שלום, יש לי שאלה דחופה

tamir2006

New member
טל אל תהיה קר

אין צורך לפרש את דבריי .זה מיותר.המשמעות ברורה והמציאות מדברת בעד עצמה. בהצלחה

...

אני מקווה שעלי לא יגידו דבר כזה... מזכיר לי את מה שעוברות החברות הרווקות שלי בסיבובי הדייטים שלהם

swguy

New member
RE:

אני לא אומר למי שבאמת רוצה ללמוד ע"ס שלא ילך ללמוד כי אין מספיק עבודה. אני כן אומר שמי שחושב שזה יותר קל וסביר מפסיכו', ייעוץ חינוכי וכו' די טועה ורצוי שישקול שנית אם זו הסיבה להעדפת ע"ס על פני מקצועות סמוכים. מבחינת השוק המצב עגום ודומה. אינני רוצה להרפות ידיים אך גם אינני רוצה להשלות. יש כ- 600 עו"סים חדשים שמצטרפים למעגל כל שנה, לרובם אין עבודה. שום אסון לא יקרה אם השנה יפנו 100 אנשים פחות לע"ס והיחס בין ההיצע לביקוש יתאזן יותר. מי שמצפה ל"חיים קלים" למצוא עבודה יתבדה לרוב. אני חושש שבהתאם לתפיסתך הכלכלית-חברתית הניאו-ליברלית אתה ממהר להיאחז במספר של "סיפורי הצלחה" ומתאמץ שלא לראות את המציאות של רוב העו"סים ומחפשי העבודה בתחום. אם כל הכבוד, תמיר, רגלך טרם דרכה בשיעור אחד בע"ס או בשעה הראשונה של ההתנסות המעשית בתחום. אז קצת צניעות. בוודאי כאשר אתה מתיימר לקבוע באופן גורף ונחרץ ש"יש עבודה למי שרוצה" (וכאן איני כמובן מצטרף לדברי טל). צר לי, אתה עוד לפני הסוציאליזציה למקצוע והדבר ניכר. סורי על הפטרנליזם, אבל אתה שוב ושוב פשוט דוחק בי לשקף לך את הדרך בא אתה מתבטא. אתה אומר שמי שרוצה , מוצא - ואני עונה שאינני מפונק, בררן או קטטוני, והרמיזות לכיוון זה מכוערות ומיותרות. אכן, פסיכולוגיזציה של מצב חברתי. אנא, חדל, זה לא נעים לי לשמוע את זה, זה לא בדיוק תומך כרגע להאשים את עצמי במציאות של חלוקת המשאבים הלאומית.

GREENPOINT

New member
שאלה, בתור אחד שלקראת סיום

לימודיי ומנסה להבין...כאשר אתה מדבר על קושי במציאת עבודה, הכוונה לקושי במציאת עבודה בתנאים סבירים, או פשוט בקושי במציאת עבודה מחוסר היצע? כי אפשר פשוט להתייחס בצורה שונה לכל מקרה...אישית לא הלכתי ללמוד עבודה סוציאלית בציפייה למצוא עבודה נוחה והיות ואני עובד עם עובדים סוציאלים אני רואה מצוקה רבה בשטח, אבל אני מנסה להבין כאן למה לא מוצאים עבודה?

swguy

New member
גם וגם. (מיועד גם לתמיר)

גם יש מעט משרות מוצעות בסה"כ עוד לפני איזשהו פילטר, וגם שאחרי פילטר כלשהו (מיקום גאוגרפי ונגישות תחבורתית, במיוחד למי שאין אוטו, תחום, אופי המשרה וכדומה) - נשאר מעט מאוד. אם מוסיפים פילטר נוסף של תנאי העסקה הוגנים נשארים עם עבודות ספורות אם בכלל. דמיין לעצמך שאתה בחור רווק (או רווקה) בן 20-30. סיימת ב"א. אתה רוצה לגור בת"א בדירה שכורה צנועה ולממן את עצמך. נניח שאין לך תמיכה מהורים, בת/בן זוג וכדומה. אין לך רכב, וטוב שכך כי להחזיק רכב עולה כמו מאות ש"ח לכל הפחות (בהנחה שהוא כמעט ולא זז מהחניה), אז זה רק אתה וחופשי-חודשי. אתה צריך הרי בחשבון פשוט איזה 3500-4000 ש"ח בשביל זה, לא? זו לא ציפיה לא סבירה שאקדמאי שעובד קשה בעבודה מקצועית ירווחי 3500 ש"ח, לא? בהתחשב ששכר מינימום למשרה מלאה הוא כ-3300 ש"ח... עכשיו תפתח עיתון, אתרי אינטרנט כמו שתי"ל, תשאל חברים ומכרים, תשלח פקסים, תרים טלפונים. ברוב המקרים תקבל תשובה שאין תקן כרגע (ולא שבקרוב יהיה). התמזל מזלך ומצאת משהו? זו לא עבודה מעניינת או בתחום קרוב לליבך? עזוב, לך על מה שיש כרגע. סבבה, רק שכמו הרוב המוחץ של העבודות בע"ס העבודה שמצאת היא בחצי משרה. מהר מאוד מתברר אגב שבחלק ניכר מן המקרים מצפים ממך לעבוד כמה שעות טובות מעבר לתקן שלך ולהיות זמין למקרי חירום ושינויים. ז"א בת'כלס החצי משרה, ה-60% משרה, ה-70% משרה משתלטת לך על השבוע...(משרה מלאה, כ-4000 ש"ח ברוטו לעו"ס מתחיל, כמעט ואינה נראית במחוזותינו) משתלטת לך על השבוע. והתענוג מביא לך כ-2000-2500 ש"ח תלוי באחוזי משרה. משרה אחת בבת ים. כרוכה בנסיעות מת"א. זה גם לוקח זמן, אתה כאמור משתמש באוטובוס. עכשיו תנסה למצוא עוד חצי משרה שתתאים בדיוק לימים והשעות שאתה עובד במקום הראשון, וכמובן תוך לקיחה בחשבון את המיקום הגאוגרפי, שהרי אם המשרה השניה בפינה המזרחית של רמת גן יקח קצת זמן לסוע לשם מהעבודה הראשונה בבת-ים. ותתחיל להטרטר בין עבודות. בסוף, עם שני חצאי משרות תביא הביתה כ-4000 ש"ח ברוטו. ועייפות אחת גדולה. איך בדיוק המציאות הזו כ"כ לא ברורה??

GREENPOINT

New member
תודה על התשובה קודם כל...

לא חודש לי הרבה...אבל אני שמח על הבמה הניתנת כאן להגיד את הדברים הללו, הם קרי המציאות...החוויה מתסכלת גם אותי...אני תוהה ושואל את עצמי, אם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לשנות את המציאות?! אמנם אני מתעסק בתחום נוסף ומכניס, אבל לא הייתי רוצה להמשיך לחיות בידיעה שאני חייב להתקיים מעיסוק נוסף (שאינו קשור כלל לעו"ס) כדי באמת להתקיים בכבוד.

tamir2006

New member
גיא...

רשית זה נכון,כפי שציינת ,שאנני עובד סוציאלי עדין.אבל האמן לי כי הידע שלי במתרחש בתחום זה הוא רחב ביותר,ולעניות דעתי אננו נופל מידיעותיו של עובד סוציאלי ממוצע.מטבע הדברים אני מתעניין,קורא,מדבר עם עו"סיים,וגם עובד(כן עובד)כתף אל כתף עם עו"סיים. עכשיו לעניין עצמו.אומנם הדברים שאתה כותב הם נכונים ברובם.אף אחד ,כמובן,לא חולק עליך שהמצב לא קל.אני יכול להבין מאיפה אתה בא כאשר אתה כותב בצורה מאוד נרחבת בפרוטרות על המצב.כאמור אף אחד לא חולק עליך,ואפילו בתפסיה הניאו ליברלית שלי אני עדין חושב שהמצב הוא עגום,ומן הראוי שנמצא דרכים לשפרו.השאלה איך אנו עושים זאת?.בבכיינות?? בטון כואב?? בלב דואב?? התשובה היא לא לא ולא!! בדרך הזאת נשאר בבוץ.העולם שבו אנו חיים חיים כיום הוא עולם שעבר תמורות אדירות בעשרום האחרון,עולם שעבר שינויים אדירים בכל תחומי החיים הן בחברה הן בכלכלה הן בתפסות אידיאוליות ומה לא.החברה שלנו כבר לא אותה חברה כמו שהיתה בשנות השישים והשבעים.צריך לדעת להתאים את עצמך לתמורות החלים בחברה,למגמות חדשות.אני לא רוצה להרחיב בפקה פקה אבל אני חושב שהעניין ברור.צריך לדעת לרוץ אחרי הפרנסה ולא לחכות שפרנסה תרוץ אחריך.ככה זה עובד בעו"ס במדעי המחשב ,בכלכלה ובכל תחום אחר.ואם זה אומר להתפשר לפעמים אז כן צריך גם לדעת להתפשר. דבר שני שרציתי לשאול אותך,למהאתה לא עושה הסבה?? ומה בעצם מפריע לך לעבוד בשירות לקחות נגיד ולהרוויח קרוב ל5 נטו ובינתיים לחפש משהו בעו"ס?? *הערה:אני לא מתווכח עם גיא האדם או קיי!אני חולק על התפיסות שלך שלדעתי בעולם של היום אין להם מקום על סמך כל הכתוב לעיל. אני מבין וכואב את כאבך ומנסה פשוט לעזור לך להסתכל על הדברים אחרת. בסופו של דבר יהיה בסדר. תודה

עבודה סוציאלית, האמנם?

חברים אתם שואלים מה יש לעשות זה מאוד תלוי את מי שואלים - את הסטודנט חדור המוטיבציה שרוצה להציל את העולם וכמה שיותר מהר? את העו"ס הותיק שכורע תחת העומס והמשכורת הנמוכה? את העו"סים הצעירים והנלהבים שאינם מוצאים עבודה? את האנשים שרכשו מקצוע ורוצים גם להתפרנס ממנו? השינויים שמתרחשים בעולם ומקבלים עוצמה יוצאת דופן בארצנו הקטנטונת הם בעלי השפעה קריטית על מקצוע הע"ס לדעתי המקצוע הזה צריך לעבור הגדרה מחדש, כיוון שכל עולם הערכים שעליו הוא התפתח קורס לנגד עיננו. אפשר לבכות על זה הרבה, אבל ממש לא בטוח שאפשר להחזיר את הגלגל אחורה. במציאות אבסורדית בה עוס"ים, שאמורים לשמש כ"סוכנים לשינוי חברתי" (עוד מושג בלתי שמיש בעליל בישראל), שאמורים להוביל לאחריות וסולידריות חברתית, לסיוע לחלשים במציאת פרנסה ובחיים של כבוד, לצדק חברתי, ולהלחם בשוליות חברתית, הפכו בעצמם לקבוצה שולית מרצון (על משקל "המובטלים מרצון") ההווה מראה לנו שמי שיעסיק את העוס"ים בעתיד המתהווה הם אותם ארגונים שמאכילים את הרעבים ובאופן עקיף מחזקים את המדיניות החברתית של ממשלה מתנערת. במצב כזה, אין ספק בכלל שכל התשתית הערכית של הע"ס צריכה לעבור טרנספורמציה. כמקצוע שיכול להתגאות בסתירה פנימית בעצם הגדרתו, אין זה מפליא שכ"כ הרבה עובדים כיום נמצאים בדילמה. רוצים גם להיות מוציאים לפועל של מדיניות אנטי חברתית וגם להילחם בה? רוצים גם להיות עוס"ים וגם להתפרנס בכבוד? רוצים לעבוד בעבודה מעניינת ומספקת ולא להשתגע? לא בטוח שאתם במקצוע הנכון. או אולי לא בזמן הנכון. לדעתי בעולם הערכים השולטים בעולם כיום, בו "כל אחד דואג לתחת שלו" להיות עובד סוציאלי זה יותר קשה מאי פעם. לכן, בהתאם לרוח ערכית זו, כדאי לכל אחד לחשוב איך הוא רוצה שהחיים שלו ייראו והאם המקצוע הזה מתאים למה שהוא רוצה בחיים. מותר לחשוב גם על עצמנו ומותר לשיקול הזה להכנס להחלטות שלנו. המיתוס ש"לעבודה סוציאלית לא באים בשביל הכסף" הופרך זה מכבר. גם עובדים סוציאלים צריכים להביא אוכל הביתה. וגם הם רוצים להתפרנס ואולי אפילו להזדקן בכבוד. הדברים נכתבים ביזע ודמעות של עו"ס המצוי כמוכם, בנסיון לפענח את מקומו בעולם ולכן מקווה שהדברים יתקבלו בסלחנות ובעיקר, כהזמנה לחשוב. באהבה האיילות.

swguy

New member
אין לי אלא להצטרף לניסוח המדויק שלך

פשוט ככה. והניגוד בין לעסוק במקצוע שעיקרו ל"עשות למען אחרים" ומושך אליו אנשים שאלו המוטיווציות שלהם לבין המציאות של שוק התעסוקה ובכלל של "לדאוג לתחת של עצמך" כפי שציינת הוא מאוד בעייתי. אני אישית "ציפיתי" שבתמורה לויתור על קריירות מכניסות יותר - שלא התאימו לי, לאופיי, לעולם הערכים שלי - אקבל לפחות סיכוי סביר להתפרנס איכשהו בצנעה וגם למלא את ימי בעיסוק שמהנה, מאתגר והולם את ערכי. אני בא מבית וסביבה של התחשבות באחר, התנדבות, חשיבה ביקורתית, אמפטיה... זה אכן לא "מסתגל" כ"כ לעולם של כלכלת שוק בלתי-מופרעת. אבל אינני יכול סתם לזנוח את מי שאני ומה שאני מאמין בו.

וואלה...

אולי תמציא איזה תאוריה לרפורמה בחינוך ותעשה מליון דולר (רק שהפעם תכתוב אותה נכון) ואז זה יהיה גם זה
וגם זה

הבעיה של הע"ס בשטח

היא שאין לה את החלק האקטיביסטי (בהשוואה ללימוד של החלק הזה בתיאוריה). רוב העו"סים מטבעם לא רק שאינם נוטים לאקטיביזם, אלא שיש אצלם מרכיב די בולט של פאסיביות וקבלת הדין, למעט אותן מחאות מוכרות. כמובן, לא נתעלם מכך שכאשר עסוקים בטיפול בכמויות עבודה בלתי אפשריות, קשה אולי למצוא זמן גם לשנות סדרי עולם. נראה לי שהדיונים האלה, שמבטאים כל כך הרבה תסכול, הם תוצאה של בעיה בהנהגה של העו"סים. כשם שבחברת החשמל (אולי בין הדוגמאות האחרונות לקיומו של ועד עובדים משפיע) העובדים אינם עסוקים במאבקים תוך כדי עבודתם, אלא נותנים לועד שלהם לעשות זאת, כך יש צורך בועד עו"סים שישגיח, בין השאר, על תנאי עבודתם. (אינני מתייחס כאן לפעולה לשינוי חברתי כי היא דורשת גם לובי חברתי וכוח השפעה פוליטי. נראה לי שזה יכול להיות תפקידו של גוף עצמאי כזה או אחר, כשם שיש גופים כאלה שמנסים לקדם מטרות כאלה ואחרות. לגבי סיכויי ההשפעה של גוף כזה - אינני אופטימי). ועד כזה קיים אמנם, ושמו איגוד העו"סים, אך לא ראיתי אותם לאחרונה אוספים צמיגים...

swguy

New member
וחשוב לזכור שגם לנו מגיע!

כי אנחנו ממהרים לחשוב שאולי מתפקידנו להתנגד למדיניות הכלכלית העכשווית בשם המנדט והערכים במכוננים של ע"ס (לפחות חלקנו סבורים כך).. אבל שוכחים את המאבק על הכבוד המקצועי שלנו שמתבטא גם אם לא בעיקר בתנאי העסקה..

ואת זה אנו נוטים לשכוח

אי אפשר לתת מבלי לקבל. אגב, אתם יודעים מי עמד בראש האיגוד בזמן השביתה ההיא? לא שהייתי בונה על שביתה דומה. הממשל היום ציני, חסר בושה, מושחת ומניפולטיבי ללא הכר, בהשוואה לממשלות של העבר הלא כל כך רחוק. הם לא יתביישו לעשות כל שיוכלו להכניע את העו"סים ולשבור את שביתתם. המחיר האנושי, החברתי והמוסרי לא ממש מזיז להם.

swguy

New member
ראשית, תוותר על הניסיון ל"עזור"

לי. אינך עוזר לי. לא ביקשת את עזרתך. ביקשתי שותפות במקום המתוסכל שאני נמצא בו, לא שימהרו להציע לי מה לעשות או לרמוז על פגמים בי או באחרים שלא מצאו עבודה. תודה, אבל מעבר לקצת וונטילציה אני אומר את דברי בנושא בפורום בעיקר בכדי לתת מושג, אולי קצת פאסימי אני מודה, על מצב השוק היום, למתעניינים בתחום ובכלל. הויכוח ביננו הוא אכן לא אישי אלא ערכי, אידיאולוגי (אם כי מעניין שאתה אומר זאת אחרי פעמיים בהם התייחסת ישירות ומבלי שום היכרות איתי למבנה האישיות המשוער שלי והשפעתו על מצבי התעסוקתי). אינני מסכים כלל עם תפיסתך (העולם "משתנה" וזה אומר שכולנו צריכים להיות מין ניאו-הומו-ספיאנס שפועל אחרת. לא לכולם מתאימה תפיסה יזמית של שיווק עצמי. ובכלל אתה מתעלם מן המציאות החברתית וממי שמגלגל אותה. לא מדובר בתהליכים ש"קורים". מישהו יוזם ומכוון אותם בידיעה ברורה. הפרטה היא משהו שקורה באופן אורגני ואנו נדרשים להסתגל, אלא תהליך מכוון, שבמהותו לא מאפשר להרבה אנשים להסתגל, לא בשל תכונותיהם האישיות אלא בשל עניין מבני של "ייעול" וצמצום משאבים לשירותים עבור אלו שאינם יכולים לשלם). אם תבחן בקפידה את ההודעה האחרונה שלך וגם הודעות קודמות תראה שאתה חושב באופן מעגלי: טענתי כך ולכן זה נכון ובהתבסס על זה שכולנו מסכימים ברור ש... אלא שהאקסיומה הראשונית איננה מוסכמת כלל וכלל (לדוג' לעיל בסוגית ההפרטה). אי לכך אני תומה מה מידת הדיאלוג שיכול להיוותר כאן. לשאלתך - מה עושים?? אינני יודע. אישית אני לא מתפשר על תנאים הוגנים ומעדיף למצוא את עצמי מחוץ לתחום. בכדי שלא להיות מחוץ לתחום ומסיבות אחרות בחרתי להתנדב בתחנה לבריאות הנפש. חוצמזה אני עובד כרגע במסגרת חינוכית עם ילדים, עבודה זמנית שאולי תהיה קבועה. אני אצליח להתפרנס, בערך. עדיין אני מוטרד מהמצב בשוק העו"סים ומרגיש מרומה בגלל מסרים אופטימיים שהרבה אנשים שידרו לי כאילו יש "המון מה לעשות עם ע"ס" (בתיאוריה זה נכון...). במישור הקולקטיבי אין לי מושג מה כדאי לעשות. דומני שהכיוון שלי שונה מהותית משלך והוא יותר כמו התארגנויות, שביתות, הפגנות... [אם כי תמיד העדפת לעשות זאת דרך החינוך הבלתי פורמאלי שעסקתי בו מאז התיכון ועד כה]...

../images/Emo140.gifswguy , מקווה שלא התכוונת אלי

אני ממש לא ניסיתי לעזור מהסיבה הפשוטה, שאין לי מושג א י ך ???
אם הייתי יודעת, הייתי פשוט מוציאה לאור את הבשורה...

swguy

New member
מה אם תוספת עבור חלקיות משרה?

איזשהו תגמול עבור פיצול המשרה שמקשה על ההתפרנסות ולרוב כרוך בסה"כ בהרבה יותר שעות ומאמץ... נשמע הגיוני, לא? זה נורא נחמד למעסיק שאפשר להעסיק "חצי עו"ס" ב-2000 ש"ח שגם יעבוד כמעט כמו עובד במשרה מלאה ועוד בלי להתלונן... במקרה הטוב זה ךפחות עם הדרכה טובה ואפשר להתקדם אם הזמן, בהרבה מקרים גם זה לא..

למעלה