שלום אני חדש פה

tali_le

New member
אופס

אני מבינה שלא התייחסת רק לתינוקות - מושפעת קצת יותר מדי מהקריאה על גידול תינוקות טבעוניים היום בכל אופן, בכל שלב של הגדילה ובעיקר בשלב שבו גוף האדם כבר לא גודל, אצל אדם בוגר, ההש]עה של הריכוזים ההיסטריים האלה - היא הרסנית לגוף. טלי
 

haleth

New member
כן, אנא

תוכל להרחיב לגבי האלכוהול? (ענין אקדמאי בלבד, אני מאלה שנרדמים רק מהריח...) וגם לגבי "האדם יכול לשנות מכוח עשייה רצוני ומודע את ההרכב הגנטי של צאצאיו, אך ברירה טבעית עדיין נשארה המרכיב העיקרי לשינויים גנטיים לאורך דורות". ???? תודה
 
הסברים, הסברים...

ביולוגיה זה לא הצד החזק שלי, אבל אני אנסה בכל זאת: היו שתי תיאריות מרכזיות לגבי התפתחות של שינויים גנטיים במינים. הגישה הדרוויניסטית (aka האבולציוניסטית) או הגישה הלמרקית. דרווין סבר כי באופן בסיסי יש שוני גנטי בין פרטים שונים במין מסוים. בהיחשף לתנאי סביבה מסויימים מתקיים תהליך "ברירה טבעית", פרטים עם מרכיבים גנטיים מסוימים שמתאימים לאותם תנאי סביבה שורדים בעוד האחרים לא. אלו ששורדים מתרבים ומעבירים לצאצאים שלהם מרכיבים גנטיים דומים לשלהם. וככה מתבצע שינוי בהרכב הגנטי של מין ביולוגי מסוים ונעשה מתאים יותר לסביבה. דוגמה להבהרה: ישנן 7,000 גירפות. חלקן מספיק גבוהות כדי להגיע לצמרות העצים, חלקן לא. אלו שאינן מספיק גבוהות ימותו, ואלו שמספיק גבוהות ישרדו ויעבירו את המטען הגנטי שלהן הלאה כאשר יתרבו. ככה הדור הבא של הג´ירפות יהיה גבוה יותר. לה-מרק סבר כי המטען הגנטי הוא דינמי. ובהיחשף לתנאי סביבה מסוימים המטען הגנטי של פרטים במין יסתגל וישתנה ויעבור הלאה לצאצאים. דוגמה להבהרה: ג´ירפה נמוכה שתנסה כל חייה להימתח ולהגיע לצמרות העצים, תוליד צאצא גבוה יותר. או דוגמה מפורסמת יותר: הנפח שכל חייו מחזק את שריריו יוליד צאצא חזק יותר. עם הזמן הגישה הדרווינסטית "ניצחה" והיא הסברה המקובלת כיום בקרב ביולוגים. אבל עם התפתחות הגילויים בגנום האנושי, ניתן לראות שבנוסף לתהליך הברירה הטבעית אכן ישנו תהליך הסתגלות. הוא בולט בעיקר בכל מה שקשור למזון.
 
לגבי האלכוהול...

מתוך "גנום" - מאט רידלי, עמ´ 238: "היכולת לעכל כמויות גדולות של אלכוהול תלויה במידת-מה בעודף ייצור של אנזימים הקרויים אלכוהול דהידרוגנזות שאחראית לה קבוצה מסוימת של גנים בכרומזום 4. לרוב האנשים יש יכולת להגביר את תפוקתם של הגנים הללו - להטוט ביוכימי שאולי התפתח בדרך הקשה, כלומר, ערב מותם אות נכותם של אלה שלא הצליחו לעשותו. היה להטוט שכדאי ללמוד אותו, משום שמשקאות מותססים הם נקיים ומחוטאים יחסית. אין בהם חיידקים ומזהמים אחרים. יש לשער שהדיזנטריה בצורותיה הראשונות עשתה שמות נוראות באלפי השנים הראשונות של חיי האדם כחלקאי. "אל תשתו את המים", נוהגים אנשי המערב להזהיר איש את רעהו בצאתם לארצות הטרופיות. לפני המים המבוקבקים, המקור היחיד של מי שתייה טהורים היה בצורה מותססת או מורתחת. עוד במאה השמונה-עשרה נהגו עשירי אירופה לשתות רק יין, בירה, קפה ותה. אלמלא עשו כן, היו מסתכנים במוות. (הזמנים האלה חלפו, אבל ההרגל נותר בעינו.) אולם עמים נודדים, שחיו מן היד אל הפה, לא יכלו לגדל יבולים ולהתסיס אותם; וגם לא היה להם צורך בחיטוי נוזלי השתייה שלהם. הם חיו בתפזורת גדולה, והמים הטבעיים שהזדמנו להם היו בטוחים למדי. אין פלא איפוא שילידי אוסטרליה ואמריקה היו ועודם חשופים במיוחד לאלכוהוליזם, ולרבים מהם "אין ראש טוב" לטיפה המרה. "
 

haleth

New member
ראשית - תודה

ושנית - זה לא ממש ענה על שאלתי.. אתה יכול להרחיב על המשפט הבא: "אבל עם התפתחות הגילויים בגנום האנושי, ניתן לראות שבנוסף לתהליך הברירה הטבעית אכן ישנו תהליך הסתגלות. הוא בולט בעיקר בכל מה שקשור למזון. " איך ניתן לראות? אילו גילויים של תהליך הסתגלות נצפו? - אני לא שואלת בציניות, אני באמת מסוקרנת. ואני גם מעריצה את חוכמתך וידענותך. תעריך את האמירה הזו, כי היא יורדת לי ממכסת החנופה למנהלות, דבר שעלול להתנקם בי
 
אני עצמי מתקשה להסביר...

מכיוון שביולוגיה אינה המקצוע החזק שלי (למעשה, הוא מקצוע מאוד חלש...) הנקודה המרכזית היא שתמיד חשבו כי ברירה טבעית מתקיימת בדברים שהם כורח המציאות: ג´ירפות היו חייבות להגיע לצמרות העצים. אך דוגמת החלב היא דוגמה שבה קודם כל האדם גיבש איזשהו משהו תרבותי (רעיית צאן) והחל לצרוך חלב מתוך בחירה. הדבר גרם בסופו של דבר להשפעה מודעת (דרך ברירה טבעית אמנם, אבל מתוך החלטה מודעת) על ההרכב הגנטי של הצאצאים. הדוגמאות העיקריות הן בנושא של לקטוז (חלב) ואלכוהול. אינני מכיר דוגמאות נוספות להסתגלות ושינויים גנטים מתוך החלטה. אולי אם יש כאן אנשים שביולוגיה חזקה יותר אצלם (אהמ, אהמ, נטע או רוני) הם יוכלו להרחיב. אין מה להעריץ - אני יודע לקרוא ספרים לזכור מהם מידע חשוב, ובמידת הצורך לצוטט אותו. זה לא כזה מרשים...
 

guruyaya

New member
מאד פשוט

אם עגל יונק כמות מסויימת של חלב, וגדל בצורה אסטרונומית, צפוי שהוא מקבל כמות גדולה מאד של חומר לבניית גופו. זאת מכיוון שהוא איננו ניזון משום מקור אחר. אני משווה את כמות החלב שאני צורך לכמות החלב שהעגל צורך, ומוצא כי אדם ממוצע צורך בערך עשירית (מספרים לא מדוייקים, אני איבדתי את הנתונים הללו). לפיכך - אני מקבל עשירית ממה שמשמש לבניית עגל. אם הוא צומח בתקופת זמן נתונה כ-קילו, אני צפוי לצמוח כעשירית הקילו. החשבון של קצב הגדילה (שאבדו לי הנתונים הללו), הביא אותי בחשבון פשוט להעריך שאם אני ניזון מחלב בלבד, אני מספק הסבר לשליש (שוב בערך) מהבנייה שלי. כמובן שאני לא ניזון רק מחלב - ועל כן אני יכול להניח שחלק גדול ממה שאני אוכל מיותר. ברור?
 

lilithmm

New member
קיבוץ ברקאי

אני לא בטוחה אבל נדמה לי ששם הפרות חלב מתות מזיקנה. וודאי שלא בגלל שמרחמים עליהן, סביר להניח שהבשר שלהן לא כ"כ טעים ובגלל זה הן לא הולכות לשחיטה.
 
למעלה