שלום, יש לי שאלה דחופה

שלום, יש לי שאלה דחופה

מקווה שתוכלו לעזור לי. אני בעלת תואר ראשון בייעוץ חינוכי, לקראת סיום תואר שני בייעוץ חינוכי (הגשת תזה) ובעלת תעודת הוראה. אני מזועזעת מהמצב היום בשוק, וחושבת ברצינות של השלמות לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר אילו (תואר ראשון? שני? לא יודעת איך זה הולך ומה הדרישות). בשנה האחרונה עבדתי ביעוץ בשליש משרה ויש לי מעט ניסיון בהוראה. קשה מאד למצוא עבודה בתחום, במיוחד כשאין לך רכב. בהתחשב בנתונים שלי, בעובדה שאין לי רכב, ואני רוצה ללמוד מקצוע מבוקש שאפשר לעבוד בו בשעות הבוקר 75%-100% משרה - האם כדאי לי ללמוד עבודה סוציאלית? המון תודה מראש. (חייבת לציין שייעוץ תמיד היה חלום שלי, אבל מחלומות לא משלמים חשבונות...)

לא בטוח...

יש המון כמוך שעושים הסבה בשנים האחרונות וזה בנוסף לאלפי סטודנטים לע"ס שמשתחררים לשוק כל שנה השוק מוצף. כיום אפשר למצוא עבודה לפי הקריטריונים שכתבת (אם כי רוב ההצעות הן בחלקיות משרה) אבל להערכתי תוך השנתיים הקרובות זה עלול להפוך להיות מאוד קשה. כבר היום על כל הצעת עבודה מתחרים עשרות של עו"סים. לדעתי, אם ליבך נוטה יותר לכיוון הייעוץ, תשקיעי ברכישת רכב שיכול להרחיב את מעגל האפשרויות שלך. בכל מקרה, גם בע"ס הרבה פעמים צריך רכב.

אני אספר לך איך חשבתי על זה בכלל...

אני כבר שנים רואה במדורי "דרושים" המון מודעות שבהן דרושה השכלה של עו"ס, הרבה פעמים לעבודות כמו הדרכה שהיו יכולות לעניין אותי. תמיד אמרתי לכולם - בכל מקצוע קשה למצוא עבודה, חוץ מבעבודה סוציאלית. כנראה שלא הערכתי נכון את השוק, או שהכולם האלו הלכו ללמוד את המקצוע לאחר המלצתי (-:. בכל מקרה, תמיד האמנתי שבסופו של דבר אמצא עבודה. והשנה - ממש נשברתי. עם שני תארים (כמעט) ביד, תעודה וניסיון - לא מצאתי כלום. אני לא כ"כ שוקלת לקנות רכב, כי רק עלות האחזקה שלו לדעתי תהיה גבוהה מהמשכורת. אני חושבת לפנות לתחום אחר כדי להביא פרנסה לביתי, ולא מאמינה על עצמי שאני עושה את זה. יש לך מושג לגבי כמות ההשלמות שנדרשת? למרות שיצא לי האוויר מהבלון... תודה

tamir2006

New member
עו"ס בהווה ובעתיד

בעו"ס יש המון משרות למי שבאמת רוצה לעבוד נכון שרובן במשכורות נמוכות אבל מי שמשקיע מתקדם יפה מאוד גם למשכורות טובות.נכון שיש המון בוגרים מדי שנה אבל לצערינו יש גם יותר נכים,זקנים,חולי נפש,ילדים בסיכון וכו'.אם נשווה איזו אולכוסיה גדלה מדי שנה אז נראה שהמגזרים הנ"ל גדלים ,לצערינו,פי חמש לפחות מכמות מסיימי העבודה הסוציאלית בשנה. הצפי כמובן שהדרישה לעו"סיים תעלה בשנים הבאות מהרבה סיבות ובהם תוחלת חיים ארוכה יותר,תאונות דרכים טרור ,אלימות וכו'. אז אם את/ה באמת רוצה להיות עו"ס אז לך/י על זה בלי לחשוב פעמיים. בהצלחה

עכשיו אני מבולבלת...

כנראה שכל אחד עבר מסלול אחר בחיים. יכול להיות שתשאלו יועצת חינוכית אחרת והיא תגיד לכם שיש עבודה (בעצם לא כ"כ סביר להניח..). בהנחה שאין לי רכב, שאני אעשה השלמות לתואר ראשון בלבד ולא לשני, ושאני מתכוונת לעבוד בעיקר בשעות הבוקר, עדיין היית מציע לי ללכת על זה? (בכוונה אני מציינת רק את המגבלות, יש לי גם כמה פלוסים...). תודה.

GREENPOINT

New member
מתוך ניסיוני בעבודה עם יועצות

חינוכיות ומידת הבנתי עד עתה את מקצוע העבודה הסוציאלית (לומד בהסבה), תוכלי למצוא הרבה תחומים משיקים לשניהם,ובוודאי הכלים שכבר רכשת, יסייעו לך. אני חושב שמידת ההצלחה קשורה כמובן גם בטיפת מזל וכמובן הרבה עבודה קשה. אני רואה הרבה בוגרי תואר ראשון שמצאו עבודה וכאלה שלא...לטעמי, אם באמת תאהבי ותרצי לעבוד במקצוע, תמצאי עבודה, גם עם "החסרנות" שלך:), אם זה בתחום הילדים ונוער (שייתכן וקרוב לליבך), ואם זה במגון תחומים אחרים שייתכן ויציתו בך ניצוץ במהלך הלימודים. כפי שכבר נכתב המגמה המסתמנת היא עלייה באוכלוסיות מבוגרות ונזקקות, כך שיש מקום לעובדים סוציאלים ... גובה המשכורות זה כבר נושא אחר...חחח

אני בכל זאת חולקת

נכון שכמות המצוקה במדינתנו הולכת ועולה בקצב מסחרר ופוטנציאלית, עולה איתה הדרישה לעוס"ים אלא שקצב המודעות בשלטון למצוקות ולפערים החברתיים שיוצרים אותם ממש אינה מותאמת או יותר נכון, אין שם שום עניין וכוונה להקציב את התקציבים הנדרשים לגידול אוכלוסיית העו"סים המשרתים אוכלוסיות אלו. מה שקורה היום בשוק הוא שהרבה מאוד שירותים שהיו בעבר עם תנאי העסקה סבירים הופרטו. ארגוני המגזר השלישי (קרי עמותות וכו') הולכים להיות המעסיקים העיקריים של העו"סים, הווה אומר, בחלק גדול מהמקרים, ירידה בשכר ובתנאים וחוסר מחוייבות להסכמי שכר שהושגו בעבר בעמל רב. כך שלהערכתי, למרות הגידול במצוקות, הע"ס לא בהכרח הולכת להיות מקצוע מבטיח. נכון הדבר שמי שבאמת רוצה ומוכן לעבוד מוצא עבודה, אבל הוא נאלץ פעמים רבות להתפשר על שכר נמוך שאינו מכבד את המקצוע, על חוסר בתנאים ועל שעות עבודה רבות ועמוסות עליהן לא תמיד יש תשלום. חוצמיזה, את לא אמרת שאת באמת רוצה להיות עו"ס, אלא שאת רוצה להיות יועצת חינוכית. לדעתי אם את שוקלת את זה ברצינות, כדאי לך קודם להתנסות קצת בתחום. יש כל מיני תפקידים שלא מחייבים הסמכה של עו"ס ועם התארים והנסיון שיש לך תוכלי בוודאי להתקבל. תפקידים שנוגעים לנקודות החפיפה בין ע"ס, חינוך, הדרכה וכו'. תציצי באתר של "שתיל" יש שם הרבה הצעות. כך תוכלי לקבל מושג אם זה באמת מה שאת רוצה לעשות ואם כדאי לך להשקיע את הזמן והכסף כדי לרכוש את התואר הנכסף. לגבי ההשלמות, כיום אוניברסיטאות מציעות מסלול הסבה לאקדמאים שנמשך שנתיים ובסופו מקבלים תואר שני בע"ס. על פניו, זה לא רע אבל לדעתי כדאי בכל זאת להיות בטוחה שזה מה שאת רוצה לפני שאת עושה את המעבר הזה. נ.ב. לגבי רכב, אם תסתכלי במודעות דרושים של העו"סים, תראי שגם שם הרבה פעמים צריך רכב.

המון תודה

האמת היא ש"שתיל" הוא אחד המקומות שנתנו לי את הרעיון. (כל הזמן קפצה לי המילה עו"ס בעיניים). בנוגע לאהבת המקצוע - אני אוהבת לעבוד עם אנשים, ולא כ"כ משנה מה המקצוע. אם ייעוץ הוא אהבה נכזבת אז אולי אני בריבאונד, אבל לפחות מקווה להיות מציאותית... לא רוצה לחכות שנים לשליש משרה שתגיע/לא תגיע. כנראה שאתחיל, כעבודה צדדית, לעבוד עם נפגעי נפש בקהילה. אין לי ניסיון בזה, אבל את יכולה להבין שזה לא מרתיע אותי. לגבי ההשלמות - יש לך מושג כמה ימים בשבוע דרושים להשלמות לתואר שני/ראשון, כולל עבודה מעשית? וכן, עניין הרכב תוקע...

swguy

New member
אני מצטרף...

בתכ'לס ממה שאת אומרת המצב די דומה בעו"ס כמו בייעוץ - בעיקר חלקי משרה בשכר זעום. והרבה עבודות מצריכות רכב גם כן בע"ס - בלעדיו האפשרויות מוגבלות בהרבה. אז מבחינת השוק והאפשרויות התשובה החד משמעית היא שכרגע ע"ס איננה תואר מוצלח כ"כ. יש עבודה (לא הרבה) אבל הרוב בתנאים גרועים ולרוב עם מעט קשר לטיפול ישיר באנשים. אם מבחינת המקצוע ע"ס קוסם לך אולי שווה לעשות הסבה למרות כל המגרעות שצויינו, אבל בטח לא לחשוב שזה יהיה קל יותר מלמצוא עבודה טובה בייעוץ... ממש לא. אולי אפילו להיפך... אם תעבדי בבי"ס אחד בתור יועצת ומורה במקביל סביר להניח שתרוויחי יותר ותטרטרי פחות מאשר ע"ס, שם המשרות המלאות כמעט אינן קיימות וכמו שאמרת בלי רכב קשה לרוץ בין כמה משרות ומקומות עבודה (כפע שעו"סים רבים עושים). בהצלחה כך או כך. אני לא הייתי ממהר לוותר על יייעוץ. גם ע"ס נשמעת מקסים עד שמבינים כמה דל מה שיש לשוק להציע.

סביר להניח שארוויח יותר

אפילו הרבה יותר (לשעה) אם לבחון ע"פ השרשורים שקראתי פה. מצד שני למצוא דבר כזה בבי"ס אחד זה גם לא קל (כלומר - להיות בבי"ס אחד כל השבוע) - ואם תחשוב על ישיבות אסיפות וכו' תבין איפה הטרטור האמיתי (תאר לעצמך סוף כל שליש - שלש ישיבות בשבוע אחה"צ כפול שני בתי ספר, בנוסף לעבודה הרגילה בבוקר, ועוד לא דיברנו על סידור לילדים וכו'...). מקווה למצוא, מה שלא יהיה - מקום שבו אהיה מסופקת, אוכל לתרום ואוכל להביא שכר לא לגמרי מבייש. תודה

בבאר שבע

יש מסלול לאקדמאים של שנתיים שני ימי הכשרה בשבוע בשנה הראשונה, לא יודעת כמה בשנייה ולא יודעת כמה ימי לימודים, אבל נראה לי שזה די אינטנסיבי, כי בכ"ז, לקבל תואר שני בשנתיים, זה לא הולך ברגל. נסי לברר באוניברסיטת באר שבע ובבר אילן. לא יודעת לגבי השאר.

ועוד משהו

היום התחומים האלה ובכלל תחומים שפעם היו שונים לגמרי, הולכים ומתקרבים. כך שנראה לי שאם יש לך את הכשרון והנסיון המתאים, תוכלי להכנס לתפקידים בתחום האפור שבין החינוך-ייעוץ-ע"ס. אולי דווקא כדאי לך ללכת דווקא לכיוון שירחיב את הכלים שלך כיועצת, כמו למשל טיפול באמנות, בדרמה או לימודי תעודה כאלה או אחרים בתחום של עבודה עם ליקויי למידה וכו'. דווקא נראה לי שהסמכה כזו, תיתן לך אולי ייתרון על פני יועצות אחרות בחינוך, לא?

הבעיה היא...

שהם מסתכלים אך ורק על ניסיון - לפעמים אני חושבת לעצמי (זהירות הגזמה קלה) שאם אני אוסיף להשכלה שלי זה יגרע מחיני בעיניהם (היא לא מוצאת עבודה למרות כל מה שיש לה להציע...). זה נורא מתסכל, כי אני יודעת שאני נופלת בגלל חוסר ניסיון לעומת ניסיון של רבות אחרות שמחפשות - ושוב הלופ הידוע של איך אפשר להשיג ניסיון אם לא מאפשרים לך.(וזה לא נאמר כ"כ בכעס, כי סה"כ אפשר להבין את נקודת המבט שלהם). לגבי ליקויי למידה - אם כבר אז אולי זה באמת נושא שעשוי לתרום לי משהו, ומלבד מה שלמדתי באוני' לא השתלמתי בשום מקום בנושא. אולי באמת תוכלו לתת לי רעיונות/ כיוון/ מקום מומלץ ללימודים בנושא באזור המרכז.

swguy

New member
מנין לך?

תמיר, אתה מדבר דברים חסרי ביסוס. אינני יודע מאיפה אתה יודע שכמות התקנים בע"ס בסימן עליה ויש די עבודה ובתנאים סבירים - לא רק שכר נמוך אלא גם שליש וחצי משרה וניצול של העובדים עד תחום...

tamir2006

New member
הסבר

אמרתי שהביקוש בסימן עליה על סמך כל המגמות במדינה.לא אמרתי שיש ככה וככה תקנים וככה וככה מצטרפים מדי שנה.כמו כן ציינתי שאני יודע שהמצב לא קל אך יחד עם זאת מי שבאמת(אבל באמת) רוצה,מוצא!! ולראייה אני יכול להצביע על כמות לא מבוטלת של אנשים ,רק חבל שאנני מכיר אותך ואנני יכול להראות לך את האנשים הללו.גיא,אולי לא הסתדר לך מבחינת העבודה מסיבות כאלו או אורחות,אבל לא הייתי מרחיק לכת וזורע יאוש ומורא בבאי הפורום החדשים שמעוניינים בלימודי עו"ס. המצב לא קל היום בכל התחומים.אני בטוח שאתה,כמו רבים אחרים,בסביבה הטבעית שלך מכיר לא מעט דוגמאות של אקדמאים שעובדים בעבודות כלליות בתנאי עבדות.יש ויש.לכן בואו נהיה יותר שקולים,לא נסחף ונחשוב איך אנחנו פותרים את המצב העגום ולא מעמיקים אותו. תודה

GREENPOINT

New member
../images/Emo45.gif ולי עולה בראש למקרא התגובות

כאן, בעיקר דבר אחד...נבואה שמגשימה את עצמה.

מסכימה עם כל מילה של SWGUY../images/Emo122.gif

צר לי, אך מצב השוק הוא לא משהו, כך גם המשכורות, שהן ממש נמוכות, בעיקר לחברותי המתחילות. וגם אנוכי, עם ותק וניסיון, 3/4 משרה במח' רווחה, ללא כוננויות של פקידת סעד, מרוויחה ממש בושה, בטח בהשוואה לעבודה הקשה, החשובה ורבת ההשקעה, שלי ושל עו"סיות רבות שאני מכירה! מה לעשות- זו האמת. העבודה מעניינת, מספקת לעיתים, אך מאד קשה ומאד לא מתגמלת כלכלית!!!!

yaelb1977

New member
לשדה שיבולים

אני מועמדת לכמה משרות ברווחה למשרה של עו"ס כוללנית, מה את אומרת כדאי??? או עדיף לחכות למשהו ספציפי או טיפולי יותר? תודה

ל- yaelb1977 ../images/Emo140.gif

אני מברכת אותך על היותך מועמדת למספר משרות ומתוך נסיוני, אני ממליצה לך בחום להתחיל את הדרך כעו"ס כוללנית. אני התחלתי את דרכי כעו"ס במקומות ספציפיים יותר (שב"ס ופנימייה) והיום אני יודעת שאם הייתי מגיעה לעבודות אלו לאחר נסיון של מס' שנים ברווחה- הייתי נמצאת במקום הרבה יותר טוב. יש משהו בעבודה בלשכת רווחה, אשר נותן לך ראייה מערכתית, ממקצע אותך וכמו כן, ניתן להתקדם בתחומים שונים (לרוב לא מבחינה כלכלית... אך מבחינה מקצועית-כן). יש מגוון תחומים, יש כל מיני פרוייקטים ובמידה ותחום עניין מסויים תופס אותך, את יכולה להתמקצע בו. לסיכום- מאד ממליצה להתחיל ברווחה, רק לבדוק היטב לאיזו לשכה את נכנסת (לרחרח מסביב, כי הכל כמובן תלוי בצוות, הנהלה וכו'...). בהצלחה!!!

טל קר

New member
ולי עולה בראש חשש מעובדים סוציאלים

ששכחו את הסוציאליות וממהרים להאשים בגורמים פסיכולוגים. לדעתי זה מביש כשעובד סוציאלי מדבר על "מי שבאמת רוצה מוצא" -> שמשתמע מזה שמי שלא מצא לא באמת רצה.

למעלה