספר 4 ברשימת קדימה ואחד המועמדים הבולטים לתפקיד שר האוצר, אמר היום (א') כי "גם כשחברה בורסאית מרוויחה, זה לא הגיוני ולא צודק לשלם עשרות מיליוני שקלים לבכיריה" שטרית אמר ל"גלובס", אם ימונה לשר האוצר, בממשלה שתוקם בראשות אהוד אולמרט, יתערב בקביעת הגבלה לשכר הבכירים בחברות הציבוריות של המגזר הממשלתי, אך במקביל, יתערב בחקיקה שתגביל את שכר הבכירים גם בחברות הבורסאיות. לשאלה האם הוא חושש שעמדותיו יעמתו אותו עם טייקוני המשק הישראלי, אמר שטרית: "שר אוצר צריך לעשות מה שנכון למדינה, לא מה שנכון לאף אחד. חלק ממבחנו של שר לבצע את המשימות שלו, הוא היכולת שלו להעביר את החלטותיו." ועכשיו צא בטענות למס' 4 במפלגה שבחרת בה.

ד"א, אתה יודע שאני תומך במס הכנסה

שלילי. מפלגות שהציעו מס הכנסה שלילי (קדימה והליכוד) קיבלו יחד 41 מנדטים. מפלגות שהזכירו שכר מינימום (עבודה ומרצ) קיבלו יחד 24 מנדטים.

sharonhaimov

New member
מה יש לך נגד אנשים? זה שהם מרוויחים

הרבה כסף, זה לא אומר שצריך להגביל אותם בגלל שהם מצליחים. האנשים שמרוויחים את הכסף הזה בחברות הפרטיות, בדרך כלל כישרונים להפליא, שקדו והתאמצו לבנות כל חייהם, ועובדים הרבה יותר קשה ממך! למה שלא ניתן להם להרוויח את הכסף הזה? הם עבדו בשבילו, ושכר מקסימום, לדעתי זה סתם כמה אנשים לא יוצלחים שכל מה שהם רוצים, זה לגרום סבל לאחרים בגלל הכישלונות שלהם.

טלמ

New member
רגע

למשל אני אנהל עוד 30 שנה את בנק הפועלים, שנותן את המשכורת הגבוה ביותר למנכ"ל החברה. למה שאני לא אקבל מליון דולר? כל אחד ממקבלי המשכורות האלה הוא בעל כישורים, תארים אקדמאיים וניסיון. מי שמקבל שכר מינימום בד"כ הוא ללא תואר וללא כישורים

ולמה שכן תקבל מיליון דולאר? ../images/Emo192.gif

אז מה אם הוא בעל כישורים, תארים אקדמאיים וניסיון? בשביל זה לשלם לו מיליון דולאר? איפה ההיגיון בזה? בוא תסביר לי למה אדם אחד, ויהיה מוכשר ככל שיהיה, צריך לקבל מיליון דולאר? האם חוקק כזה חוק שמורה שיש לשלם לאדם X סכום של מיליון דולאר, ולא שמעתי עליו? באיזו מדינה חוקק החוק הזה ומתי? ויותר מזה, מי המטורף שחקק אותו ומי המטורפים שהצביעו בעדו?

למעלה