שלום אני חדשה ורציתי לפנות לשושה...

mishel212

New member
שלום אני חדשה ורציתי לפנות לשושה...

קודם כל שלום לכולן\ם ושנית אני רוצה להבהיר את העמדה שלי בנושא אני אוהבת מ-א-ו-ד ילדים ולא מבינה איך אפשר שלא... אבל מצד שני אין לי שום בעיה ושום עניין בזה ועם זה שנשים לא מעונינות בילד ואתן יודעות מה?ז-כ-ו-ת-כ-ן!!!!!!! ואפילו מצד ההלכה היהודית [דרך אגב...] האשה לא מחויבת בפרו ורבו רק הגבר! מכל מקום אני רוצה לפנות אלייך ,שושה,משהו בדברייך נשמע שאת ש-ו-נ-א-ת ילדים [לא סתם לא רוצה...]וזה נשמע מוזר כי אם מישהי היתה מדברת כמוך [אחת שלא חוותה הורות] אז הייתי מבינה ואומרת היא מדברת ולא מבינה [כי היא לא היתה שם..]...אבל את חווית הריון ,לידה גידול של ילד [אני לא שופטת אותך ולא אבוא ואומר שזה פשוט ...כי זה לא! אבל ממקום של"לא פשוט"למקום שאת נמצאת בו הדרך ארוכה...]אפשר לשאול אם היתה לך ילדות קשה? היה לך קשה עם הילד? מאיפה זה נובע? אני באמת בלי לפגוע לא בך ולא באף אחת מרחמת עלייך בהשקפה שלך על ילדים [שלא יהיו בטיסות...,הם סתם מפריעים...וכדומה...]ועוד שאלה -אם הילדים כל כך מפריעים מה עשית עם הילד 14 שנה? הסתגרתם בבית?כי הרי כל מקום הוא מקום ציבורי[אפילו הרחוב...]ומה היית עושה כשהוא היה תינוק והוא היה מתחיל לבכות?או שמא הוא תמיד היה בבית? לא הבנתי התופעה הזו באה ממקום מאוד עמוק שאת בטוח מודעת אליו זה לא סתם"לא רוצה ילדים..."אני צודקת?

גם אני מצטרפת לשאלה...

לגבי
, זה מאד לא מובן. מה הורים אמורים לעשות עם הילדים כשהם חייבים לטוס? למשל אנחנו עברנו לקנדה - והטיסה היתה נוראית כי כל שניה הסתכלו עלינו
עם כל ציוץ של הבן שלי. הם חשבו שלי זה כייף?? טיסה = דרך להגיע ממקום אחד למקום אחר. זה לא CRUISE או סרט בקולנוע. וכמו שאת רוצה שיקבלו אותך, את צריכה לקבל שיש נשים שרוצות ילדים וחיות איתך בעולם. למשל, למה צריך לנמק למה ילד יותר חשוב מאוסף בולים? לאותה בחורה הוא יותר חשוב, כמו שלך לא! למה אני מצליחה להבין שלך סלסה יותר חשובה מילדים, אבל את לא יכולה להבין שלרוב העולם, בן-אדם (אמנם קטן) יותר חשוב מריקוד - ואגב, מדברת בתור רקדנית שרופה ומכורה! בגדול, גם לי מילותייך מאד צרמו. אני מקבלת לגמרי אי-רצון להביא ילד לעולם. אבל למה לרדת על מי שכן בוחר בזה? גם אם הן "התחילו איתך". במקום זה, אפשר לומר "כי אני לא רוצה." למה לנסות לשכנע אותם שילד זה דבר שלילי? ובגדול, ילד = בן-אדם. תקופה מסויימת הוא קטן ואז הוא גדל. ז"א לא נראה לי שהיית מדברת ככה על בן-אדם מבוגר - אז למה זה בסדר לומר כאלו דברים על בן-אדם קטן? ובמיוחד שיש לך באמת ילד בבית - את לא פוחדת שהוא ישמע כאלו דברים מאמא שלו? תדמייני שאת היית שומעת כאלו דברים מהורייך. כאילו, אוקיי ילדו אותך בגיל צעיר אבל יודעים בדיעבד שבחיים לא היו חוזרים על זה. זכותך לומר את זה, כמובן, אבל זה משפט מאד קשה עבור ילד. כולנו היינו תינוקות וילדים. תינוק זה לא חייזר שבלתי אפשרי לתפוס למה הוא רצוי - את גם היית תינוק!! לדעתי, מרוב השיפוט והלחץ בארץ במיוחד עליך ואחרות שבוחרות לא להביא ילדים לעולם, את פיתחת מערכת הגנה מאד אגרסיבית ותוקפת את כל מי שמעז להגיד שילד זה אושר. אבל עבורם, זה אושר. מה רע? במקום לומר שלך לא, את בוחרת לתקוף אותן. לא היבנתי כל-כך את זה, ועל אותו משקל אי אפשר לצפות להבנה וראש פתוח מכל העולם אבל להישאר עם ראש סגור שכל מי שמביא ילד הוא טיפש. אולי לך זה לא מתאים, אבל לאחרות כן.

XUXA141

New member
תשובות לשלומית.

1. רוב האנשים שטסים עם ילדיהם לא טסים כי הם מוכרחים או כי זו סכנת חיים אלא כי בא להם לטוס לחו"ל. יש הבדל בין שני המקרים. בדיוק כמו שאני אתרגז על מי שיגיע ויזרוק לי לכלוך על האוטו, אבל אם יש פצוע תאונה שאני מסיעה לבית חולים ובדרך מלכלך לי את הריפוד כמובן שאני אקבל את זה בהבנה. 2. למה צריך לנמק? כי הסלסה שלי לא מפריעה לאחרים. התינוק של מישהי מפריע לי. ברגע שאני אתחיל להשמיע סלסה בקולי קולות בשתיים בלילה, אז זכותם של אנשים לשנוא אותי. 3. גם על מבוגר שיפריע לי אני אביע את אותה דעה. אני לא כועסת על תינוק בוכה. אני כועסת על הוריו שהביאו אותו למרות שלא יכלו להבטיח שישלטו על בכיו. 4. אני בוחרת לתקוף? שמת לב איך התחיל כל הענין? רמז - "אתן אוסף של אגואיסטיות, מטורפות עם ילדות עשוקה" . אני לא אמרתי שתינוק לא יכול לגרום אושר למישהו שרוצה בו, אבל אני מוחה כשנכנסים אנשים להטיף לי ש"זה שיא האושר ואם את לא מבינה את זה את מטומטמת" ושוכחים את המילה הכל כך חשובה "לדעתי". כי הגדרה של אושר היא גמישה. אני לא נכנסתי לפורום הורים להגיד להן "אתן מטומטמות, להיות חופשיות זה שיא האושר ואתן בטח תתחרטו בעתיד" אז אני מצפה ליחס דומה. ואגב, זה מתקשר למה שכתבתי במסר למטה - אני לא דורשת מאחרים מה שאני לא דורשת מעצמי, אבל אני כן דורשת מאחרים מה שאני דורשת מעצמי".

הי,

טוב, נראה לי שכן "צדקתי" לגבי מערכת ההגנה שלך - וזה לגמרי ללא ביקורת. אבל מילותייך כאן מדברות על חוסר הכנה לגור בחברה! כי בחברה יש תינוקות. 1. מותר גם להורים, וגם לתינוקות לנסוע לחו"ל כי בא להם. זכותם!! הם משלמים על אותו כרטיס טיסה כמוך. עד היום שיהיה מטוס רק למבוגרים כרגע כולנו ביחד. וגם להורים עם התינוקות לא נעים לראות אנשים "כבדים" עם פרצוף כועס סה"כ בגלל תינוק בוכה. ביג דיל. 2. איזה תינוק מפריע לך בשתיים לפנות בוקר? אני לא מצליחה להבין למה למישהו אחר איכפת אם את לא יולדת, ובאותה מידה לא מצליחה להבין למה לך איכפת אם מישהי אחרת יולדת. כשאת רוקדת סלסה על החוף, לא מזיז לי. למה זה מזיז לך אם אמא תעבור אם תינוק בעגלה באותו חוף? את כאילו אומרת שלתינוקות וילדים אין זכות קיום בכלל בעולם - ממש סוציומאתי. 3. איך הורה יכול "להבטיח שתינוק ישלוט על בכיו?? מאד יעזור לי אם תתני לי את הטיפ הזה!
4. אני לא יודעת את מי את מצטטת כאן - אבל לא אני אמרתי את כל זה - ולא מגיע לי שתזרקי את כל זה עלי. אני לא ציטטתי כאן אף אחד - חוץ ממך. מבקשת שתדברי לעניין. אמרתי - גם אם מתחילים אותך, למה את חייבת לתקוף? ואת כן, בהחלט תוקפת. להביא את הציטוטים של אלו שהתחילו איתך לא רלוונטי. בגדול, היבנתי שאת ממש לא מקבלת שיש ילדים ותינוקות והורים בחברה - בעולם! זה מאד מוזר. בעיקר, כי את כבר עברת את זה. אני לא יודעת איך ההורות שלך היתה, אבל בטוחה שאנשים לא ציפו ממך לדרישות שאת מצפה מהורים אחרים. זה לא אפשרי בכלל (לפי דברייך הורים וילדים אסור להם בכלל לנסוע לחופשה!). בכל מקרה, אני חושבת שנמאס לך מכל הביקורת, והדעות של אנשים אחרים, ואת פשוט "מקדימה את המכה" באגרסיביות מיותרת כלפי תינוקות תמימים שבאמת לא עשו לך כלום, חוץ מזה שהם קיימים. אני לא אוהבת רוכבי אפניים על הכביש - ולי באמת יש טענה מעבר ל"הם מפריעים לי". אני חושבת שהם מסכנים את עצמם וגם את הנהגים. אבל, מה לעשות? מותר להם בחברה שלנו להיות שם, אז אני לומדת להסתדר איתם. מקווה שתביני את כוונותי - באמת לא באה לריב איתך או לבקר אותך, אבל מילותייך מאד קשות וגם לא מאפשרות דו-קיום בין הורים לנשים שבוחרות לא ללדת.

XUXA141

New member
שוב

אין לי שום דבר נגד הורה שיביא תינוק וידאג שהוא לא ירעיש. איך הוא יעשה את זה? זו לא הבעיה שלי. מצידי שיטייל איתו במעברי המטוס במשך 12 שעות טיסה. מותר לטוס, אסור להפריע לאחרים. זה ההבדל. כל רעש, של תינוק או של מוסיקה קולנית, כשאת דחוסה במטוס בטיסה של 12 שעות במחלקת תיירים , במיוחד בדרך חזרה כשאת רק רוצה לחזור, והשעה מאוחרת וכל הגוף כואב לך היא בהחלט "ביג דיל". מניעת שינה הוא אחד העינוים המקובלים בגרועים שבבתי הסוהר בעולם. לא אכפת לי אם מישהי אחרת יולדת, לא אכפת לי אם מישהי מצטרפת לכת ההאמיש, לא אכפת לי מה עושה אדם בחייו , כל זמן שהוא לא מפריע לי כמו שאני לא מפריעה לו. אם הייתי מפעילה מועדון ריקודי סלסה בביתי כל ערב והמוסיקה והקהל היו יוצאים מחוץ לדירה, אז בהחלט לאנשים היתה סיבה לכעוס עלי. איך להבטיח לשלוט על בכיו של תינוק? זהו, שאי אפשר, ולכן שלא יקחו אותו לטיסה במיוחד כשלא מדובר על מעבר דירה שבו אין ברירה אלא כי סתם בא לקפוץ לסופשבוע באמסטרדם. אני לא מבינה למה לעוות את דברי - לא אמרתי שאמהות וילדים לא צריכים להיות קיימים בעולם. כל מה שדרשתי זה שאני לא אפריע להם והם לא יפריעו לי. וזה שאנשים אולי לא ציפו ממני, זה לא משנה. אני ציפיתי מעצמי לא להפריע לאחרים כי זה נראה לי שיא האנוכיות לחשוב שבגלל שיש לי "נסיך קטן" יש לי זכויות יתר לרמוס את זכויותיהם של כל מי שמסביבי.

בטח החברה בטיסה שלנו (שהיתה 12 ש')

יסכימו איתך שהתינוק שלי הפריעה להם - אבל כמו שפירטתי למטה הרבה אנשים גם הפריעו לי באותה טיסה. טוב נראה שבאמת לא נגיע להסכם וכל עוד שאת מקבלת שאכן יש אמהות ותינוקות באותו עולם איתך, אז אני כבר מרוצה. אני חייבת לזוז - בגלל התינוק!
אז אשמח להמשיך איתך את הדיון יותר מאוחר. ביי!

XUXA141

New member
אין בעיה.

לשמחתי לא הייתי צריכה להסתגר בבית כי השגתי מערך של אנשים שיכולים לעזור ( גם בתשלום). אז בשנים הראשונות כשנסעתי לחו"ל היו לי כמה מטפלות, חלק ישנו אצלי, שעשו משמרות, וחלק מהזמן היתה אמא שלי. אם לא היו לי אלה , הייתי מוותרת על הנסיעה! קודם כל כי עם ילד אני לא יכולה להנות כמו שאני רוצה, ודבר שני, כי כשאנשים היו נועצים בי מבטי זעם על הפרעה, אני זו שהייתי מרגישה לא נעים ( ולצערי הורים מסוימים חסרי התחושה הזו ומצידם שכולם יתפוצצו, העיקר שהנסיך הקטן יוכל לבכות כאוות נפשו). לכן גם בחיים לא לקחתי את הילד כילד קטן לקניות בסופר למשל. אם אין ביביסטר יש משלוחים. תמיד אפשר למצוא פתרון. הבן שלי טס לראשונה בגיל שבע ולחופשות במלונות רק שנה אחרי זה. נוסף לזה, אנחנו תמיד התייחסנו אליו כ"מבוגר נמוך". דיברנו אליו כאל בוגר, התייחסנו אליו כאל בוגר וכך הוא גם הבין שאין שום סיבה להתנהג שלא כראוי. אני זוכרת אותו יושב איתי בתחנת אוטובוס בגיל קטן , משהו כמו ארבע ומסתכל בסקרנות על שני ילדים שלא הפסיקו להשתולל לרגע, ושואל "למה הם משתוללים"?. ילד אפשר לחנך. ראי את הילדים הבריטיים. למה ילדי גן באירופה יכולים ללכת בשורה מסודרת וילדים ישראלים יתפרעו לכל עבר? כי ככה מחנכים אותם. לכן בדיוק כל הכעס שלי. כי המוטו שלי בחיים זה "אין לא יכול, יש לא רוצה מספיק". ואם אני הייתי מסוגלת להשתלט על הילד שלי ולדאוג שלא יפריע, למה הורים אחרים לא?

QueenOfMagic

New member
היי שושה אני מבינה אותך

אני מבינה על מה את מדברת, גם אותי לא לקחו לטיסות עד גיל 12 ובמלונות הייתי בגיל מוקדם אבל גם אז הייתי יודעת איך להתנהג.. הוריי מעולם לא נתנו לי לדבר בקול רם או להשתולל. למעשה אני יכולה להגיד שלא פיספסתי כלום!! וגם אימא שלי חינכה אותי בדיוק כמו שאת חינכת את הבן שלך..ואני חייבת לציין שכל הכבוד לך!! אין הרבה הורים כמוך. כמובן שלא על הכל אני מסכימה איתך, אבל לגבי חינוך של לא להשתולל ולכבד את החברה מסביב זה בהחלט ראוי לציון..

XUXA141

New member
את יודעת, אני קוראת בעיתונים.

על ההתנהגות בבתי הספר, על האלימות נגד מורים ובכלל, על החופש המוגזם שנותנים לילדים ואני מזועזעת איזה דור מגדלים כאן? הם קולניים, הם אנוכיים, הם אלימים, הם פרועים, רבונו של עולם, מישהו בכלל מתעניין?

XUXA141

New member
ולגבי מלונות.

למרות שהילד שלי כבר היה בן שמונה (!) עדיין בזמן ארוחות אני הלכתי איתו יד ביד, החזקתי לו את הצלחת, הוא בחר מה שהוא רוצה ועזרתי לו לשים את זה על הצלחת ולא להגזים בכמויות, וכמובן שעזרתי לו להגיע לשולחן בלי בעיות ולשבת ולאכול. רק אחר כך התפנתי ( או בן זוגי) למלא לעצמי את הצלחת. זאת לעומת הורים שמתיישבים בהבעת פנים של "אני בחופש" והתוצאה, ילדים קטנים שנדחפים למזנון, מעמיסים הרי אוכל, מפילים חצי בדרך, כמעט מפילים את המלצרים עמוסי הצלחות, צועקים בקולי קולות ולא מסוגלים לשבת 10 דקות בשקט. זה מטריף אותי. בשביל מה אנשים עושים ילדים אם אין להם חשק מינימלי אחר כך לטפל בהם?

עכשיו את מדברת על ישראלים../images/Emo3.gif

ולאו דווקא על הורים!! סורי, אם זה מעליב מישהו, אבל גם אני מזדעזעת שוב ושוב מההתנהגות של ישראלים בבתי-מלון - ובלי קשר לילדים שיש או אין להם!! וחוץ מזה שחזיר לא יכול לחנך בצורה טובה, מסכימה?? אז אם תראי את הילדים הקולניים/אלימים וכד', אם תסתכלי על ההורים שלהם, כבר תביני מאיפה זה בא. THE APPLE DOESN'T FALL FAR FROM THE TREE אם על אלו את מדברת (ואני הייתי מורה בארץ לשנה אחת עד שהתייאשתי מהילדים, תאמיני לי שאני יודעת על מה שאת מדברת) אז גם אני מסכימה!! אבל בהודעה שלך אלי, את לא מדברת "רק" על ילדים מגעילים ולא מחונכים. את מדברת על ילדים בכלל. וזה לא פייר. את כבר עברת הורות ולך לא התנהגו ככה (אולי כן? ספרי...) אז למה מותר לך להתנהג ככה לאחרים? למה זכותך "לדרוש" מהורה לא להעלות ילד לטיסה עד גיל 12?? אני טסתי לבד לארץ (אני במקור מחו"ל) בגיל 11 והייתי ילדה נהדרת. ישבתי כל הטיסה וקראתי. מה רע?? לדעתי את צריכה להבדיל בין ילדים לא מחונכים (שאגב, מי סובל?? גם אמהות לא סובלות אותם!) לילדים בכלל.

XUXA141

New member
כי מתחת לגיל הזה..

גם הילד הכי מחונך בעולם לא מבטיח לך במאה אחוז התנהגות, פשוט כי הוא לא יכול. וזו זכותו, הוא תינוק. ככל שהילד קטן יותר, ואני מדברת במיוחד על תינוקות, כך גם אם הוא הלורד פונטלרוי עדיין הסיכוי להפרעה גדול יותר. ואגב, ההשוואה לישראלים היתה כדי להדגיש שמי שרוצה יכול לחנך את ילדיו, כך שאין ענין של "הם ילדים וזה ככה".

מסכימה - ואהבתי את המשפט

"זו זכותו, הוא תינוק." בכל מקרה, נכון אי אפשר לצפות להתנהגות של מבוגר מתינוק או מילד. לכן, גם ההורים צריכים להשתדל אבל גם אנשים מסביב צריכים לקבל זאת בהבנה. ז"א לא הייתי מביאה את התינוק שלי הביתה או למסיבת סלסה, אבל לסופר או לטיסה בהחלט הייתי מביאה אותו - זו זכותי וזה מקום ציבורי.

XUXA141

New member
זכותך לחשוב כך אבל..

אל תתפלאי אם אנשים ינעצו מבטים כועסים. ולגבי טיסה במיוחד - בטיסה יש מצב מיוחד - זה לא רחוב ציבורי שבוא אפשר ללכת בדרך אחרת, זה לא תנאים רגילים של נוחות מינימלית. זה שעות על גבי שעות לא נוחות בצפיפות, ללא הרבה חמצן נקי, עם שעות מטורפות, ללא מנוחה, ולפעמים אחרי נסיעה ארוכה תוך סחיבת הרבה תיקים, ולכן במצבים כאלה אנשים רגישים יותר להפרעות ומין הראוי להזהר יותר לא להפריע לאחרים.

נראה לי שקשה לך לתפוס את העניין

שמטוס זה סך הכל עוד כלי תעבורה. זה ששילמת הרבה כסף- מה לעשות, דלק של מטוס, הארוחות ושאר הדברים שאת מקבלת בטיסה זה לא כמו נסיעה באוטובוס או ברכבת. וכמו שלך יש את הזכות לטוס, גם לאמא עם תינוק יש את הזכות לטוס- ולילד שלה יש את הזכות לבכות על מה שבא לו ומי את בכלל שתגידי שזו חוצפה (ואני לא זוכרת את המינוח המדוייק שלך לגבי הבאת ילדים לטיסות)? ילדים מפריעים לך? אל תצאי מהבית, אנשים מבוגרים היו פעם ילדים, מה לעשות, ככה זה עובד, וכנראה שמבחינתך ילד צריך להיות כלוא בבית או בכל מסגרת אחרת בה אנשים "מוכנים" לסבול את עניין הצעקות והבכי. תאמיני לי שאני טסה לא פעם ולא פעמיים בשנה אלא פעם בחודש לפחות, חלק מהטיסות הן ארוכות (12 שעות) ואף פעם לא ניתקלתי בדיעה כזו מזעזעת כמו שלך ויצא לי להיתקל לא אחת בתינוקות בוכים. ודרך אגב, אם זה כ"כ מפריע לך, תפסיקי לטוס. אל תתלי את השגעונות שלך באנשים אחרים.

מבלי לפגוע! ../images/Emo8.gif

אבל אני בטוחה שלא היית תמיד מלאך קטן בתור ילדה. את יודעת למה?? כי היית ילדה!! ילדים לפעמים צועקים, לפעמים בוכים, לפעמים משתוללים - גם ההכי מחונכים מביניהם. גם אצלנו (וגם אצל בעלי בבית) חינוך זה היה "חינוך" רציני ובלי חוכמות. אבל כמו שאני זוכרת את עצמי, עדיין הייתי ילדה. ואני לא מבינה למה לא לטוס עד גיל 12. למה זה שונה מאוטובוס? בגלל שזו נסיעה ארוכה? אז לטוס לאילת (45 דקות) זה בסדר? לא מובן!!

XUXA141

New member
טיסה לחול לוקחת הרבה יותר..

ובדרך כלל בשעות משונות כשאנשים עייפים והנוחות לא משהו ורק רוצים לעצום עיניים ולהעביר קצת את הזמן. בטיסה קצרה זה מעצבן אבל עוד נגמר איכשהו. כמו כן זה שונה מאוטובוס כי באוטובוס תמיד ניתן לקום ולרדת ולתפוס עוד אחד , מה שאי אפשר לעשות באמצע טיסה. וכשאני הייתי ילדה נסיעות לחו"ל היו כזה לוקסוס שאמא שלי ממילא לא יכלה להרשות לעצמה כך שהטיול הראשון שערכתי היה בגיל 18 מכספי שלי. גם בתי מלון לא היו בטווח ההשגה אז. ואכן, אני מסכימה איתך שילדים גם המחונכים ביותר יכולים לפעמים להשתולל, ולכן בדיוק בגלל זה ההורים צריכים לחשוב - מה יקרה אם במקום שיקחו אותם אליו הם ישתוללו? ובעקבות זה האם באמת נחוץ לקחת אותם לשם ולקחת סיכון שישתוללו?

תראי, נסכים לא להסכים, כי

לפעמים טיסה זה לא אופציה (כמו אצלנו - גם במובן שהסבים בחו"ל וחייבים לקחת אותו למבקר מדי פעם) אבל גם אם זו בחירה - תסכימי איתי שלא תמיד הכי נוח לראות את הסרט במטוס כשהוא במסך ענק - כי קמים לשירותים, מפריעים באמצע עם כל מיני הכרזות, ודייליות מציקות, וכד'. אבל את זה מקבלים בהבנה - למה? כי זה סה"כ אמצעות להגיע ממקום אחד לשני. זה לא קולנוע (ששם אם יפריעו בסרט זה באמת לא בסדר) - וטיסה היא לא נוחה לא לצפיה בסרט, לא לשינה, ולא לפרטיות. מה לעשות? מין אוטובוס ענקי בשמיים. אני חושבת שחייבים לקבל זאת בהבנה שיש תינוקות בטיסה (ושזה לא כייף גם להם וגם לא להורים שלהם) כמו שמקבלים בהבנה שיש שמנים בטיסה שלפעמים גולשים למושב שלך, או שיש אנשים שקמים כל שניה לפיפי ומפריעים לך ועוד כל מיני דברים "לא נוחים" בטיסה.

QueenOfMagic

New member
לא נפגעתי

מסיבה אחת...כי הייתי יותר ממלאך...מלאך שלא זז לא רץ לא צועק ונשאר תמיד ליד אימא. מלאך שאם בטעות היה מרים את הקול היה יודע שיש על זה "מחיר". מלאך שיודע שאם הוא ישתולל שיש גם על זה "מחיר". מלאך שמקשיבים לו אם הוא מדבר בשקט...שנותנים לו מה שהוא רוצה אם הוא מבקש בנימוס... מעולם לא המרתי את פי הוריי - לגבי טיסות אין לי מושג מה העמדה של אימא שלי והייתי בנסיעות ארוכות של 6 שעות בגיל צעיר וכשילדים אחרים רצו באוטובוס אני ישבתי יפה יפה ליד אימא.. לא הרגשתי מקופחת בגלל היותי שקטה ולא אנרגטית קפיצית כמו הילדים של היום. אני לא מרגישה שהפסדתי משהו מכך שעד גיל 12 לא הייתי במטוס. הוריי היו קשוחים מאוד איתי...אך גם היו טובים אליי. רק כדי שתביני עד גיל 18 לא נסעתי לבד באוטובוס כי פשוט לא הרשו לי..

למעלה