כי לא כולן את. כי לא לכולן אותה
תפיסת עולם שלך. כי לא כולן רואות בילדים "מבוגרים נמוכים", (ואגב הם לא מבוגרים נמוכים. הם ילדים), כי לא כולן יכולות או רוצות צי של אנשים אחרים של יטפלו בילדיהם. חלק גדול מאד נהנה להיות בקרבת ילדיו. לטפל בהן בעצמן, לחבק אותם, לשחק אתם. אלה הן שהביאו אותם לעולם ולא צי המטפלות. לרגע שושה לא דיברת על הנאה לשהות במחיצת בנך, על רצון לחבק אותו. פשוט לחבק אותו! את הילד שאת הבאת לעולם. אפילו פעם אחת לא הזכרת קשר כל כך פשוט ובסיסי. לקחת את הילד לקניות בסופר יכולה להיות חוויה חיובית. אני רואה את אחותי וילדיה. הם לומדים לבחור, הם לומדים להשוות מחירים, הם לומדים ערכם של דברים. הם רואים אנשים שונים ומגוונים. וגם אם הורים עושים את זה מחוסר ברירה, מתפיסת עולם שונה משלך - אז מה????? אז מה, שושה??????? מה רע בכך, בשם אלוהים???? אה כן, רע שהילד מפריע. את חיה בתוך חברה שושה, חברה שבה אנשים שונים, עם דיעות שונות, עם תפיסות חיים שונות עם רצונות ומאוויים שונים, ועם תפיסות שונות לחלוטין לשלך לגבי גידול ילדים ולגבי מהי התחשבות. שלך לא טובה משל אף אחת אחרת. לדעתי האישית, לפחות כפי שאת מציגה זאת - שלך אף פחות טובה. "אם אין ביביסיטר יש משלוחים. תמיד אפשר למצוא פתרון". חלק גדול מהנשים בכלל לא רוצה את הפתרונות האלה. ומבחינתי, בצדק גמור. ולחלק, גם אם רוצה, אין את האמצעים. אבל נראה לי שאצלך זה אחרת, וקשה לי לשים את האצבע על מה בדיוק. אבל זה נשמע לא טוב שושה. נשמע עצוב. לא לך, אני יודעת. "כי המוטו שלי בכחיים זה "אין לא יכול, יש לא רוצה מספיק". אלה דברים לא נכונים שושה. אולי זה נכון לגבייך. לגבי רוב בני האדם יש דברים שאינם יכולים לעשות גם אם הם רוצים מאד ומשתדלים מאד. אחת מהן זו אני. את המוטו הזה שלך שמעתי מאז שאני זוכרת, עד שבגיל שלושים ושש אובחנתי כלקויית למידה וזה הסביר חלק גדול מאד מהדברים. אבל עזבי לקויות למידה - המוטו שלך, הרגשות שלך, תפיסת העולם שלך, הצרכים שלך, הדרך שבה את רואה יחסי הורים-ילדים ויחסי הורים-ילדים-חברה היא שלך ושלך בלבד. היא לא נכונה לרוב האנשים. לדעתי טוב שכך. לרצות לחבק את הילד שלך, לטפל בו, לא לראות בו מישהול טיפולן של אחרות נראה לי הדבר הטבעי בעולם למי שהביאה ילדים לעולם כי בחרה בכך מרצון. ואגב מבוגר קטן לא זקוק שאחרים יטפלו בו. מבוגר קטן יכול לטפל בעצמו בד"כ. מבוגר קטן (אלא אם כן יש לו מגבלות פיזיות) יכול להאכיל את עצמו, הוא לא צריך שיחליפו לא חיתולים, הוא יכול ללכת לבד לרופא והוא לא זקוק לחיבוק ולנוכחות של אמא. ובבקשה שושה, אל תזכירי לי שוב את האבא. את כותבת בלי סוף על צי של מטפלות. "ואם אני הייתי מסוגלת להשתלט על הילד שלי ולדאוג שלא יפריע, למה הורים אחרים לא?" כי לא כולן את שושה! כי לא כולן את. העולם מגוון שושה, הוא לא צבא בו כולם לובשים מדי חאקי ומבצעים אותן פקודות. וזה אחד הדברים הכי יפים.