שלום, אני חובב דגים

י-וס-י

New member
שלום, אני חובב דגים

אמנם אין לי אקווריום כי אני מתכונן לעבור דירה אבל יש לי דוד שגם הוא חובב דגים ואני מדי פעם קופץ אליו להנות קצת יש לו שני אקווריומים אחד ענק של איזה 700 ליטר עם דגי זהב ענקיים.

י-וס-י

New member
האקווריום השני

הוא של דגים יותר קטנים וכמו"כ יש לו זוג סקלארים שהטילו ביצים ובקעו לו איזה מאתיים סקלארים קטנים.

יפה!

אז איזה אקווריום אתה קונה...? ספר קצת על זה...! איזה דגים איזה אקווריום וכו'...

עוזאבי

New member
אבל למה דגי זהב?

אלו דגים מאוד מאוד פשוטים ועושים מלא מלא ליכלוך , לא עדיף שדוד שלך יעשה באקווריום הפינתי אקווריום ציקלידים? חוץ מיזה האקווריומים מאד יפים רקתוסיף חצץ בדגי זהב

אהם אהם!!

מה רע בדגי זהב?! אני למשל-בחיים אל אתקדם לאקווריום טרופי!כי מת לי דג,אז אני כבר לא יכולה לעבור לשלב הבא! אבל בכל זאת אני מרוצה מהדגים שלי ואין לי טענות אליהם,חוץ מאחד שיש לי טענות אליו אז אני אחזיר אותו לחנות ואקח כסף...או זיכוי...

עוזאבי

New member
שליירית כל דג בסופו של דבר ימות..

אני אומר תגידי שלום לדגי הזהב ותעברי לטרופים , קחי לך תחודש תתחילי להזרים פה שאלות, לקרוא מאמרים, אני גם ממליץ לך לקנות את הספר האקווריום של דיק מילס

גלעד cool7

New member
בכלל דגי זהב זה לענות אותם בארצינו

החמה. אלא אם יש מקרר, ואולי בבריכות מוצלות אז האידוי גורם לקירור גוף המים (חוק התנדפות הגזים, בלי להכינס יותר מידי-כאשר המים מתאדים הם לוקחים כמות חום גדולה מן המים שיש בבריכה) אבל באקוריום רגיל, למשל אצלי הטמפרטורה תמיד נעה בקיץ בין 28 ל-30 מעלות. דגי זהב נועדו ל18 מעלות זוהי טמפרטורה אידיאלית בשבילם. כך עשי את החושבין לבד למה יש יותר סיכוי לשרוד... ואני יקל עלייך, את בטח חושבת שדגי זהב הם חזקים בגלל זה עדיף-עברי לציקלידים, למשל האוסקרים-דג יפה למראה, עמיד ואחריי שתצליחי איתם תוכלי לגוון ולהוסיף עוד ציקלידים (ואם הם אפילו לא יהיו תוקפניים ניתן להוסיף מלאכי רביב\סקלארים, דיסקוסים).

אלו דגים יקרים ואין לי כסף,

גם ככה צעקו עליי פה שאני מתעללת בדגים עם אקווריום קטן,אז דגים טרופיים צריכים את הים,הם צריכים מרחב גדול ולא אקווריום של 40 ס"מ...ואצלנו זה תושתי דגי זה,כולם חוץ ממשהו אחד,אצלנו כולם מגדלים דגי זהב למשל סבתא שלי גידלה,דוד שלי מומחה לדגי זהב,אנחנו אוהבים דגי זהב...

עוזאבי

New member
אין מה להיות מומחה לדג זהב....

אח שלי הקטן (בן 6) גידל דג זהב והוא החזיק לו שנה וחצי, אקווריום 40 ס"מ הוא מספיק, את לא צריכה לתקנות דגים טרופים ב- 600 שקל מספיקים אלמנות שחורות, גופים מולים........, דגים טרופים חיים בנהרות ואגמים לא בים

גלעד cool7

New member
רעיון טוב מאוד....

תקני מחמם פשוט יעלה לך בערך 100 שקל. ותתחילי מאקוריום הקטן שלך לגדל דגי להקות קטנים (לא להגזים בכמות שלהם). ככה תקבלי מושג מתי הם פעילים, כמה הם אוכלים ובכלל תתנסי טיפה. עם הזמן תחסכי כסף ותקני אקוריום גדול, תלוי כמובן אם זה רצונך.

מחמם 100 ש"ח??

ההורים שלי לא ירשו לי...! זה גם הרבה בשבילי...אני מעדיפה לשמור ת'100 ש"ח האלה לאקווריום גדול יותר לדגי זהב...זה הכי כיף לגדל דגי זהב...

man in wall

New member
תקני 3 גופים , זכר ו-2 נקבות

ותוך חודש יהיו לך עשרות אני קניתי , לפני כחודש , 5 גופים (2 זכרים ו-3 נקבות) והיום יש לי יותר מ-50 דגיגונים עקב השרצות. והגופים זה הדג הכי זול שיש (לדעתי) בין 3 ל-5 שקלים לדג.

אני לא מגדלת טוב דגי זהב

מת לי דג יום שישי זוכר?! אז איך אני יכולה לגדל דגים טרופיים??לא עברתי ת'מבחן ברגע שמת לי דג תוך פחות משנה...

גלעד cool7

New member
הכל טוב?

בואי נעשה הסכם-את לא פרנואידית ואני לא מרביץ לך? (בצחוק כמובן). אז נכשלת יאלה די את ילדה (לא קשור לגיל) ואנשים מפשלים מידי פעם מה לעשות? עכשיו הבהרתי לך שדווקא לדג זהב היו יותר סיכויים למות בגלל הטמפרטורה.

תראה אח שלי...

בררתי עכשיו,כשהחזרתי את הדג שלי לחנות(וקיבלתי זיכוי כמובן...)מחמם לאקווריום כמו שלי עולה 55 ש"ח,זה גם הרבה,חשבתי שמחמם עולה 15 ש"ח....(אני טיפשה...)ונכון לכל אחד קורה שמתי דגים,אבל לא על ההתחלה,לא על החודש הראשון...האם אני צודקת?

למעלה