שלום! באתי לבקר מהריון ולידה...סקר

ImaAvaza

New member
אני עשיתי

עשיתי קורס בחול, ולכן הקריטריון היחיד היה שיהיה דובר אנגלית. היה שיעור על הנקה אבל לא מספק. לא דובר בכלל על הקשיים בהנקה, זה הוצג כמשהו קל שנשים בוחרות לא לעשות את זה רק מעצלנות. ועל היום הראשון ובעיות ההנקה הראשונות השאננות שלי בנושא התנפצה. חוץ מזה כל המידע על הלידה היה ידוע לי מראש (מספיק לקרוא ספר אחד בנושא) אבל היה כיף לפגוש ולדבר עם נשים אחרות באותו מצב, כלןמר זה ממש קבוצת תמיכה

קרניר

New member
הימרסי, התגעגעתי...

איזה כייף שבאת לבקר. התשובות שלי: 1. עשיתי קורס בדיאדה פרדס חנה. 2. אחרי התלבטויות ושיכנוע של 2 חברות שעשו שם (ואז קלטתי שפספסתי אותך) ובגלל שהייתי שם בחוג אחר והרגשתי "בבית". 3. בסך הכל כן והאמת שלא באתי עם ציפיות בשמיים. 4. כמה שקראתי דווקא דברים שנמארו בקורס נקלטו טוב יותר, אם לא אצלי אצל הבעל מה שמאוד עזר בלידה עצמה כי הוא היה מוכן למה שראה וגם הרגיע אותי (לדוגמה- כידוע לך בלאנידו ניתן לראות השתקפות של הלידה ואני נורא נלחצתי כשיצא "ראש קטן", הוא הרגיע והסביר מה שזכר מהקורס). הרגשתי שהקורס עזר לנו להתחבר ולדבר על הלידה, גם ההסבר על איפה לעסות בזמן צירים עזר המון. ובזמן הקורס- שיחה לבד עם הבנות בשבילי ושיחה לבד עם הבנים לבעל עזרה לראות שאנחנו לא לבד ושהדברים דומים. 5. אצלנו הקורס היה של 11 משתתפים והרגשתי שאין את הליווי הצמוד יותר לו הזדקקתי. כמו כן היה חסר לי סיור משותף בחדר לידה ואולי סתם רעיון שעלה פגישה עם נשים לאחר לידה. סך הכל הייתי מרוצה. אגב את עושה רענון ללידה הבאה? (כשאהיה שוב בהריון...)

g a n i

New member
../images/Emo127.gifמרסי מעבירה ריענון נפלא!

עשינו קורס של "החסידה בדרך" ובפעם השניה ריענון סופ"ש אצל מרסי, לכיוון היותר טבעי/בשליטתי. המגע של מרסי הוא כ"כ מקצועי ומשרה ביטחון (אני נשמעת כמו פרסומת מהסוג הגרוע ביותר
) שבהתחלה זה קצת הכניס אותי לחרדה. התפתח אצלי משבר אמון קשה בנוגע ליכולת של החצי לסייע לי עם הכאב. הרגשתי שהוא לא יודע איך לעסות ומתי, ובשילוב עם הקריזיונריות שלי, ובפרט כשכואב לי...זה היה קטע רע. אבל בסיכומו של עניין הוא היה נפלא, ולא הייתי יכולה בלעדיו, והלידה ה-2 הייתה חוויה זוגית מדהימה! כזוג אנחנו מרגישים שאין משהו שלא נוכל להתמודד איתו (טוב, להרגע! אנחנו עדיין רבים כל ערב מי יעשה מה...
) בקיצור, הריענון היה נפלא, לי ולבעל. ממצה ותכליתי, עם דגש על מה *שאנחנו* רצינו (היינו רק 2 זוגות). והמיקום הוא בהחלט בונוס
(בקורס הראשון) מצטרפת לצורך בהכנה ל"אחרי" ומפגש/שניים עם הקטנים (אולי לשלב עם עיסוי או מה שלא יהיה) העיקר שתהיה קב' תמיכה. יותר חשוב מהרצאה, כי אפשר לראות בפורום "הריון" שלנשים בהריון הראשון קשה מאוד לראות מעבר ללידה, זה הרבה פחות בפוקוס. לא בטוח שמפנימים. למעשה, אני בטוחה שניסו להסביר לנו, יש לי שבריר משפט בזיכרון "בסרטים האמא רזה ומחייכת והתינוק ישן בשלווה"...
ועוד משהו: זכויות היולדת על גופה ותינוקה. להטמיע שהתינוק הוא *של ההורים* ולא של צוות התינוקיה / השומר (
"עכשיו לא שעת הנקה, אי אפשר להכנס").

nubi

New member
התשובות שלי

א. עשינו קורס ב"דיאדה" בפרדס חנה. מרוכז, של סופ"ש. ב. חיפשנו משהו מרוכז-והאמת היא שדי נעזרתי בפורום "הריון ולידה". ג. לא. זה הכל דיקלום של מה שכתוב בספרים. הבעל קצת יותר אהב ממני. ד. בסופו של דבר, ברגע האמיתי-לא עזר שום דבר ה. מה חסר? הימים הראשונים בבית, הבייבי-בלוז, הדכאון, השינוי הגדול. למרות שבדיעבד, אין שום דבר שבאמת יכול להכין אותך לדבר כזה. אני קצת לא הוגנת בביקורת שלי אולי, כי בסוף הלידה היתה די קשה ולא דומה לשום דבר שתיארתי לעצמי או שתיארו לי.

ענבלי1

New member
שלום ../images/Emo6.gif

א. לא עשיתי קורס הכנה ללידה . חשבתי שזה יעמיס על בעלי יותר מדי כי הוא מאלו שאוהבים אינפורמציה תמציתית ועניינית. ב. אמנם לא עשיתי קורס אך אני קראתי המון חומר, בכל מקון אפשרי, ביקרתי המון בפורום שלכן (הריון ולידה מומלץ בחום) והלכנו ביחד להרצאה חת שהיה לי חשוב לשמוע בב"יח תל-השומר על תנועתיות בלידה, שהיא זו שהסבירה על האפשרויות האלטרנטיביות להתמודדות עם הצירים והלידה, ואן נעזרתי בידע שקיבלתי שם. גם לבעלי זה עזר.

maya100

New member
התשובות שלי

(מתייחסות להריון הראשון, עכשיו לא נראה לי שאעשה...מאידך, אני קוראת הרבה יותר ספרים ואז היה לי רק את התנ"ך של בר) 1) כן, עשיתי בבי"ח בו תכננתי ללדת - ליס 2) נראה לי הכי טריוויאלי לעשות בביה"ח, כי אז יש קשר הכי הדוק למה שהולך להיות בפועל ולחוקים/נהלים וכו' של המקום (בדיעבד היום אני חושבת שיש שיקולים נוספים משמעותיים) 3) הקורס ענה על הציפיות 4) מה שעזר זה השיעור האחרון
- יום אחריו עברתי את כללללללל מה שלמדנו בו בנושא זירוז וזה נתן לי תחושה של "שליטה בחומר". בנוסף כמובן הביקור בחדר לידה ש"יידד" אותו והתחושה שיש עוד המון נשים בדיוק כמוני עם אותן המחשבות והתחושות והפחדים (אגב, לא הייתי אז מחוברת לאינטרנט ולפורומים, יחי ההבדל הדק). 5) מה היה חסר - ה-ר-ב-ה יותר הדרכה והכנה להנקה (לא היה כמעט בכלל עד כמה שזכור לי, או לפחות לא נכנס כלום
), תרגול של תנוחות, נשימות ודרכי הקלה על צירים - גם לא זכור לי ממש וחבל. מה שכן, היה סרט לידה שהפחיד אותי לגמרי. אמאל'ה! בהצלחה!!!

שלום מרסי../images/Emo70.gif

לא עשיתי קורס הכנה ללידה, כי ביום שנרשמתי אליו, התאשפזתי לשמירת הריון. בתור אגרנית מידע כפייתית (כפי שאת בטח יודעת) הרגשתי (בהריון השני ומאז) שאין הרבה מה לחדש לי במישור הידע.הדבר היחיד שאני חשה שאולי היה כדאי לי לעשות (ולמעשה, בלי קשר ללידה, יותר לחיים) זה את עניין הנשימות. ההחמתצה היחידה שאני חשה היא בכך ש"גזלתי" מן האיש הזדמנות לחויה משותפת, אבל בלידה הוא היה שותף מאוד פעיל ועוזר.

pandy

New member
../images/Emo24.gif היי

א. עשינו קורס ב. רצינו קורס אלטרנטיבי שיעסוק יותר בלידה טבעית, שיהיו בו מעט זוגות - קיבלנו המלצות מהפורום וחכוון שהייתי בשמירת הריון שיהיה מקוצר ומרוכז ג. הקורס ענה על הציפיות בהחלט ד. קיבלנו כלים להתמודד איתם בלידה - בזכות הכלים שבעלי קיבל בקורס הוא תפקד בצורה מושלמת בזמן הלידה ולמעשה כמעט שיילד אותי (הוא ידע להשתמש בכל הכלים להקלה על הצירים, הציע לי ללדת על 6 כשהמילדת אמרה לי לשכב על הגב...)וזה מה שהפך את הלידה לחוויה מדהימה עבור שנינו! ה. מפגש נוסף לאחר הלידה בנושאים הקשורים להנקה, הורות, הדרכה בסיסית לימים הראשונים בבית - איך לחתל, להלביש, לרחוץ מרסי, זו הזדמנות נוספת להודות לך

בימבילי

New member
גם אני:

לא עשיתי קורס הכנה (2 לידות) אם הייתי בוחרת לעשות - הייתי בוחרת קורס שמסתכל בגישה הוליסטית על כל המצב - ומדגיש דווקא את הפן הרגשי של ההורים והתינוק שבדרך.

בולי27

New member
הי מרסי ../images/Emo140.gif מה שלומך../images/Emo35.gif

תשובות לשאלותייך... א. עשינו ב. בחרתי את הקורס שבבית החולים בו ילדתי. ג. הקורס ענה על ציפיותי ד. מה שעזר הוא להיות "יותר בעינינים" לדעת מה קורה בתהליך הלידה מבחינה אנטומית בצורה מפורטת יותר ממה שידעתי. וגם מה התהליך מבחינת הצוות. מה אפשר לבקש בבית החולים, למה יתיחסו ומה לא יקבל תשובה חיובית. "למדתי" מה יקרה אם לידה טבעית לא תתפתח ואני יאלץ לעבור ניתוח (מה שאכן קרה בסוף) ובזכות הקורס למרות הבהלה ידעתי בדיוק לקראת מה אני הולכת. בנוסף גם קריאה מדוקדקת של טופס החתימה על האפידורל הרבה לפני הלידה עזר לא להיכנס לפאניקה בשעת האמת. ה. אין משהו שהיה חסר לי. הייתי שמחה להגיע לקורס אצלך, אבל זה היה רחוק מדי בשבילי, אז אולי אם היית עושה אותו יותר במרכז היה יותר אטרקטיבי. חוץ מזה, עצם העובדה שהמדריכה באמת מקסימה גם תורמת לאטרקטיביות של הקורס...

zy

New member
../images/Emo13.gif

א. עשינו (בעלי ואני) את הקורס ב. שמענו המלצות מקרובת משפחה ג.בהחלט, הקורס ענה על הציפיות וההתלבטויות ד. הקורס מאוד תרם בכך שהמדריה תיארה לנו את כל התהליך - משלבי ההריון, שינויים בגוף, בנפש, וכן פירטה את כל שלבי הלידה. חשוב לי לציין שבתור אחת עם זיכרון קצר היא עשתה טוב בכך שהיא (המדריכה) היתה תמציתית ועיניינית. חשוב לציין שבלידה עצמה בעלי ידע בדיוק לאן הלידה מתקדמת ובאיזה שלב אני נמצאת. ה. לא הרגשנו שחסר לנו משהו, האמת שיצא לנו לעשות קורס אישי - יותר טוב מזה.. - גם לאחר הלידה הייתי בקשר עם המדריכה, גם בכדי לקבל הדרכה על ההנקה וגם כדי לקבל הדרכה בנושאים שונים (מוצץ, שאיבות, התפתחות וכד'). לדעתי זה חשוב לדעת יש לך איש מקצוע שיודע, מבין ותומך מעבר לכל ההצעות שתמיד אפשר לקבל מבני המשפחה.

dorlim

New member
והתשובות שלי ../images/Emo13.gif

עשינו קורס אצל דולה ביחד עם עוד 5 זוגות
היו לי צירים מוקדמים (שבוע 27+2) נלחצנו וחיפשנו את הקורס הקרוב ביותר שנפתח ...
מרגישים שהקורס היה חסר - הוא לא היה מספיק מאורגן, המפגש שעסק בהנקה היה בגדר של "לימודי שחיה בהתכתבות", לא מספיק אימונים לתנוחות ההקלה. חסר מידע על אחרי הלידה והשיבה הביתה הן מבחינת הטיפול באישה (תפרים) והן מבחינת מה צפוי עם התינוק.
יעוץ הנקה, לאחר הלידה כמובן, שהוא חלק אינטגרלי של העסקה. יותר מידע על סיבוכים בלידה ומה אפשר לדרוש כשחו"ח נקלעים למצבים שכאלה, טיפול בתפרים. הרבה אימון לתנוחות הקלה בהצלחה!

היי

א.עשינו ב.גם אילוצים בגלל השמירה,גם המלצה של חברה. ג.עזר יותר לבעל,בדיעבד לא הספקנו כלום....ילדתי תוך 20 ד' מטורפות מירידת המים... ד.לא היה חסר.(אולי אם זו הייתה לידה ראשונה,היה עוזר מפגש אחרי הלידה.

לא עשינו, אבל הלכנו לסיור חדר לידה

היה מספיק מבחינתנו. לא אוהבת ללכת עם העדר (לא מתכוונת לפגוע באפחד - מתייחסת ר-ק לעצמי. בעלי היקר אוטודידאקט - לא אוהב שמלמדים אותו, מעדיף ללמוד באופן עצמאי. לכן קראנו ספרים, מאמרים וכו'... בהריון שני לא קראתי ספרים , אבל התמכרתי לסיפורי לידה בפורומים השונים. הלידה היתה קלילה - לא בטוח שבעקבות ה"הכנה".

החמות

New member
התשובות שלנו

1. עשיתי 2. כיוון ש"התעוררתי " מאורח מדי בשבוע 32 עשיתי קורס פרטי ומזורז עם רעיה (דרך ליס) 3.בשלב הזה עוד לא היו לי ציפיות בהתחלה הכל נראה לי קשקוש אבל הייתי ילדה טובה ועשיתי מה שרעיה אמרה- תה עלי פטל , סיבובי אגן.. 4. למרות שממש לא חשבתי- הנשימות מאוד עזרו, ובדיעבד העידוד לקחת שליטה להתעקש להיות בתנועה ובמקלחת ולא לשכב על הגב מחוברת למוניטור כל זמן מאוד הקלו עליי, הסיור בחדר לידה הפך את המקום למוכר וידידותי יותר 5. מעקב ויותר התייחסות להנקה- מה עושים, איך מחזיקים, ממה להיזהר- קצת יעוץ הנקה

משוש30

New member
הי מרסי מה שלומך??

אז ככה א. כן ב. בחרתי בקורס בבית החולים בו ילדתי כדי להכיר היטב את את המגמות חדרי הלידה וכד' ג. עשיתי רק חלק מהקורס והוא בהחלט לא ענה על הציפיות מצד אחד ידעתי את כל הדברים מקריאה בספרים ובפורום מצד שני המיילדת הספציפית שהייתה מאד נחמדה לא עשתה בכלל רושם מקצועי בקיצור מבחינתי בזבוז כסף ד. כלום לא תרם לי מהקורס ה. לא יודעת אולי דגש על אופציות אלטרנטיביות? אולי דוגמאות נוספות (סרטים או נשים שעברו לידה) לסיפורי לידה שונים ואפשרויות שונות בגדול אני לא מאמינה שיש משהו שמכין ממש ללידה מה שבאמת חשוב לדעת זה את נוהלי בית החולים ואת כל העניינים האדמניסטרטיביים וידע טכני של זכויות היולדת. כל השאר קיים בספרים ובפורום הריון ולידה...

sipi1

New member
תשובות מהעבר הרחוק

עשיתי קורס לפני הלידה הראשונה, ורענון קצרצר וממוקד לפני הלידה הרביעית.
הלכתי לקורס של בית החולים בו תיכננתי ללדת.
הקורס בהחלט ענה על ציפיותי.
עזר מאד - נושא הנשימות וההרפיה. עד הלידה לא האמנתי כמה שזה יכול להקל (ילדתי בלי אפידורל, אז זה היה מצרך נדיר, והנשימות המותאמות בהחלט הקלו על הלידה).
היה חסר - יותר מידע על היום שאחרי. הכנה לתקופה המתישה שלאחר הלידה.

daldan

New member
הי מרסי ../images/Emo140.gif

א. עשינו קורס הכנה אצל סיגל גולן מכברי ב. היה לי חשוב לעשות קורס שנותן מידע רחב יותר על הלידה, שיטות הקלה, שיטות זירוז וגישה קצת יותק טבעית מאשר בקורסים של טיפת חלב (לא הייתי בהם אבל כך התרשמתי). ובעיקר היה לי חשוב שבעלי שהיה יחסית מנותק מכל ההריון והלידה המתקרבת יקבל קצת כלים והכנה על העתיד לבא. ג. הקורס אכן ענה על הציפיות שלנו, והגענו ללידה עם תחושת בטחון (טוב היתה לנו גם דולה מקסימה) במהלך הקורס סיגל אמרה שאם נזכור 10% מכל מה שהיא אומרת זה טוב! ובאמת כשנפגשנו ואמרתי איזה דברים היו חסרים לי בקורס, מסתבר שהם נאמרו... ד. עזר לי להבין את תהליך הלידה (קיבלנו הדגמה מאד טובה עם בובה וציורים) וכך במהלך הלידה ידעתי איפה אני נמצאת, כמובן גם ההסבר לגבי העיתוי של היציאה לבית היולדות ותזמון הצירים, עזרה לי ההכנה להנקה והידיעה שזה דורש הרבה התמדה, עזרו לי הנשימות במהלך הלידה, וכמובן בעלי היקר עזר לי מאד כשהוא בא רגוע ומוכן להיות לצידי עם כל הידע שגם הוא קיבל. ה. חסר? כמו שאמרתי, כנראה די הרבה נאמר ולא את הכל הפנמתי, כך שקשה לי לומר בדיוק.

ה ו ב י ט

New member
התשובות שלי

א) האם עשיתן קורס הכנה ללידה? - כן, בתה"ש. ב) איך בחרתן את הקורס? - ידעתי שאני רוצה ללדת שם. ג) האם הקורס ענה לכן על הציפיות? - בגדול כן. אבל את רוב המידע כבר ידעתי מהפורום. ד) מה עזר לכם מהקורס? - זה יצר מעין "גיבוש" עם האיש לקראת הלידה. תרם למוכנות הנפשית בעיקר. ה) מה היה לכן חסר בקורס? - היו הרבה משתתפים כך שחסרה האינטימיות של קבוצה קטנה. לא היה דגש רב על לידה טבעית אבל זה לא חסר לי כי ידעתי שאבקש אפידורל. בהצלחה!

ה ו ב י ט

New member
ועוד משהו חשוב שהיה חסר:

הכנה להנקה. עכשיו כשאני חושבת על זה - זה הדבר הכי חשוב שלא היה בקורס, וחבל.

למעלה