ואם אני לא אגור בוילה עם מנקה וגנן, הם לא יהי
אם אני לא אחיה במגדל השן שלי עם מנקה וגנן ועוד הרבה עובדים, זה ישנה במשהו את העוני של המקומיים ? בוא ואגלה לך את אחד הסודות השמורים ביותר באפריקה... במקרה גם שרון וגם אנחנו עובדים בחברות פרטיות, כך שלרמת החיים שלנו אין כל השפעה על הסביבה, אבל, הזרים שחיים הכי טוב באפריקה - וזה אומר נוסעים במכוניות הכי חדשות, גרים בבתים הכי יקרים, מקבלים משכורות הכי גבוהות ותנאים הכי טובים, מי הם ? עובדים של ארגוני הסיוע, מה שנקרא NGO, כל 'אפריקאי' יודע שאחוזים נכבדים מכספי הסיוע שמגיעים מהעולם כולו נגנבים בדרך, בין אם זה כסף, מזון, תרופות או מה שלא יהיה, ימצא מי (אפריקאי בדרך כלל) שיגנוב את הסחורה וימכור אותה בכסף, או פשוט ישלשל את המזומנים לכיסו. אבל ארגוני הסיוע הלא ממשלתיים - NGO, בלי בכלל להסתיר מחזיקים אלפי עובדים ברחבי אפריקה בתנאים סוציאלים של מלכים, בכספים שאפשר היה לחסוך רק מלהוריד את העובדים הללו, מלגור בוילות של 5000$ לחודש, לוילה של 2000$ בחודש, אפשר היה להאכיל מדינה בינונית באפריקה, והבזבוז גדול ורב, כי מי שמתעסק בכסף של אחרים עושה מה שבא לו, ובאפריקה כל ממזר מלך. ולכן, לפני שבאים בטענות, אל מי שבסך הכל מנסה להתפרנס בכבוד, ומשלם על כך מחיר כבד דרך אגב, כדאי לבדוק את האשמות. מה גם, שהקהילה הזרה, (כאן באוגנדה, גם בנירובי - מנסיוני, לא הייתי במקומות אחרים) אלו שעובדים עבור הלחם שלהם, בדרך כלל משקיעים מזמנם, מרצם וגם מכספם באוכלוסיה המקומית. ורק בנוכחות שלנו כאן יש תרומה לאוכלוסיה המקומית, שלא לדבר על מה שאנחנו כאנשים פרטיים עושים או לא עושים. אז בבקשה, אתה צא ממגדל השן שלך, ותספר לי מתי בפעם האחרונה, מאז שחזרת מהספארי שלך בפחונים, עשית משהו למען מישהו באפריקה. אני יכולה להגיד לך, שאצלי זה היה היום בבוקר - כשפתחתי את הדלת לבחורה שעובדת אצלי בנקיון, ובכסף שהיא מרוויחה אצלי, היא מפרנסת את אמא שלה, ושולחת את אחותה לבית הספר, וחיה בבית מאבן ולא בפחון !!!