שלום חזרתי לפרק האחרון וראיתי שלא הפסדתי כלום

שלום חזרתי לפרק האחרון וראיתי שלא הפסדתי כלום

חזרתי לצפות בפרק הגמר (בהרצה X8 כמובן) והבנתי שלא הפסדתי כלום.
אותה עריכה מייגעת, אותה דביקות, אותה לעיסת מסטיק ארוכה ואותה עבודה בעיניים.

בזמן שלא ראיתי את שאר הפרקים הספקתי לעשות שני דוקטורטים, לטייל מסביב לעולם ולגלות את התרופה למחלת הפרה המשוגעת.
טוב שפרשתי בזמן.

אבל רק בעיה אחת גדולה מציקה לי בשאלת העריכה הגרוטסקית גם של פרק הגמר -

למה נראה לעורך התוכנית ששיבוש הצגת ציר הזמן יצור עבור הצופה מתח בריא???
הרי אם רוצים להראות מירוץ צריך להראות את התקדמות המירוץ... לא?
תארו לעצמכם שאתם רואים תחרות ריצה אבל הבמאי מראה לכם כל פעם רק רץ בודד בלי לדעת איפה נמצאים כל שאר הרצים
הייתם ממשיכים לצפות במירוץ הזה?
או יותר גרוע.... יראו לכם רץ ספציפי (נגיד טייסון גיי) והשדר יתאר לכם את המירוץ: "עכשיו גיי מתקרב לקו הסיום... הוא מוביל הוא מוביל הוא מוביל...טייסון גיי תכף מנצח.... הנה זה קורה... המירוץ נגמר... יש לנו מנצח ... זה יוסיין בולט.... הוא הוביל בעצם כל הזמן רק פשוט לא הראנו לכם כדי שתהיו במתח....".
לא הייתם שוברים את הטלוויזיה?

כבר כתבתי כאן בעבר שלא באמת מדובר במירוץ אלא בטלנובלה ואין שום קשר בין TAR לבין ה"מירוץ"-ישראל חוץ מהשם (המטעה והשגוי)
אבל בכל זאת הייתי מצפה לעריכה שתיתן קצת יותר כבוד לאינטילגנציה של הצופה
גם צופי טלנובלות זכאים לכבוד.

.

Xsy

New member
אני לא יודע אם צפית בעונות של ארצות אחרות

ביניהם TAR כמובן, העריכה הקופצנית הזו קיימת בכולם. זה כביכול מוסיף למתח, כי לפעמים הזוגות כה רחוקים אחד מן השני, שאם היו מראים לך ציר זמן אמיתי לא היית רואה עד הסוף. וזה נכון אפילו לגבי הפרקים הקצרים של הסדרה בארצות אחרות.

דבר אחד שאני מסכים איתך זה לגבי ההארכה המלאכותית של הפרקים. פרק שניתן לסכם ב45 דקות מורחים לכמעט שעתיים, יכולות המריחה של צוות העורכים בהחלט מרשימות בעיניי. אבל מצד שני אני מבין את הסיבה לכך, התוכנית יקרה מאוד ולכן ככל שהפרקים ארוכים יותר ניתן להכניס יותר פרסומות שכמובן מכניסות יותר כסף פר פרק. TAR לדוגמא מקבל מימון הרבה יותר גבוה מכל מיני גומרים, לכן הם מסוגלים להוציא פרקים קצרים יותר ולבקר במספר רב יותר של ארצות.

יקירי.... אני צופה אדוק של TAR בכל הגלובוס

העריכה הקופצנית הזאת קיימת רק בישראל שבה אין בכלל מירוץ

המתח בפורמט המקורי נבנה דרך האפשרות שבמירוץ הזה תמיד יכול לקרות משהו (ותמיד גם קורה) התברברות, אובדן, קושי במשימה, מוניות.. הכל שם אפשרי
אבל תמיד בכל הגרסאות של המירוץ (חוץ מבישראל) אתה יודע תמיד מי נמצא איפה ביחס לאחרים.
אתה מקבל זמנים
אתה מקבל מיקומים
אתה רואה אם הפערים מצטמצמים או מתרחבים
והכל באופן שוטף כמו שמירוץ צריך להיות.
ואתה עדיין במתח

אין בשום מקום מצב שבו מראים לך זוג מסיים משימה לפני זוג אחר בשעה שזה בפועל קרה הפוך
אין שום גרסה של TAR שבה מראים לך זוג שנמצא מאחור כאילו הוא במקום ראשון.

זה בדיוק ההבדל בין כדורגל לטלנובלה
מתח אמיתי מול מתח מלאכותי
ואני אחזור על זה שוב.... TAR דומה לתחרות ספורט/ הטיול למיליון דומה לטלנובלה
אבל אפילו בטלנובלה אתה מצפה לטיפה, ממש טיפה של אינטליגנציה מצד התסריטאים

.

Xsy

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר

בTAR, בכל פרק שבו יש פיניש צמוד בין המקומות האחרונים או הראשונים, העריכה קופצת מאחד לשני כדי לייצר תחושה מלאכותית שהם כאילו מאוד צמודים, כשבעצם הם יכולים להיות מספר דקות רחוקים אחד מן השני. אולי בגלל שהעונה הקודמת של TAR נגמרה יחסית מזמן אתה לא זוכר כל כך טוב.

לגבי מיקומים, הסיבה היחידה שהינך מודע למיקום הזוגות ברוב חלקי המירוץ , בכל הגרסאות, היא בגלל התצוגה הגרפית שמראה לך את המיקום. דוגמא אחת מעונה 17 כמדומני של TAR, באחת המשימות הראשונות ביפן הזוגות צריכים להוביל תיירים למקום מסוימם ברחובות העמוסים של יפן. לאף צופה אין שום סיכוי לדעת מה המיקום של הזוגות ללא הגרפיקה על המסך. אני אסכים איתך שאולי הגרפיקה הזו מוצגת בצורה פחותה יותר בגרסא הישראלית, אבל למרות זאת, בפרקים המועטים שראיתי לא נתקלתי בקושי לעקוב אחר סדר המקומות.

רק כדי לסכם את העניין, אני כן מסכים איתך שהגרסא הישראלית רחוקה שנות אור מהאיכות של הגרסא האמריקאית, אבל, הגרסא הישראלית אינה כה גרועה כפי שאתה מציג אותה.

יקירי.. אני מכבד אותך אבל אתה טועה לחלוטין

אתה טועה גם לגבי המקור וגם לגבי החיקוי (חיקוי??? נו.. נניח)

בTAR בכל הגרסאות -
בכל פעם שמוצג זוג רשום לידו גם המיקום הנוכחי שלו במירוץ באותו שלב
כל פעם שיש הזנקה מוצגת השעה המדוייקת (כך גם בזמני נחיתת המטוסים אם יש צורך)
האירועים במירוץ מוצגים לפי סדר כרונולוגי סיום משימה של זוג תמיד יוצג בהתאם להתרחשותו על ציר הזמן.
השלב היחידי שבו מראים מעין מרוץ צמוד הוא בריצה האחרונה אל השטיח וגם אז כמו שכתבת זה רק כשיש פערים קטנים מאוד

TAR נחשבת לתוכנית הריאליטי הכי איכותית בז'אנר בדיוק בגלל ההקפדה על הכללים האלה. הקפדה הכי נוקשה שאפשר.
אין נסיון ליצר דרמה מלאכותית אלא הצגה ריאלית של מירוץ.... זה הכי קרוב לתחרות ספורט מכל תוכניות הריאליטי האחרות.

לגבי הטיול הישראלי אין אפילו מראית עיין של מירוץ
אני לא מדבר על זה שכמעט אין משמעות לזמני הסיום של כל קטע או על זה שאין שום ענישה על אי עמידה בחוקים
אני גם לא מדבר על התנאים שמסופקים להם, המלונות ותנאי השינה
גם לא על התוספות המלאכותיות להגברת הדרמה ולמניעת תחרות כמו הפרסות האינסופיות או הדו-קרב המרובים
אני מדבר ספציפית על העובדה שב"טיול למליון" תמיד יעזרו לך לסיים את המשימה ואף פעם לא יתנו לך להתעכב
ואני מדבר על זה שהעריכה לא תראה לך מה המצב בפועל אלא תמיד תיצר מראית עיין של שיוויון או של מיקום הפוך ולא ברגעי הסיום אלא לאורך כל המירוץ

מכיוון שפרשתי מצפיה די מזמן אני לא יכול לתת לך דוגמאות עדכניות אבל אני משוכנע שיש כאן מספיק אחרים שיראו לך איך העריכה ב"טיול למליון" פשוט מרמה בכוח את הצופים.

ורק שיהיה ברור לי אין שום בעיה עם זה שאנשים נהנים מהתוכנית הזאת
בדיוק כמו שאני מבין אנשים שצופים באדיקות ב"חיים שלנו" או ב"דני הוליווד"
רק שלא יחשבו שזה באמת מירוץ

דוגמה שקופצת לי לראש היא מהחצי גמר....

בפרק הוצגו הסוורים כאילו הם מסיימים את המשימה של הפתק בשוק לפני האחיות.
אבל האחיות משיגות אותם בדרך לנקודת הסיום
בפועל האחיות סיימו את המשימה שלהם כמה שעות לפני הסוורים והגיעו כמובן לנקודת הסיום הרבה לפניהם.

היו עוד המון דוגמאות כאלה במהלך התוכנית (סכר הובר ואחרים) אבל זה לא באמת משנה כל עוד אתה לא מצפה ממש לתחרות עם חוקים.
אני הצלחתי להתגבר על הרמאויות האלה ומראש כל פעם שהראו מישהו מסיים ראשון הנחתי שזה כנראה הפוך (ברוב המקרים צדקתי)

ועוד הערת קרנף אחרונה בנוגע לקובי וטליה

זה לא יקרה עכשיו ולא בעוד שבוע או חודש
אבל מילה של קרנף... חמש שנים גג מהיום והם כבר לא ביחד.

מספיק היה לראות את פרק הגמר כדי להבין שקובי הוא לא באמת גבר חלומותיה של טליה כמו שהיא מתאמצת להגיד.
אפשר לראות שברגע שקצת קשה הוא גורם לה לאכזבה.
הפרידה הצפויה תהיה ביוזמתה מאחר והיא מספיק אטרקטיבית כדי למשוך מחזרים אלטרנטיבים ומצד שני היא מספיק מטומטמת בשביל לחשוב שהיא באמת מציאה גדולה.

מותר לכם כמובן לחשוב אחרת
אבל פשוט תזכרו את הפוסט הזה כשתיתקלו בעתיד בידיעה הרלוונטית באחד מהצהובונים החביבים עליכם.

תמידכאן

New member
אני צסכימה איתך שיש בעיה בזוגיות שלהם.

בעיה לא פשוט כלל.
א-ב-ל היא באה לידי ביטוי בעיקר במירוץ למיליון וכנראה פחות בחיים, ואין דבר שטיפול זוגי טוב לא יכול לפתור, לכן לא הייתי קופצת למסקנות כה חותכות.

אגב, היה זוג באחד העונות של TAR(מלכת יופי אפרו אמריקאית ובעלה הלבן, הם לבשו צהוב) שאפשר היה להרגיש שמשהו לא עובד שם. והם בהחלט התגרשו אחרי כמה שנים

the red king

New member
אוקיי נגיד.. גם מיה הזאת לא "אגרויסה מציאע"

קודם לחיות עם מישהו כ"כ הרבה זמן בלי כלום (כן שמעתי
על הסיפור שהיא רצתה להתחתן והוא לא הציע) ואז פתאום
אחרי כמה חודשים עם מישהו היא כבר מתעברת ומתחתנת
תוך כדי ההריון. ועוד עם מישהו בן 40. תעשי לי טובה.

אורישקי

New member
|לא

אני מבין מאיפה זה בא אבל אני חולק עליך

אני חושב שהם יצליחו להישאר יחד.

נכון שקובי מקבל את המוזרויות של טליה יותר משהיא מקבלת את שלו ונכון שמבין שניהם הוא החכם יותר והמשכיל יותר
אבל...
דווקא בגלל חוסר הביטחון שלה והצורך התמידי בפירגון ובאהבה מהזולת. דווקא בגלל זה היא כן רואה בו לדעתי את האיש שלה ולא תחפש אלטרנטיבות
היא לא מסרסת אותו או בזה לו כמו שאנשים אחרים חושבים

אני דווקא אוהב את הזוגיות שלהם ולמרות שהייתה אכזבה גדולה מאוד באופן שבו היא התייחסה אליו בחלק מהפרק עדיין אני שמח בניצחונם.

הקרנף.... כתבת דברים קשים מדי .... על הזוג

אני לא מאוהבי טליה (כתבתי פוסט על ההתנשאות שלה)

כתבת:

הפרידה הצפויה תהיה ביוזמתה מאחר והיא מספיק אטרקטיבית כדי למשוך מחזרים אלטרנטיבים ומצד שני היא מספיק מטומטמת בשביל לחשוב שהיא באמת מציאה גדולה.

-

זה קצת קשה לעיכול וקטלני

אני אבל אוהב את קובי

הייתה בה חוסר התחשבות!

ראיתי שקובי באמת נקרע (יכול להיות שהיה צריך להעזר יותר ברגלים, כלומר לאחוז בחבל, בשלב לעלות עם הרגל וכו')

והיא לא מזיז לה שהוא הולך להתפגר שם

במה הם קשים?

אם הביטוי "מספיק מטומטמת" נראה לך צורם אז אין לי בעיה להחליף אותו ב"לא מספיק חכמה".
זה מבטא בדיוק את אותו רעיון וזה אפילו לא עלבון. אני לא חושב שמדובר בטיפשה גמורה (אני די בטוח שהיא הרבה יותר חכמה למשל מ.... נגיד... מהמורה רוחמה)

לא רואה שום בעיה במה שכתבתי

זוג נחמד.... זוגיות מוזרה... לא חושב שיחזיקו מעמד... איפה בדיוק הבעיה?

... לא יודע... אני לא רוצה להכנס לזוגות לחיים

האישיים.

במקום הקודם שעבדתי הייתה אישה - עובדת כבת 27 - כתבתי עליה בעבר שהיו לה רגליים הכי

עבות ושריריות שאני מכיר יותר מאשר מרים משקולות / כדורגלן משהו מטורף. -

הייתה ברלה.

כמה ברלה שהייתה, הייתה חרא של בן אדם מלשין, מרכל, מסכסך , זבל אנושי.

אבל מה שלא אהבתי היה את ההתנהגות שלה כלפי בעלה.

בעלה היה מתקין דלתות של רב בריח , ואחרי שפוטר היה נהג מונית.

העבודה הייתה כל הלילה עד לפנות בוקר ,

ומה שהברלה הזו עשתה, היא הייתה מגיעה מוקדם לעבודה. ואת הילד שולחת עם האבא.

אבל רבאק האבא ישן מת, בגלל המונית, ובקושי יכול ללכת לגן עם הילד

ואז היא הייתה פותחת עליו את הפה וכו'

זה היה נורא מביך ומשפיל (בטלפון)

אני חולק על דעתך

הוא צריך מישהי שתרדה בו,
היא צריכה מישהו לנבוח עליו.
הם זיווג מושלם.

אני דווקא מסכים איתך

הם עונים זה על צרכיו של השני
אבל אני לא חושב שהיא באמת מבינה את זה

במצב רגיל הזוגיות היתה מחזיקה
אלא שהמירוץ, הפירסום שמתלווה אליו והשינוי באורח החיים יגרמו בסופו של דבר לפירוד.

בתור קרנף אתה לא כל-כך מנומס...

מה לי ולזוגיות שלהם? מה אכפת לי ממנה בכלל?
ראיתי מה שראיתי במשך עונה אחת ואהבתי את זה.

ואם כבר פותחים את הדיון, אז יש זוגות שיש להם פחות ופחות, כמו שימי ויסמין, או טום ואדל שלא נדע מטומאה.

וגם מאיה ועמיחי לא נשארו ביחד אחרי העונה.

אבל את מי זה מעניין, באמת? אלה החיים הפרטיים שלהם, אחרי המירוץ, ואני מאחלת להם אושר ועושר (לשני כבר לא צריך לדאוג) וכל טוב!

למעלה