שלום, אני כאן

ענת XXX

New member
שאלה לפסיכולוגית ******

שלום לך, אני פשוט לא אהיה כאן מאוחר יותר אז אני משאירה שאלה. יש לנו ילדה בת 3+ מאוד אינטילגנטית, אך מסרבת בכל תוקף להיגמל מטיטולים. כשבא לה, היא מבקשת ללכת לשירותים, או את הסיר, אך לרוב היא פשוט מודיעה שהיא עכשיו "עושה בטיטול" או שהיא כבר עשתה, ושנחליף לה בבקשה. כשמנסים לדבר אתה היא מודיעה שהיא פשוט "לא רוצה ודי..." או שהיא רוצה טיטול!! מה דעתך?

שאלה לפסיכולוגית - עם רעש היריות

ברקע מדי לילה (או כמעט מדי לילה) למרות שלא עלינו יורים אבל קרוב מספיק כדי לשמוע ולראות את ההבהקים עם ההגנה העודפת שאנו נותנים: הילדים לא הולכים ברגל לחברים לא יוצאים לטייל בסביבה קולות האמבולנסים המריצים פצועים לבתי חולים (ממש בזה הרגע, עוד לפני שמפרסמים את דבר הפיגוע) ואת כל זה הילדים שומעים הם לא דיברו על זה אבל השבוע הזזתי משהו בבית והקטן (בן 7) צעק - מפגיזים אותנו אז הבנתי כמה זה יושב להם חזק בראש אז מה באמת אנחנו יכולים לעשות כדי להקל עליהם? יש לי ילד בן 11.5 וילד בן 7 אשמח לקבל קצת מידע שיעזור לי וכדי לחסוך שאלה אני מסבירה להם מה קורה מתי אני לא עושה מזה יותר ממה שזה תמיד אומרת שהתקופה הקשה תעבור והכל יהיה בסדר ועכשיו צריך להזהר אבל ברור לי שזה לא מספיק בעודי כותבת מתפרסם דבר הפיגוע בירושלים

*יערית

New member
שאלה:לפסיכולוגית יעל רפאלי

שלום רב! לפני כשנה הייתי נוכחת בפיגוע של מחבל מתאבד , עוד בזמן שהושפזתי בבית החולים נודע לבן הבכור שלי שהיה אז בן 4 וחודשיים על המיקרה דרך הגננת שלו והההורים בגן. עליי לציין שאנחנו עברנו גרושין לפני כשנתיים כך שכל העיניין של ההחלמה מהפיגוע היה מוטל עלי בלבד. מאז הילד מאוד מתעניין במה שקורה בטלויזייה,חדשות,פיגועים כו´ מזכיר לי מידיי פעם שאני אזהר לי בנסיעה באוטובוסים. לאחרונה הועלתה שאלת הבטחה בגן של הילד (מגורים קרובים לקו התפר), וישנה הסתייגות של כמה הורים לגבי המשמעות החינוכית של העמדת מאבטח בכניסה לגן. אני חושבת אחרת..אני חושבת שהילדים דיי מעורבים בכל מה שוקרה במדינה וקשה להסתיר זאת מפניהם,אומנם ניתן להקטין את הדאגה אך הם שומעים זאת בכל מקום,לצערינו נוכחים גם בפיגועים, מה את חושבת על כך? איך אני יכולה להרגיע את הבן מפחד שמא "ערבי רע" יסתובב ליד ביתינו? אשמח לשמוע את עיצותייך לגבי כל הנושא בכלל. בתודה יערית

שלום, אני כאן

קוראים לי יעל וכפי שכבר הבנתם אני הפסיכולוגית שמצטרפת היום אליכם. אני מחכה לשאלות ומקוה שאוכל לעזור לכן/ם.

שאלה לי- אם אפשר../images/Emo13.gif

ותודה שאת פה! 1. גלי בת שנה וחודשיים. בזמן האחרון, כשמשהו לא מתבצע על פי רצונה, או כשמסרבים לה- היא מתנהגת כמו בסרט ערבי- סליחה על הגזענות- מורטת שיער, ומכה את עצמה בפנים. אנחנו מתעלמים, לרוב, לפעמים ממש קשה לנו. מה עושים?

ועוד שאלה- פחד מרופא-

כאמור, גלי בת שנה וחודשיים- בשבוע האחרון היא היתה חולה, וראתה את הרופא שלוש פעמים, כל פעם רופא אחר, והתגלה פחד מהרופא, לא מייד, רק לפני הבדיקה הגופנית. אני משערת שזה התחיל אחרי ספירת דם טראומטית בשבוע לפני המחלה. שוב- מה עושים? איך מתגברים? האם להחליף את הרופא הקבוע?

טלי

ילדים רבים מפתחים פחדים מרופאים וזה ברור לגמרי, הרי הרופא מפחיד אותם, ממשמש אותם בחלקי גוף כואבים ועושה זאת דווקא כשהם לא מרגישים טוב. אז למה לא לפחד ממנו? לשנות רופא לא נראה לי רעיון טוב, חשוב לשמור על רופא עיקבי שאת סומכת עליו, כך תוכלי להעביר לביתך את תחושת הביטחון ברופא. אמנם לא תבין את דברייך, אך את התחושות היא תקלוט, תהיו בריאים יעל רפאלי- פסיכולוגית מכון טריאסט שריג

דיאנה1

New member
טלי, לדעתי בהחלט כדאי למצוא רופא

שיודע לגשת לילדים ולבדוק אותם בלי להפחיד אותם. אנחנו היינו עם שון אצל 4 רופאים עד שהגענו לרופא הנוכחי שלה. אצלו היא פשוט צוחקת מהנאה ומצפה לביקור אצלו. כמובן שחשדנו בקשר ההדוק לסוכריה שהיא מקבלת בסוף הביקור, אבל כשלקחנו אליו את בר לבדיקה גם הוא ציחקק בהנאה כשהרופא בדק אותו ולא גילה שום סימני פחד או רתיעה. כנראה שיש רופאים שפשוט יודעים איך לגשת ולגעת. עד כמה שאני זוכרת גלי די בריאה (טפו טפו טפו וחמסה חמסה) כך שאין לכם מערכת יחסים ארוכה עם רופא מסויים שחבל לקלקל, אז אולי כן כדאי לחפש רופא אחר.

בתך הבוגרת...

טלי שלום, שמעת על הביטוי "Terrible twos"? ילדים בסביבות גיל שנתיים מגיבים בצורה כפי שתיארת כשמסרבים להם, לא מצליח להם משהו וכשהם כועסים. אפשר להתעלם, כמו שתיארת עד שהזעם יחלוף, אפשר לחבק את הילד מאחור, כדי שאת לא תיפגעי. המטרה שלנו היא ללמד את הילד לאט לאט לשלוט בזעמו. יעל רפאלי- פסיכולוגית מכון טריאסט- שריג.

רותי ע

New member
בהחלט יכול להיות...

אצלנו זה התחיל בגיל שנה וחצי. יש לך ילדונת מפותחת יפה

שלום יעל. והנה השאלה שלי

שאלתי נוגעת לבתי בת הארבע. כשהיא מגיעה לחברת ילדים, בין אם מוכרים, מוכרים חלקית או לא מוכרים כלל, היא נוטה "להתבייש", להצמד אליי ולוקח לה זמן להשתחרר. ברור לי שמדובר בין היתר בעניין של גיל ולו היה זה רק זה, לא הייתי מייחסת לכך כל חשיבות. אני אתן דוגמאות למה שמטריד אותי בהקשר הזה. כאשר היא רוצה להצטרף לקבוצת ילדים משחקים, היא עומדת וצופה בהם מן הצד ולא יוזמת הצטרפות, עד אשר אחד הילדים פונה אליה ומציע לה להצטרף. קורה לא מעט שהיא עומדת וצופה בקבוצה, ואף ילד לא מציע לה להצטרף, ואז היא אומרת ש"אף אחד לא רוצה לשחק איתי". התופעה הזו קורית גם כאשר אני נמצאת לידה וגם כאשר לא. כלומר, פעמים רבות היא חוזרת מהגן ואומרת שאף אחד לא רצה לשחק איתה, בעוד שדיווחי הגננת הם אחד משניים: או כמו שאני תיארתי לעיל, או – וזה אפילו מוזר לי יותר, שהיא שיחקה יפה מאוד עם הילדים. אתמול אספתי אותה מהקייטנה יחד עם חברה שלה. שאלתי את בתי "עם מי שיחקת" והיא ענתה "אף אחד לא רצה לשחק איתי". ואותה חברה אמרה מיד "לא נכון, אני רציתי לשחק איתך". ואני תוהה, למה זה קורה ומה עובר לה בראש כשהיא אומרת שאף אחד לא רוצה לשחק איתה לפני שבכלל בדקה את העניין. בדרך כלל, אחרי שפנו אליה והציעו לה להצטרף, היא מצטרפת ומשחקת ונהנית. לפעמים, גם כשכבר נוצר קשר, הוא נקטע על ידה מהר מאוד. לפני מספר ימים הייתי איתה במסיבת יום הולדת של חברה מהגן. בזמן הריקודים נגשו אליה בנות מהגן, בנות שנחשבות חברות שלה (הן קבוצת בנות שפחות או יותר יחד) ורצו לרקוד איתה. היא נתנה יד, עשתה שני סיבובים, עזבה את היד של החברה והמשיכה לבד. אציין, כי לא מדובר במקרה חד פעמי ואירועים כגון זה מתרחשים לעיתים. אז יוצא שהרבה פעמים היא משחקת לבד בגן או כאשר ישנה קבוצת ילדים בגינה או בכל מקום אחר. אבקש להדגיש, שלו הייתי בטוחה שהיא משחקת לבד מבחירה מוחלטת, לא הייתה לי כל בעיה עם זה. אני חוששת שהיא כן מעוניינת לשחק וכן מעוניינת בקשר עם ילדים, אבל יש לה בעיה כלשהי ביצירתו הראשונית של הקשר. יצוין, שבמשחק אחד-על-אחד בבית שלנו או של חברות (היא נפגשת עם חברות בשעות אחה"צ כמעט כל יום), היא משחקת יפה מאוד. היא ילדה חכמה מאוד בעלת דמיון מפותח ביותר, ושאבא שלה הוא ביסודו לא טיפוס מאוד חברותי (ההיפך ממני). ועוד דבר שנראה לי חשוב לציין, היא מאוד מעוניינת להיות מרכזית במקרים מסויימים. למשל, כשהעלו בגן את ההצגה "חנה´לה ושמלת השבת" היא התעקשה להיות חנה´לה וסירבה להיות הפחמי הזקן. וכשחנה´לה "המקורית" פרשה ובתי קיבלה את התפקיד, לא הייתה מאושרת ממנה והיא הופיעה יפה על הבמה בפני ההורים והילדים. וגם היום בקייטנה, הייתה להם "סדנת מצריים" והיא התעקשה להיות אך ורק פרעה או משה וסירבה להיות בת מצריים. נכון ששני הצדדים של הסיפור לא כל כך מסתדרים יחד, אבל זאת הילדה ולכן אני פונה. תופעה נוספת קשורה לחברה שלה מהגן. מצד אחד היא משחקת עם אותה ילדה המון וגם מספרת שהיא שיחקה איתה, מצד שני היא אומרת שהיא לא אוהבת את אותה ילדה כי היא אומרת "דברים לא נכונים" ואפילו מסרבת (הבת שלי) להזמין את אותה ילדה למסיבת יום ההולדת שלה. למה זה קורה, ואיך אני יכולה לעזור לה להתמודד אחרת עם הדברים. תודה רבה.

אילנה שלום

אני לא חושבת שבעייתה של ביתך היא בושה- מי שרוצה להיות חנה´לה היא לא ילדה ביישנית, נראה לי שלביתך קשה להיות מספר 2 או חלק מכמה ילדים, וכאן את צריכה לעזור לי להבין למה: איך היא מתנהגת בבית? היה אירוע משמעותי בזמן האחרון? אולי נולד לה אח או אחות? היה שינוי בביתכם? בנוסף, בכל הנוגע להצטרפות למשחקם של ילדים, בפירוש ניתן ללמד ילדה את ה"טכניקות" המקובלות. אני מחכה לשמוע עוד... יעל רפאלי- פסיכולוגית מכון טריאסט- שריג

והטכניקות המקובלות הן ?

נולדה לה אחות לפני שנה ואבא שלה גר ועובד בחו"ל בחודשים האחרונים, מגיע פעם בשבועיים בערך.אבל היא תמיד הייתה כזאת...

הטכניקות

על ביתך עברו הרבה שינויים בזמן האחרון, נראה לי שהיא מחפשת את תשומת ליבך ואת קירבתך- אם תחזור מהגן ותאמר שלא שיחקו איתה, אם לא תרקוד ותשאר איתך... בהצגה היא מספר 1 ואת רואה אותה, זה חשוב לה מאוד. נסי להקדיש לה זמן לבד, להתפעל ממנה, להתפעל ממנה כשהיא עם חברה, משחקת עם אחותה, משתפת. ובאשר לטכניקות: התכוונתי פשוט להתאמן איתה איך לגשת לילדים, מה לאומר להם, ואם יסרבו- איך להגיב, ואם ירצו לשתף איך תוכל להשתלב. סיפרת שהיא ילדה נבונה- תשתמשי בזה!! יעל רפאלי- פסיכולוגית מכון טריאסט- שריג

שלום יעל

אני אם לשלושה: בת 4 בת 1.9 וחודש וחצי. לפני יומיים בשעה 2:30 לפנות בוקר הגיע אלינו משטרה צבאית, ומול עיניה של הבת האמצעית, לקחו את אביה. מאז היא כל הזמן קוראת לו בחלון או בטלפון. הגדולה שוכבת המון במיטה, מצוברחת וכועסת על כל דבר קטן. מה ניתן לעשות ע"מ לצמצם את הפגיעה? (לפני כחודש וחצי, אני זו שנעלמה לכמה ימים אחרי אישפוז בבי"ח) תודה פנינה

למעלה