שלום חזרתי לפרק האחרון וראיתי שלא הפסדתי כלום

????

בתור אחד שלא מעניינים אותו החיים האישים של המתמודדים עושה רושם שאתה די שולט בחיים שלהם
(ואיך זה קשור לנימוס רק אלוהים יודע)

שולטת, אם כבר, ולשלוט בידע זה עניין אישי,

אבל לחטט לאחרים בצלחת זה נראה לי רכילותי וגם לשון הרע.

למה לאחל לזוג שיפרד?

חס ושלום... למה לאחל

איפה ראית שמישהו מאחל להם להיפרד? (זו המצאה של המורה רוחמה לא שלי)
להיפך.... שישארו ביחד לנצח נצחים
אני חושב שהם דווקא מתאימים זו לזה

יש הבדל עצום בין איחולים לבין הערכות מפוקחות לגבי הצפוי

לצערי אני לא רואה אותם נשארים ביחד
תזכרי את זה עוד כמה שנים (אם עוד נזכור אותם בכלל)

כנראה שלא נזכור

בתור אוהד של קובי וטליה אני מתחיל להיות מובך

תגידו אתם התחרפנתם כולכם????
(אני לא מתכוון ספציפית אלייך אפוקליפסה... רק מנצל את הערת נימוס להמחשת האבסורד)

עונה שלמה שופכים כאן ג'ורה וטינופת מלוא הדלי על המכשפה (כן גם אני)
מעירים הערות וקללות על הסוורים והאחיות וא"א
מעירים אינספור הערות אישיות על כל המתמודדים
ורף הנימוסים שלכם נגמר ברגע שמישהו חושב שהזוג הפייבוריטי שלכם לא ישאר יחד?????
זה לא מנומס אבל להעיר הערות על החזה של התיכוניסטיות זה כן מנומס?
זה משהו שאסור לדבר עליו בפורום אבל לאחל מחלות משונות לאמא המתעללת מותר?
לחשוב שהזוגיות שלהם בעייתית זה "דברים קשים" אבל לקלל מגיבים אחרים זה משהו קליל?

מה יש לכם?
אז הוא חושב שטליה לא ממש חכמה. ביג דיל. גם אני חושב כמוהו (רק שזה לא מוריד בעיני כלום ממנה)
הוא לא קילל לא התלהם לא העליב אף אחד בסך הכל העלה תחזית לעתיד (העובדה שיש כאן גולשת שחושבת שהתחזית הזאת באמת תיגרום להם להיפרד היא אבסורדית ברמות שקשה אפילו להתייחס). אני חושב שהוא טועה אבל את זה נוכל לראות עוד כמה שנים (מי שזה באמת מעניין אותו).

מקווה שהעובדה ש"העזתי" להגן על מישהו שחושב אחרת ממני לא תגרום לכל המטורפים להתנפל גם עליי ולהאשים אותי בחוסר נימוס

תודה יקירי
... אין צורך

זה המחיר של אנונימיות הרשת
היא מאפשרת לאנשים להוציא את כל הצדדים האפלים באישיותם

צריך לדעת לקבל את זה וזה בסדר גמור

אין לי בעיה עם התקפות אישיות של מגיבים שבהיעדר טיעונים מעדיפים להשמיץ ולקלל.
אבל תודה לך על נקיטת העמדה אל מול השתיקה של השאר

אם הכוונה היא עליי

אני לא אמרתי שהתחזית הזאת תגרום להם להיפרד (ככה הקרנף הבין את מה שכתבתי).

אני רק ציינתי שלמילים יש כוח, ואם טליה וקובי נכנסים לפורום הזה וקוראים את ההודעה הזאת, הדבר יכול לגרום להם לצער, ולכן, לפי דעתי, ראוי שכל אחד (כן, גם אני) יהיה מודע למה שהוא כותב, ולדעתי, אין מקום להודעה כזאת בפורום. יש מחשבות שלא ראויות לפרסום.

ואם מסתכלים על השרשור ועל מה שההודעה הזאת גרמה רואים שיש שמץ של צדק בדבריי.....

מצטער אבל הקרנף צודק לחלוטין

בלי לפגוע בכבודך אבל

א. את השרשור הארוך הזה את יצרת בגלל הרצון שלך לחנך מגיב אחר
בלי זה השרשור כבר היה מזמן נעלם ואף אחד לא היה זוכר את "נבואת הקרנף"

ב. התגובה הראשונה שלך היא באמת באמת חצופה
אני לא מבין איך את לא רואה את זה לבד
הקרנף כתב כאן לא מעט בתחילת התוכנית והבנתו את הזוגות לא פחותה מההבנה שלך
הרצון למנוע ממנו לכתוב בטענה שהוא הריץ את תוכנית הגמר ולכן אין לו זכות כתיבה יכולה לעצבן פילים לא רק קרנפים

ג.על טליה וקובי כתבו כאן דברים איומים ונוראים (ועל זוגות אחרים כתבו אפילו הרבה יותר)
דווקא האמירה הקטנה הזאת מפריעה לך?
הרי אם יש להם זוגיות חזקה זה רק יצחיק אותם
מה עם כל מאות ההודעות הפוגעניות האחרות?
בדיוק כמו שכתבתי בהודעה למעלה.... התחרפנתם???? ההערה הקטנטנה הזאת מפריעה לכם ומאות ההודעות המתלהמות והגסות לא?
קצת פרופורציות

ד. אני מצטער אני לא רוצה לדבר במקומו אבל אני ממש לא מבין מה לא בסדר בהערה שלו
בדיוק כמו שהוא כתב בפוסט אחר "זוג נחמד, זוגיות מוזרה, לא חושב שיש להם עתיד" הוא חושב כך אני חושב אחרת... מה הבעיה?

ה. בתור אחת שצורם לה היחס לגופו של אדם במקום לגופו של עניין (ואני מעריך אותך על כך מאוד) חטאת בדיוק באותו חטא והיית באמת צריכה להתנצל ישר ולא למרוח את השרשור הזה על קילומטרים

ו. את באמת מורה?

ו.

גדול.... אבל יכולת להשאיר לי

למרות שאני חושב שאתה טועה גם בזה (אם זאת היתה הכוונה שלך?)
אני לא חושב שרוחמה (היא כנראה לא באמת מורה) מנסה להתחזות עם ניקים אחרים
זה כנראה באמת איזה מגיב אלים אחר
רוחמה כותבת כאן לא מעט ואין לה שום סיבה להתחזות
והיא גם די בסדר בדרך כלל

יכול להיות שאתה צודק

אני עוד תחת הרושם שהיא פשוט לא יודעת להודות בטעויות
וזה היה באמת מוזר לראות ניק חדש לגמרי שההודעה הראשונה שלו אי פעם בפורום הזה היתה לקלל מישהו אחר

אבל כנראה שפה אני הטועה

כבר ענו במקומי אז אני רק אוסיף משהו קטן

כל מי שהלך לתוכנית הזאת ידע שהוא חושף את עצמו לעיני המצלמה לטוב ולרע
זה אומר ביקורת ציבורית והערות נעימות או מגעילות על דבר אפשרי
זה אומר הערצה וזה אומר שנאה או בוז
זה מה שהחשיפה עושה
אי אפשר לבקש לקבל רק את הטוב
זה מה שבחרתם ועם זה תתמודדו

אני מסכים עם חלק גדול ממה שהקרנף ענה במקומי אבל בעיקר עם מילה אחת - פרופורציות!!!!

וגם שכדאי לתת לשרשור הזה לגווע

ראשית כל

תודה על הפרגון שלך

שנית, מסכימה עם מה שכתבת - אכן צריך פורפורציות, (מה שלא היה בשרשור הזה) וזוג שמחליט להתפרסם צריך לקחת בחשבון גם את הטוב וגם את הרע, ובאמת כדאי שהשרשור הזה יגווע, מכל הסיבות.

מאחלת לך ולכולם שנה טובה ומתוקה

ובטח נתראה בעונה הבאה של המירוץ למיליון

שנה טובה רוחמה

חבל שלא הבנת את הערת הפרופורציות - היא נועדה גם לך
לא נורא
אין סיבה להתעקש
מאחר ואני חושב שכדאי קודם לחנך את עצמנו לפני שאנחנו מתנפלים על אחרים אז אני אסתפק בשנה טובה

היי טראח קטן, באמתמ נטפלת אליי?

אני בכלל לא הייתי כאן כל העונה!!!

ואם תשאל אותי, אני בהחל חושבת שדיון על המשתתפים בתכנית צריך לעסוק רק באיך שהם משחקים את המשחק ובהתנהגות שלהם בתוך המשחק, ולא מעבר.
יש גם דיונים ברומו של עולם שהם מעניינים, אבל החיים הפרטיים של כל אחד ואיפה טליה למדה? די, זה גם לא מעניין, גם נראה לי לא שייך ובעיקר חטטני ומיותר.

אבל התנצלתי מראש

ולעצם העניין - זה פשוט לא עובד ככה
אי אפשר לבוא להטלוויזיה ולצפות שלא יתייחסו אליך ועליך
במיוחד בפורמט הישראלי שבו כל מהות התוכנית היא רק התעסקות בדמויות וברקע האישי שלהם (מירוץ ממש הרי אין שם)
מעניין אותך מי זה סבא של דבי שהיא מזכירה כל שניה?
מעניינת אותך מערכת היחסים של טליה עם אמא של קובי?
מעניינים אותך חיי המושב הנידח של הסגולות?

התשובה כנראה שכן כי את כל הנושאים האלה קיבלנו במנה מרוחה ודביקה במיוחד במשך 80,237 פרקים של תוכנית הטיול למיליון
זה די הגיוני שאחרי כזאת מנה לתוך הגרון גם הצופים יעסקו בחיים הפרטיים של המתמודדים?

כל מי שמגיע לתוכנית ריאליטי יודע מראש שהוא הולך לקבל חשיפה עצומה לטוב ולרע
וזה באמת מה שהם קיבלו פה בפורום מכולם (כולל מאלה שפתאום נזכרו להתלונן על זה כשמישהו נגע בצוותים האהודים עליהם)

שנה טובה

25330

New member
בתור מי שלא הייתה כאן "כל העונה"...

מסתבר שאת יודעת היטב מה מעניין, מה שייך, ואפילו יודעת לפסול ולהעליב מי שהיו פה, אלא שדעתם שונה מזו הנכבדה מאוד שלך

טראח קטן צודק פעמיים (חוץ מחיבתו לזוג מאוד מסויים
). ראליטי ברוח הזמן והתפוחים, הוא הזדמנות פז לדבש, לצד סיכון עוקץ הביקורת. מה גם שבהעדר "מירוץ" (וגם "מיליון" ששווה 700K) ובמקומו מריחת פרקים בכלל, ופרקי הווי בפרט, לצד testimonies מבוימים כאורך הגלות, והשתפכות המשתתפים אודות חייהם האישיים והפרטיים, הרי שחייהם האישיים (לפחות אלו שהמשתתפים עצמם דברו עליהם *בעצמם*) הם אכן חלק מתוכנית הטלויזיה ולכן עניין טורבו-לגיטימי לדיון בפורום, גם אם דעתך שונה.

חרף כת סותמי הפיות הרעשנית בפורום (למותר, בהגינות אישית ואינטלקטואלית מרשימה, מאחר שזו צצה ומתחסדת * רק* כשמדובר במתחרים מאוד מסויימים והעדפה/טעם שונה מזו של הכותב/ת אודותיהם) נדמה שאף מקלדת לא זקוקה להכשר ממך ואף כותבת אינה מחוייבת לקבל רשיון למחשבותיה, דעתה ("הפסולה והלא מעניינת" בעיניך) ודרכי ביטויה, לא ממך ולא מחבריך לכת (או לטעם/העדפות?) אף שנכחו כאן "כל העונה".

אם משתתפת מטעה לחשוב, על-גבי המסך שהיא שרתה בצבא, שאלת שירותה הצבאי רלוונטית לפורום. אם מתחרה מסויימת, שוב, באמצעות התוכנית מתייחסת למקומות השכלתה הרי שאלו מעניינים ונסיונך לסתום פיות ולהעליב משתתפי פורום אחרים, הוא שמעליב דווקא. אם כתוביות התוכנית מתארים משתתפים שונים כעוסקים במקצוע נתון וכתוביות אלו משתנות במהלך פרקי התוכנית, זה אישו רלוונטי ומעניין לפורום. לבסוף, אם כאחרים תחת מטריית צדקנות ואמירה לאחרים מה לחשוב ומה לומר היית מצטדקת פחות ומעריכה אמת יותר, סביר להניח שבקורתך על מה מעניין, מה שייך וסיווגך/העלבתך כותבים אחרים בשאלת: מהו "חטטני ומיותר" היה מתייתר מאליו. אותי - ורבים כמוני הן בפורום והן בציבור הרחב הרלוונטי - מעניינת למשל האמת. יודעת, סתם פשוט, "אמת מארץ תצמח". כשמורחים אותי חוש הביקורת לאור מן דבר כזה שנקראכזה שנקרא "אמת" מעניין אותי ובא לי לבטא אותו. כשיש לי דרך להגיע לאמת עובדתית, בלי צדקנות ובלי לומר לאף אחד "מותר ואסור" (או מעניין, שייך מיותר וחטטני לדבריך) האמת כערך וכנושא לעניין הפורום חשובים ומעניינים אותי. בכל הכבוד לדעתך מה מעניין ולעבונך מיהו "חטטן" הרשי לי לחשוב ולהתבטא אחרת (וגם אם לא תרשי לי, לא נורא. רואה? מסתדרת בינתיים)

פותח השרשור העלה סברה - לא עובדה. הוא נימק את הימורו. אפשר להסכים אתו ומותר גם לא. אפילו אפשר להתבטא ביחס לתבונה שבהעלאת נבואתו. לומר לקרנף ש*עצם* הביטוי של ניחושו אינו לגיטימי או סר טעם הוא זה שאינו לגיטימי, הוא סר טעם, זר ולא שייך לפורום שעניינו רוממות עולם "המירוץ למיליון" ומשתתפיו.

לסיום, "פורום" היא מלה לטינית מקבילה ל"אגורה" היוונית. קרי, מקום כינוס ציבורי להבעת והחלפת דעות שמושתת על חופש ביטוי והבעת דעה ללא "משטרת המחשבות הנכונות" וללא צנזורי המותר ואסור. אגב, גם ללא מעליבי (חטטני) מי שאינם חושבים כמוך. בסגנון קלישאת המטבח והחום, חשבתם שמי שליבראליות בסיסית, סובלנות, מתן קול לשונה ואחר ממך וקבלת זכות האחר לבטא דעתו מהווה את המינימום שאלמא הוא באמת לא רצוי להכנס לפורום, ודאי שלא להתבטא בו?

שנה טובה

מעריכה את התגובה המעמיקה שלך.

בהחלט יכול להיות שהעובדה שהחלטתי להיות פעילה בפורום זה ממש בשבועות האחרונים, מדגישה את העובדה שכנראה התרחשו כאן דינמיקות חברתיות לפני כן, כאלה שאינני מודעת אליהן. רק מתוך ההודעות האחרונות כאן הבנתי שיש זוגות פופולריים יותר בפורום ויש כאלה שפחות, וכנראה סביב זה היו אירועים רבים.

הכל לגיטימי והכל אפשרי. אני באופן אישי מעדיפה לא להתעסק בלשון הרע. קראי לי יפת נפש, וייתכן שכך ההתנהגות הזאת מתפרשת, אבל מעדיפה לא לומר באופן ציבורי דברים שהפרטיות יפה להם. בחירה שלי.

והאמת היא שכרגע המירוץ שיותר מעניין אותי הוא המירוץ לכס, ואני גם בעד קאליסי וגם בעד סטארק, למרות שלניסטר תקעו להם חתיכת עצור עכשיו...
ועל זה, כשאני מעבירה ביקורת, אני לא פוגעת באף אחד שיכול לקרוא את זה. אלה לא דמויות בשר ודם, חיות ונושמות ופועלות בעולם. נכון, הם שילמו את מחיר הריאליטי בכך שנחשפו, אבל לדעתי אנחנו בתור בני אדם גם צריכים לפעמים לשים לעצמנו סייגים.

שנה טובה ומתוקה

למעלה