שלום חברים

Leibovitz

New member
שלח מכתב, תרים טלפון, תפקסס פקס

או שתשלח אליהם אי-מייל ותודיע שאתה מעוניין להתגייס. אינני יודע מה היה הסיפור "האישי" לך, אבל אם הוא לא מכתים אותך, אז נראה לי שהבקו"ם - גיוס יתנו לך צ'אנס. להלן לינק לפניה לבירור העניין.

smailie

New member
תודה. ניסיתי את כל זה

וירדתי מעניין המכתבים לצינורות הפורמאליים, כי כבר נמאס לי מהתשובות הרשמיות - לאקוניות - שליליות שאני מקבל כל הזמן. רק בפגישה פנים אל פנים עם גורם בכיר תהיה לי עכשיו תקווה. עד כמה הסיפור שלי מכתים אותי? לא יודע... מדובר בעברי כילד היפר - אקטיבי, לקוי למידה ואפילו קצת אלים בתקופת הגן, שמצא את עצמו בחינוך מיוחד ובבי"ח פסיכיאטרי. קב"נים קיבלו את העירעורים שלי ואישרו שמצבי כיום מאפשר לי להתנדב, אך ראש מינהל גיוס דחה את מימצאי הבדיקות והשאיר על כנו את הפטוֹר, כפי שניתן לי בתחילה. את הסיפור האישי שלי פירסמתי בפירוט לפני מספר חודשים, על - גבי קובץ doc, כאן בפורום.

Leibovitz

New member
אם כן אז ראוי שתבקש פגישה אישית

עם מפקד לשכת הגיוס ותבוא מוכן עם ניירות ומסמכים. במידה והוא לא ירצה להיפגש איתך או שיפגש ויסרב תמיד תוכל לפנות לדרגים גבוהים יותר, כמו ללשכת הרמטכל (תבקש את הטלפון או הפקס' ממשרד לשכת הגיוס) וגם לחברי כנסת שקרובים לעניינים הבטחוניים והחברתיים ואם צריך אז גם כתבה מפרגנת בעיתון ערב. אני מאחל לך הצלחה.

smailie

New member
מישהו הציע לי פשוט להגיע פיזית ללשכת הגיוס

ולסרב להתפנות משם, עד שמפקד לשכת הגיוס ידבר איתי. בינתיים, אני מהסס אם לנסות זאת, מסיבות ברורות (בעיקר בגלל הרקע לפטוֹר).

Leibovitz

New member
חס וחלילה, אם תעשה את זה תשחק לידי

אלה שאומרים שאין לך מה לעשות בצבא. כי אז הם תמיד יביאו את זה כדוגמה לסירובם. בכל מקרה קודם כל תנסה את מה שהצעתי לך. תדרוש הליך קליטה חוזר עקב שינוי מצבך. רק אם כל אלה לא יעזרו, אז יהיה מקום לעשות משעה הפגנתי אבל גם אז ראוי שהוא יהיה מעניין, עם מסר חיובי ושיהיה מכוסה בעיתונות. אתה צריך פשוט סבלנות.

תנסה לעשות שירות לאומי

מסלול של התנדבות בצבא לוקח המון המון זמן וזה מייאש. (וגם לא בטוח שיקבלו אותך בסוף)

smailie

New member
לשירות לאומי לא מקבלים אותי בגלל הגיל

ואני מתעקש דווקא על מסלול של שירות צבאי, כדי לדעת שהסיבה המקורית שבגללה נפסלתי לא קיימת עוד. אם אצטרך "להתפשר" על שירות לאומי, פירוש הדבר מבחינתי הוא שהרישום הנפשי עדיין תקף ושרק על זה המערכת מסתכלת. לגבי משך הזמן של השירות אינני דואג. זה עדיין יהיה שווה כל רגע.

Leibovitz

New member
יש לך איזושהי הכשרה מיקצועית או תואר

אקדמאי? אם יש, יתכן שתוכל לעבוד במקצועך גם בצבא. הצבא נחוץ לו הרבה בעלי מקצוע טכניים, אקדמאיים, סוציולוגיים וכו'.

smailie

New member
כן

סיימתי תואר ראשון בספרות עברית ובמדעי המדינה ובקרוב תהיה לי גם זכאות לתעודת הוראה (חסרה לי מטלת הגשה אחת). אני גם עובד כיום בתחום המידענות (רושם נתונים למאגר ממוחשב בארכיון של ישוב מגוריי וסורק תצלומים ומסמכים, לקראת בניית מנוע חיפוש), אך לא למדתי את המקצוע הזה באופן מסודר ואין לי תעודה כרגע. לכל היותר, ניסיון שאוכל לרשום בעתיד בדף קורות החיים.

S h a y D u

New member
?!

נסי להסתכל על זה בצורה יותר אובייקטיבית ; לא חסרים אנשים כמוהו בעלי מוטיבציה שהצבא לא שם עליהם.

S h a y D u

New member
ומה תגיד על

נער שהושמט מכיוון שהיה מיועד להיות ג'ובניק (מאותם ג'ובניקים זוטרים שמהווים נטל על המערכת) אך היתה לו מוטיבציה להתגייס לקרבי, והתעלמו מבקשותיו הרבות להיות קרבי? אני מניח מדברייך שגם כאן המוטיבציה היא זו שקובעת, ולא העובדה שהוא הושמט.

smailie

New member
אבל ממנו, בסופו של דבר

לא נמנעה האפשרות מלשרת בצה"ל, כך שאין מה להשוות בין שני המקרים, לדעתי. לי שירות כלשהו - לא כמתנדב ולא כלוחם - לא מאפשרים.

respecta1

New member
אה, אז שניה..

אמרתם על המשתמטים שהתירוץ זה שהצבא נתן להם את הפטור.. הצבא החליט שהוא רוצה את האיש בתור ג'ובניק - פתאום אתם לא מאמינים לצבא?

S h a y D u

New member
זה לא תירוץ, זאת עובדה.

זה בדיוק מה שאני מנסה להבהיר; שהמערכת הזו מטומטמת בשני הדברים הללו כאחד. 1. לא מאפשרת לאנשים בעלי מוטיבציה שמעוניינים למצות את עצמם בו, לעשות זאת. 2. מאפשרת להם להשתחרר ממנו (להוציא פטור) בקלות יתרה ואף מעוניינת להפטר מהם. האמן שגם בין כל אותם מושמטים (משתמטים, לדברייך) ישנם הרבה אשר היו שמחים לשרת אילו רק הצבא היה מאפשר להם להגיע לתפקיד שראוי מבחינתם.

respecta1

New member
לא יעזור לך חבוב לבוא ולהאשים את המערכת

למרות כמה שזה קל. מי שאשם זה זה שהחליט שהתפקיד שהצבא החליט ששם הוא צריך אותו - לא יאה לו.

S h a y D u

New member
למה אשם?!

לדעתי אין כאן בכלל עניין של אשמים... אם טוב בעיני הצבא שכך המערכת מתנהלת, שיבושם לו. הנערים המושמטים לא אשמים בכלום.

למעלה