שלום אני חדש כאן

משתוקק10

New member
הבהרת דברים ../images/Emo22.gif

איני מדבר בשם הנהלת "פרום חרדים בעל כרחם" אך ככותב ותיק, אשמח להעמיד דברים על דיוקם לפי עניות דעתי. פורום "חב"כ" מיועד לכאלו שאינם מאמינים בתורת היהודים או בכל תורה אחרת, ולמרות זאת מוכרחים לחיות במסווה דתי/חרדי. הפורום מיועד לייעוץ, עידוד, סיוע בכל לבטיהם של החברים, לבטים שאינם קשורים לאמונה אלא לחינוך, קשרי משפחה, וכל הלך חייהם של החברים. במידה ויש ויכוחים הם אינם אמורים להיות בנושאי אמונה, משום שהחברים המשתתפים בפורום אמורים להיות בעלי מסקנות. ישנם חברים שמתווכחים בנושאי אמונה, אך עושים זאת מחוץ לכותלי הפורום. למרות זאת הפורום פתוח לכל המעוניין לסייע ולתרום לרוח הפורום, כל עוד אינו בה לקנטר או להיכנס לוויכוחי אמונה. כך גם אינני מעוניין באופן אישי, לשמוע דעות בנושאי חינוך לדוגמה, מכאלו הנגועים בהשקפות דתיות שכן לדעתי ולדעת חלק מחברי הפורום אין זו דעה אובייקטיבית. בכל אופן, הפורום אינו נועד להיות במה להתנצחויות והחלפת דעות, שכן לצורך כך יש את פורום אתאיזם, ופורום יוצב"ש. לשם השוואה, בפורום חזרה בתשובה שאמור להיות בין היתר מקום המתרץ שאלות על אמונה, לא מאשרים כלל שאלות שנשאלות על ידי בצורה הכי מכובדת. עקב רדיפות חוזרות ונשנות של מחב"תים ושל משועממים, שעוברות על מנהלי הפורום, ובמקביל ניסיונות של מחב"תים לעלות על עקבות חברי הפורום, נוצר רמת סינון גבוהה יותר על הפורום ולעתים נמחקות הודעות שאינם תורמות לעזרת הפורום, וכל זאת לפי שיקולם של מנהלי הפורום המנוסים.

אחרי האריכות שבתגובתך

אגיב למה שכתבת.היו הרבה הודעות ותגובות ארסיות כרגיל כנגד כל דבר שריח של דת נודף ממנו וכזה אנטי שהיה מעמיד בצל אפילו את טומי לפיד,נגד כל דבר שקשור איכשהו לחרדים.אם זה בנושא חינוך או זוגיות או כל דבר אחר שלא קשור בככלל לדת או לאממונה אלא לדרך חיים שונה מזה החילוני וכרגיל בפרט מנהלי הפורום ההוא וגם חלק מגולשי הפורום שאולי הינם עצמם גם בכלל לא חרדים אלא מראשי שינוי וכדומה,ממגיבים בצורה ארסית וחולנית מלאת שנאה תהומית לאדם האחר.ולא נכנסתי בהרבה מקרים בכלל לפן הדתי ולא נכנסתי לויכוח אלא להעמיד דברים על דיוקם,ומיד נמחקה תגובתי מהפורום או הוגבלתי מהפורום.פשוט הפורום ההוא לדעתי מנוהל בכלל לא על ידי חרדים לפחות לא חרדים כיום וגם לא בחזותם החיצוניתת ורוצים להשפיע על כל האורחים או הגולשים בקבלת דיעותיהם הכפרניות והשונאות חרדים ודתיים או ימניים.ורק אם הרגיש מאן דהו שעל תגובה דתית מסויימת יש לו כביכול תשובה נייצחת ''זכה'' המגיב להישאר בפורום במטרה כדי לקנטר ולהצתנגח בו,ואל תספר לי סיפורים שלא אוהבים ויכוחים שם.מתים על זה אבל אך ורק אם רואים שהמגיב הינו בור או לא יצליח לענות כהוגן לשטויות שלהם.מנסיון רב שיש לי בפורום הצבוע ההוא.

ינוקא1

New member
חמודי , אם לא הייתי שם אולי הייתי מאמין לך.

אבל רוב הפורום שלכם מיועד רק לדיעה אחת - "כמה הדתיים \ חרדים דפוקים" , "כמה תורת ישראל היא שקר". כנ"ל ציטוטים התומכים בזה , על מנת לשכנע את כל המשוכנעים. כאשר בא מישהו ומעז להגיד דיעה הפוכה , לא רק שאתם לא תאפשרו דיון עניני , אתם תמחקו את ההודעה. ראוי לציין שלא כולכם כאלו , אבל הנהלת הפורום שלכם היא בהחלט כזאת. אני מבין את המצוקה בה אתם נמצאים , ואם מישהו "חרדי בעל כורחו" אך יודע לדון בדברים בצורה ענינית - אני דן אותו לכף זכות. אבל האטימות והשחצנות והפנאטיות של רוב חברי הפורום , בנוסף לתרבות הדיון של מנהלי הפורום שלכם - פשוט גועל נפש. אני גולש הרבה שנים בפורומים בתפוז , ניהלתי פורום באתר כיפה - מעולם לא נתקלתי בדבר כזה.

חחחח אני מקווה

שלא התכוונת אלי.אני ממש לא מהצוות הארסי של הפורום הצבוע ההוא.ההיפך הוא הנכון.אני נכנסתי לשם באין ספור ניקים כדי להגיב בצורה עניינית שם על דברי הבלע הארסיים ופשוט מחקו מיד את התגובות שלי ולא רק זה אלא אף הגבילו אותי כל פעם מהפורום עד שמישהו כמדומני מילטון גון לא בוש לומר שאני נחשב מטריד וביקש לעצור אותי בגין הטרדה.פשוט נח להם להתעלם מהאמת בעיניים עצומות וללכת עם ראש בקיר ובצביעות נוראה שאין כדוגמתה בשום פורום אחר לדעתי.ואני ממש לא מה שהם קוראים מחב''ת או טרול,וההיפך הוא הנכון כלפיהם.הם המחבשי''ם במוצהר.מנסים להוציא בשאלה כביכול את החרדים 'חשוכים' וה'בורים' כביכול.ואני משוכנע שרבים מבין גולשי הפורום בניקים שונים הינם חלק נרחב מהנהלת הפורום המנסה להציג את הפורום כחממ ה לחרדים כביכול בעל כורחם.בקיצער,אני הגעתי לפורום כאן דרך קישור של ניק מסויים שניסה ללעוג על הפורום הנוכחי שבאים כאילו מחזירים בתשובה מכאן בכוונה לשם להחזיר בתשובה,והאמת היא שהייתי שמח אם היו יוצאים בגלוי מהדת ובמוצהר.במקום להיות פחדנים וחרדים בעל כורחם כביכול.כמה מגוחכים הם בשם הזה בעל כורחם.

אלוהים משחק בקוביות

היה לי ניק כזה שנכנסתי בו לפורום ההוא ורק מעצם הניק כבר מחקו לי את ההודעות מחשש שמישהו יקרא את הספר של ד''ר מיכאל אברהם וישתכנע בטענות נגד דוקינס.זה פשוט היה מדהים עד כמה החרדתיות שולטת בם עד מעל לראש.היו כמה פעמים בניקים שונים שפשוט התפקעתי מצחוק עד כמה חוששים הם מכל מילה שכתבתי למרות שבהחלט אני לא מתכוון להחזיר בתשובה אף אחד משם חלילה.......חחחחחח הלואי עלי שאחזור בתשובה,וסתם כתבתי תגובות בלעג על הארסיות שלהם נגד החרדים והעולם החרדי וכו',והרי הלגלוג מוריד הרבה מהעוקץ שבארס שלהם,וזה לא מצא חן בעיניהם כרגיל ומיד חסמו אותי בכל ניק שרק נכנסתי בו וחשדו בי שאני חרדי מאמין מה שכמובן אני באמת מאמין ולא רק מאמין אלא אף יודע ומכיר באלוקי ישראל.ברוך השם!!!

קתרזיס

New member
זו שחצנות

ללכת ולהתעקש לשכנע אותם במשהו שהם לא מעוניינים בו. ממש כמו איש מכירות הדוחף רגלו בדלת ולא מרפה עד שיקנו ממנו משהו. איך אתה יודע שהאמת אצלך? הפורום ההוא לא נועד לדיונים תיאולוגיים אלא למקום מפלט, ובמקום מפלט הרודפים לא רצויים. אם אתה רוצה דיונים תיאולוגיים בוא לקבוצות חרדים נעים להכיר ועוד דומות בפייסבוק

ינוקא1

New member
מה הקטע שחצנות ?

אם אני משוטט לי בפורום , ואני רואה טענה מסוימת ואני רוצה להגיב - אני מגיב. זה יכול להיות לחיוב או לשלילה. כל עוד לא מקללים אף אחד או משהו בסגנון , כל אחד רשאי להביע את דעתו. מכסימום שלא יתיחסו אליו. זה נקרא חופש הדיבור וזה פורום.

חופש הדיבור והדיעה

כל עוד זה לא סותר את הקו הכפרני האנטי דתי שבפורום ההוא....................מי שמביע דיעה כפרנית ואנטי דתית או שמאלנית בפורום ההוא,מתקבל מיד בברכה ובמחיאות כפיים סוערות ובחיבוקים ונשיקות ואומרים,הנה כאן חופש הדיבור עד הסוף.............חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח והפורום ההוא מלא בויכוחים כל עוד הם חושבים שיש להם מה לענות,אבל ברגע שאין להם מה לומר,הם מיד סותמים פיות ומוחקים הודעות ומרחיקים מהפורום.ותאמין לינ שלא ניסיתי לשכנע אף אחד לשום צד שם,ופשוט כפי שאמרת רק ניסיתי להגיב לחיוב או לשלילה על טענות מסויימות וכשזה נגד את דיעותיהם הכפרניות והאנטי דתיות בעליל,מיד מחקו את תגובתי והורחקתי מהפורום ההוא.

אני משתתף בפורום ההוא כבר יותר משנה

אני כותב המון הודעות שנוגדות את השקפות רוב החברים, ומעולם לא נמחקה שום הודעה שלי, לא חסרים דוגמאות, אבל אני יביא כמה, כתבתי המון בעד ההפרדה המגדרית באוטובוסים. כתבתי המון על כך שהאמונה והדת מביאים לאדם אושר כתבתי המון על החינוך החרדי המעולה [ולא רק אני כתבתי את זה] כתבתי על כך שאין גזענות במגזר החרדי יותר מבכל מגזר אחר, כתבתי על זכותם של החרדים לחנך את ילדיהם ללא לימודי ליב"ה, כתבתי על זכותם של החרדים לא ללכת לצבא. ועוד ועוד, החברים שם התווכחו איתי על הכל, הם ממש לא הסכימו איתי. אבל מעולם לא נמחקה אף תגובה שלי, ולא קיבלתי אזהרה דומה, ומעולם לא הרגשתי רדוף. החרדים האנוסים הם אנשים אינטליגנטים ברמה שקשה למצוא, גם אצל החרדים וגם אצל החילונים, הם ענו תמיד בצורה מכובדת ומנומסת, והסבירו את דעתם בצורה ברורה לגופם של דברים, ומעולם לא ניסו להתקיף אותי באופן אישי מדהים לראות, שגם על אנשים הנפלאים האלו, יש כמה אווילים הטוענים שהם לא יכולים לשמוע צד שני, פשוט מדהים. זה מראה עד כמה המח האנושי מסוגל להיות רדוד ובלתי מקבל את השונה.

חה חה חה, למי אתה מספר סיפורים ???

השרשור הזה שהביא אותך לכאן היה הפעם הראשונה שכתבתי בפורום ההוא, תראה בבקשה את ה-3 הודעות שכתבתי שם לגופו של עניין ותסביר לי למה בהודעה הרביעת שהיתה בדיוק באותו הסיגנון נמחקתי ונחסמתי לצמיתות? ללא שום הזהרה או הודעה כל שהיא במסר האישי !?

איך אוכל לשכנע אותך, או להשתכנע מדבריך?

כשאני לא יכול לדעת מה כתבת? בכל מקרה, אני ממליץ לך לעבור על ההודעות שלי בפורום ההוא, ותראה עד כמה הם אנשים פתוחים שמוכנים לקבל כל דעה, ומכאן תסיק, שכנראה יש סיבה טובה לכך שמחקו לך את ההודעה, כנראה זה משהו בסגנון שהסביר לך סנדר סופרטרמפ

אבל אתה יכול לדעת מה כתבתי במה שלא נמחק

ולראות שלא היה שם שום דבר יוצא דופן למעט הדעה השונה ובהודעה שנמחקה ונחסמתי בגינה בסה"כ עניתי לגולשת שאמרה: תשאל את המנהל שלך למה הוא מחק לי הודעה וכתב לי במסר האישי כך וכך, ועניתי לה ששאלתי אותו, והצגתי את התשובה שלו שבה הוא שלך לי את המסר שהוא כתב לה וכתב לי תשפוט בעצמך, ואישר לי לפרסם את זה בתשובה אליה שם. כך שאם הודעה מסוימת לא תואמת את התקנון של פורום מסוים אז אפשר למחוק את ההודעה ולהתריע על כך ורק אם ממשיכים לעבור על התקנון אז חוסמים בהתלה ליום או שבוע אבל ללא שום התרעה למחוק הודעה ראשונה וכבר במקביל לחסום לצמיתות זה אומר דרשני, ודבר שלא נתקלתי בו מעולם בשום פורום. ואם תקרה פה את דברי הגולשים אתה תראה שהסיפור הזה חזר על עצמו במקרים רבים אצל גולשים שונים. אז את המציאות הבידיונית שכתבת תשמור לחברה שלך שם אולי הם יהיו היחידים שיאמינו לך.

אבל כבר הסבירו לך את זה

כאן ושם כמה פעמים, הפורום ההוא לא נועד לויכוחים עם מאמינים, הוא נועד להיות בית לאנוסים, ולכן הם מוחקים את כל ההודעות של מי שמנסה להתנגח בהם, ואינו מבין את התשובות שהם עונים לו. ונראה להם שהוא כבר אינו מחדש כלום. המציאות הבידיונית שלי, היא אכן מציאות שנראית בדיונית, קשה להאמין לדברים האלו, אבל תוכל לבדוק אותם, בקלות, אם רק תרצה, לעלעל בהודעתי הישנות, זה לא כל כך קשה.

ינוקא1

New member
"נראה להם שהוא אינו מחדש כלום" לכן מוחקים.

קודם כל , לא חייבים למחוק , אפשר פשוט לא לענות. דבר שני - זה בדיוק הפוך : את הטענות שלך הם מכירים , הם יכולים אפילו להגיד אותן יותר טוב מאיך שאתה אומר אותן - אני מניח שהם גם עושים כך. לכן הם לא מוחקים לך הודעות. אבל כאשר בא מישהו עם הסתכלות שהם לא מכירים , הם מפחדים ממנו. הם חוששים שהוא יזעזע את העולם הכל כך יפה ונחמד שלהם. לכן הם כן מוחקים.

מעניין מאד שכשאני כתבתי

הודעה ותגובה חדשה לחלוטין דווקא מחקו אותה מיד.(דרך אגב התגובה שלי לא מיועדת אליך ינוקא וסתם אני כותב בשירשור מיד אחריך)ומעניין עוד דבר שכשזה הדיעות הרצויות שלהם הכפרניות והארסיות הם משאירים את כל ההודעות ואין שום טענה שהוא לא מחדש כלום.....פשוט מה שנח להם לראות הם משאירים ומה שמערער את השקפת עולמם הם מיד מוחקים מנסיון שלי,ואל תספר לנו סיפורים אתה עם הניק שאני לא זוכר את שמו.וינוקא אתה מממש צודק לחלוטין.

למעלה