שלום, יש לי שאלה דחופה

תמיר זה ממש לא נכון

אני מחפשת עבודה כבר מסוף מאי וכלום!!!! מה שכן רואים בעיתונים ובאינטרנט זה סיעוד, סיעוד, סיעוד ומצטערת עבדתי שבוע בסיעוד והרגשתי כמו סוקרת שעוברת מבית לבית וממלא שאלון, שאר העבודות נמצאות במרחק רב מאוד מאזור מגוריי (אני גרה במרכז) ואם כבר מתפנה עבודה במרכז אז יש מיליון קופצים. האמירה שלך ממש מקוממת שמי שבאמת רוצה לעבוד מוצא עבודה. יש שפע של עובדים סוציאליים פשוט שפע אבל תקציבים אין.

אבי, אבי...

ממך ציפינו שתבוא הישועה אז מה עושים? האם כוח ההשפעה של העובדים פג מן העולם? שביתה זהו כוח יעיל אבל יש לו מחיר גבוה חוצמיזה כיום ההשפעה שלנו על הממשלה היא ממש מינורית כי אחוז העוס"ים שמועסקים דרכה ירד בהרבה

דבר המושיע ../images/Emo14.gif

כוח ההשפעה של העובדים לא פס מן העולם. העניין הוא שכאשר מועסקים על ידי הרבה מעסיקים (פרטיים) ולא על ידי מעסיק גדול אחד (המדינה), יש פחות עובדים בכל מסגרת שיוכלו להשפיע. כוח ההשפעה של העובדים לא שונה מהשפעה של אזרחים ככלל. מחאה המונית ועיקשת תשיג תוצאות. הבעיה היא שצריך כנראה להגיע למצב ביש לחלוטין כדי שזה יקרה, וכמו שאני רואה, שום מצב כאן לא מוגדר כמצב ביש. מרגילים אותנו באיטיות להרעה בתנאים, מורידים עוד ועוד מהקש באבוס, והחמור, במקום לאכול את בעליו, פשוט אוכל פחות ופחות עד שמת. טוב, בגלל זה הוא חמור.

tamir2006

New member
אבי צודק

אני בעד להקים גוף אקסטרני אפוליטי שילחם את מלחמתם של עו"סיים.עו"סיים הם מגזר ענק ובין רגע אפשר לשתק את מתן שירותי הרווחה וכל השאר.אבי צודק שהממשלה היא צינית ומניפולטיבית ותעשה הכל על מנת לסתום פיות,אבל הגוף הנ"ל חייב להחזיר באותה המטבע לממשלה כי רק ככה המסר והנחישות יהיו מובנים למקבלי ההחלטות.

ליאת +

New member
../images/Emo41.gif כעו"סית לשעבר

אני מציעה לכם תמיד לחשוב גם על אופציות נוספות. עבודה סוציאלית היא מרתקת ומענינת, ומספקת אתגרים חברתיים ואישיים שיש מעט מאוד מקצועות שמספקים אותם! אבל- חשבו גם על העתיד שלכם. אני מניחה שרבים כאן צעירים יחסית. יום אחד תרצו להתחתן, ללדת ילדים, לרכושת דירה. יתכן שגם לא תרצו את כל אלה, אבל סתם תרצו לחיות באופן שמכבד אתכם. אני לא רואה איך ניתן לעשות זאת מהתנאים המוצעים כיום לעובדים סוציאלים. לנשים במיוחד קשה לי כיום להמליץ על פניה למקצוע הזה, כי כל מי שאני מכירה שעוסקות בו בעצם מתקיממות מהמשכורת של הבעל, ולי אישית יש בעיה עם זה. אני ממליצה בחום למי שיש כישורים נוספים- בין אם זה עיסוק בנדל"ן ובין אם בתכנות מחשבים- לפתח במקביל גם אותם. שתמיד תהיה לכם אפשרות לעשות גם משהו נוסף. לכותבת ההודעה הייתי מציעה לבדוק טוב יותר אם אינה יכולה לפתח את הכישורים הקיימים שלה באופן שירחיב את אפשרויות העבודה שלהם. לימודי ההסבה, כלל הידוע לי, הם אינטניסיביים ביותר ונמשכים שנתיים. מכיוון שהבנתי שכבר השקעת שניםרבות בלימודים אקדמאיים- שלא סיפקו לך תעסוקה סבירה, הייתי במקומך בודקת בשבע עיניים אם הפני הלעבודה סוציאלית לא תהיה מלכודת דומה. בהצלחה!

tamir2006

New member
ליאת פלוס

במה את עוסקת היום אם זה לא סוד ולמה את לא עוסקת יותר בעו"ס?? האם לגברים יש יותר סיכוי להגיע למשכורות טובות בעו"ס מאשר לנשים??

ליאת +

New member
זה לא סוד

זה בחתימה שלי
אני בעלת עסק לביצוע עיבודים סטטיסטיים, ושרותי מחקר אחרים בתחומי מדעי החברה. אם זה מענין אותך או מישהו אחר- אני אשמח להרחיב. אני לא עוסקת בע"ס בדיוק מהסיבות שתוארו כאן- השחיקה, התנאים העלובים (ואני לא מדברת רק על כסף אלא גם על סביבת עבודה, צפיפות איומה בשרותים החברתיים, תנאים לא סבירים). יש לי שני ילדים קטנים ואני רוצה לקיים אותם בכבוד. איך אתה יכול לעשות זאת עם המשכורות שמפורטות כאן? וגם מסיבה אידיאולוגית: אני לא מוכנה לתת את ידי ואת חיי המקצועיים לביזוי המתמשך הזה. לדעתי כמו במקצועות אחרים (הוראה, סיעוד) יש כאן פשוט ניצול ואפליה מובנית של נשים! קשה לי עם המצב הזה שנשים (בעיקר) מוכנות או נאלצות להיות משקיטות המצפון של החברה ולטפל בכל מי שנפגעים, בין השאר גם ממדיניות אנטי-חברתית. בעבודתי המעשית ראיתי עוסיות שיש להן 600 תיקים! ב- 70% משרה!! מה זה אומר? שמישהו שם אותן כמו עלה תאנה, כדי שיטפלו בכמה מקרים קשים ביותר וכדי שאם יקרה משהו יוכלו להפנות אצבע מאשימה אל שרותי הרווחה. תנאים כאלה הם בדיחה. יחד עם זה ראיתי הייתי שותפה גם בשרותים ובפרויקטים שעושים עבודה נפלאה ומרגשת. כיום אני מעדיפה להתפרנס באופן אחר, ואת תרומתי לקהילה לעשות בהתנדבות. לגבי גברים- ללא ספק יש יותר מנהלים גברים בשרותי רווחה מאשר אחוזם מתוך כלל העוסקים במקצוע.

תודה רבה

מאד היה חשוב לי לשמוע את דעתוכים, פסימיות ככל שיהיו... הבנתי שהמצב בשוק שונה לגמרי ממה שחשבתי - תודה שפקחתם את עיני.

אני לומדת בהשלמות

היי, אני למדתי תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה ורציתי לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית. כל לימודי ההסבה במרכז הארץ מעניקים לך תואר ראשון אחרי שנתיים. אבל אם את רוצה לעשות תואר שני בע"ס כדאי לך לנסות בחיפה, שם יש לימודי השלמות לתואר שני+ MA בשלוש שנים בלבד. בשאר המקומות מדובר בהסבה לתואר ראשון בשנתיים ואם תרצי תואר שני זה ואמר שתצטרכי שנתיים ניסיון בשטח ןעןד שנתיים תואר שני כלומר 6 שנים סה"כ במקום 3 בחיפה. אני לומדת בחיפה מתחילה שנה אחרונה בתוכנית ההשלמות ומאוד מרוצה ובנוסף לכך אני גרה בת"א. בכל מקרה אם יש לך עוד שאלות על ההתמחויות שם או כל דבר אחר, תשאלי... בהצלחה

למעלה