שלום לכולם אמא במצוקה

iris00

New member
שלום לכולם אמא במצוקה

אני אמא לילד בן 16 וחצי שליפני כחצי שנה יצא מהארון . אני נשואה ויש לנו עוד ילדה בת 14. מאז היציאה מהארון הבית שלנו לא כבעבר מישום מה ההרגשה היא שכולנו ביחד וכל אחד לחוד.כמו כן שורר בביתנו מין עצב ואפילו מין תחושת אבל אנחנו מאד פתוחים למצב תומכים אוהבים רוצים לעזור ואפילו מעודדים ומבינים את תחילתו של התהליך שאין מנוס מימנו לממש את רצונו של הילד לחיות לפי הזהות המגדרית אליו הוא שייך מנער לנערה. בזמן הקצר אגרנו ידע רחב ניפגשנו ושוחחנו עם אנשי מקצוע שונים ניפגשנו עם נורה הגדולה מהחיים וגם עם בנות שנמצאות בשלהי התהליך או אחריו. יחד עם זאת איננו מרגישים שיש איזו דרך אחת ויחידה ונכונה להתחיל בתהליך השינוי כל אחד חושב אחרת ואין נוסחה אחת ממה מתחילים ואיך ממשיכים הלאה וחוקית אי אפשר לקחת הורמונים מתחת לגיל 18 אבל בפועל כן יש שלוקחים מה באמת הסיכונים אבל חבל על הזמן ורצוי לקחת כמה שיותר מוקדם. במקביל לכל זה יש את הלחץ מהילד להתחיל ולשנות בטענה שזה צורך קיומי ודחוף כי הוא לא יכול יותר. הוא במצב נוראי מבולבל ושרוי בדכאון אינו יוצא לאף מקום לא משתף פעולה בטיפול המקצועי פסיכולוגית וכו.. אינו נוטל את התרופה האנטי דיכאונית שנתן לו רופא לא רגוע לא יציב בהחלטות לפעמים מגלה עוינות כלפינו אך באופן כללי משתף אותנו בבית בכל העובר עליו קשה לנו מאד אך אנחנו עושים ונעשה תמיד רק בשביל שיהיה לו טוב בדרך שלו ובקצב שלו למרות שליפעמים אנחנו יודעים שהוא טועה וכדי לא ליגרום לכעסים ונתק אנחנו מחליקים.הייתי רוצה לקבל כמה שיותר תגובות שיבינו את מצוקתנו ואולי נוכל לעשות קצת סדר בדברים ולהתחיל איפה שהוא התחלנו ליפנות אליו בלשון נקבה למשל .לעומת זאת אינו רוצה לבקר בקבוצת התמיכה של נורה למתבגרים בשום אופן לא תורם לו הוא טוען להיפגש עם טרנסקסואלים אחרים הוא יודע הכל ורוצה בדרכו שלו להתמודד ולהתחיל לפעול לעומת זאת כאשר הוא מחליט בפה לשנות דברים ואנחנו מעודדים ומשתפים איתו פעולה כרצונו הוא נסוג לנקודת ההתחלה ולא מיישם שום דבר. עזרו לי אמא גאה ואוהבת אתם נ ה ד ר י ם.

DarlingAdam

New member
לדעתי האישית והלא מקצועית,

חשוב לטפל בדיכאון קודם לכל מאחר וזו הסיבה, או אחת הסיבות, שהילדה "נסוגה לנקודת ההתחלה" מדי פעם. כשאת בדיכאון קשה לעשות צעדים משמעותיים ולהתקדם. זה לגיטימי לא לרצות להשתתף בקבוצות, לא לכל אחת זה מתאים. בקשר להורמונים, ובכן, א', לא נמליץ בפורום לעשות משהו בלתי חוקי, אבל טוב שהלכתם ותלכו להתייעץ עם גורמים מקצועיים. ב', אם הילדה לא במצב נפשי טוב ללא קשר למגדר, אולי כדאי לה לחכות עד שהיא תרגיש חזקה מספיק להתחיל בתהליך לא פשוט. אני חושב שזה נהדר שהמשפחה תומכת בה ושהיא יודעת שיש לה גב, זה כבר יותר משיש להרבה בנות בגילה.

iris00

New member
לאדם

ליפני הכל תודה תודה ותודה. שנית אני נכנסת לאתר כבר המון זמן וזו הפעם הראשונה שאני העזתי לשתף אתכם במה שעובר עלינו וכמובן שקראתי את תגובותיך לאורך כל הזמן. בעקבות תגובתך וכמובן תגובת אבא גאה ואולי יהיו עוד מגיבים אני חשה שהגעתי למקום הנכון.עצם העובדה שהשתמשת במילה ילדה ולא ילד עשה לי מין הרגשה שאנחנו מכירים מזמן וששוחחנו כבר המון ושאתה כבר נימצא בשלב שלנו לקח זמן והמון קשיים להגיע אליו להגיד ילדה ולא ילד. אני אם כולכם באש ובמים. היום אני מאד חלשה אבל בעתיד אני מקווה שאני יהיה חזקה גם לתרום ולהביע את דעתי ולעזור. אני אכתוב על מה אנחנו עוברים מרגישים ואיך מתקדמים ותמיד אשמח לקבל את תגובתך ותגובת אחרים. יש לכם מה לתרום יישר כח איריס

אבא גאה

New member
איריס, אני חושב

שאתם נהדרים.
אני מכיר עשרות ילדותים (ויודע שיש מיליונים) שמייחלים להורים כמוכם. אין לי ממש איך לעזור, רק להביע את הערכתי לכם.

iris00

New member
לאבא גאה

הגבת קצר ומבלי הרבה גינונים עשית לי את היום. תודה רבה לך

אבא גאה

New member
איריס, אני חושב

שאתם נהדרים.
אני מכיר עשרות ילדותים (ויודע שיש מיליונים) שמייחלים להורים כמוכם. אין לי ממש איך לעזור, רק להביע את הערכתי לכם.

שלום לך איריס ../images/Emo23.gif

קודם כל אני חייבת להגיד שההודעה שלך השאירה עליי המון המון רושם. קשה לי להביע כמה. לדעתי דרך ההתנהלות שלכם היא כל כך אידיאלית וכל כך בריאה, גם בעבור בתכם וגם עבורכם, שזה מקסים! אני אגיד את מה שאני חושבת בכמה נקודות:
זה נהדר שאתם מתחילים לפנות אליה בלשון נקבה, אבל מדוע כשאת כותבת עליה פה בפורום את כותבת עליה בלשון זכר?
אמרת נכון מאוד - אין דרך אחת נכונה להתחיל ולעבור את התהליך. זה תהליך מאוד אינדיבידואלי, וחשוב וטוב שאתם מבינים את זה ולא מלחיצים את בתכם, או כופים עליה מסלול מסויים.
הדחף והצורף מצד הילדה לעשות את השינוי הוא אכן צורך קיומי, היא בוודאי מרגישה שאין לה את הכלים להמשיך ולחיות את החיים כמו כל אדם בריא כל עוד היא במצב שלה כיום. אומנם הורמונים ניתן לקחת, ע"פ חוק, מגיל 18, ואני לא בטוחה שזה מוצדק שזה ככה כיום. אבל בכל מיקרה, אם להשלים עם המצב ולדחות את ההורמונים בעוד שנתיים - יש גם אפשרות אחרת. ניתן לקחת מעכבי התפתחות הורמונלית, שהם לא ההורמונים הנקביים שניתנים בשינוי מין, אבל כשמם כן הם- הם יימנעו ממנה להתפתח בצורה הלא רצוייה, כלומר בצורה הזכרית, וזה בעצם גורם ל"הקפאה" של המצב כיום מבחינת ההתפתחות ההורמונלית שלה וככה אומנם זה לא נקרא שינוי מין, אבל זה יותר טוב מכלום ומונע את הנזק הפיזי באי-שינוי המין כרגע. אני לא יודעת כמה התחום הזה מפותח בארץ, וחבל, אבל שווה מאוד לברר ולבדוק!
אני לא אגיב לגבי מצבה הנפשי של הילדה כי אני לא פסיכולוגית ובטח שלא מכירה אותה אישית, אני רק אזהיר אותכם שלא לבלבל בין דיכאון ותיסכול נורמליים שנובעים מהמצב הקיומי שהילדה נמצאת בו כרגע, לבין דיכאון קליני שלא קשור לעיניין המגדר ושקרוב לוודאי דורש טיפול תרופתי. פשוט חבל לדעתי לקחת תרופות סתם. גם אם הפסיכיאטר רשם תרופות זה לא אומר שהוא פסיכיאטר שמבין בעיניין שינוי מין, ולכן הדיאגנוזה האישית שלכם גם חשובה.
"לעומת זאת אינו רוצה לבקר בקבוצת התמיכה של נורה למתבגרים. בשום אופן לא תורם לו הוא טוען להיפגש עם טרנסקסואלים אחרים הוא יודע הכל ורוצה בדרכו שלו להתמודד ולהתחיל לפעול." אני חושבת שזה משפט מאוד חזק ומיוחד ונכון שהילדה שלכם אומרת. אומנם קבוצת התמיכה לא באה לשנות אותה או לערער את הביטחון שלה בעצמה אלא פשוט לתת לה קצת יותר תמיכה וכוח, אבל אני מסכימה בהחלט שלא לכל אחד הקבוצה מתאימה ושמעתי באוזניי ובעצמי מכמה וכמה אנשים שהרגישו לא בנוח בקבוצה או שלא אהבו אותה או שהם לא הרגישו בה צורך, לפעמים אחרי תקופה מסויימת של ניסיון. ואם היא אומרת שהיא לא מרגישה צורך להיפגש עם טראנסקסואלים/ות אחרים/ות כי היא "יודעת הכל" ורוצה לפעול ולהתמודד עם הדברים בדרכה, אני מתרשמת שמדובר בילדה חזקה, חכמה, רגישה, עם אופי וחוזק פנימיים, וקרוב לוודאי שצריך ללכת איתה בדרך שהיא מחליטה. ושוב רציתי להגיד לכם שההתנהגות וההתנהלות שלכם היא מצויינת. יישר כוח ובהצלחה!

dougie

New member
טורפדואית היקרה

יש משהו שכבר המון זמן מפריע\צורם לי בהקשר אליך ובכלל כאן בפורום. אני לא מתקיף ,אז נסי להבין הילד הזה הוא לא ילדה, הוא ילד(שרוצה להיות ילדה) ואין שום בעיה אם זה. כתבה כאן אמא על הילד שלה, לא על הילדה שלה. ואין צורך כל הזמן להקפיד ולתקן(על ידך בעיקר) בצורה אובססיבית ומלאכותית משהו כל התבטאות שהיא לא פוליטקלי קורקט הנכתבת כאן בפורום בהקשר לכינויי גוף .גם אם קרתה סתם טעות(ויש כאן בפורום יותר מבכל פורום אחר הרבה מקום לטעויות, לא קרה כלום, ואף אחד לא ימות מזה. זה לא העניין ולא זה מה שיביא את השינוי. לא שאני שם עצמי כפרט שאת דעתו יש להשליך על הכלל , אבל בכל זאת ,ואך ורק בכדי להמחיש את כוונתי אני נותן את עצמי כדוגמא- אני טרנסג'נדר מאז שאני זוכר את עצמי(FTM).ולא רק במילים, אלא בעיקר במעשים. כלומר - כל העיסוקים\תחביבים שלי הם\היו גבריים במובהק (זה לא שהשתדלתי ככה זה בא טבעי) יש לי רק חברים גברים וגם אם אני נורא מנסה אני לא מצליח לתקשר עם נשים על בסיס חברי\יומיומי-פשוט אין מכנה משותף. ובכל זאת, עם כל הטופ סרג'רי שכבר הספקתי לעשות, עדיין פונים אלי ברוב המקרים בלשון נקבה, ולמה? כי תכלס אני (חיצונית) יותר אישה מגבר. בכל פעם שכך פונים אלי זה כמו סכין שננעצת לי בבשר החי.ובכל זאת, זה נראה לי אדיוטי ומלאכותי לאנוס את כולם סביב לפנות אלי בכינוי גוף זכרי.על סמך מה? רק על סמך מה שאני מרגיש? ואם ביום שלישי לא יבוא לי? הרי ממילא אם וכאשר אני אראה כמו גבר החברה תשנה את יחסה בהתאם,אנשים מתיחסים למה שהם רואים. וזה בסדר וטבעי ככה. קצת אכזרי אולי להגיד את זה, אבל, בשביל כבוד צריך לעבוד. זהו בינתיים

אורי 0

New member
לא חייבים לרדת אחד על השניה

איריס בעצמה הביעה נכונות לקרוא לבת שלה בלשון נקבה. אז אנחנו פשוט מעודדים אותה - גם לחשוב עליה בלשון נקבה וכן הלאה. לא רק טורפדואית, גם אדם ואפילו אני. אם הייתי חושב שאני צריך "לאנוס" אותה. אז זה מסוג הדברים שאני לא עושה. אבל נראה שלא זה המקרה שלפנינו (וכל הכבוד לאיריס על זה!). בקשר אליך, אתה פשוט יכול לבקש שיפנו אליך בזכר, לפחות מחברים וכאלה, ניסית פעם? זה לא חייב להיות "אונס". זה יכול להיות חלק מהתהליך.

דוגי...

נשמע לי שאתה משלים עם מצב שלא טוב לך בו, וצר לי עליך על כך. ברור שדיבור הוא רק דיבור ומילים הם רק מילים. אני למשל לפני השינוי ולא חשוב לי ממש שייפנו אליי כרגע בלשון נקבה (בחיים, לא באינטרנט), גם לא כאלה שיודעים שאני טראנסקסואלית, ואפילו לא אילנה. אני לא יודעת אם זה הביטוי המתאים אבל אני מרגישה שזה כמו "נזם זהב באף חזיר", פנייה אליי בלשון נקבה לא תהפוך אותי לנשית יותר או ל"אשה" יותר, לא מבחינה חיצונית ולא מבחינה פנימית. זה אפילו יהיה לי מעט מגוחך או פתטי. ברור שפנייה אליי בלשון נקבה הרבה יותר נעימה לי, באופן טבעי, אבל אני מרגישה שאני רוצה קודם כל להיראות ככה ושאז גם ייפנו אליי ככה, לא מתוך השתדלות או התחשבות בי, אלא פשוט בטבעיות. שזה יבוא מעצמו. כמו שאמרת ואני מסכימה - אנשים מתייחסים למה שהם רואים, ובשביל "כבוד" צריך לעבוד (לא חושבת שאפשר להגדיר זאת כ"כבוד", ולא חושבת שזה נחשב כ"לעבוד"). ככה שאתה יכול להבין שאני בכלל לא אובססיבית לגבי זה. אבל המיקרה הזה פה עם איריס ובתה הוא לא קשור לזה בכלל. איריס אמרה בעצמה שהם מעוניינים ומנסים לפנות אליה בנקבה, אז פשוט הלכתי עם זה. לא ניסיתי לכפות עליה משהו לא מתאים או משהו שמוקדם לה מידי. יש לי שאלה אליך דוגי וסליחה אם זה חטטני - אתה חיצונית יותר אשה מגבר ופונים אליך ככה בגלל שעוד לא התחלת את השינוי (הורמונים)? או שיש סיבה אחרת?

dougie

New member
לאורי ולטורפדואית

אז קודם אור--->לא ירדתי כאן על אף אחד ודאגתי להבהיר את זה כבר בהתחלה.הבעתי את עמדתי וזהו, כך שתאלץ לסלוח לי על שאני מסמן את הערתך כמיותרת. בקשר לחברים שלי אז אני לא רוצה לבקש מאף אחד שיפנה אלי בלשון זכר ובטח לא מהחברים הקרובים אלי שממילא יודעים מי אני ומה אני! (אתה בטוח שקראת\הבנת את מה שכתבתי???) אני לא רואה בעניין האיך פונים אליך - את \אתה חלק מתהליך. האיך פונים אליך הוא בעיניי סוף של תהליך או אם נהיה מדוייקים ,קו הסיום (שהוא כמובן גם התחלה חדשה) של מאבק שכולל בתוכו גם היבטים פזיולוגים--> ניתוחים הורמונים וכו' זהו הפרס , הדובדבן שבקצפת... ההכרה בך (הלא מאולצת) בכל המובנים כאישה\גבר (בהתאם להקשר) זה כאן העניין.ושום דבר שהוא פחות מזה לא ינחם אותי. ולטורפדואית--->אני לא משלים ולא נעליים! על המאבקים שלי בחיים סביב העניין הזה(ואני כבר מזמן לא בן 18)אפשר לכתוב ספר עב כרס. וכמובן שאני שמח על כך שבעצם, בעניין כינויי הגוף, אנחנו שנינו תמימי דעים.בקשר ל"בשביל כבוד צריך לעבוד" אני חושב שהיה ברור למה התכוונתי ואין צורך להתיחס ללמשפט כפשוטו... בקשר לאיריס ,עוד פעם באו לא נתמם ולא נהפוך להיות צדיקים יותר מרום כבודו האפיפיור! לאיריס יש בן (שאולי יהיה פעם בת). ובראש שלה יהיה לה בן עוד הרבה זמן קדימה. כרגע היא כאן הדוברת,הבן לא נוכח כאן ,וגם אם כן, לא אליו היא פונה, כך, שאין קשר לאיך הם פונים\ה ח ל י ט ו לפנות אליו בביתם הפרטי. היא הציגה בעיה בהקשר ל ---בן-- שיש לה לא היה צריך לתקן אותה או להוכיח אותה על זה שהיא כותבת עליו בלשון זכר--- הוא אכן זכר(בנקודת זמן זו) טוב נעזוב זה... ולשאלתך-- לקחתי הורמונים בעבר ונראתי(לשיטתנו) כבר לא רע בכלל. אבל היו כמה סייד אפקטס שהיה לי קשה להסתדר איתם, אז הפסקתי, ועם ההפסקה חלה נסיגה חזרה ללוק הנשי ... מצב כזה של בין הפטיש לסדן. עכשיו אני שוב שוקל מחדש את עניין ההורמונים---> עדיין אין החלטה לילה מתוק לכולם שיהיה דוגי מבחינתה תמיד אולי יהיה לה בן(שי

iris00

New member
לטורפדואית דוגי ואורי0....

אני רוצה בהקשר למחלוקת לשתף אתכם לא לחלוק ולא לצדד באף אחד זה נכון שאנחנו רוצים ומנסים לעשות לילדה טוב ולפנות בלשון נקבה לא מרגישים שמאיצים בנו או שזה מאונס. היות והעניין עדיין ממש בתחילת הדרך יש את הפניה בזכר מכח ההרגל. הילדה יצאה מהארון אבל אנחנו עוד לא יצאנו מהארון חוץ מסבא וסבתא ושתי אחיותי שגם משתמשים לסרוגין בפניה זכר ונקבה אף אחד לא יודע וזו בחירה של הילדה לא לצאת החוצה החוצה. ועוד חשיפה שמקווה לקבל עליה תגובה אני חושבת וכימעט בטוחה שלא נישכח לעולם את העובדה שנולד לנו בן גם אם מאד ניתאמץ למרות שמאז ומתמיד דפוסי ההתנהגות שלו והגירויים שכבשו אותו ילדותו ולאורך כל חייו היו תואמים יותר את הסיווג נקבה.

אבא גאה

New member
לי יש בן בן 4.5

והוא מגיל שנה בערך נמשך לשמלות, לבובות, לחברות, ללבבות, לוורוד, לפרפרים ולכל מה שנחשב "נשי"..... אם הולכים למקדולנד'ס (משתדלים שלא ללכת) והמוכרת מראה לו צעצוע של "בנים" הוא מיד מבקש לראות מה יש בצעצועי בנות ולא מתבייש להגיד לה בקול רם "אני אוהב צעצועים של בנות". אותי זה ממלא גאווה, שהפספוס הזה עומד על שלו ובוחר את מה שמכתיב לו הלב ולא את מה שמכתיבה החברה. אני לא יודע אם זה יעבור לו או שיום יבוא והוא יספר שהוא בעצם ילדה (כבר עכשיו כשאני מחבק אותו ואמר לו "נסיך שלי" הוא מתקן "אני נסיכה") בכל מקרה אנחנו נהיה מוכנים.....

אורי 0

New member
../images/Emo99.gifאו שלא יעבור

אבל הוא יחליט שהוא בן שאוהב להתלבש ולהתאפר, או ש...

אבא גאה

New member
על זה אפילו לא חשבתי.......

אולי כי אני מוכן נפשית.......... הוא כבר אומר : "אני לא בן אני רק נראה כמו בן" ואני די בטוח שהוא עדיין לא קורא כאן

אורי 0

New member
אתה יכול להגיד לו

"אתה יכול לעשות כל מה שאתה רוצה, בתור בן". או "יש בנים שמתנהגים כמוך". בעצם אני די בטוח שאמרת לו את זה כבר...

אבא גאה

New member
../images/Emo13.gif זה בדיוק מה שאנחנו אומרים

כשהוא אומר כל מיני משפטים כאלו אנחנו רק מהנהים, מתענינים ואומרים שמותר לו להיות ולעשות כל מה שהוא רוצה.

למעלה