שלום! באתי לבקר מהריון ולידה...סקר

marcyg

New member
שלום! באתי לבקר מהריון ולידה...סקר

אני מעוניינת לדעת: א) האם עשיתן קורס הכנה ללידה? ב) איך בחרתן את הקורס? ג) האם הקורס ענה לכן על הציפיות? ד) מה עזר לכם מהקורס? ה) מה היה לכן חסר בקורס? בתור מדריכה להכנה ללידה אני מחפשת ביקורת בונה...איך אפשר לשפר את הקורס ואיך לעשות אותו יותר טוב יותר מעניין ויותר אטרקטיבי. תודה!

הדר לצ

New member
הי מרסי! כמה טוב לראות אותך

אני אנסה לענות כמיטב יכולתי: א. כן. ב. בחרתי את הקורס לפי אילוצים (יכולנו לעשות קורס רק בימי שישי או בסופשבוע מרוכז). ג. לא כל כך היו לי ציפיות כי באתי די מוכנה, אבל ציפיתי שהגבר ילמד יותר ואכן הוא למד. ד. למרבה ההפתעה - על אף שהקורס היה בכיוון הטבעי יותר, כן היו הסברים על לידה מכשירנית (אליה בכלל לא התכוננתי - אני הייתי בקטע של הג'קוזי...) וזה מאד עזר כשבסוף עברתי ניתוח קיסרי. ה. אין לי כרגע - אם אני אזכר במשהו אני אוסיף. בהצלחה!

אביטלתל

New member
תשובות

א - כן ב - לפי מרחק פיזי (צפון הארץ) ולפי הכשרת המדריכה והרגשת התאמה אליה ג - כן ד - הדרכת הנקה, ידע כללי על מהלכי הלידה ה - לא חושבת שהיה חסר בקורס שום דבר מה שהיה חסר זה מהכיוון שלי - הייתי צריכה להיות יותר אסרטיבית מול הצוות בבי"ח זה משהו שהועבר בקורס, אבל לא הצלחתי ליישם אותו

../images/Emo24.gif דרלינג!

א. עשיתי קורס הכנה פעמיים- לפני כל לידה. ב. את הקורס הראשון (קורס של טיפת חלב- 9 מפגשים) בחרתי- פשוט כי זה מה שהציעו לי בטיפת חלב, ובזמנו לא הייתי עדיין בפורומים, אז זה הדבר היחיד שידעתי עליו... את השני (פגישה אישית עם קטי נחשון) בחרתי כיוון שרק רציתי תזכורת באוריינטציה טבעית, וקטי גרה ממש קרוב... ג. הראשון- עלה על ציפיותיי. הסבירו בו הכל- החל מאפידורל וכלה בלידה טבעית בג'קוזי. בהחלט היה שווה. השני- נתן לי כלים והיה מעניין- למרות שבדיעבד, לו הייתי יודעת בזמנו שקטי עצמה לא ילדה בלידות טבעיות- אולי הייתי מתייחסת אחרת (בבחינת השף ממליץ על מאכל שמעולם לא טעם...) ד. עזרו לי מאוד התנוחות והנשימות, ובעיקר ההדרכה לעמית (בן זוגי) שיכל לעזור לי בצורה הטובה ביותר. ה. בעיקר בלידה הראשונה- היה חסר לי מאוד סיכום שבו אני אכין רשימה ברורה של בקשות- שבמקרה שהכל ילך חלק, יהיה לי ברור מה אני רוצה ומה לא. בזמנו באתי ללידה כשאני עצמי חסרת החלטה, וזה התבטא בלידה- וחבל. עוד משהו- נורא עצבן אותי שהתייחסו ללידה כמשהו נורא יפה, ורוחני, ופלאי . זה נכון רק כשאת לא יולדת ונקרעת מכאבים. כשאת שם על המיטה דוחפת- זה לא נפלא ופלאי- זה רק כואב בצורה נוראית. (יום אחר כך זה כבר כן קסום....
זכרון בוגדני יש לנו....)

בוקר טוב מרסי

1. עשינו קורס הכנה ללידה 2. בחרנו את הקורס על פי המלצה על זוג שהיה אצל המדריכה הזו 3. הקורס ענה לציפיות רק לצערי לא השתמשנו בטכניקות שלמדנו כי בתי נולדה תוך 20 דקות אבל............. אם לא היינו עושים את הקורס היינו מגיעים לבית חולים לא מוכנים. 4. עזר לנו שלמדנו טכניקות להקלה בזמן צירים רפואה אלטרנטיבית ומה קורה תכלס לקראת הלידה כל האמצעים להמחיש לנו מה זה לידה ואיך להתמודד עם הכל 5. היה חסר לנו שהפעם נרצה את זה יותר קרוב למקום מגורנו . לדעתי צריכים שיהיו יותר מדריכים לכל הקטע של הכנה ללידה והנקה.

שיפסלה

New member
תשובות

א) כן. ב) עשיתי את הקורס בטיפת חלב: מפגשים שבועיים (לא זוכרת כמה. אולי 7-8?). זה היה לפני עידן האינטרנט וזה רק מה שהציעו לי. ג) כן. למרות שלא באתי עם יותר מדי ציפיות. אני חושבת גם שמאוד חשוב לעשות קורס כזה לפני לידה ראשונה. ד) הנשימות. והשיתוף עם הבעל, שפתאום התחיל גם להרגיש ולהלפנים מה זה אומר הריון (מה אני חווה) ולידה. מטעם הקורס הזמינו אותנו גם לראות סרט בנושא (לא זוכרת על מה בדיוק) וגם לשמוע הרצאה של רופא שדיבר על שלב הלידה ועל התינוק בימיו הראשונים. היה מאוד מעניין. ה) החלק של "אחרי" הלידה: הימים הראשונים של טיפול בילד. הגעתי הביתה ולא היתה לי עזרה מההורים. לא ידעתי איך לחתל, איך לרחוץ, איך להחזיק את התינוק באמבטיה, איך להחליף. לא היה לי זמן להכין לעצמי אוכל. לא היה לי זמן לאכול. התקופה הראשונה שאחרי הלידה היא מאוד-מאוד קשה. בעיקר בלידה ראשונה ואני חושבת שצריך להסביר ליולדות שגם לשלב הזה יש להיערך מראש ולא רק להכין תיק ללידה עצמה. הקושי הזה של הימים הראשונים זה גם משהו שמאוד קשה להבין מסיפורים, כשנמצאים בשלב של לפני לידה. בקורס היו קצת הסברים לגבי טיפול בתינוק על גבי בובה מהסוג הקשיח, כזו שאי אפשר באמת לחתל, וכשמערסלים אותה היא בגודל של חצי זרוע, אז לא בדיוק הבנתי איך מחזיקים בזמן הרחצה וזה לא היה מספיק מוחשי לי. לדעתי צריך להשתמש בבובה גדולה, אולי אפילו עשויה בד כיוון שהיא גמישה ואפשר לחתל אותה. דבר נוסף זה לדעת שלפעמים צריך להיות אסרטיבים. למזלי לא הייתי צריכה את זה באף אחת מהלידות. אבל שמעתי מסיפורי חברות. לפעמים הצוות הרפואי מחליט משהו שלא מתאים ליולדת. ואם לה אין כח להגיב להחלטה, הבעל צריך להיות מודע שכאן הוא נכנס לתמונה וצריך לדרוש את מה שהכי טוב לאשתו ולו.

אנידס

New member
היי מרסי נעים מאוד, יופי של רעיון.

תמיד חשוב לדעת לשפר ולשדרג. התשובות שלי: 1. כן. 2. בחרנו את הקורס שניתן בבית החולים בו ילדתי בסוף, כדי שאפשר יהיה להכיר את הצוות, את המבנה וכו. 3. הקורס ענה על רוב הציפיות, למעט החיפוף בנושא ההנקה. 4. הרבה דברים עזרו מהקורס. קודם כל, ראינו את חדר היולדות בליווי הסבר מפורט, הידע המפורט על הצורך או אי הצורך בהליכים רפואיים שונים - כך יכולתי לדעת עד כמה אני מסתכנת אם אני מסרבת להליך מסויים. אבל מצד שני, ייתכן שהייתי רוכשת את הידע גם לבד. 5. היתה חסרה מאוד ההתייחסות לאחרי הלידה. קצת לדבר על זה שהלידה זה לא סיום התהליך, אלא רק התחלה. קצת יותר תוספות אלטרנטיביות, כמו תרגילי יוגה מסויימים שיכולים לעזור וכדומה וכן התעמקות בנושא ההנקה.

הנה התשובות שלי:

כן (רק בהריון של הגדולה).
הקורס של הדסה היה מלא כבר אז נרשמתי לקורס פרטי שמיילדת מאותו בית חולים מעבירה.
כן.
המידע על מה עומד לקרות בלידה.
הדרכה על זיהוי מצבי חירום ודרכי הטיפול בהם. במקרה שלנו, הלידה כמעט הסתיימה בניתוח חירום קיסרי מפני שהדופק של התינוקת ירד. הלידה בסוף היתה רגילה.

ועוד דבר - להדגיש את זה שלכל לידה

יש את הקצב שלה ולפעמים דברים יכולים להתפתח אחרת ממה שציפינו/אמרו לנו (למשל - במצב בו היולדת רוצה אפידורל ואי אפשר לתת לה מכל מיני סיבות).

אמברון

New member
שלום לך מרסי ../images/Emo140.gif

א. כן - בהדסה עין כרם ב. בהמלצת הרופא המטפל שלי (מנהל המחלקה באותו בית החולים ובהמלצת חברות). ג. מעל ומעבר! ד. אני סבלתי מחרדה איומה מהלידה - עד כדי כמעט קיסרי אלקטיבי. הקורס הוריד משמעותית את מפלס החרדה שלי וגם עזר לי להבין שאני לא הפסיכית היחידה. ה. שום דבר. הקורס, תכניו והמדריכה היו מצויינים. ו. את נפלאה!

nonaa

New member
תשובות

- עשינו קורס פרטי (הדי הרפז) - בחרנו לפי : 1. המלצות, 2. הבנו שגישתה מתאימה למה שחיפשנו 3. בגלל שהיא יועצת הנקה (שמלווה את היולדות לאחר הלידה כל זמן שהן צריכות) ונושא ההנקה היה חשוב לנו ... - הקורס בהחלט ענה על הציפיות - עזר בעיקר הידע הרב על אמצעי ההקלה בלידה : אמצעים טבעיים ותופעות הלואי של החומרים השונים - כך שידענו היטב ממה כדאי לנסות להמנע ומה יכולה להיות ההשפעה של כל דבר (הלידה היה טבעית הרבה בזכות שהגעתי מוכנה לכך) - לא היה חסר בקורס דבר (אולי יותר מודעות והבנה של הנקות שלא מצליחות ...)

מעיןבר

New member
התשובות שלי

ואני סקרנית מה lulyK תענה
היינו באותו קורס, לפחות בחלקו
אז א - כבר עניתי ב. בחרתי בקורס בביה"ח בו התכוונתי ללדת. נראה לי הגיוני להתוודע בדרך כזו למישהו מהצוות ולנהלים המקובלים בבי"ח זה. עוד ייתרונות - קורס קצר (5 מפגשים) לא נורא יקר. ג. אני הגעתי מוכנה מבחינת התכנים, הקורס עשה לי קצת סדר והשלים חורים קטנים בידע. קיוויתי שהבעל ילמד יותר אבל הוא הרגיש שהיה ארוך מדי מבחינתו ומסתבר שהוא גם הקשיב למה שהיה לאישתו לומר והפנים
ד. מה עזר - סיור מסודר עם הסברים מפורטים בחדר הלידה. זה חסך ממני להתארגן לסיור כזה בעצמי. ה. מה היה חסר - לא משהו מיוחד. היה נחמד תרגול נוסף של נשימות ועיסויים, כי זה נעשה רק חצי שיעור ללא הדרכה נוספת. בסופו של דבר לא כ"כ זכרנו את מה שהועבר כשכבר הגענו. אני גם לא מסופקת מההסברים שניתנו איך ללחוץ - הטחורים שהיו לי אחרי הלידה לא היו פיקניק. בגדול - היה שטחי למדי והמזל שלי הוא שהיה אינטרנט וחברות מהאינטרנט

הי מרסי!

יוזמה מבורכת! הנה התשובות שלי: א. עשינו קורס הכנה ללידה, אצל מרסלה ציון בירושלים. ב. בחרנו לפי המלצות. ג. הקורס ענה על רוב הציפיות, אם כי היה חסר בו חלק על הקלה על כאב בזמן צירים. היה לנו "תדריך" עיסוי בגב, אבל זהו פחות או יותר. הייתי שמחה להגיע ללידה עם יותר כלים להתמודדות עם כאב. ההדרכה על הנקה ארכה שעה בלבד והיתה מאוד לא ממצה. בתור מדריכת הנקה שעובדת בשערי צדק, אני יכולה להגיד לך שהנשים שאני עוזרת להן לאחר לידה ראשונה, לא יודעות דבר וחצי דבר על הנקה. נתקלתי בכל הזמן שאני שם רק בשתי נשים שבכלל ידעו שיש אפשרות להניק בחדר לידה!!! ורובן הגדול לוקחות קורסים של הכנה ללידה, אלו או אחרים. יכול להיות שזה חתך אוכלוסיה מסויים. הייתי שמחה אם היולדות שמגיעות אלי היו יודעות יותר על הקולוסטרום, ובפרט הכמויות המעטות להן זקוק תינוק בימים הראשונים, על מספר חיתולים רטובים וצואים כדי שיוכלו לעקוב בעצמן אחר התנהלות ההנקה, על החזקה נכונה של התינוק ותפיסה טובה של השד וכן על הנקה לאחר הלידה, בלבול פטמות (רובן בוחרות לישון בלילה ושיתנו בקבוק בתינוקיה) ועל האפשרות לביות מלא. על כל השאר אני יכולה לעבוד. תודה!

isidora

New member
הי מרסי ../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif

את הרי זוכרת מה היה לי עם הקורס
הקורס הראשון אליו נרשמנו היה מ-א-ד לא מוצלח, משעמם ומיובש. הלכנו לשתי פגישות ובשלישית העדפנו לצאת לסרט במקום... ואז הכרתי אותך
אז לתשובות: א. עשינו קורס (כמעט עשינו שניים) ב. את הגעת אלי אחרי ששמעת מה היה לי בקורס הראשון, ועד היום אני מודה לך על כך
ג. הקורס היה נפלא. מכיוון שלא הגענו עם ציפיות הופתענו לטובה מהכל. מדריכה מקצועית, נעימה ומשעשעת, מעט זוגות. מיקום נפלא ואווירה נעימה (אני מתגעגעת לתה שלך) ד. כל מה שלמדתי בקורס עזר לי. אמנם הגעתי עם המון רקע תיאורטי מקריאה ומן הפורום (הריון ולידה) אך בקורס נפתחתי גם למידע שלא חשבתי לחפש בעצמי (הכיוונים הטבעיים יותר). השיעור בנושא ההנקה עזר לאיש שלי לעזור לי (הוא בדק אם התפיסה נכונה לפי כל הפרמטרים) והידיעה שאפשר להתקשר ולשאול בכל עת מאד הרגיעה את שנינו. ה. אולי ניתן להוסיף מעט מידע על הימים הראשונים בבית (יכול להיות שדיברנו על זה והראש שלי פשוט סירב לקלוט?). אמבטיה, ביגוד, חימום, חבל טבור - כל הדברים שהיום נראים לי קטנים ואז הפחידו אותי מאד. אולי גם קצת מידע על הבייבי בלוז, או אפילו מיגע על סימפטומים של דיכאון (שהבעל יוכל לזהות בעת הצורך). אולי חלוקת רשימה של יועצות הנקה מוסמכות מהאזור (אפשר לדבר איתן ולהסביר שאת מעבירה את שמותיהן לקליינטיות שלך) זהו, נראה לי. מתגעגעת...

marcyg

New member
תודה רבה בנות!!!../images/Emo24.gif

אני אשמח עוד לדעת גם מי משלא עשתה קורס...למה לא עשיתם. הרגשתם בטוחים בלידה, היו לכם כלים להתמודד עם הלידה? לגבי התייחסות לאחרי הלידה....אני משתדלת היום לתת יותר. זה מאד תלוי בקבוצה. יש קבוצות שמתעניינות ואחרות שממש לא מסוגלים לחשוב צד אחד אחרי ההנקה הראשונה. מכיוון שאני בקשר עם הרבה מהזוגות גם אחרי הלידה הרבה פעמים אני ממלא את החסר הזה כבר אחרי הלידה. לקחתי לצומת ליבי. תודה!!

POOH*

New member
היי - מה שלומך?

אז את התשובה ל- א' את יודעת. ב' - בעקבות המלצות. ג' - בהחלט ענה ואף יותר מזה. ד' - עצם הידיעה עזרה. למרות שהלידה שלי הייתה בסופו של דבר התגשמות כל הפחדים שלי מלידה עדיין הגעתי עם ידע על מה קורה ומה אני לא מוכנה שיקרה. ובתוך כל הבלאגן, הפחד והכאב בחלק מהזמן כן הרגשתי שיש לי שליטה. וההסברים בקורס על לידות מכשירניות וכו' בהחלט תרמו לי בסופו של דבר... ה' - לי אישית היה נסיון עם ילדים אז זה לא היה כל כך חסר. אבל אולי קצת יותר על הימים אחרי: * קצת יותר על ההחלמה מהלידה... גם אם זו לא לידה טיבעית - טיפים לתפרים ודברים כאלה... * אולי טלפונים של מדריכות/יועצות הנקה. * אולי קצת יותר לגברים על התפקיד שלהם... על ההרגשה הנוראית של חוסר אונים שלאשתך כואב כל כך - לפחות לדבר על זה... * ושוב אותי הכאבים של הגוף וזמן ההחלמה של הגוף שלי הפתיעו מאד אחרי הלידה כי לגמרי לא הייתי מוכנה לזה אבל יכול להיות שדיברנו על זה והדחקתי... * ונראה לי גם שהדגשה וחזרה על זה שגם אם הלידה תצא הפוך ממה שתיכננו ולגמרי לא כמו שחשבנו זה לא כישלון שלי כיולדת... זה משהו שאמרת לנו בקורס ושיננתי לעצמי במהלך הלידה.. * ועוד משהו שנראה לי רלוונטי רק לכאלה שעושות קורס לפני לידה שניה - זה עיבוד של הלידה הקודמת. מה רציתי שיהיה? מה היה? מה הייתי עושה אחרת? זה מה שאני זוכרת כרגע - מקווה שעזרתי... POOH

למעלה