שלום אני חדשה ורציתי לפנות לשושה...

לא נראה לי שעשיתי הכללות - דיברתי

בדיוק לאותה אחת או שתיים (לשושה בעיקר) שאמרו במפורש שתינוקות מפריעים במקומות כמו טיסה.

QueenOfMagic

New member
שוב לגבי זיכרונות

אני זוכרת עד כמה פחדתי מאימא שלי וכמה לא רציתי להכעיס אותה. לכן לא ניסיתי (לאחר כמה תקלים בודדים) להמרות את פיה או להשתולל.. פשוט לא נתנו לי להשתולל...אף פעם. תמיד ילדים אחרים נראו לי ברברים..לא יודעת זה מה שאני זוכרת. אבל גם חברים של הוריי תמיד התפלאו שלא היו ריבים אף לגבי ללכת לישון כי ידעתי שכשהשעון מצלצל 8 אני הולכת לישון... לא היו חוכמות פה. את מלמדת את הסביבה שלך איך להתיחס אלייך...והוריי לימדו אותי איך להתנהג לידם.. אני יכולה אפילו לתת לך דוגמא של היום.. יש מלא סלנגים לאחרונה "חבל על הזמן" "כאילו" וכשאימא שלי שומעת את זה היא מתחרפנת...ידעתי שאסור לי לדבר ליד הוריי במילים האילו. אני חושבת שאני היחידה שיכולה לעשות סוויץ בראש ומרגע שאני רואה את הוריי לדבר "נרומלי" וליד אחרים שהם חברים שלי אני מדברת חופשי ללא "חבל על הזמן וכאילו"

את יודעת, בגדול גם אני הייתי ככה

בחיים לא אמרתי "שונאת אותך" ו"סתמי" ועוד מיליון דברים להוריי שילדים אחרים אמרו (ואגב אפילו אמרו לי לצפות לזה בתור אמא שהילד שלי יגיד לי כאלו דברים ואמרתי OVER MY DEAD BODY שהוא ידבר אלי ככה) ואני ידעתי שאם אגיד משהו בסגנון להורים שלי אהיה בצרות צרורות. פעם אחת השתמשתי בסלנג כמו שאת מתארת עם הביטוי "תעשי לי טובה" ואוי ואבוי כמה בלאגן זה גרם לי! גם אני זוכרת שהייתי יושבת מול החלון בחדר שינה שלי כבר במיטה בשמונה בערב בקיץ שעוד היה אור בחוץ וראיתי את כל הילדים משחקים בחוץ ואכלתי את הלב. גם אנשים אחרים אמרו לנו (ועדיין אומרים לנו) כמה אני ואחיותיי היינו מחונכות. אבל לא על חינוך אני מדברת. לי יש פה ג'ורה לפעמים (אמריקאים מקללים המון בד"כ) אבל אפילו עכשיו בתור בוגרת נשואה עם ילד בחיים לא אקלל ליד ההורים. אני גם מעשנת ובחיים לא אעשן לידם. לדעתי זה עניין של כבוד. אני מדברת כאן על דברים "רגילים" שילדים - אפילו ההכי מחונכים מביניהם - עושים. ילדים לפעמים בוכים, לפעמים מרימים את הקול, לפעמים אומרים שטויות. ולא בכוונה. בגלל שהם ילדים. על זה דיברתי. עודף חינוך זה אחלה דבר. אבל ילדים ש"אסור להם" להיות ילדים בעיניי זה עצוב.

mishel212

New member
שבוע טוב לכולן ../images/Emo24.gif שרשור מקסים!

אני חייבת לציין שיצא לי לכתוב את ההודעה ולחזור לפורום רק עכשיו והופתעתי לטובה הצלחנו לפתוח שרשור ברמה, בדיבור יפה ,והבנה של הזולת ועל זה באמת כל הכבוד לבנות כאן . עוד הופתעתי ממך, שושה, דיברת בטוב טעם למרות שעל חלק לא הסכמתי איתך העיקר הוא שאפשר לנהל דיון עניני מבלי לפגוע האחד בשני
[שרשור ש-כ-ל כ-ך שונה שמשרשורים קודמים...] אז תרשי לי לפנות אלייך שושה ולנסות להבין את מה שכתבת[תתקני אותי אם טעיתי]אין לך בעיה עם ילדים יש לך בעיה עם ילדים לא מחונכים !ובינינו למי אין? אני גם לא סובלת ילדים לא מחונכים אפילו שאני גם אמא, אז מה? בנקודה הזו אני מסכימה בהחלט אני לא מוכנה שילד יבוא ויפתח לי את הארונות או המקרר בבית אני לא מוכנה שיטפסו לי על הספות עם נעליים ומעצבן אותי לראות ילדים שאוכלים ללא סינור והופכים את הבגדים לג'יפה אחד גדול ! אבל מה? זה בטח לא ימנע ממני להביא ילדים! להיפך שושה, את יודעת לחנך ולמה שלא ירבו עוד ילדים מחונכים?ואז בטח תאמרי לי שילד זה מעמסה ואחריות ובא לך עכשיו לרקוד ריקודי סלסה ולא לטפל בתינוק[איך אני ?קראתי אותך מספיק טוב?
] אז את יודעת מה אני חושבת בנושא?[אני מביעה דיעה שלי, מאוד מענינת אותי הדיעה של שושה שנשמעת לי בחורה עם ראש על הכתפיים ,ואני ישמח לדעות נוספות א-ב-ל בבקשה לשמור על הלשון ומה שלא חייבים פשוט לא לומר... והמבין יבין...]אמא שלי אומרת שילדים זה "פרי בעונה "וצריך לנצל את זה... עכשיו אנחנו בתקופה שט-י-ב-ע-י-ת אנחנו יכולות גם ריקודי סלסה וגם להביא ילדים ובשנים מאוחרות יותר נוכל רק ריקודי סלסה ...מה שאני מנסה לומר שהכל זה תקופות בחיים ונכון שאת מאוד רוצה לרקוד את הסלסה אבל נשמה ,ילדים זה תקופה שחולפת והסלסה כמו עוד הרבה דברים אחרים נשארים ויהיו קיימים עוד אחרינו! אז למה לא להנות משניהם?[נכון שילדים בהתחלה זה קשה ואף אחד לא יטען שזה קל אבל מה שאת זורעת זה מה שאת קוצרת ואם את יודעת לזרוע טוב [לחנך נכון] אין סיבה שהקצירה תהיה לא טובה ואז יצא לך להנות משני העולמות יחד ,אני טועה?

QueenOfMagic

New member
רק תגובה על פירות עונה

אני חושבת שזה עיניין של טעם. אם אני לא מסוגלת להסתכל על תינוקות (אחותי ילדה תינוקת לא ממזמן), למה לי לשים את עצמי במצב שלפחות איזה 3-4 שנים אני לא יכולה להסתכל על ילד שנגיד הוא שלי?? אני לא יודעת למה אני מוצאת תינוקות כמשהו שעושה לי בחילה וגועל. אבל אני לא רואה מדוע זה צריך להפריע לי להמשך חיי? זה לא שאני רוצה ילדים אבל לא יכולה כי אני אקיא במשך 3 שנים רצוף.. חוצמזה יש מצב שלא תמיד יש כח אחרי גידול ילד במשך נגיד 9 שנים (עד שיוכל להיות לבד בבית) להמשיך בסלסה או כל דבר אחר.. למשל אני לא רואה את עצמי בגיל 30 מטפסת על הרים או קופצת באנג'י. אבל אני חושבת שאפשרי לומר שאני אעשה את כל זה עד גיל 30. נו, אז את יכולה ללדת מגיל 30 ומעלה..אז מה אם אני יכולה...ואם גם אז אני לא ארצה ילדים?? זו סיבה לעשות אותם...כי אולי פעם אני אתחרט? אני חושבת שלא משנה מה עשינו בחיים שלנו אף פעם לא להתחרט...כי לשבת ולרחם על עצמך כי "עשית טעות" זו טעות בפני עצמה.. תמיד צריך לשנות את ההווה ולא לבכות על העבר...זה ביזבוז זמן..

סתם מסקרנות,

מה אצל תינוקות מעורר בחילה אצלך? פשוט לא שמעתי את זה אף פעם וסתם מסקרנות (ולא מביקורת) אני שואלת.

QueenOfMagic

New member
וואו...

יש לי רשימה של דברים השאלה אם את באמת רוצה לדעת מבלי לשפוט אותי אחרי זה... זה שהם פולטים כל איזה חצי דקה (בהגזמה, אולי כל שעה שעתיים). זה שצריך להתעסק עם הקקי והפיפי שלהם כל הזמן.. ההנקה שלהם עושה לי ממש רע.. לראות אותם אוכלים זה מה שגורם לי להפסיק אוטומטית לאכול. השלב המנוזל של הילדים לא עושה לי טוב יש עוד כל מיני דברים קטנים שתלויים בילד.. אבל אלה הדברים המרכזיים

../images/Emo6.gif ממש לא שופטת אותך,כי הרוב באמת

"מגעיל"!! בעיקר אם זה לא הילד שלך. בגדול, אני לא הינקתי וגם ממש לא מתחברת להנקה. בביה"ח כבר קיבלתי כדור להפסיק את ההנקה. אם הפליטות מגעילות אותך, חבל לך על הזמן - היית צריכה לראות את התינוק שלי שהיה לו ACID REFLUX וכל הזמן היה פולט כמויות מסחריות!! זה באמת
! הקקי זה דבר מזעזע ומבינה אותך. דווקא האוכל חמוד לדעתי, אבל מבינה על מה שאת מדברת (עד שלא ראית תינוק מורח את עצמו ואותך בספגטי לא ראית כלום!) בגדול, רק אגיד לך שעל "הנייר" כל הדברים שציינת בהחלט מגעילים. אבל כשזה התינוק שלך, זה פחות מגעיל. לא יודעת למה. לפני שהיו לי תינוקות, הבית שלי היה מבריק וגם הבגדים. מאז שנהייתי אמא, הכל השתנה אצלי ואפילו פליטה (של הילד שלי!!) לא מגעילה אותי. אז בכלל לא שופטת - להיפך, עכשיו אני מבינה! כי על פניו המשפט "תינוק מעורר בחילה" לא היה מובן לי. עכשיו בדיוק קלטתי אותך!

QueenOfMagic

New member
../images/Emo5.gif ../images/Emo6.gif

אני גם נגעלת נורא מלשתות מאותה פיה של נגיד בקבוק מים.. אני ניסיתי להגבר על כשזה הגיע לחבר שלי...אז אוקיי הצלחתי פחות או יותר. כשהייתי אחראית על האחייניות שלי והאחיינית הכי קטנה היתה בת שנתיים וחצי שלוש אימא שלי ביקשה ממני להכין לכולן אוכל לקלח אותן וכמובן להשגיח שהן אכן אוכלות. טוב...ההכנה של האוכל זה כלום בשבילי...אבל לאכול איתן כשהקטנה אוכלת לא הצלחתי...גם המחשבה שלמשל אולי אאלץ לאכול חביתה שילד קטן נגע בה עירבב לי את המעיים טוב טוב. אז עכשיו למזלי הן אוכלות הכל אז אין בעיה..ותמיד אפשר לשדל את אבא שלי לאכול עוד קצת חביתה...חחח ושתדעי לך..כשאכלתי את האחיינית האמצעית שלי כשהיתה תינוקת..היא לכלכה אותי בסלק...לצערי החולצה הלכה לעולמה באותו היום..וגם היו לי סימנים אדומים על הפרצוף...וגם המכנסיים הלכו לעולמם כשאני חושבת על זה...

../images/Emo6.gif יו, איך החיים שונים לפני ואחרי!

אני זוכרת את עצמי בדיוק כמוך - הייתי רואה ילדים עם נזלת והייתי
ואגב, ייאמר לזכותי, שבדיוק בגלל זה אין מצב שהתינוק שלי עם נזלת!! אני שונאת את זה ומיד מנגבת אותו. אבל בגדול, אני כ"כ שונה מה"לפני" - כבר לראות אותו אוכל חול לא מזיז לי!! אין ספק, כל מה שאת מתארת זה בהחלט קורה עם ילדים - טוב את ראית את זה מקרוב עם האחייניות שלך. הם באמת מלכלכים (כשהבן שלי היה עם REFLUX, הייתי מחליפה גם לעצמי בגדים פעמיים ביום והרבה דברים הלכו לעולמם!!) הם באמת עושים דברים "מגעילים" (תתארי לעצמך כמה טבעי לי להכניס את הידיים שלי לקקי של "מישהו" אחר - ורק בגלל שזה התינוק שלי!
) אבל מה אני אגיד לך? כשזה התינוק שלך (שלי) זה כבר לא מגעיל. לא יודעת למה. ואחיינית זה לא אותו דבר. לי יש 2 ואני חולה עליהם, אבל לא החלפתי להם אף פעם חיתול. מישהי פעם אמרה לי משהו חמוד - כושר ההישרדות של התינוק הוא בזה שהוא חמוד (לרובנו!
) כי אם הוא לא היה חמוד, מי היה ככה מטפל בו?? אם תינוק היה גבר שמן וקרח, מישהו היה מסוגל להחליף לו, להאכיל אותו, לנקות פליטות?? רק בגלל שהילד שלי מחייך לי עם הלחיים האלו והעיניים האלו, אני שוכחת כמה זה בעצם באמת
.

חייבת להגיד לך משהו...

נולדת יומיים אחרי והלהקה הכי אהובה עליך היא הכי אהובה עלי מלפני שנים! ועוד כמה דברים מובחרים (לפי תגובותייך לסקר היכרות)... מגניב.

mishel212

New member
אוהוהו../images/Emo6.gif

אחותי אין לך מושג כמה שהייתי דומה למה שתיארת... אבל כמו ששלומית כתבה לך ,כל זה תקף כשזה לא שלך ,ברגע שזה שלך ,זה את עצמך! את ניגעלת לקנח לעצמך את האף כשאת מנוזלת?ברור שלא!את נגעלת לשתות מהכוס של עצמך?גם ברור שלא! הילד שלך זה את! חבר שלך לעומת זאת תאהבי אותו כמה שתאהבי אותו הוא זר, הוא לא חלק ממך ,ואני לא הבנתי את זה לפני...בדיוק כמוך ....[קשה להבין את זה לפני שחווים את זה...]תאמיני לי שבחיים לא דמיינתי את עצמי מחליפה קיבה...
או מקנחת לילד את האף המנוזל
אבל כשזה שלי ..זה מאהבה
וזה אפילו מתוק!

mishel212

New member
ועוד משהו...../images/Emo140.gif

גם אם עדיין לא תביני אותי אני לא אשפוט אותך
כי הייתי שם...

mishel212

לא מסכימה איתך. באמת בלי לפגוע, אבל יש טיפה צליל של מיסיונריות בהודעה שלך. שתינו חושבות ש"ילדים זה שמחה" (כמו שריטה אמרה
) אבל לא כולם חושבים את זה. הרבה אנשים חושבים שילדים זה מכביד עליהם ולא רוצות את זה בחייהם. הם מעדיפים לפתח קריירה ולהשקיע בדברים אחרים, מה רע? מי שרוצה ילדים, יבחר בזה. מי שלא, לא יבחר בזה. לדעתי, לא צריך "לשכנע" אנשים שלא רוצים ילדים שהם טועים. ובעיקר לא בפורום כזה שזה בעצם מיועד לאנשים שלא רוצים ילדים. לנסות להבין, מילא. למרות שהם גם לא חייבים לנו הסברים. אבל להגיד שעכשיו זה הזמן לעשות ילדים ומאוחר יותר יהיה זמן לסלסה זה את חושבת - עובדה שאחרים לא. באמת לא מנסה לבקר אותך או לפגוע, אבל "אפילו" בתור אמא אחרת, ההודעה שלך נשמעת קצת כהטפה.

mishel212

New member
מותר לא להסכים ...../images/Emo13.gif

אני כתבתי [אם תסתכלי שוב] שזו דעתי ,ועניין אותי לשמוע עוד דיעות אם אני צודקת[ויכול להיות שלא...]ותאמיני לי שאין לי מה לנסות לשכנע... כל אחד בדרך שהוא בוחר, שיבושם לו ,כתבתי את דעתי ,וכך כל אחד כותב את דעתו . אני לא חושבת שיש מין"הטפה" בדברי ,ואם כן אז אני מתנצלת מראש ,זו בטח לא היתה הכוונה !

../images/Emo13.gif לא התכוונתי לגרום לך להתנצלות

רק לטיפה מחשבה. את לא נשמעת לי טיפוס שמחפש לפגוע
. פשוט זה פורום "נשים שלא רוצות ילדים". וההודעה המקורית שלך (שניסית להבין) ממש היתה בסדר בעיניי. פשוט התגובה שלך (שהתחילה "שבוע טוב לכולם) היתה נשמעת לי בכל אופן קצת מיסיונרית בקטע של ילדים זה האושר! לא שאני לא מסכימה איתך, אני פשוט חושבת שזה לא המקום... בכל מקרה, מחזירה לך פרח
ומקווה שקיבלת את זה בתור ביקורת בונה ולא פוגעת.

XUXA141

New member
רק לחדד משהו

הבעיה עם תינוקות עד גיל מסוים היא שגם התינוק המחונך ביותר עדיין בוכה פשוט כי הוא תינוק. הוא לא אשם. במקרה הזה אשמים ההורים שלו שהביאו אותו למקום שיכול לגרום לו לבכות. לגבי השאר - נכון, סלסה אפשר לרקוד בכל גיל ותינוקות לא אבל גם להיות דוגמנית אפשר רק בגיל מסוים ובכל זאת אני לא רצתי לתחרויות יופי, כי פשוט לא ענין אותי להיות דוגמנית, ולכן חלון ההזדמנויות הזה לא היה רלוונטי לי. אני יודעת שיש זמן קצוב בו אפשר להרות, ובגלל שאני לא מעוניינת בעוד ילדים, אז מצידי שהזמן הזה יגמר מחר. לי זה לא רלוונטי.

למעלה