שלום אני יניב (סימס)

שלום לך, לא מכים כאן אנשים

ואנחנו מאוד משתדלים שלא תהיה כאן עוינות משום סוג. לגבי השכונות: אני מכירה רק חלק, אבל מה שקצת מוזר לי הוא שהרשימה הזו מכילה את שתי קצוות הקשת - ושום דבר באמצע: פלורנטין מאוד פופולרית, אבל כמו שפירא ונווה שאנן, לא באמת נחשבת שכונה שמציעה איכות חיים גבוהה. מנגד, יש את שינקין, שאמורה להיות בקצה סקלת המחירים והביקוש. באמצע יש הרבה איזורים אחרים ("הרבה" ,כל המטרופולין הגדול הזה הוא בגודל של בלטה וחצי). יש את איזור אבן גבירול (המאוד ארוך), איזור הירקון (בקרבת הים), ועוד כל מיני. במיוחד אם אתה נכון לחיות עם שותפים, התקציב שלך יאפשר לך לחיות בכל מקום בת"א, ולאו דווקא בסלאמס שלה. הצעתי היא שתקח יום חופש, ותתחיל לצעוד. תיסע לת"א, קח איתך מפה, ותתרשם. בדרך, קנה לך את עיתון "העיר" (יוצא בימי חמישי, נמכר כל השבוע בקיוסקים ברחבי העיר), בו יש את מוסף הבילויים "עכבר העיר", ושם יש גם פירוט של מקומות שהם גיי וגיי-פרנדלי במובהק. אני לא חושבת שתצליח למצוא שכונה שבהגדרתה היא מאוד גיי (אני לא שמעתי על כזו), אבל ממילא אם גרים במרכז העיר הכל יחסית במרחק הליכה. בהצלחה!

SimsY

New member
אני ביקשתי

מידע על השכונות שראיתי בעיתון והיו בהם דירות פנויות, לא משום כוונה כלשהי - אני לא מכיר את תל אביב בגרוש. בפלורנטין מצאתי הכי הרבה דירות פנויות - 3 אני רוצה להבין היא נחשבת לשכונה ללא פשע סמים זנות וכו' ? כי אמרת שהיא כמו שפירא ונווה שאנן וממה שאמרו לי השכונות האלה במצב קטסטרופלי מבחינת יכולת לחיות חיים שקטים. למה התכוונת כשאמרת שפלורנטין איננה מציעה איכות חיים גבוהה ? מבחינת הרעש? מבחינת פשע ? לפי מה שהבנתי היא שכונה שאפשר לחיות בה בלי בעיות. שנקין דווקא מצאתי שם דירה אחת במחיר סביר של 300 דולר אבל לקחו לי אותה כבר - אז אכלתי אותה בנושא הזה, וכל שאר הדירות ממש יקרות שם. אבן גבירול נשמע טוב - אבל אמרו לי שהוא מאוד יקר, איך הוא ? נראה לך שאפשר להשיג שם במחיר של עד 350 דולר? לגבי שותפים - כבר בהודעה הראשונה כתבתי לגבי זה, מה דעתך על זה ? ביום שלישי-רביעי-חמישי אני אהיה בתל אביב אצל חברים אז אני מתכנן לראות דירות.. לגבי ללכת בתל אביב אני חושב שאני אתמקד באיזורים שאני מכיר רק שאני לא אלך שם לאיבוד
אני לא ציפיתי שתהיה שכונה שהיא לגמרי גיי פרדנלי כי זה לא גטו כאן אבל חשבתי אולי שכונה שיש בה אחת או שניים שהומואים קצת יותר נוטים לשכור בה. אז מה דעתך לגבי מה שאמרתי ?

H20

New member
פלורנטין היא שכונה שסומנה בזמנו

"כדבר הבא" אבל הבנתי שבינתיים זה לא קרה. זו שכונה של הרבה בעלי מלאכה. אבן-גבירול זה רחוב מאוד מרכזי ופעיל. אתרים ידועים לאורכו או בקרבתו- כיכר רבין, גן העיר, קולנוע גת, הלונדון מיניסטור.

SimsY

New member
אני לא ראיתי בעיתון

דירות באבן גבירול... ואלה שראיתי עולות מעל 350 דולר שאני יכול לעמוד בהם

JaneLame

New member
פלורנטין זה דווקא מקום נחמד

חברה טובה שלי גרה באזור של שדרות ווישנגטון. היה שם פאב אלטרנטיבי שווה וזול. שכר הדירה קצת יותר נמוך מבשאר העיר, בעיקר כי הדירות ישנות. בכל אופן זה אזור נחמד יחסית. קצת יותר שקט ממרכז העיר, תחבורה ציבורית נוחה. לא הייתי מתנגדת לגור שם.

אז ככה

ראשית, יש לנו משתתף בפורום שגר בפלורנטין, והוא יכול לספר לך יותר על השכונה. אני לא יודעת באילו עיתונים אתה מחפש, אבל עושה רושם שבסיס המידע שאתה עובד איתו די מצומצם, וחבל. לדעתי זו תהיה טעות מצדך להתמקד באיזורים שאתה מכיר, כי אם זו תהיה העיר שבה תגור, ויש לך האופציה לברור מבין דירות רבות, חבל להתפשר על הראשונות שצצות. כך גם אין לך מושג כמה אתה יכול לקבל תמורת הכסף. בקישורים של הפורום יש הרבה לוחות של דירות, ואתה יכול לגשת עם חבר שהוא סטודנט (או לבקש מסטודנט כשכבר תהיה במשרדיהם באוניברסיטה) ולקנות את לוחות המד"ס. אותו הדבר גם לגבי השותפים - אין דרך לסכם זאת במשפט אחד או שניים: הנושא הזה מספק ויספק אינספור שרשורים שונים בפורום, מזוויות שונות. כדאי לך לקרוא אחורה בדפים, ולקבל קצת מידע. אני שומעת בהודעות שלך את הרצון פשוט לקום ולעבור, תיכף ומייד. עצתי לך היא לחכות עם זה עוד מספר שבועות, בהם תעשה הכנה מקיפה יותר. תלמד אילו איזורים יש בעיר ומה כל אחד מהם מציע (באבן גבירול יש המון בתי קפה, באיזור רחוב הארבעה יש את הסינמטק, ליד שינקין ונחלת בנימין יש כל מיני ברים שכרגע הם מאוד אפנתיים), כמה בערך עולה לשכור שם דירה, תשקול אם אתה רוצה שותפים וכמה וכו'. שכירת דירה זה תהליך שמאוד לא מומלץ לעשות אותו מהיום למחר, כי זה עלול לעלות בצער רב ועצבים. אני מצרפת לך מאמר ממאמרי הפורום, המדריך לשכירת דירה , שאולי יסייע לך לעשות סדר בדברים.

SimsY

New member
תודה וכמה הערות

מי המשתתף?, אני אשמח אם הוא יוכל לספר לי על השכונה כי בינתיים המספר הגדול ביותר של הדירות מצאתי שם. בקשר לאיפה שאני מחפש > אני מחפש בעיתון ממון של ידיעות אחרונות - יש שם הרבה הצעות לדירות נחמדות. הקטע הוא שאני לא מכיר בכלל איזורים אז אין לי כל כך במה להתמקד האיזורים הם לפי מה שאני מכיר, אני לא צריך איזה משהו גרנדיוזי - איזה דירת חדר חביבה יהיה מספיק
מותר להכנס לאוניברסיטה גם לאנשים שהם לא סטודנטים ? כי אני לא מכיר אף אחד מהאוניברסיטה, אז לצערי אני לא אוכל לסנג'ר אף אחד שיביא לי :) לגבי השותפים - אני קורא.. אני רואה שיש כאן לאנשים שותפים והם מסתדרים אבל אני עדיין לא מצליח להחליט - איך בדיוק אתם יודעים שהאדם שמולכם הוא נורמלי ואפשר לסמוך עליו עם הדברים הכי אינטימיים שלך ? זה לא סתם איזה מישהו - זה מישהו שיהיה בתוך הבית שלך ואתה צריך להתרגל לזה! הרצון לעבור הוא בגלל השנאה והפרימטיביות של המקום הזה - אני לא יכול להרגיש יותר לא שייך - למרות שאני בעיר הולדתי בארץ הולדתי אני חייב ללכת למקום שאני אוכל לחיות בו את חיי בלי לחץ, רק בגלל זה אני מרגיש צורך לקום ולעזוב - אבל כשאני אלך לראות דירות ביום שלישי רביעי אני לא אהיה פזיז בשום פנים ואופן. לחכות מספר שבועות ? ידידים דווקא אמרו לי שעל כל דירה בתל אביב יש המון קופצים אז לא לחשוב יותר מידי על איזה דירה אני רוצה אחרת אני בחיים לא אגיע לדירה כי כל הזמן יקחו לי אותן מתחת לאף. באבן גבירול יש לי ידיד שמסתדר דווקא לא רע - והייתי מת לעבור לשם אבל אני לא מוצא במחיר שאני יכול להרשות לעצמי
350 דולר. בקשר לאיזורים בעיר - איפה אני למצוא את המידע, כרגע אין לי כל כך מושג אני מחפש איזהשהו מדריך לשכונות בתל אביב ומה יש לכל איזור להציע כי אני בטוח שמה שראיתי בעיתון זה לא כל האיזורים אבל אני ממש לא יודע איפה לחפש האמת.... אגב המדריך נהדר - תודה.

יש מד"ס באינטרנט

הוא מאוד יעיל ומנסיון הוא גם מעודכן, ככה שאתה לא צריך לסנג'ר אף אחד, פשוט תיכנס לאתר. בהצלחה!

עמית22

New member
אני המשתתף שגר בפלורנטין

ובדיוק לפני יומיים פתחתי שרשור על השכונה. מה שאני אומר הוא דעתי האישית בלבד ולאו דווקא מתאים לכל אחד, שכונת פלורנטין (גם רח' וולפסון נמצא בשכונה) היא מקום מקסים וחמים עם אנרגיות חיוביות נפלאות. השכונה נמצאת בדרום ת"א בטווח יריקה מהדולפינריום, יפו, נווה צדק ורח' אלנבי, בגדול כל העיר הזאת היא מטר על מטר ולא קשה להתנייד בה מקצה לקצה (אני אישית מאוד נהנה ממסעות אופניים באמצע הלילה שחוצים את העיר לאורכה ולרוחבה). לדעתי (למרות שאני לא בסצנה
) כל שכונה בת"א שגרים בה חברה צעירים (ואני חושב שרוב השכונות עונות להגדרה) היא די גיי פרנדלי. אני מציע לך להיכנס לאתר הומלס ולחפש שם דירות, התקציב שלך יכול לספק לך דירה מצויינת בכל איזורי העיר בדירה עם שותפים, אבל יכול להיות קצת בעייתי למגורים לבד. כמו שחציש אמרה, הכי טוב שתגיע לת"א לאיזה יום יומיים ותטייל קצת, תרגיש את האווירה של כל שכונה ותראה דירות (גם מה שנראה הכי טוב במודעה יכול להיות הכי גרוע במציאות, ולהפך) אפשר לראות מודעות של דירות על עמודי חשמל/מודעות בכל רחבי העיר. לגבי שותפים, אני גר עם שותפה נפלאה ואנחנו מסתדרים יחד מצויין (טפו טפו טפו, עוד לא חודש) וזורמים באותו ראש, אבל לא חסרים מקרים של אנשים שנופלים רע
, תתחיל לראות דירות לבד ודירות עם שותפים וכשזה יהיה המקום הנכון בשבילך אתה כבר תרגיש... בהצלחה
נ.ב. אם יש לך עוד שאלות על פלורנטין תרגיש בנוח.

עמית22

New member
שכחתי לציין

השכונה רועשת ביום בגלל שיש בה המון בתי עסק אבל בלילה ובשבתות היא שקטה ולא חסרים מקומות חנייה. בלילה השכונה לא הכי סימפטית ומושכת קצת נרקומנים ולא חסרים רחובות חשוכים פה, אבל זה פחות קריטי לגברים (על אחת כמה וכמה כשאתה גיי
)

SimsY

New member
מה יש שם פשיעה ?

עד כמה זה חמור ? גבר אני מבין, אבל למה על אחת כמה וכמה שאני גיי ?

עמית22

New member
אין פשיעה

עוד לא שמעתי על שודים, מקרי אלימות, אבל כבר היה לנו חרא של בן אדם בחדר המדרגות... והגיי... אתה תביא הביתה גברים, אני בחורות (לפחות אני אמור...
)

SimsY

New member
היה לכם טואלט דאק בחדר מדרגות?

נו טוב - אומנם גיי אבל גם לי יש סטנדרטים - ואל תקרא לי סנוב כי אני לא מתנשא ! לא לוקח כל מי שאני מוצא

לי 4321

New member
לא צריך לקנות כבר את המד"ס

אפשר להרשם לאתר בחינם לתקופת הקיץ אבל הכי נפוץ והכי טוב זה הומלס. ובלוח העיר אין לך מה לחפש כי רק מתווכים מפרסמים שם.

SimsY

New member
תודה

תודה על האתר - למרות שהומלס יותר מפורט לדעתי וגם יותר נוח

הצעת ייעול בשבילך - תיקח אוטובוס

תגיע לסיבוב בתל-אביב ותסתובב שם עם אוטובוסים בין השכונות. אין כמו מראה עיניים. וכך גם תוכל לבדוק דרכי הגעה, פקקים, עומסים וכו'. חוצמיזה שסיור בתל-אביב ברגל מאוד מומלץ, אני תמיד נהנית כשיוצא לי כמה שעות של חופש להסתובב שם.

למעלה