שלום! באתי לבקר מהריון ולידה...סקר

תשובות

א. כן. ב. רציתי קורס בבית החולים בו אלד, כדי לדעת יותר מה המדיניות בו (ולשנות במקרה הצורך את מקום הלידה). עשינו קורס בהדסה עין כרם. ג. כן ולא. ידע תיאורטי היה לי קודם מספרים ומאתרי אינטרנט. הנושא של הנשימות לא היה מספיק מודגש בקורס. מה שכן, הרגשתי שאני כבר מכירה את בית החולים ואת המדיניות שלו (שבאופן כללי התאימה לנו) ומבחינה זו זה ענה על הציפיות שלי. ד. עזר? שהכרתי כמה וכמה מיילדות שהיה נעים לפגוש אחר כך בלידה. עזר לראות עוד כמה זוגות במצבי (אבל זה לא בגלל הקורס...) ה. היה חסר לי קצת "רוח" בתהליך הלידה. קצת להפוך את הכל ליותר "נשגב" מסתם פעולות טכניות. יותר תרגולים של נשימות, קצת יותר על לידה טבעית. וכל הכבוד על הסקר נעמה

כמה תשובות....

א. עשינו במכבי ב. לפי המלצות ג. הציפיות שלנו היו די מינימליות: לצמצם את אי הוודאות, להכיר מונחים בסיסיים ולדעת קצת יותר. מהבחינה הזאת, הקורס ענה על הציפיות. מצד שני, היו 8 מפגשים של שעתיים ונראה לנו שאפשר היה לצמצם 2 מפגשים לפחות. ד.זה ששני בני הזוג משתתפים ומעורבים יחד, מאוד עוזר ותורם לחוויה, שגם ככה היא משותפת. יכול לתרום מאוד לגברים שלא 'מחוברים' להריון של האישה. גם השיתוף עם שאר המשתתפים תרם לעניין ולתחושת הביטחון. כמובן שהסיור בחדר לידה היה הכרחי וחשוב כדי לדעת בפני מה אנחנו עומדים. ה. היה חסר קצת ידע מקצועי וגיוון של אנשי מקצוע נוספים:מיילדת, אחות בחדר תינוקות, גניקולוג וכו'. ו. חשוב מאוד לא לקבוע כללים של 'נכון ולא נכון' כמו - אפידורל זה רע, לידה טיבעית זה טוב וכו'. לתת תחושה שכל בחירה, כל עוד היא מושכלת, מתאימה למי שבוחר בה. ז. הסרט שהראו לנו היה מלפני 20 שנה ומוטב היה לו לא הראו אותו בכלל! היה מזעזע! ממש יצאתי עצבנית ממנו. זהו.

אדר שלי

New member
הי מרסי!../images/Emo24.gif

הנה אני וגם תשובותיי: א. עשיתי (מי כמוך יודעת) ב. חברות שלי המליצו לי על הקורס שלך, הוא נערך במקום הקרוב למקום מגוריי ולא יקר מאוד. ג. הקורס בהחלט ענה על הציפיות שלי מבחינת הכנה ללידה בגישה שהתאימה לי, למרות שבאתי קצת "אנטי" לגישה טבעית ואמרתי: "לא נורא, נשמע. לא יזיק" דווקא התלהבתי ומאוד ניסיתי ליישם... ד. הקורס עזר לי להתכונן ברמה הפיזית (נשימות נכונות, עיסויים) וברמה המנטלית - לדעת לקראת מה הולכים כולל הסיור שמאוד מאוד עזר להבין מה זה חדר לידה. ועוד תרומה מאוד גדולה: הוא עזר להכין את בן זוגי הנפלא, שלקח את תפקידו מאוד ברצינות ועזר המון בלידה, למרות שהיה נראה שהוא לא מקשיב בכלל בשיעורים (נכון?) ה. היה חסר לי בקורס (מאוד): להכין את הראש לזה שתכנון של לידה ולידה עצמה הם שני דברים נפרדים. לא תמיד אנחנו יולדות כמו שרצינו ומה שחשוב באמת זה שיצא משם ילד בריא ולא שנהיה מרוצות מהלידה. כן, זה ערך מוסף חשוב מאוד, אבל הלידה היא בסך הכל (ולא מזלזלת בחשיבותה) אמצעי. הילד הוא הדבר החשוב!!! ולכן צריך לזרום עם שינויים ולהיות שלמים עם תהליך הלידה עצמה ולאחר מכן להתרכז בילד עצמו. מאוד נהניתי בקורס שלך, הוא תרם לי הרבה ואני ממשיכה להמליץ עליו בכיף. וחוץ מזה, מילה אישית: מהרגע שיצרתי איתך את הקשר הראשוני, היית בשבילי כתובת נפלאה לשאלות וסתם לנג'ס לך, תמיד ענית בסבלנות ואכפתיות ובחן רב ועל כך אני מאוד מודה לך!

למעלה