שלום ותתחדשו על הפורום!

masorti

New member
אופס.. סליחה...

מדובר בכרטיס אישי של משתתף אחר בפורום. בלבלתי ביניכם.

nrcf

New member
מה שאתה רוצה אבל אני

חושבת שאפשר להפוך את הדיון \ הויכוח להרבה יותר נעים כמו שאפשר לדבר בשקט ואפשר בצעקות אותו הדבר בדיוק ויהיה הרבה יותר להכנס ולרשום תגובות אם ידעו שלא בא מישהו וישר אומר כל מה שאמרת עכשיו זה בולשיט אני צודק אני אומר מה נכון . אתה לא מסכים איתי?

B l o n d i e

New member
[זאת אני שוגייה] תגובה:

קודם כל בבקשה אל תגיד שטויות על דעות של אחרים, זה לא נעים לקרוא כזה נושא להודעה... עצוב לי שיש כאלו סטיגמות על מגזר שלם, עצוב לי שאנשים קובעים אופי של אחרים בלי להכיר אותם, בכל אופן, אני יכולה לספר לך את הדברים מנק' ראותי... אני לומדת השנה במדרשה ליהדות, אנחנו במדרשה כ50+ בנות, 50 בנות שהקדישו שנה שלמה מהחיים שלהם בשביל לשאול, לברר, להבין ולבסס את יסודות האמונה שלנו. לא, אנחנו לא פתי מאמין לכל דבר, אתה מוזמן להצטרף לכמה שיעורים ולראות כמה ספקניות אנחנו, אנחנו גם משלבות בלימוד שלנו לא מעט פילוסופיה כללית, פיזיקה, ביולוגיה, המון הסטוריה וכו'. הפוך! אולי הפתי זה אתה, הרבה הרבה יותר קל לא להאמין באלוקים ופשוט לחיות איך שנוח. דווקא הספקנים, אלו שמסתכלים מעבר ושואלים שאלות על הנפש, העולם, מהות האדם וכו', דווקא הם מגיעים מתוך הדברים האלו לאלוקים. אני מכירה כמעט 60בנות כאלו. ויש לי הוכחה, אפילו 2: האדם, והעולם. לא צריך יותר.

רקסיי

New member
48% מהאזרחים בישראל

מגדירים את עצמם כ"חילוניים" ויהודים. החיבור נעשה ע"י מי שעושה אותו ואתה לא יכול לומר לו אם להגדיר את עצמו כיהודי או לא. איך נעשה החיבור? תשאל חצי מהאוכלוסיה שלא שומרת מצוות אבל מגדירה את עצמה כיהודים חילוניים.

Lunar4D

New member
הדת אמרה להם "אתם יהודים"...

אז הם חיים עם זה למרות שהם לא מאמינים באלוהים.. נושאי כפייה למיניהם..

רקסיי

New member
אני מצטט לך מ"תם ונשלם"

הוא כתב בשרשור למטה. "חלק גדול מהיהודים בארץ ובוודאי בעולם, אינן מאמינים באלוהים. גרוע מכך, חלק לא מבוטל מהיהודים שומרי המצוות, אפילו חרדים, אינם מאמינים בקיום האל. אני יהודי על פי לאומיותי ותרבותי, שפתי וארצי, השירים שאני שר והספרים שאני קורא." יהודי מגדיר את עצמו כיהודי ולא משנה מי לימד אותו בפעם הראשונה עברית או את התרבות היהודית. צרפתי לא שואל מתי הוריו לימדו אותו בפעם הראשונה לדבר צרפתית. אתה לא רואה את עצמך כיהודי? אני לא דתי כפי שאתה רואה. גם אני שייך ל48% שהם יהודים חילוניים.

Lunar4D

New member
לפי איך שאני רואה את זה

יהודי זה מישהו שמגדיר את עצמו באופן כלשהו דתי.. ו/או (אנחנו משפטיים היום חח) מאמין בקיום של יישות עליונה כלשהי.. (יחידה או ברבים). אז אני לא יהודי.. המדינה החליטה שאני יהודי ורשמה לי מידע על זה בתעודת זהות. זה לא מפריע לי, זה נחמד מאוד דווקא. מה רע. אבל שוב... כמו שכתבתי לפני, כל עניין ההגדרות למיניהם "יהודי"/"אלוהים"/"דתי".. וכו' וכו' וכו'.. יכולים להתפרש ל-1000 כיוונים שונים אצל 1000 אנשים שונים.. אז די קשה לחפש פירוש להגדרות ולשילוב ביניהם.. אולי השאלה ההתחלתית שלי, זה הקשר בין המונח "יהודי" ל"חילוני" לא נכונה מהייסוד.. אבל נחמד לדבר על זה :)

שרון AAA

New member
אתה יהודי ואני יהודי ואפילו סופרמן

כן אפילו סופרמןZH ההזוי הזה הוא יהודי. כולנו יהודים חילוניים. אנחנו בני העם היהודי .ההורים שלנו יהודיים והסבים שלנו יהודיים וההורים שלהם גם היו יהודים וגם ההורים של ההורים שלהם וגם ההורים של ההורים של ההורים שלהם. רק שפעם כל היהודיים היו דתיים והיום אין מכנה משותף לכל היהודים. השאלה היא מה עושים עם הדבר הזה? האם מחפשים מכנה משותף חדש ,מאמצים את הישן או מתנצרים???? אני בעד לחפש מכנה משותף חדש שבו חייב להיות מרכיב כל שהוא מן המכנה המשותף הישן - הדת היהודית. בלי עבר אין עתיד. ההתנצחות המגוכחת של אנשים כמו סופרמןZ ודוד100 (מפורום אתאיזם) לא תוביל לשום מקום. אנחנו יהודים וזהו.

Lunar4D

New member
אנחנו לא יהודים לדעתי...

להיות יהודי זה דעה ... ליהדות יש "דעה".. יש לה כל מיני הגדרות למי יהודי ומי לא.. וככה גם לכל יישות אחרת (דת, אדם, יצור) יכולה להיות הגדרה אחרת למה זה יהודי... אני לא יהודי כי היהדות החליטה ככה.. בשביל היהדות אני יהודי, מבחינת בן אדם שלא קשור לדת או אלוהים כלשהי, אני לא יהודי. זה לא ממש משנה לי אם אני כן או לא.. כי זה לא יעשה שום שינוי בחיים שלי, לא לרעה ולא לטובה. בסך הכל הגדרה. מילה... "יהודי".. סתם מילה. (כמובן שמאחורי זה יש הרבה סיפורים והמצאות.. אני מדבר על ההשלכה המיידית... אין בזה כלום).

זה קצת יותר מורכב מזה

גם אני מתנגד להגדרתי הדתית כ"יהודי", היות וזה מגוחך לחלוטין - אין כמעט קשר ביני לבין הדת היהודית, ואני מעדיף לא להשתייך לאף דת. יחד עם זאת, פשוט אי אפשר להתעלם מהשיוך שלנו ללאום היהודי, שנובע באופן ישיר ממוצאנו, בדיוק כמו משפחתנו. זהו אחד ממעגלי הזהות שלנו. אפשר להגיד שאין הבדל משמעותי בין יהודי לצרפתי, רק שהסיפור אצלנו קצת יותר מורכב כמה סיבות גיאוגרפיות, דמוגרפיות והיסטוריות.

Lunar4D

New member
אני מסכים איתך חוץ מדבר אחד..

שלדעתי .. את הזהות שלנו אנחנו בוחרים והיא לא נכפית עלינו. מה דעתך? בעצם אין הבדל בין רוב האנשים בעולם, כל ההבדל או בהסתכלות על העולם וההרגשה שבעצם "שייכים" למשהו... דת.. קבוצה.. מקום מגורים וכו'... מי שבוחר זהות יהודית זה נשמע לי הגיוני. אבל אני לא חושב שנולדים לתוך זה רק כי האמא יהודיה לדוגמא (אין לי מושג מה החוקים שלהם...סתם זרקתי) :)...

princes15

New member
סליחה??איזה בולשיט

מי שיהודי חייב להאמין באלוקים? איזה קיטלוג.. למרות שאני מאמינה אני בכלל לא מסכימה איתך למה חסרים יהודים שלא מאמינים?

Lunar4D

New member
זה בדיוק מה שאמרתי ..

תקראי שוב.. אולי לא הייתי ברור :) יש לי כתיבה מוזרה חח... אז.. בקיצור, לזה התכוונתי בדיוק. אין משמעות לשילובים בין ההגדרות "יהודי"/"אלוקים" (אלוהים)/דת/אמונה... זה סלט אחד גדול ויכול להגיע בכל מיני מינונים בכל מיני רטבים (אלף האיים לייט עדיף... כיפות סרוגות כאילו) .. אז בטח שאין קשר בין הקטע של להיות יהודי ללהאמין...הכל הגדרות באוויר.. כל אחד בוחר לעצמו זהות/דת/אמונה/יישות שמימית.. וכו' :) לילה.

princes15

New member
חח בעע אלף האיים..עושה דיאטה?

טוב נראה לי שקצת חרגתי מהנושא.. בקיצקץ סבבה שאתה חושב ככה כי לרגע נבהלתי..

goldie4

New member
תשובה

יהדות זה לא משהו שאתה בוחר בו אתה יהודי לא משנה אם אתה מאמין או לא או כמה מצוות אתה עושה. אתה מחוייב בתרי"ג מצוות בין אם אתה עושה אותן או לא ונותן על כך את הדין בבית דין של מעלה כשאתה נפטר. יש לך נשמה יתרה, נשמה אלוקית, בנוסף לנפש. זה בדם. להיות חילוני - אין דבר יש כזה צריך לקרוא לזה יהודי שלא שומר תורה ומצוות עדיין. אך כל יהודי עמוק בפנים מאמין בזמן צרה בכל יהודי מתעורר רגש בלב וזועק לקב"ה... חילוני = יהודי שלא שומר תורה ומצוות (אך עדיין מחוייב בהן).

Lunar4D

New member
אתה מדבר בשם אחרים?

תדבר בשם עצמך ובשם האמונה שלך. אני די בטוח שחלק גדול מהחילונים לא יסכימו איתך שאין בהם ולא יהיה בהם שום דחף לשמור תרי"ג או גברי"ת מצוות.. כמה שזה לא יהיה? (613? 316?).. אל תגיד לי .. אל תגיד לי.... אתה מתנחל? (x-מתנחל)

לדעתי אתם מתעסקים יותר מדי בהגדרות

חסרות תכלית....על אלה מילים...דתי, חילוני, חרדי אתאיסט וכו'....בסופו של דבר אנחנו בסך הכל אנשים שקובעים לעצמנו מה נהיה (לא אצל כולם)....לי למשל קוראים יותם ואני מחשיב את עצמי כיותמיסט...ולא כשום דבר אחר...סתם נקודה למחשבה.

Lunar4D

New member
היהדות לא יכולה להחליט אם אני יהודי

היהדות לא יכולה להחליט אם אני יהודי בשבילי. את זה אני מחליט. היא יכולה להחליט בשביל עצמה. כמו שתהיה דת מוזרה אחרת, שתחליט שבגלל קריטריונים מסויימים אני שייך אליה... שיהיה בכיף, אבל אני לא יהיה שייך באמת. כל דת יכולה להחליט את הקביעות המוזרות שלה מבחינת אינטרנית.... במציאות כל אחד מחליט לאן הוא שייך. אין פה שייכות פיזית.. כמו צבע עור, או מבטא כדי לשייך בן אדם לקבוצה מסויימת (של בעלי עור מסויים, או מבטא מסויים) פה מדובר באמונה, דבר דמיוני.. אני מאמין..... שאני יהודי.. אני מאמין.... שאני נוצרי.. אני מאמין... שיש לי כוחות על טבעיים.. וכו'... אמונה. לא מציאות.

אם שאלת אענה לך ברשותך

יהודי וחילוני מתחברים ביחד ממש כך,,אני יהודיה חילונית שמאד מעריכה ומכבדת את הדת,זה שאני לא מקיימת את המצוות לא עושה אותי לא יהודיה...מה זה המשפט הזה "אבל עדיין הוא לא יהודי מבחינת עצמו" מה זה ???????????כך את מרגישה ,,??? ואיך נעשה החיבור נולדת לדת היהודית ...את לא חיבת למלא את המצוות אבל נשארת יהודיה ומאד מקווה שגם גאה...

למעלה