שלום אני יניב (סימס)

SimsY

New member
זהו אבל אין לי מושג איך להגיע

לכל מקום

אז אני אתחיל, ואחרים יצטרפו

ככה נבנה לך מסלול טיול בתל אביב. רכבת מנהריה לתל אביב יש? יש! הרכבת עוצרת בתחנת הרכבת מסוף 2000 (ארלוזרוב) בתל אביב. בתחנת הרכבת יש המון אוטובוסים. מתחנת הרכבת תיקח קו מספר 18 של חברת דן, תיפרד מ-5 ש"ח ובתוך 15 שעה אתה באלנבי, קרוב מאוד לרחוב שנקין. טייל לך להנאתך באלנבי, שנקין, רוטשילד והסביבה, ולאחד שתתרשם מהאזור, ותאסוף לעצמך גם כמה פתקים של דירות להשכרה באזור, תתחיל להתכוון לאזור מסוף הכרמלית, שזה קרוב יחסית, אפילו בהליכה ברגל. מסוף הכרמלית זה מסוף עם הרבה אוטובוסים באזור שוק הכרמל, משם תוכל לקחת אוטובוס לכיוון דרום תל-אביב, שהרי אתה כבר נמצא על הגבול. מסלול נסיעה אפשר לתכנן בעזרת המפות של דן בכתובת: האתר של חב' דן מכאן תתחיל, תיעזר קצת בתל אביבים שכאן, קח יום חופשי, ויללא לעבודה. בהצלחה,

SimsY

New member
אוקיי יום חופשה - YES

האמת באמת צריך פתקים? הרי את כל הדירות שמציעים יש בעיתון או בהומלס אני מרגיש שאני לא אוכל לבדוק כל כך הרבה דירות אז כדאי לא להתפרס על יותר מידי תחומים. שאלה לתיאור - איך מגיעים משינקין לפלורנטין ?

עמית22

New member
אל תוותר על הפתקים

שלושה שבועות חיפשתי דרך האינטרנט ובסוף מצאתי את הדירה שלי על עמוד ברחוב. תעבוד גם וגם (ותתכונן לחשבון סלולרי מנופח קצת...), יש אנשים שלא מגיעים לאינטרנט והדירות שלהם לאו דווקא רעות. משינקין לפלורנטין: שינקין נגמר/מתחיל באלנבי לך דרומה על רחוב אלנבי, ותמשיך עליו גם כשהוא הופך לרח' העלייה, בפלורנטין תפנה ימינה ותלך ישר עד שתעבור את הרצל ותתחיל להסתובב, זה הצד הכי טוב של השכונה... אתה יכול גם להיכנס לאתר וואלה מפות ברשת ולהסתכל משם, אבל הכי טוב להשיג איזה אטלס מפות עם מפות מפורטות של ת"א ולהסתובב איתו, חרשתי ככה את כל העיר.

SimsY

New member
תודה

אני אלך לקנות אחד רק שלא כותבים שם איפה כל שכונה אז אני חושש שאני אתקע, ושלא כמו אחינו הישראלי אני לא אוהב להטריד עוברים ושבים כל דקה בערך כדי לשאול כיונים כי הרי זה ברור שכל אחד יגיד משהו אחר :)

עמית22

New member
לי היה אטלס

שהשכונות היו כתובות במפתח יחד עם כל הרח' והיתה הפנייה מדוייקת איפה הן נמצאות. ועדיף שתהיה קצת יותר ישראלי ופחות ביישן, העוברים ושבים בעיר הם אחלה מקור למידע בשיטוטים במקום זר.

orlyt

New member
על פלורנטין ושפירא

שתי השכונות הללו נמצאות בדרום ת"א, ובשתיהן יש אזורים נעימים יותר ונעימים פחות. שכונת שפירא נמצאת ליד קיבוץ גלויות ושד' הר-ציון, שזה אזור מאוד תעשייתי, אבל בתוך השכונה פנימה יש לדעתי פינות חמד, שקטות ונעימות. זו שכונה די ישנה, עם אוכלוסיה מבוגרת בעיקר. היא קצת מרוחקת מכל דבר (אם כי לא מאוד רחוקה מפלורנטין, למיטיבי לכת
) פלורנטין די פופולרית בקרב הצעירים, אבל גם שם, יש אזורים שיותר קרובים למבני תעשיה, וזה יכול להיות פחות נחמד מבחינת איכות חיים. יש שם לא מעט מקומות בילוי, כך שהשכונה שוקקת חיים גם בלילות. באופן אישי, אני לא כל כך אהבתי להסתובב שם בלילות, אבל זאת רק אני. אבן גבירול, במרכז ת"א יותר יקר, ובזמן שבשפירא תוכל למצוא דירת שני חדרים ב350 דולר, באבן גבירול זה יכול להיות מחיר לחדר בדירה עם שותפים (טוב, קצת הגזמתי.. אבל יש לא מעט דירות שותפים של 300 דולר לשותף באזור). גיי פרינדלי אפשר למצוא לדעתי בכל העיר, אבל אבן גבירול, שינקין (שזה מרכז העיר) וסביבותיהם מוחצנות יותר מהבחינה הזו. השאלה העיקרית, ואולי כבר עלה בשרשור הזה, זה מה חשוב לך יותר - שקט, קרבה למקומות בילוי, גישה נוחה לתחבורה ציבורית... צריך לזכור שלפעמים בתוך העיר יש פקקים מטורפים, וכבר לקח לי פעם זמן לא סביר בכלל להגיע לפלורנטין בסביבות השעה 18:00, ורק המחשבה על לעבור את הסיוט הזה בכל יום גורמת לי לבעעע...

לי 4321

New member
כול תל אביב גיי פרנדלי

ורוב השכונות שצינת הם בדרום תל אביב ולא משהוא. חוץ משינקין שזה במרכז ורועש. וולפסון זה דיי זועה פלורנטין אומנם בדרום אבל מאוכלסת בצעירים ויכולה להיות סבבה נווה שאנן גם דרום וגועל נפש ושפירא אני לא יודעת. תכנס לקישור שעשיתי שם אתה יכול לבדוק רחוב רחוב.

NoKiA2003

New member
אז ככה... בכל מקום יש גייז אבל

לא הייתי ממליץ לך על פלורנטין ושפירא ובטח שלא נווה שאנן או וולפסון מאחר שהם מאוכלסות בעיקר בעובדים זרים ובדירות מוזנחות (אם כי זולות) שנקין היא מאד גיי פרנדלי אבל יקרה ומשעממת. לגבי שותפים אני באופן אישי לא מסוגל לחיות עם שותפים אבל לדעתי זה פתרון מעולה בשבילך גם מבחינת אזור טוב יותר להתמקם בו וגם מבחינת האפשרויות של המחיר. אתה יכול לפרסם הודעה בפורומים ובאתרי הכרויות לגייז, אני יודע יודע שיהיו לך המון תגובות בקשר לזה. אגב, הייתי מציע לך לא להתעקש דווקא על ת"א אלא לבדוק אפשרויות גם בגבעתיים (שם אני גר) ו/או ר"ג. אני יודע שהמון גייז דווקא מעדיפים לצאת קצת מהעיר. אני אשמח לעזור לך יותר אם יש לך עוד שאלות

NoKiA2003

New member
המממ... אין לך ממה לחשוש משותפים

ברור שמפגישה ראשונה אי אפשר להכיר את טיבו (סדר ונקיון, רעש וכאלה) אבל אתם חתומים על חוזה, יש לך את כל הפרטים שלו ושניכם באותו מצב בסופו של דבר, שותפים לדירה.

SimsY

New member
שמעתי ששפירא ושאנן הן כאלה

אבל פלורנטין ? אמרו לי שאין שם כל כך עובדים זרים אלא יותר חברה צעירים - אז זה נראה מתאים לי .... דווקא אני לא רוצה לגור בערים מסביב לתל אביב, אני רוצה להיות קרוב לעיר אם אני רוצה ללכת לדיזינגוף אין לי בעייה להגיע מהר.

SimsY

New member
זה היה אמור להשתרשר

לבחור מר"ג ! איך זה נכנס לכאן ?!

orlyt

New member
טוב, כבר כתבתי לך את זה למעלה..

אבל נחזור גם פה
כן, פלורנטין זה חבר'ה צעירים, אבל זה רחוק מאוד מדיזנגוף. אז אמנם זו היתה רק דוגמה, אבל כדאי לך אולי לחשוב מה אזור המחיה החביב עליך יותר. כי טיפוס דיזנגוף/שינקין לא בהכרח ישתגע על פלורנטין. וגם, ביום ובלילה אזורים יכולים להראות שונים לגמרי - לטוב ולרע. כדאי לקחת את זה בחשבון בטיולי החיפוש שלך. וגם2, מה שנראה אחלה כאזור בילוי הוא לא בהכרח אחלה למגורים. זו הסיבה שאני נתקלת בלא מעט אנשים לאחרונה שמעדיפים את גבעתיים, שהיא עשר דקות נסיעה ממרכז ת"א, אבל נותנת את השקט והשלווה של פרבר..

SimsY

New member
האמת

אני נורא רוצה לגור בדיזינגוף/שנקין אבל מה לעשות יש אילוצי תקציב ! יותר מ-340 או 350 דולר אני יודע כבר שאני לא אוכל להוציא על שכר דירה, עד כמה שאני מאוד ארצה. אז אני חושב שזה לא כל כך הקטע של הרצון כמו הקטע של היכולת. פרברים כבר היו לי 25 שנה בחיים שלי - אני רוצה סוף סוף פעם אחת להיות קרוב למרכז העניינים - כאן בנהריה הכל כל כך שקט - שום דבר לא קורה בגרוש, אז אני לא אומר ששקט זה לא טוב - אבל מכל דבר טוב אם חווים אותו יותר מידי זה הופך להיות מכה.

עמית22

New member
בתקציב הזה

אתה תוכל למצוא דירות עם שותפ/ים באיזור דיזינגוף/שינקין, וגם אם לא, ת"א באמת עיר קטנה, ומי שיש לו כח לצאת מהבית יכול לטייל מקצה לקצה בקלות ובכלום זמן.

SimsY

New member
קבעתי עם כמה בעלי דירות

אני אלך מחר לראות - בינתיים אני עכשיו בודק גם אפשרות לשותפים תגיד, לפי הניסיון שלך, כמה דירות אפשר לראות ביום ?

עמית22

New member
../images/Emo13.gif

זה נורא תלוי באופי
, אני סטלן באופיי, מה שאומר שלא יצא לי לראות יותר משלוש דירות ביום, אבל אם אתה רציני ויש לך זמן, השמיים הם הגבול. תכלס, לא צריך להיות יותר מעשר דקות בדירה בשביל לפסול אותה, ואם עברת את ה- 40 דקות כנראה שמצאת את המקום שלך ועכשיו רק צריך לסגור את כל הפרטים (לא לשכוח שאפשר ורצוי לפסול דירות גם בשלב הזה, אם הבעלבתים מפחידים/חוזה דרקוני)

SimsY

New member
למה אתה מתכוון

חוזה דרקוני או בעל בית מפחיד ? יש לך דוגמאות ?

עמית22

New member
לי אישית אין

אבל תקרא קצת שרשורים אחרים בפורום ותבין על מה מדובר.

למעלה