בתור מי שלא הייתה כאן "כל העונה"...
מסתבר שאת יודעת היטב מה מעניין, מה שייך, ואפילו יודעת לפסול ולהעליב מי שהיו פה, אלא שדעתם שונה מזו הנכבדה מאוד שלך
טראח קטן צודק פעמיים (חוץ מחיבתו לזוג מאוד מסויים
). ראליטי ברוח הזמן והתפוחים, הוא הזדמנות פז לדבש, לצד סיכון עוקץ הביקורת. מה גם שבהעדר "מירוץ" (וגם "מיליון" ששווה 700K) ובמקומו מריחת פרקים בכלל, ופרקי הווי בפרט, לצד testimonies מבוימים כאורך הגלות, והשתפכות המשתתפים אודות חייהם האישיים והפרטיים, הרי שחייהם האישיים (לפחות אלו שהמשתתפים עצמם דברו עליהם *בעצמם*) הם אכן חלק מתוכנית הטלויזיה ולכן עניין טורבו-לגיטימי לדיון בפורום, גם אם דעתך שונה.
חרף כת סותמי הפיות הרעשנית בפורום (למותר, בהגינות אישית ואינטלקטואלית מרשימה, מאחר שזו צצה ומתחסדת * רק* כשמדובר במתחרים מאוד מסויימים והעדפה/טעם שונה מזו של הכותב/ת אודותיהם) נדמה שאף מקלדת לא זקוקה להכשר ממך ואף כותבת אינה מחוייבת לקבל רשיון למחשבותיה, דעתה ("הפסולה והלא מעניינת" בעיניך) ודרכי ביטויה, לא ממך ולא מחבריך לכת (או לטעם/העדפות?) אף שנכחו כאן "כל העונה".
אם משתתפת מטעה לחשוב, על-גבי המסך שהיא שרתה בצבא, שאלת שירותה הצבאי רלוונטית לפורום. אם מתחרה מסויימת, שוב, באמצעות התוכנית מתייחסת למקומות השכלתה הרי שאלו מעניינים ונסיונך לסתום פיות ולהעליב משתתפי פורום אחרים, הוא שמעליב דווקא. אם כתוביות התוכנית מתארים משתתפים שונים כעוסקים במקצוע נתון וכתוביות אלו משתנות במהלך פרקי התוכנית, זה אישו רלוונטי ומעניין לפורום. לבסוף, אם כאחרים תחת מטריית צדקנות ואמירה לאחרים מה לחשוב ומה לומר היית מצטדקת פחות ומעריכה אמת יותר, סביר להניח שבקורתך על מה מעניין, מה שייך וסיווגך/העלבתך כותבים אחרים בשאלת: מהו "חטטני ומיותר" היה מתייתר מאליו. אותי - ורבים כמוני הן בפורום והן בציבור הרחב הרלוונטי - מעניינת למשל האמת. יודעת, סתם פשוט, "אמת מארץ תצמח". כשמורחים אותי חוש הביקורת לאור מן דבר כזה שנקראכזה שנקרא "אמת" מעניין אותי ובא לי לבטא אותו. כשיש לי דרך להגיע לאמת עובדתית, בלי צדקנות ובלי לומר לאף אחד "מותר ואסור" (או מעניין, שייך מיותר וחטטני לדבריך) האמת כערך וכנושא לעניין הפורום חשובים ומעניינים אותי. בכל הכבוד לדעתך מה מעניין ולעבונך מיהו "חטטן" הרשי לי לחשוב ולהתבטא אחרת (וגם אם לא תרשי לי, לא נורא. רואה? מסתדרת בינתיים)
פותח השרשור העלה סברה - לא עובדה. הוא נימק את הימורו. אפשר להסכים אתו ומותר גם לא. אפילו אפשר להתבטא ביחס לתבונה שבהעלאת נבואתו. לומר לקרנף ש*עצם* הביטוי של ניחושו אינו לגיטימי או סר טעם הוא זה שאינו לגיטימי, הוא סר טעם, זר ולא שייך לפורום שעניינו רוממות עולם "המירוץ למיליון" ומשתתפיו.
לסיום, "פורום" היא מלה לטינית מקבילה ל"אגורה" היוונית. קרי, מקום כינוס ציבורי להבעת והחלפת דעות שמושתת על חופש ביטוי והבעת דעה ללא "משטרת המחשבות הנכונות" וללא צנזורי המותר ואסור. אגב, גם ללא מעליבי (חטטני) מי שאינם חושבים כמוך. בסגנון קלישאת המטבח והחום, חשבתם שמי שליבראליות בסיסית, סובלנות, מתן קול לשונה ואחר ממך וקבלת זכות האחר לבטא דעתו מהווה את המינימום שאלמא הוא באמת לא רצוי להכנס לפורום, ודאי שלא להתבטא בו?
שנה טובה