שלום אני חדש פה

DudeOnNet

New member
שלום אני חדש פה

אני צמחוני, (למרות שלא אמרתי להורים שלי עדיין למרות שהם דיי הבינו את הרמז :) ), ואני רוצה ללמוד עוד על צמחונות מסודרת בנתיים אני אוכל הרבה דברים של טבעול. השאלה שלי היא מה העניין בטבעונות, למה? הרי זה לא הריגה אם כי הטשה אבל עדיין, אם אני טועה תקנו אותי,

Weird Eyal

New member
מוצרי חלב,ביצים,דבש....

אלו הדברים שטיבעונים לא אוכלים וצימחונים כן..... מוצריי חלב- זה פשוט התעללות נוראית ביצים- דבר ראשון יש את כלוביי הסוללה שזאת התעללות נוראית דבר שני הריי תרנגול לא יכול להטיל ביצים.... אז קצת אחרי שהם בוקעים מהביצה עושים מיון... זכרים לפח נקבות ללול.... זורקים את הזכרים לפח זבל כשהם עדיין חיים ומוות שלהם מגיע רק על ידי זה שהם מוחצים אחד את השני.... דבש- כל מה שאני יודע זה שמחדירים עשן לכוורת כדיי שהדבורים יעופו משם ואז יוכלו להוציא את הדבר.. והעשן חונק אותם.... ד"א אני אישית לא מאמין שדבורה צריכה להיות בכוורת שנבנתה על ידי בן אדם דבורים בונות לעצמן את הכוורת והדבר הוא המזון שלהן!!! ולא שלנו

DudeOnNet

New member
הממ מצד שני..

יש מקומות בעולם שבהם מגדלים את הביצים, דבש, וחלב על פי עקרונות של צער בעלי חיים, גם זה גרוע?

MooN aka asdfgh

New member
הערה בקשר לדבש:

הדבש הוא לא האוכל של הדבורים, למעשה הוא ה"תוצר לוואי שלהן" (לא רוצה להגיד חרא). האוכל שלהן הוא הצוף מהפרחים.

aradori

New member
אתה בטוח??? ../images/Emo4.gif

זה לא הדרך שלהן לאגור מזון? נראה לי שדבש זה לא החרא של הדבורים, אלא קופסאות השימורים שלהן. [יש כאלה שיגידו שקופסאות שימורים זה חרא - אבל זה ויכוח אחר]

MooN aka asdfgh

New member
בטוח במליון אחוז!

אבא של ידידה שלי מגדל דבורים (בלי התעללות, הוא מגדל אותן בכוון של ביצי חופש...)

aradori

New member
מממ.. אז אולי זה הזמן לספקות... ../images/Emo8.gif

"בתאים משושים מאחסנות העמלות את מזונן: צוף, דבש או גא"פ. בטבע נבנים הקנים בדרך-כלל בתוך חללים המוגנים בפני רוחות וגשמים, כמו נקיקי סלע, עצים חלולים וקירות כפולים. הסתגלותה של דבורת הדבש לתנאי אקלים קיצוניים באזורים טרופים, סובטרופים וממוזגים של כדור-הארץ נובעת, בין היתר, מכושרה לאגור מזון (דבש, גא"פ) ולשמור של טמפרטורה קבועה של קן הדגירה..." מתוך אתר של מכון וייצמן למדע. נראה לי שזה הזמן לעדכן את אבא של ידידה שלך. (או את פרופסור יעקב לנסקי מהמרכז לחקר הדבורים)

Carl Freeborne

New member
אני אוכל דבש

וגם אם הייתי טבעוני (אני צמחוני) הייתי ממשיך לאכול... לא רק שדבש הוא תוצר הלואי של הדבורים, אלא לא נגרם לדבורים כל כאב והן לא מתות בתהליך רדיית הדבש.... לא צריך להגזים. הפנאטיות לא טובה לאף אחד ובעיקר לא לתדמית או להסברה.

aradori

New member
לבריאות. אבל "פנאטיות"../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני מבין שיש לך אי-הסכמות עם פרופ´ לנסקי. לא נורא. עם יהירות אפשר לחיות. אני מבין גם שתחום הכוורנות זר לך. לא נורא. לא בכל נושא צריך להבין משהו. (לגבי הכאב וההרג של דבורים במהלך הפקת הדבש - ראה קישור) אבל מה שבאמת אהבתי זה את ההטחה של שאי-אכילת דבש היא פנאטית...
נו באמת... הרי זה בדיוק סוג הבבל"ת שעובר כל צמחוני/טבעוני מתחיל... "גם אני לא אוכל כבד אווז - הרי ממש מתעללים באווזים המסכנים. אבל לא לאכול בשר??? לא צריך להגזים. הפנאטיות לא טובה לאף אחד ובעיקר לא לתדמית או להסברה. נתראה שבוע הבא? אצלי? פרגיות על-האש?" נשמע מוכר? אני באמת לא חושב שהעובדה שאתה אוכל דבש נוראה כל-כך (אני אפילו אלחץ לך יד - למרות שאתה אוכל ביצים וחלב...
) - מה שמדאיג אותי זו הגישה ההטפתית. אני טבעוני. תאמין או לא - יוצא לי להתקל באנשים עם גישה יותר קיצונית משלי (אנשים מוזרים שמביאים לפיקניק כלים לא חד-פעמיים, נוסעים ללימודים על אופניים כדי לא לזהם, אוכלים רק אוכל לא מעובד... וכו´) - אז חלקם שכנעו אותי וחלקם לא, על חלקם אני אפילו חושב שהם פנאטיים - אבל: פנאטיות כזו - הלוואי על כולנו! בעניינים האלה (כל עוד האנשים האלה לא כופים את דעתם על הסביבה בצורה פעילה) - אני לא מסוגל לראות צד שלילי בקיצוניות שלהם. והמחשה אחרונה: "האיש הזה - לא נורמלי. לא רק שהוא לא רוצח אנשים, הוא אפילו לא אלים! מדבר רק בנימוס, אדם נוח לבריות, חביב ותורם לקהילה! גועל נפש! פנאט!!!!!"

פנאטיזם מול רדיקליזם...

פנאטיות, לפחות כפי שאני רואה אותה, זו אמונה עיוורת מלאה במניעים לא רציונאליים באידאולוגיה מסוימת. רדיקליזם הוא תלוי חברה וסביבה. בחברת הפורום הזה אני לא רדיקל בשום צורה, לחברה הכללית אני בהחלט רדיקל. בכל מקרה רדיקליזם לא חייב להיות מלווה בפנאטיזם ופנאטיזם לא חייב להיות מלווה ברדיקליזם. הדוגמאות שאתה נתת לאנשים, הם כנראה דוגמאות לאנשים רדיקלים נורא, אולי חלקם פנאטים, אני לא מכיר אותם לכן קשה לי לשפוט. טבעוני שלא אוכל דבש הוא רדיקל לחברה הכללית. פנאט? אלא אם הוא מתנגד לאכילת דבש כי הגורו שלו אמר כניראה שלא.

haleth

New member
השאלה היא לא מידת הפנטיות

אלא מידת הסבל שנגרם או לא נגרם לדבורים. לגבי הדבורים - המאמר באתר "אנונימוס" ממצה את הענין יפה מאוד. לדבי פנטיות - נראה לי שהשימוש במונח בהקשר זה נובע מהגישה המקובלת ש"האמת היא אי שם באמצע". אז זהו שלא. האמת היא איפה שהיא, ולא על פי התפלגות האוכלוסיה. נאמר שאני אטען שהשעה היא 11 בבוקר, ואתה תטען שהשעה היא 18:30 - אז נתפשר על 14.75, כי זה אי שם באמצע? כך זה גם לא רלבנטי איזה אחוז מהאוכלוסיה חושב שזה פנטי לא לאכול דבש. אין צורך ליישר קו על פי הקצוות, אלא לבדוק ולהחליט. (למען הגילוי הנאות - אני כבר לא אוכלת דבש) (אבל אולי אני פנטית. אם אני כזו, אני לא אדע...)

shirabalter

New member
../images/Emo32.gif וסתם כדי להרחיב את הדעת...

בדיוק בנושא המעניין הזה התעסקו מחקריו של היהודי האחרון שזכה בפרס נובל-דניאל כהנמן (יחד עם סמית´)- במחקריו ניתן לקרוא על טעות זו (האמת איפשהו באמצע..) ועל טעויות אחרות מסוג זה...מעניין!!!
לינק לאתר עם קישורים בנושא: http://www.nobel.se/economics/laureates/2002/index.html

seafox

New member
לפי מה שאני הבנתי.

העשן לא חונק את הדבורים אלא רק מרגיע אותן... המממ....אין להן ראות הרי,הן נושמות (כמו כל החרקים) בעזרת נקבוביות שהאווויר נכנס אליהם בתהליך הנקרא דיפוזיה. אז מעניין מה קורה באמת.

MooN aka asdfgh

New member
וכמובן שכחתי...

ברוך הבא!!!
מאמרים בנושא תוכל למצוא במאמרים של הפורום. צירפתי מאמר שבדיוק יתאים לך...

Brurya

New member
וואו! ../images/Emo8.gif

אח שלי אמר לי שהוא יצא לטיול עם הכיתה ללול של תרנגולות והכל היה שם טוב ויפה.. אבל אני בכל זאת חצי טבעונית.. לא אוכלת ביצים (חוץ מביצי חופש) בגלל המיון החולני הזה של זכרים ונקבות... וסליחה שאני לא קשורה לנושא.. אבל יש לך (Moon aka asdfgh) חתימה מאליסה בארץ הפלאות, סרט הדיסני הכי קדוש בעולם... :)) אני סוגדת לך. נ.ב. לא הייתי פה הרבה זמן וחזרתי.. מה נשמע?! ברוריה

lilithmm

New member
ביצי ה"חופש"(סבל) ממויינות באותו או

ביצי ה"חופש"(סבל) ממויינות באותו אופן גם כאן את הזכרים משליכים לזבל!

lilithmm

New member
אז מה חשבת? שמישהו מאמץ אותם?

ברור באותה שיטה, לצערי הרב, ורק בגלל העובדה הזו אני לא אוכלת ביצים בכלל, גם לא ביצי "חופש" (סבל). קוטמים לתרנגולות את המקור וחותכים להן אצבע. ואת הזכרים לפח. פרטים נוספים על ביצי חופש באתר אנונימוס. ושלא תחשוב שלתרנגולות ב"לולי חופש" כ"כ הרבה יותר טוב מתרנגולות סוללה.

MooN aka asdfgh

New member
ההבדל היחיד הוא שביצי חופש

לא מגדלים בסוללה אלא במקום מגודר. חוץ מזה, הן עוברות אותו חרא! מה שרק מוכיח שכל העניין של "ביצי חופש" הוא גימיק!

למעלה