שלום חברים

smailie

New member
זה בעיקר בגלל שאובחנתי בילדותי כחולה נפש

בגלל קשיים שבאו לידי ביטוי באיטיות מוטורית, בליקויים בקוארדינציה, בקשיי קשב וריכוז ובתנועות בלתי רצוניות. במשך כל 12 שנות הלימוד, לא זכיתי אפילו יום אחד לראות בי"ס רגיל מבפנים. כשגיליתי איזשהו כישרון או יכולת ליצור קשרים חברתיים עם ילדים מחוץ למערכת החינוך המיוחד, מיד דיכאו את זה. בקיצור: סיפור ארוך... מדובר בגורמים שעשו הכל כדי לגרום לצה"ל שלא לקבל אותי, הם תיארו את הבעייתיוּת שלי בהגזמה ודירדרו את מצבי יותר מכפי שהוא היה ואני חושב שאסור לי לתת להם את התענוג שהם ניצחו. אלה שלמרות קשיים מהם הם סובלים מצליחים להתגייס לצה"ל, הם ה"מודל לחיקוי" שלי. בדיוק כמוהם הייתי רוצה להיות. לפעמים, כשאני קורא על מקרים כאלה בעיתונים, אני פשוט מתמלא קנאה. הם הוכיחו שזה אפשרי. לא שיקולים מקצועיים קבעו את אי - התאמתי וחוץ מזה, אפשר תמיד לשרת בצה"ל, גם אם קיימים סעיפי ליקוי. בינתיים, אפילו למבחנים הפסיכוטכניים לא זימנו אותי. מוותרים עליי יותר מדי בקלוּת. פסיכיאטר, פסיכולוג אחד ושני קב"נים קבעו שאני כשיר לשרת בצה"ל כמתנדב. האם אפשר שבצה"ל יתנו לי הזדמנות, לפחות לתקופת ניסיון?

smailie

New member
הלוואי שהייתי יודע למי לפנות

כבר קרה שהשאירו לי הודעה מתא מתנדבים וכשהתתקשרתי אמרו לי שהם לא יודעים במה מדובר ושזה בכלל לא קשור אליהם וכו'. או שהתקשרו מלשכת גיוס כדי לזמן אותי לראיון ופתאום, באמצע השיחה, שינו את דעתם והחליטו להעביר את הפנייה שלי לגורם אחר (שלא קיבל שום פנייה בנושא עד היום). אירגון "בזכות" לא יכולים לעזור לי; כנ"ל לגבי האגודה לזכויות האזרח; לשכת הרמטכ"ל וראש אכ"א העבירו את הפניות שלי ל"גורם המוסמך לצורך בדיקה חוזרת", אשר השיב להם כי אין מקום להיענות לבקשתי "לצערנו"... וכו' וכו' וכו'. אז מה עוד אפשר לעשות שלא עשיתי עד היום? אולי כדאי שאחסום כבישים? שאניף שלטים עם תוכן שלא ישאיר את האנשים אדישים? אני מוכן לעשות הכל בשביל להתקבל לצה"ל, גם אם לפני כן יסמני"קים ישברו לי את הצלעות. שיראו עד כמה רחוק אני מוכן ללכת בשביל זה... עכשיו רק נס מהשמיים יביא לי תאריך גיוס. ראש מינהל גיוס זה דבר מטומטם, כנראה.

למעלה