שלום חברים

soony1989

New member
שלום חברים

רציתי בזמנו להתגייס לצה"ל אבל הייתה איזו שהיא בעיה אישית ולא התגייסתי ועכשיו אני מעונין לחזור אבא שלי הוא קצין מילואים של גולני מלומד קרבות ומלחמות. ואני גם רוצה לתת שלישיה (יעני3 שנים) לצה"ל כל החברים שלי שבני גילי כבר מגוייסים אחד לשיריון אחד לגולני 4 למג"ב 5נהגים בתובלה ואחד מודיעין באו נומר אני גם כן רוצה חלק מהעוגה. מה התהליך שאני אמור לעבור כדי להיכנס לשירות בחברה שאני עובד כמו בכל חברה יש קב"ט שהיה גם קצין מבצעים בדובדבן והוא אמר לי שאף פעם לא מאוחר הוא אומר אנשים שעולים לארץ בגיל מאוחר יחסית משרתים בגיל 24-5 גם אני רוצה לתת את החלק שלי ויש לי הרבה לתת.... בתור לוחם - יודע קרב מגע בעל כושר גופני מעולה ושקול - מסוגל להישאר ערני ברצף 40 שעות (בדקתי) בתור נהג - מכיר כמעט כל כביש בארץ ואין חור שאני לא מסוגל להגיע אליו ומכיר הרבה כבישים ומסוגל להיות שעות ע"ג שעות על הכביש בתור אפסנאי - אני בחור מסודר ואוהב שהכל נמצא במקום בתור איש מחשבים - יש לי ידע נרחב ביותר בתור איש בחימוש ובמוסכים של הצבא - יצא לי לפרק כמה ג'יפים ולהרכיב חלקים פה ושם...ידע ומקצוענות יש - תעודה אין בחיל אוויר- עדיף שאני לא אהיה שם מכדי למנוע אסון אין לי בעייה לתת את ה3 שנים האלה...בכיף השאלה היא איך חוזרים למסלול

vinney

Well-known member
תתקשר ללשכת הגיוס ותשאל אם אתה יכול

להתנדב. אל תתפלא אם יגידו לך שלא צריך, למרות כל ההתלהמות שתראה פה בפורום, לצבא לא ממש חסרים אנשים.

smailie

New member
מעניין. אז למה רק אני מקבל תשובות שליליות?

במה אני שונה ממנו?

Leibovitz

New member
הוא כתב שלא רק אחד נידחים ע"י הבקו"ם

אלא שיש נוספים. עד שנה שעברמ הגיום היה מחורר ובבקו"ם איפשרו לעושי בעיות ומשחקים להשתחרר בקלות. בחודשים האחרונים הבקו"ם והגיוס מערימים יותר קשיים למשתמטים וראה זה פלא, מספרם פחת.

smailie

New member
אבל אני מנסה לא רק בשנה - שנתיים האחרונות

אלא כבר 15 שנה אני רוצה לשרת בצה"ל ודוחים אותי. גם אם מיושמת כרגע רפורמה שמצליחה להקטין את מספר מקבלי הפטוֹר, לא עודף כוח האדם זה מה שמונע ממני להתקבל לצה"ל עכשיו. הסיבה המקורית לפטור עדיין לא נמחקה ועל זה אני שם כאן את עיקר הדגש.

Leibovitz

New member
15 שנה? זה כבר סיפור אחר

אינני מכיר את סיפורך האישי. אבל נראה לי שלבוא בגיל 30 + זה חריג. פורמלית הם יכולים למחוק לך את הסיבה, אבל מעשית סיכוי נמוך שיחיילו אותך.

smailie

New member
בלשכת הגיוס אמרו לי

שדווקא יש מדיניוּת, שתאפשר לי לשרת בגילי למשך תקופה של שנה אחת (עם טירונות מתנדבים). אבל את הטיפול בענייני הם העבירו לגורם אחר (או ככה לפחות הם אמרו שיעשו. הגורם לא קיבל שום פנייה בעניין עד עכשיו). אז אני מוכן להתגייס גם באופן חריג, לשלוש שנים מצידי וגם להגשים את חלומי ולהיות קצין.

Leibovitz

New member
לדעתי מבחינה טקטית

אם מציעים לך שנה אז קח אותה ואל תתווכח על שלוש שנים, דבר שיכול לעכב ולהכשיל את התגייסותך. לאחר שתתחייל מצבך יהיה אחר. תמיד תוכל מתוך הצבא, לאחר שיראו את רצינותך ותרומתך, לתת לך מסלול אחר, תוך הארכת השירות ל-3 שנים. אני זוכר מצב כזה שהיה ביחידתי, שחולה אסטמה נדחה כמה שנים עד שהצליח להתחייל לשנה ו-3 חודשים (לא יודע איך חישבו לו את זמן השירות) והגיע לאפסנאות ביחידה. שם הוא התגלה כטלנט מחשבים והצבא 'שתה' אותו בהתלהבות והוא עבר לשרת ביחידת מודיעין מסווגת ומעניינת. לימים נודע לי שהוא חתם קבע.

smailie

New member
ברור. סתם שיתפתי אותכם בשאיפה שלי

אבל כמובן שזה לא מה שאגיד לגורם המוסמך שאמור להחליט סופית לגבי גיוסי. אני מכיר מתנדבים שעשו את מה שנתבקשו, ללא ויכוח, ובתוך המערכת כבר היה להם יותר קל להתקדם (ואפילו לבקש לעבור לשיבוץ אחר). אמרו לי שעל מתנדבים שרוצים להתקבל לקורס קצינים מקשים קצת יותר מאשר על חיילים בשירות סדיר רגיל, אבל שאם יהיה לי מזל ו"אפול" על מפקד טוב שיעריך את שירותי, הוא יוכל להמליץ עליי.

vinney

Well-known member
ברור לך שאם לא תעשה את מלוא שלושת השנים

תוגדר כמשתמט על ידי חלק מאנשי הפורום הזה ותצטרך להתמודד עם הדרישה שלהם לכלוא אותך ולהגביל את זכויותייך. אבל מצבך יהיה יותר טוב מעכשיו, כי עכשיו אתה מוגדר כמשתמט על ידי יותר חברי הפורום שדורשים לפגוע בזכויותייך.

smailie

New member
מה אתה מדבר שטויות, vinney...

אף - אחד מחברי הפורום עדיין לא קרא לי "משתמט". וגם מתנדבים, שבד"כ אינם משרתים את כל שלוש השנים, אינם נחשבים למשתמטים בעיני איש. בכלל, אני כבר עם רגל אחת בחו"ל. כי לא יכול להיות שכל הזמן אומרים לי שאפילו בתור מתנדב אני לא רצוי. אני כבר רגיל לזה מילדוּת: אף בי"ס לא היה מוכן לקבל אותי, לא למדתי אפילו שנייה אחת מהחיים שלי בבי"ס רגיל ועכשיו גם צה"ל מתייחס אליי כמו אל אחד שאין טעם להשקיע בו ושלא יביא שום תועלת. אז אם אני כל - כך מיותר ולא מוערך אפילו במקומות הכי אלמנטריים ומובנים מאליהם, איזו עוד סיבה יש לי להישאר פה??

vinney

Well-known member
אז הנה, אני קורא לך משתמט

כי הרי אתה לא שירתת בצבא, אז אתה חלק מאותם ה25% אותם צה"ל מאשים בהשתמטות. מה ולמה? מעניין את הסבתא שלי. למה אני צריך לרוץ על ג'בלאות שלוש שנים בזמן שאתה נהנה לך מהחיים?

smailie

New member
אתה צודק! אבל מה אני אשם?

ולא עשיתי חיים במשך כל השנים האלה. אחת ההשלכות של ההשמה שלי בחינוך המיוחד הייתה זו שעד גיל 27 אפילו תעודת בגרות לא הייתה לי. רק על זה הייתי צריך להיאבק בסביבה הקרובה (בקיבוץ, שסירב לשחרר אותי מחובת העבודה המלאה כדי שאוכל ללמוד במיכנה קדם - אקדמית) ובכל הביוקרטיה של משרד החינוך ושל אישורי ההתאמות במבחנים. אלה היו שנים קשות מאוד מבחינתי, שבמהלכן אני מנסה במקביל גם להתקבל לצה"ל וכותב מכתבים לכל אדם אפשרי עלי אדמות. ולצערי - גם אם במקרה הייתה לך כאן כוונה להקניט אותי או "לרדת" עליי - יש בדבריך הרבה מן האמת. אחד המשתתפים בפורום כבר כתב לי שאם רציתי ולא קיבלו אותי, אז שום כתם לא דבק בי ואינני אשם בכך שלא שירתתי בצה"ל. אבל אני כבר יודע, שהסיבות לפטוֹר לא מעניינות אף - אחד. זו המציאוּת לאשורה ועדיין דיני יהיה כדין אלה שהתחמקו משירות מרצון. וחוץ מזה, אם אתה כזה חכם גדול, אולי תפעיל קשרים לטובתי ותדאג שיגייסו אותי / יקבלו אותי להתנדבות. בקשה הוגנת, לא?

Leibovitz

New member
הסיבות לפטור לא מעניינות

כי היום מקומות עבודה כבר כמעט ולא מבקשים אישור שירות בצה"ל. מי ששירת ומי שלא מקבלים אותה הזדמנות בד"כ.

smailie

New member
לא בדיוק. השירות הצבאי עדיין קובע

במיוחד בעת הקבלה לעבודה במוסדות ממשלתיים, אז כבר בטופס למילוי פרטים אתה צריך לרשום היכן שירתת, תאריך שיחרור וכיו"ב. ואני מאמין שיש להם בהחלט את האמצעים לחקור אודותיי ולגלות בעצמם מדוע לא שירתתי בצה"ל. אני לא מביע דעה אם זה צריך להיות ככה או לא, אלא רק מתאר מציאוּת, שבפירוש לא מקלה עליי.

Leibovitz

New member
מוסדות ממשלתיים כן מבקשים...

התכוונתי לעסקים פרטיים וגם ציבוריים.....

smailie

New member
הנה, בבקשה! בעצמך אמרת...

ואיזו סיבה מוצדקת יש שאתפשר על אפשרויות התעסוקה שיהיו לי בחיים?

S h a y D u

New member
עסקים פרטיים וציבוריים, מוודאים גם.

יש לי מכר שהוא VP R&D בחברת הייטק מסויימת בארץ, שאמר לי בפירוש שהוא לא מוכן לקבל עובדים שלא עשו צבא מסיבה כזו או אחרת, גם אם הם נמצאו מוכשרים ומתאימים מבחינה מקצועית לארגון שלו. ישנם אנשים מסויימים אשר אידאולוגית, מוקיעים אנשים שלא עשו צבא (ואני לא מדבר בהכרח על משתמטים, אלא גם על מושמטים שהושמטו בצדק) גם אם הם מתאימים מבחינה מקצועית לארגון שלהם. לא כולם בהכרח מבקשים תעודת שירות/שחרור, אך קיימים מעסיקים ששואלים על כך.

respecta1

New member
צה"ל לא מאשים אותו בשום דבר.

אתה זה שמנסה פה בשקרים בשקל לנסות לגרום לבן אדם שרוצה לתרום להתנדב, לא לעשות זאת..דבר דיי מבחיל..

למעלה