שלום אני חדש כאן

שלום אני חדש כאן

הגעתי דווקא דרך מישהי שקישרה אותי לקישור הזה מישהי שכתבה בפורום הכפרני הצבוע ולא משנה מה שמו.ותאמינו לי הפורום הזה זה שיא הפלורליזם והליברליזם ואתם לא מוחקים תגובות כפרניות לעומת הפורום ההוא שמוחק מיד וחוסם כל אחד שנחשד בעיניהם כחרדי מאמין.ומיד נקרא בלשונם המצחיק טרול ומחב''ת.

ינוקא1

New member
"סורו נא מעל אהלי האנשים הרשעים האלה"

אכן , הפורום ההוא מדהים - כינסו את כל הצבועים למקום אחד , שמו עליהם את ראש הצבועים ועשו מזה פורום. יש שם כמה נקודות אור , אבל באופן כללי ההתרשמות שלי זהה לשלך. הם אפילו לא מסוגלים לשמוע דעות אחרות ש"יבלבלו אותם".

רבים מבין חברי ומנהלי הפורום

ההוא גולשים כאן ומביעים את דיעותיהם בחופשיות,ולא שמפריע לי בכלל,אבל אני רואה את ההבדל הגדול בין מי שחרב החופש בפיהם לבין הפורום הזה שלא פוחד משום טענה וספיקות ומאפשר לטעון הכל כמובן כשרוצים לקבל מענה ולא סתם כותבים כדי לקנטר או כדי לגרום לאחרים להאמין בדת הכפירה.

ינוקא1

New member
איזה חופש ואיזה נעליים.

יש שם כמה אנשים טובים , אבל הנהלת הפורום ההוא צבועה לחלוטין.

גם הגולשים שם צבועים וממציאים המצאות

בשרשור שם שהודעתי על האירוח של הרב זמיר כהן והזמנתי אותם לשאול שאלות, אחד הגולשים טען שחסמתי להם את הכתיבה שמה ושכל החרדים שקרנים, אז כתבתי לו: ממש לא, לא חסמתי כלום !‬ אז בחוצפתו הוא ענה לי: ‫אתה ממש שקרן‬. הנה הקישור לדבריו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=153488315

מי שהאמת בידו לא פוחד מאף אחד ואף דעה

לעומת מי שמחזיק בשקר, שצריך להחביא ולהעלים את האמת, כדי שהשקר לא יתגלה.

כמה נכון, כל האנוסים שקרנים ורועדים כעלה נידף

שיגלו להם את האמת. אתם הרי לא רוצים לגרום לאנשים פחדים וחרדות. אז פשוט הניחו להם. זה לא כזה נורא אם עשר או מאה אנשים בעולם יעזו לחשוב אחרת ממכם. שום דבר רע לא יקרה לכם. מבטיח.

משתוקק10

New member
במשך שנתיים שמעתי את כל הצדדים.

היום לאחר שהגעתי למסקנותיי, אינני מעוניין לדוש בנושא מחוסר זמן, ואם אמצא זמן אדע היכן למצוא את דעותיהם של אחרים. זכותי לבחור אם אני רוצה להתנצח או ליהנות מדעות קרובות, משום שהשיחות אינן קשורות לאמונה ולא אמורות לגלוש לשם.

יש הבדל בין להתעלם מדעות שלא מעניינות אותי

כמו שאני בתור גולש עושה וגם בתור מנהל בכל השרשורים למטה בעניין הוכחות מדעיות לכאן ולכאן, לבין לסתום פיות של אנשים עם דעה שונה משלי.

Mr Adam

New member
למרות חילוקי הדעות הגלויים שיש לי עם חלק

מאנשי הפורום שלנו...אני יכול להגיד לזכותו של מנהל הפורום "יהודי פשוט" שהוא מכבד מאוד את זכות חופש הדיבור ומשתדל להימנה עד כמה שאפשר מויכוחי סרק ושאר שטויות . חוץ מיזה שזו זכותו המלאה לצאת נגד מה שניראה לו ככפירה או עיוות התורה והקבלה ועל כל הדברים האלה יש ביננו ובין כל גולשי הפורום הזה הסכמה מלאה . יש לי הערכה גדולה לאנשים שלא מותרים על האמת שלהם וביחד עם זה יודעים גם להקשיב לאחרים ולפעמיים גם איפלו להסכים איתם תחשוב על זה אחי .

זהו, כי הם רשעים ודינם מיתה

ואצל רשעים שורה הפחד, כידוע. מקווה שכעת כשהשאלה הזו סגורה ניפתר מעולכם שם בפורום.

קתרזיס

New member
אנשים בפורום מוקפים באנשים עם דעה שונה

הפורום הוא מקום מקלט לאנשים עם דעה דומה... כי כל שאר המציאות שלהם כוללת דעה שונה.

הבנתי

לכן העיפו אותי מהמדרשיה בחול באמצע הלילה? כי האמת אצלם והם לא מפחדים משאלות?

ינוקא1

New member
מה שאת מתארת רע מאוד.

זו פנאטיות ואטימות. צר לי שיש אנשים כאלו בעמינו שזורקים נערה מבית ספר רק כי יש לה שאלות. הגדולה של מורה אמיתי היא דווקא איך הוא מתמודד עם התלמידים שנחשבים בעיניו כ"בעיתיים". מי שעשו לך את זה הם רשעים , ואני מאמין שהקב"ה יתן להם כגמולם. עם זאת : גם הפנאטיות והאטימות לצד השני היא רעה. אני חושב שיש כאן בעיה של חלק מהחברה החרדית , שהפנאטיות טבועה בהם. אפילו כאשר הם יוצאים בשאלה (או שלא יוצאים בשאלה ונשארים "חרדים צבועים") עדיין הפנאטיות לא עוזבת אותם , הם רק הופכים לפנאטים לצד השני.

קתרזיס

New member
קשקוש בלבוש

הפורום ההוא נועד לקהל מאד ספציפי... הוא לא בא לתת מענה דמוקרטי לכל מי שרוצה להביע עמדה אלא מקום מפלט לאלו שמחפשים אוזן קשבת ושיתוף מאנשים כמותם... כמו שבמעון לנשים מוכות אין כניסה לגברים, וכך צריך להיות, כך בפורום של אנשים שבורחים ממערכת מעיקה, אין מקום לעוד מעיקים שיבואו להציק להם בקודש הקודשים שלהם... נראה לי לגיטימי. מי שלא משתלב בסגנון ובדברי הפורום, יכול למצוא לו פורום שיותר יתאים לסגנון שלו. לא הכל חייב להתאים לכולם

למעלה