שלום אני חדש פה

Brurya

New member
המממממ... ../images/Emo5.gif

וזה אכן מוכיח שהכל שטויות.. אני מפסיקה לאכול ביצים! כולל חופש.. לפחות אשתדל... רגע, אז למה בעצם הגוף שלי צריך במקום ביצים? כלומר.. איזה תחליף יש להם? ברוריה

דורון ק

New member
"תחליפים"

אין "תחליפים"-את פשוט צריכה לשמור על תזונה מגוונת ומספיקה. אם את לא בטוחה שהתזונה שלך מגוונת-מומלץ להתייעץ באופן פרטני עם איש מקצוע. בהצלחה!

A d i d a

New member
הממ..

זאת ברוריה.. השם שלי שונה כי אני אצל חברה עכשיו... בכל מקרה, כשאמרתי "תחליפים" התכוונתי לחלבונים או שומנים או מה שזה לא יהיה.. ברוריה (שכרגע היא עדידה)

MooN aka asdfgh

New member
תודה! ../images/Emo6.gif

אני מעדיף את הספר "אליס בארץ הפלאות" אבל גם הסרט אחלה!

guruyaya

New member
עוד על חלב

חלב, הוא תוצר לוואי ישיר של תעשיית הבשר. לפיכך, צריכת חלב היא שיתוף פעולה ישיר עם תעשיית הבשר.

DudeOnNet

New member
לא תמיד,

אני עכשיו מתעניין אם יש בארץ איזשהו רפת שהיא איננה למען מטרות כלכליות והיא מען צמחונים ושות´

guruyaya

New member
ישנם בארץ בודהיסטים

בודהיסטים אמורים לצרוך חלב וודות (שכן החלב חשוב באמונתם, אבל הרג פרה דומה בערך למה שאנחנו היינו חושבים על מישהו שרצח רב גדול). אם תמצא מקדש בודהיסטי, תוכל לברר איפה ניתן להשיג חלב מפרות בשיטת גידול הומנית. בכל אופן, בצריכת חלב תנובה וצמחונות, יש מין הצביעות (שאני אגב בשלב זה חלק ממנה, ואפילו צמצמתי אותה באופן משמעותי). מה שלא יהיה, אני אמנע מחלב וודות, ולו בגלל העניין הטיבעי - אני לא מכיר, ולו בעל חיים אחד, שניזון באופן טיבעי מחלב של חיה אחרת. אין לי שום סיבה לחשוב שהאדם צריך להיות יוצא דופן.

Veggie John

New member
ההבדל הוא

שמלבישת בגדים אף אחד עוד לא מת/נפגע (כל עוד לא מדובר בבגדי עור, רחמנא ליצלן), מה שבחלט אי אפשר לומר על תעשיית החלב.

Veggie John

New member
טבעי לא טבעי

זה לא העניין בכלל. העניין היחידי כאן זה האם יצור חי נפגע מהצרכים/רצונות/גחמות שלנו, ואם כן, האם אנחנו זקוקים להם בשביל לשרוד. תעשיית החלב גורמת סבל רב להמוני בעלי חיים. האם אנחנו זקוקים לחלב בשביל לשרוד? כולם ביחד: לא!!

guruyaya

New member
למה אני מנסה לקצר איפה שצריך להרחיב

כעיקרון, טיעון הטבע, לא נתפס אצלי כקביל - לא כאשר הוא מושמע ע"י אוכל בשר, אבל גם לא כאשר הוא מושמע ע"י צמחוני. אני לא ממש רואה באכילת בשר, או אי אכילת בשר דבר טיבעי, ולו מהסיבה שאילו מי מהם לא היה טיבעי לאדם, הוא לא היה מבצע אותם (קרי, לא היה לך אף אחד שאוכל בשר, וגם לא אף אחד שנמנע מבשר). אבל בנושא החלב, אני מפעיל שיקול הגיוני - עגל צומח בתוך חודשיים במשקל שלו, בצורה שאילו תינוק היה צומח, הוא היה משיג את הוריו תוך חודשיים. המבט בטבע, רק מחדד לי את ההבחנה הזו, אבל הוא לא השיקול המוביל אותי.

מצטער

אבל לא הבנתי איך אתה מסיק מקצב הגדילה של העגל שבני-אדם לא צריעים לשתות חלב.. (כנראה ששוב קיצרת איפה שהיה צריך להרחיב
)

דורון ק

New member
מישהו מתנדב...

לתת הרצאת לקטוז-לקטאז קצרה?ינקות-בגרות? דרך אגב-גם אני בהחלט מסכים כי מה ש-"טבעי" לא בהכרח טוב או נכון. אבל במקרה של חלב פרה אני לא רואה סיבה אחת טובה לאנשים לשתות אותו(חוץ מהטעם לאנשים מסוימים-שזה עניין אובייקטיבי)-לעומת זאת אני רואה הרבה סיבות למה כדאי לא לשתות חלב.

זוהר פ

New member
בקיצור ...

חלב פרה ממש לא בריא. הוא מכיל לקטוז שלא מתפרק ולכן פוגע בקיבה ובמערכת העיכול, ואף "עולה" ופוגע במערכת הנשימה (ליחה וכו´). כל האוכלוסיה רגישה במידה מסויימת לחלב. יותר טוב חלב עיזים או נאקות, וסויה כמובן.

יותר בהרחבה....

מצוטט מתוך הספר "גנום" של מאט רידלי, עמוד 238: "... גן בכרומזום 1, גן הלקטז. אנזים זה חיוני לעיכול הלקטוזה, סוכר המצוי בשפע בחלב. כל אחד מאיתנו נולד כשהגן הזה מופעל במערכת העיכול שלו, אבל אצל רוב היונקים - ולכן אצל רוב בני האדם - הוא מושבת בתום הינקות. זה הגיוני: חלב הוא משקה ששותים תינוקות, ויהיה זה בזבוז אנרגיה לייצר את האנשים אחר-כך. אבל לפני כמה אלפי שנים המציא האדם תעלול נבזי - גניבת החלב של בהמות-בית לעצמו. כך נולדה הרפתנות. זה היה טוב ויפה אצל התינוקות, אבל המבוגרים התקשו לעל חלב בהיעדר לקטז. אחת הדרכים שמצאו לעקיפת הבעיה היא להניח לחיידקים לעכל את הלקטוזה, ותך כדי כך להפוך את החלב לגבינה. הואיל ובגבינה יש רמת לקטוזה נמוכה, ילדים ומבוגרים כאחד יכולים לעכל אותה בקלות. אבל מפעם לפעם משתבש משהו בגן המשבית את גן הלקטז, בעקבות מוטציה, וייצור הלקטז אינו נפסק בתום הינקות. מוטציה זו מאפשרת לנשאיה לשתות חלב ולעל אותו כל ימי חייהם. למזלם של הרפתנים, רוב תושבי המערב רכשו את המוטציה הזאת. למעלה משבעים אחוזים מבני-האדם שמוצאם באירופה המערבית יכולים לשתות חלב בבגרותם, בהשוואה לפחות משלושים אחוזים בחלקים שונים של אפריקה, אסיה המזרחית והדרום מזרחית ואוקרייניה. שכיחות המוטציה הזאת משתנה מעם לעם וממקום למקום, במתכונת סבוכה ומפורטת עד כדי כך שהיא מאפשרת לנו לא רק להציג את השאלה מדוע בכלל החל האדם לשתות חלב, אלא גם להשיב עליה." אין לי כוח להמשיך לצוטט, לכן אביא את הסברות מדוע האדם החל לשתות חלב בתקציר שלי, במילים שלי. היו 3 השערות עיקריות: 1. האדם החל לשתות חלב כדי להבטיח לעצמו מקור מזון נוח ורצוף. 2. האדם החל לשתות חלב במקומות בהם יש מחסור בשמש, ולכן היה זקוק למקור חלופי לויטמין D. 3. האדם החל לשתות חלב כמקור נוזלים במקומות נטולי מים. שני ביולוגים שחקרו 62 תרבויות שונות הכריעו כי הנפיצות הגבוהה ביותר של היכולת לעיכול חלב, כלומר מוטציה בגן שאמור להפסיק לייצר את הלקטז, נמצא אצל תרבויות של נוודים ועמים נודדים. חשוב לציין שלעמים השונים לא היה שום מכנה משותף מלבד הנדידה וההיסטוריה של גידול צאן ובקר. מן הראיות עולה שעמים כאלה החלו לחיות חיי רועים תחילה, ופיתחו את היכולת לעכל חלב מאוחר יותר, כתגובה על זמינותו. מי שראה פעם דיון שלי ושל מתן בפורום נוער מרצ על הנושא, זוכר שמתן הזכיר את טענת למרק לפיה אם ג´ירפה לא תצטרך למתוח את הצוואר כדי להגיע למזון אז צאצאיה יוולדו עם צוואר נמוך, או שנפח שישב ופיתח שרירי זרוע כל חייו יוליד צאצא עם שרירי ידיים מנופחים. מתן גם הזכיר שלמרק טעה, ובכן למרק אכן טעה (או יותר נכון להגיד צדק בצורה חלקית מאוד) והאבולוציוניסטים צדקו בטעונתיהם. אבל דוגמת החלב (והאלכוהול גם למעשה, אם מישהו מעוניין שאני ארחיב בנושא הזה) מראה כי האדם יכול לשנות מכוח עשייה רצוני ומודע את ההרכב הגנטי של צאצאיו, אך ברירה טבעית עדיין נשארה המרכיב העיקרי לשינויים גנטיים לאורך דורות.

תודה רבה על ההרצאה ../images/Emo22.gif

(למרות שכשאבא שלך ביולוג אתה לומד את הדברים האלה לבד) אבל עדיין לא הבנתי מה הקשר בין רמת הבריאות שלך החלב למה שכתב גורו-יאיא "עגל צומח בתוך חודשיים במשקל שלו, בצורה שאילו תינוק היה צומח, הוא היה משיג את הוריו תוך חודשיים." מדוע זהו טיעון לא לשתות חלב?

tali_le

New member
הסבר

התכולה התזונתית של חלב פרה היא כזו שנועדה לתת לעגל תזונה שתאפשר לו לגדול במשקלו ובגודלו בקצב מהיר מאוד תכולת הסידן והחלבונים היא מאוד גבוהה, גבוהה מדי עבור תינוק אדם תכולה תזונתחת זו אינה מאוזנת ועלולה לפגוע בתינוק האדם שלא אמור לצרוך כמויות וריכוזים כאלה. טלי

למעלה