שלום ותתחדשו על הפורום!

רקסיי

New member
הצנע לכת יקירתי בת ה16

עצה טובה לחיים. חילוני אינו אדם שהולך אחרי היצר יותר מהדתיים ואינו קדוש פחות מהם. חילוני לא בוחר הכל לפי מה שנוח לו בחיים ויש חיילים חילוניים ששומרים עליך ולא כי נוח להם להיות בצבא כדי להלחם עבורך. רופאים יכולים לעסוק בעניינים יותר קדושים מהרבה דתיים. קצת צניעות לא מזיקה והיא גם כתובה בדת.

nrcf

New member
אני ממש לא חושבת שחילוני

פחות קדוש מדתי כל היודי קדוש באותה המידה . את ההגדרה לאדם חילוני קראתי באיזשהו מאמר והבאתי אותו לפה ממש לא באתי בשום התנשאות מה שקראתי זה שחילוני הוא אדם חולי - חול שמתעסק בדברים שלא שייכים לקודש ואלה שבצבא למשל כן עושים עבודת קודש שהם שם אבל חילוני בעיקרון כן עושה דברים גשמיים כדי לספק את הייצרים שלו ברור שגם דתיים עושים דברים גשמיים המטרה של הדתיים היא כמה שפחות לעסוק בדברים גשמיים וכמה שיותר בדברים רוחניים אני מקווה שהבהרתי את עצמי טוב כי מקודם ניסחתי קצת לא טוב את מה שכתבתי אם יש לא הבהרתי את עצמי שוב אתה מוזמן להגיד לי שבוע טוב=]

nrcf

New member
וכל מי שהבין אותי לא נכון

לא אמרתי שדתיים קדושים יותר וטובים יותר מאחיהם החילוניים ולא באתי בשום התנשאות על אף אחד חס וחלילה בסה"כ הבאתי את ההגדרה לחילוני פי מאמר כלשהו. הבאתי את פירוש המילה חול שהיא גשמיות , גם חרדים גם דתיים וגם חילונים מתעסקים בגשמיות וגם דתיים גם חרדים וגם חילונים עוסקים בעבודת קודש בין אם זה ללמוד בישיבה בין אם זה להתפלל בבוקר או בין אם זה לשבת ולשמור על א"י בצבא. עכשחו אני אגיד כמה דברים , אני יודעת שאני מכלילה אפילו מאוד מכלילה אבל זאת סתם דוגמה כדי שתבינו. דיברתי על דברים כמו חמץ בפסח למשל חילוני יבוא יאכל כדי לשבוע לא משנה אם האוכל כשר לא כשר חמץ לא חמץ כדי לשבוע דתי יבוא ויחפש וישאל ורק כשהוא יהיה בטוח שהאוכל כשר יברך ויאכל והברכה תהפוך את האוכל מרמה כלשהי של גשמיות לרמה כלשהי אחרת של רוחניות.... אני יודעת שהדוגמה לא הדוגמה הכי טובה שבעולם אבל אין לי דוגמה אחרת להביא שתהיה מתאימה לפה... אני יודעת שעשיתי הכללה רצינית ושלא כל החילונים ככה אבל אני סוברת שאם אדם שומר כשרות וחמץ ודברים כאלה נמצא ברמה כלשהי של מסורתיות וכבר לא נחשב לחילוני.... קיצר אני קצת חופרת לכם ומשגעת אתכם אני יודעת אבל חשוב להסביר את עצמי ככה שלא תבינו ממני שאני מתנשאת מעל החילונים או חושבת שאני קדושה יותר כי זה ממש לא ככה ואם מישהו לא הבין שיגיד ואני אסביר... שבוע טוב=]

nrcf

New member
וד"א אני לא בת 16

אני בת 14 פשוט אני א מצליחה לשנות את זה

אני מכירה

הרבה "חילונים" שעוסקים בעבודת קודש בצינעה ובסתר. ולעומת זאת הרבה "דתיים" שעוסקים בעבודת חול ן בהלכה למעשה ולא מעבר לכך. לדעתי אין הגדרות כולנו יהודים ומי שמגדיר מפריד ומחלק. שבוע נפלא עזר כנגדו

Lunar4D

New member
אמרת "קודש"?

אז מה זה בעצם קודש? מה זה בן אדם קדוש? (חוץ מהעובדה שהוא מרגיש ככה וטוב לו עם זה), איך זה מתבטא כלפי אדם זר, זה שמישהו הוא "קדוש"?

SupermanZW

Well-known member
כל כך התרחקת מההגדרה עד שהמצאת

הגדרה חדשה והשתמשת במילה שמציינת משהו אחר, ההגדרה שכתבת אינה חילונות אלא משהו אחר, אני מציע שתקרא לה "גשמנות" או משהו דומה, חילונות זה לא.

nrcf

New member
זו לא הגדרה שהמצאתי

הבאתי אותה מאיפושהו אני לא זוכרת אפילו מאיפה חילוניות זו גשמיות ולא המצאתי את זה אני חושבת שאנשים לא יודעים מה פירוש ההגדרה לפני שהם קוראים לעצמם ככה גם לא ניסחתי את זה כ"כ טוב אז לא הבנתם כמו שצריך אבל בעיקרון חילוני בא מלשון חול חול ההפך מקודש קודש זו הקרבה לקב"ה הגשמיות זה היצר החילוני מספק את היצר שלו...

איגרא

New member
אתאיסט

הוא ספקן, חוקר מטבעו שאינו מוכן ללכת שולל אחרי סיפורים. קיימים אתאיסטים אמנים, קיימים אתאיסטים מדענים, קיימים אתאיסטים ספורטאים. כלומר בכל רובד של הקיום האנושי העליון קיימים אתאיסטים. אינני יודע איך היה אורח חייך לפני שחזרת בתשובה, אבל אם היה גשמי כפי שתיארת אז ברוך שפטר את המחנה החילוני מעונשך.

nrcf

New member
?!?!?! לא הבנתי בכלל

מה שניסית להגיד בכל אופן אני לא חוזרת בתשובה אני חונכתי להיות דתית מילדות.... ואני אשמח אם תנסה להסביר לי מה שניסית להגיד

איגרא

New member
מה קשה כל כך להבין ?

את טוענת שחילוניות היא גשמיות. אני טוען שבחילוניות יש הרבה יותר רוח ושכל מאשר בדתיות.

שוגייה

New member
תתפלא, גם הרבה אנשים מאמינים הם

ספקנים, חוקרים מטבעם ולא הולכי שלל אחרי סיפורי הגן... ודווקא מתוך העיון והמחקר הבינו את ההכרח שיש אלוקים בעולם.

איגרא

New member
שטויות

פתי מאמין לכל דבר לא יכול להיות ספקן. את מוזמנת להצביע על ראייה אחת לקיומו של אלוהייך.

nrcf

New member
תפסיק כבר

לקטול ולבטל כל דבר שמישהו אומר תגיד שזה לא נכון לדעתך

איגרא

New member
כשתפסיקו להעלות טענות

מופרכות, אני אפסיק לבטל אותן. זהו לא פורום החזרה בתשובה, ואת לא תסתמי פה פיות.

nrcf

New member
אני לא סותמת את הפה

שלך אני רק אומרת שאל תגיד "זה וזה שטויות" אלא "אני חושב שזה וזה שטויות" אפילו שזה ברור שאתה חושב זו דרך הרבה יותר נעימה ומתחשבת להגיד את הדעות שלך יומטוב=]

איגרא

New member
יקירתי, זהו פורום

בפורום אנשים מתווכחים ומתדיינים, זו השיטה שלי, לא מוצא חן בעינייך, לא בעיה שלי. כשטענה היא מופרכת מעצם הגייתה אין אלא לכנותה שטות/הבל מחקי את המיותר.

masorti

New member
בתור מי שכרטיסו האישי מוצף...

בהבלי האסטרולוגיה, כדאי לך לחשוב פעמיים לפני שאתה מדבר על טענות מופרכות של אחרים.

למעלה