שלום ותתחדשו על הפורום!

Lunar4D

New member
שלום ותתחדשו על הפורום! ../images/Emo45.gif

שאלה קטנה... יהודי וחילוני זה שני דברים שלא ממש מתחברים ביחד, ברגע הראשון שרואים את שתי המילים הללו יחדיו.. יהדות היא דת. חילוני הוא אדם ללא דת.. (זה שהיהדות מחליטה בשבילו שהוא יהודי כי הוא מתאים לקריטריונים שלה זה נחמד.. אבל עדיין הוא לא יהודי מבחינת עצמו)... אז.. איך בעצם נעשה החיבור כאן? מזל"ט על הפורומון הנחמד שלכם :)

Lunar4D

New member
במחשבה שנייה..

זה פורום החזרה בתשובה?
(פתאום הכל מתחבר...) אשמח לדעת. זה מסקרן. ביי.

SupermanZW

Well-known member
זה לא אמור להיות פורום החזרה בתשובה

יש בתפוז פורום אחר שמטרתו החזרה בתשובה, קוראים לו "חוזרים בתשובה - תמיכה". פורום זה הוא לחילונים המתעניינים ביהדות ומעוניינים לדון בה וכדו'.

Lunar4D

New member
מעולה ../images/Emo45.gif...

שאלה אישית, בכלל לא חייב לענות כי זה לא ענייני, סתם מסקרן.. אתה דתי חבר?

Lunar4D

New member
בסדר גמור..

יש עם מי לדבר ;).. תמיד עניין לדעת מה הקטע של היהדות ולא מהצד ה"מוזר" שלה..

SupermanZW

Well-known member
חילוני אינו אדם ללא דת

חילוני הוא אדם המשייך את עצמו לדת מסויימת אך אינו מקיים את מצוותיה, אנשים ללא דת אינם קרויים חילונים, להלן כמה סוגים של אנשים ללא דת: אתאיסטים, דאיסטים, פנתאיסטים, אגנוסטים, נילתאיסטים, ניהיליסטים, מטריאליסטים... יש עוד סוגים אך אני סבור שבערך 99% מחסרי הדת משתייכים לאחת הקטיגוריות שציינתי.

רון סי

New member
חילוני הוא בדיוק אדם ללא דת

דת היא מערכת דוגמטית של מנהגים, טקסים, השקפות, מטפיזיקה. דתי הוא אדם המחזיק במערכת כזו ונוהג על פיה. "חילוני" הוא אדם שאינו מחזיק ואינו נוהג לפי שום מערכת כזו. מאחר וקשה מאד לבני אדם לא להתאים עצמם למערכת דוגמטית כזו או אחרת, יש מעט מאד חילונים באמת. אבל אם מדברים מהכיוון של היהדות, אז "חילוני" הוא אדם שאינו מחזיק במערכת הדוגמטית היהודית (ואולי גם הנוצרית והמוסלמית). להשקפות שציינת בקשר לקיומו של אלוהים (אתאיזם, דאיזם, פנתאיזם) אין שום קשר לשאלת הדתיות/חילוניות. אדם יכול להיות דאיסט ובכל זאת לקיים את מצוותיה של איזו דת מתאימה. אם הוא פנתאיסט הוא יכול למלא את מצוותיה של איזו דת השמה את הטבע כאלוהים ביעד העבודה האנושית.

SupermanZW

Well-known member
חילוני הוא אדם המשייך עצמו לדת אך

אינו מקיים את מצוותיה, לו היה חילוני אדם ללא דת רוב בני האדם בעולם המערבי היו מגדירים את עצמם חסרי דת ולא נוצרים.

Lunar4D

New member
אני חילוני (תודה לאל חח)..

ואני לא משייך את עצמי לשום הדת.. השיוך לא נעשה מהצד שלי... הדת משייכת אותי מיוזמה שלה אליה. הדת החליטה שאני יהודי ולא אני.... תחשוב על זה. בכל מקרה אין הגדרות של נכון או לנכון.. כי אין דבר כזה דת.. בני אנוש המציאו כל מיני דברים במהלך אלפי השנים... סך הכל מדובר בספרים ודברים שנכתבו על-ידי בני אדם במהלך ההיסטוריה..

SupermanZW

Well-known member
למעשה אתה נילתאיסט

אבל כנראה בגלל שלא הכרת את ההגדרה קראת לעצמך "חילוני".

Lunar4D

New member
אתה יודע מה.. נעשה משהו כזה

אני לא חילוני ולא "נילתאיסט" (אני לא מכיר את ההגדרה הזו לצערי..).. למה לא זה ולא זה? כי גם זה וגם זה הם הגדרות.. והבעיה עם הגדרות שאי אפשר באמת להגדיר אותן בצורה אלגוריתמית,מדעית ומדוייקת עד הסוף וכל אחד יכול להסתכל על כל הגדרה באופן שונה ולפרש אותה באופן אחר לגמרי.. יש אנשים שרואים את עצמם יהודים (שגם זו הגדרה דרך אגב) וחילונים (עוד הגדרה).. ויש אחרים שרואים את עצמם מסורתיים .. ו-2 סוגי האנשים האלה יכולים להתנהג ולראות את העולם באותה צורה בדיוק... בקיצור.. מאוד קשה לשוחח מנקודת מבט של הגדרות, אבל כאן מתחילה הבעיה.. אנחנו מתקשרים אחד עם השני במילים שאנחנו המצאנו.. אבל לא כל מילה מוגדרת בצורה חד משמעית.. יפה מאוד
.. (ממתי אני מתפלסף וחופר ככה אין לי מושג)...

רקסיי

New member
מה פתאום? נילתאיסט צריך לקבל נצרות

וגם את האיסלאם. הוא צריך לקבל את כל הדתות. כל הנילתאיזם זו המצאה של ישראלי אחד שהמציא הגדרה חדשה שאף אחד לא מכיר חוץ ממנו וכמה גולשים בפורום אתאיזם.

Lunar4D

New member
בסך הכל גם כל שאר המילים שקיימות..

זה מילים שמישהו המציא פעם (פשוט את רובם הכניסו למשהו רישמי שקוראים לו "מילון" .. עדיין.. סתם מישהו המציא את זה).. כל השפה זה ככה.. זה מה שיפה :) כל מילה היא ממש לא חד משמעית, ואפשר להתפלסף שעות על כלום :) ובסוף כולם שונאים את כולם.. חח.. לא ככה?

רקסיי

New member
אנשים מחליטים ולא "הדת"

אתה יכול להחליט למי אתה קרוב בהשקפות: למוסלמים השיעים, ליהודים או לנוצרים.

Lunar4D

New member
לא מסכים איתך.. לא משנה.

לכל דת החוקים שלה, ואם אתה לא עומד בחוקים אתה לא שייך לדת הזאת (גם אם אתה חושב שכן).

רון סי

New member
רוב בני האדם במערב דתיים

במידה זו או אחרת. האופן שבו הם מגדירים את עצמם איננו מעניין. בני אדם אינם מבינים בפילוסופיה, לא מנתחים הגדרות, ואין להם בעיה להשתמש בכל מיני מושגים שלא ירדו לעומקם. הסברתי מה זה "דת", ניסיתי לפתח דיון על המושגים. אם אינך רוצה לנהל דיון, אלא לקבל את דעתם הרדודה של ההמון הנבער, אז זו זכותך.

chi12

New member
החלטתי בכל זאת להגיב..

רוב הדתות הם כמו שאמרת, אבל הדת היהודית זה לא בדיוק כך. קשה לי להסביר את זה, הדת היהודית היא הרבה יותר מזה. לעולם הזה יש חוקים, כדי לחיות אותו נכון יש לנו ספר חוקים (התורה)- מצוות, מנהגים, השקפות.. בעצם הדת היהודית היא לא אוסף של מנהגים אלא היא החוק של העולם, היא כוללת את כל התחומים בחיים, וזה ההבדל. אין לי מושג אם הבנת משהו, ניסיתי להסביר בלי להרגיז או לעצבן.

nrcf

New member
חילוני =

חול = גשמיות חילוני הוא אדם שמתעניין בגשמיות ואין בו קודש אי אפשר להגיד שהוא לא מאמין בשומדבר כי זה לא נכון אדם חילוני הוא אדם שנח לו בחיים והוא עושה דברים כדי לספק את היצר שלו ולא את בוראו וזה לא אומר שהוא לא מאמין שיש לו בורא זה פשוט כמו שיש יום חול ויום שבת - בשבת עוסקים בדברים רוחניים יותר וביום חול בגשמיים יותר

למעלה