שלום לכולם, אני חדשה

Rivendell

New member
../images/Emo124.gifשאלון הכרות!

בשביל שנכיר אחד את השני קצת יותר טוב - הכנתי כמה שאלות שנראות לי מתאימות. לא חייבים לענות על הכל כמובן ואפשר להוסיף כל פרט שנראה לכם מעניין
. שם: גיל: כינוי: למה בחרתם את הכינוי הזה: תחביבים: מה אתם רוצים להיות כשתהיו גדולים (גם למבוגרים!
): כמה ספרים אתם קוראים בחודש בדרך כלל: הספר הראשון שאתם זוכרים: ספר אהוב, ולמה אתם אוהבים אותו (אפשר כמה): סופר/ת אהוב/ה (שוב, אפשר כמה):

b00

New member
me me me me me!

שם: מאיה גיל: 16 למה בחרתי בכינוי: סתם כי אהבתי את הסרט monstars inc... תחביבים: לרכב, לקרוא מה לעשות כשאהיה גדולה: בעעעע התקלת אותי פה... כמה ספרים בחודש: בין 5 לעשרים..... הספר הראשון שאני זוכרת: וואי, חמישה בלונים? נרניה? החתול תעלול? הכל מתערבל לי במח... ספר אהוב: the redemption of althalus- Daviv eddings the lord of the rings a spell for chameleon- piers anthony.. למה? כי אני מטורפת על פנטזיות והספרים האלה מ-ע-ו-ל-י-ם-! סופר אהוב: דיויד אדדינגס!

orlandoB

New member
אחלה רעיון!

טוב- שם: תום גיל: 13 (ו3 חודשים!!!) כינוי orlandoB למה בחרתי בכינוי- כי כל כינוי אחר היה תפוס ואני אוהבת את אורלנדו בלום (החתייייך
) תחביבי- ספרים (בכמויות), כתיבת שירים, מוזיקה (אני נושמת דרך האוזניים, המבין יבין, ומי שלא הבין- שיתאמץ קצת להבין!
) מה אני רוצה להיות? מממ.... עורכת דין, אבל בזמן האחרון המחשבה הברורה הזאת התערערה לי קצת. אז... לא יודעת... כמה ספרים בחודש? כמה שיותר... בממוצע- 7-8, תלוי באורך שלהם, כמובן... הספר הראשון שאני זוכרת- והכוונה לספר שקראתי בעצמי? אם כן אז... הבובה הכי הכי, ספר ממש מתוק. 6 עמודים בערך. 3 שורות בכל הספר... ספר אהוב: שר הטבעות, (באמת צריך להסביר?) צ'ארלי והשוקולדה, למרות שהוא היה לי די טראומתי משום מה... רק כרוב כל החיים??? ארטמיס פאול, (ספר חובה. פשוט חובה! אולי אני אכתוב המלצה מתישהוא...) יש עוד הרבה... פו הדוב (יש יותר מתוק ממנו?) יומני האומונת (מהמקסימים בלי המשמעויות הפילוסופיות- הוא הכי טוב שעולה לי בראש כרגע...) והארי פוטר למיניהם. כן, אני חושבת שזה תמצית הרשימה... סופר אהוב- טולקין, אממ... טוב חוץ ממנו ומג'יי קיי רולניג- קראתי ספר אחד של סופרים, ככה שקשה להגיד שהם האהובים עליי... אממ... זהו...? בינתיים. תאמינו לי- אני יכולה לדבר הרבהההה...

dawn35

New member
באמת מותר גם לגדולים?

כינוי: dawn35 שם איתו נולדתי זה היה גילי כשנרשמתי. תחביבים: לקרוא כמובן, בילוי עם חברות, עבודה בגינה, מוזיקה. כשאהיה גדולה...הייתי רוצה לחזור להיות ילדה אבל הפעם מאושרת. קוראת בערך 4-6 ספרים בחודש. ספר ראשון: לא זוכרת שמות אבל ספר ילדים גדול עם תמונות צבעוניות שמילאו את כל העמוד- בטח היו כמה כאלה picture books ששבו את ליבי עוד לפני שהבנתי את תוכן הסיפור. ספר ילדים אהוב: הנסיך הקטן, Alice in Wonderland, אגדות האחים גרים, האריה המכשפה וארון הבגדים ושאר ספרי נרניה. סופר ילדים אהוב: מאיר שלו, דיוויד גרוסמן.

Rivendell

New member
ואני ../images/Emo13.gif

כינוי: ריוונדל. עונה גם לריווי. אפילו במציאות
. בחרתי אותו בגלל הצליל היפה. חיפשתי משהו ספרותי, אבל לא רציתי שם של דמות. כשיצא הסרט הראשון, יש סצינה בו פרודו מתעורר, ולורד אלרונד אומר לו Welcome to Rivendell, וכששמעתי את זה זה נשמע מאוד מלכותי ואלגנטי. קניתי
. תחביבים: קריאה
. אוהבת מאוד לשיר. הסביבה אוהבת את זה הרבה פחות. חולת הגה לחלוטין. ניהול פורומים זה תחביב?
בחודש אני קוראת אממ, הרבה. אני קוראת 3-6 ספרים בשבוע. הספר הראשון שאני זוכרת. הממ. התקלתי את עצמי. אני זוכרת את "סיר הסירים" ו"איה פלוטו" כהכי מוקדמים. סופרים וספרים אהובים, יש לי רשימה. ותמיד אני שוכחת מישהו ומתבאסת: "עפיפונים"/ רומן גארי "יער נורווגי"/ הרוקי מורקאמי "אלה תולדות"/ אלזה מורנטה כל מה שמרגרט אטווד כתבה, ובעיקר "מעשה השפחה" "אתה, שלי"/ ארי דה לוקה "ללא גורל"/ אימרה קרטש כל מה שקוני ויליס כתבה "האפר של אנג'לה"/ פרנק מק'קורט "הניסוי של השופט פוט"/ פיטיגרילי "חרפה"/ ג'. מ. קוטזי כל מה שכתב ג.ג. מארקס ומהישראליים אני חושבת שהסופר הטוב ביותר והראוי ביותר שלנו הוא יהושע קנז, ובעיקר "בדרך אל החתולים" ו"התגנבות יחידים", ששניהם לדעתי ספרי מופת. אני גם אוהבת את הסיפורים הקצרים של סביון ליברכט ושל יעל הדיה, חלק מהספרים של עמוס עוז, והתגלית האחרונה שלי היא משה אופיר, שכתב ספר נפלא בשם "ללכת יומם ולילה". אם מישהו רוצה פירוט על משהו - רק תבקשו

Moondust

New member
אני!../images/Emo41.gif

שם: מרב גיל: 15 וחצי כינוי: Moondust למה בחרתם את הכינוי הזה: Moondust היא Moondreamer מתוקה. אהבתי את הסדרה כשהייתי קטנה. וחוץ מזה, זה כינוי יפה. תחביבים: לקרוא, לנגן, לראות אנימה. מה אתם רוצים להיות כשתהיו גדולים (גם למבוגרים! ): להציל חיות נכחדות. לעסוק במשהו שקשור לאיכות הסביבה. כמה ספרים אתם קוראים בחודש בדרך כלל: זה משתנה כל פעם. בדרך כלל 5-6 בחודש. הספר הראשון שאתם זוכרים: "ידיד נאמן". ספר כתום, דקיק, על תרנגול וכלב. נדמה לי שהייתי בת שלוש. אהבתי כל כך עד שבשלב מסוים כבר זכרתי אותו בעל פה. ספר אהוב, ולמה אתם אוהבים אותו (אפשר כמה): אני בטוח אשכח משהו: בשורות טובות - טרי פראצ'ט וניל גיימן (מצחיק נורא אבל בו בזמן מאוד פילוסופי) לעולם-לא-עולם - ניל גיימן המשחק של אנדר - אורסון סקוט קארד הצל של אנדר - אורסון סקוט קארד הסיפור שאינו נגמר - מיכאל אנדה שלושה בסירה אחת - ג'רום ק. ג'רום (ספר גאוני ומלא בהמון אמיתות קטנות ומקסימות) סופר/ת אהוב/ה (שוב, אפשר כמה): אורסון סקוט קארד, ניל גיימן, ג'ראלד דארל (הספרים שלו גם לימדו אותי הרבה וגם הפילו אותי מצחוק. אני לא אשכח את סצינת הברווזים ב"הרפתקאותי עם איי-איי". אאוץ', אאוץ', אאוץ').

מה, גם אני?

סבבה.. סליפ, בת 18. בחרתי את הכינוי סתם, בהשראה של רגע.. תחביבים- לקרוא, מחשבים. מה אני רוצה להיות? קודם אני רוצה להיות גדולה..
. לא, סתם. לא יודעת. ספרים בחודש? תשאלי ספרים ביום. אני ממש תולעת, ומסיימת ספר בממוצע בשעתיים. הספר הראשון? "שבעת המנעולים", (בלי לכלול את ספרי הילדים המטופשים), ספר אהוב- מטילדה. הסיבות- אישיות. סופרת- אסתר שטרייט וורצל, רואלד דאל. תהנו.. סליפ.

ייאי! ../images/Emo57.gif

שם: אור. גיל: שש עשרה, חמישה חודשים ושמונה עשר ימים. כינוי: אר, הגברת האפורה
למה בחרתם את הכינוי הזה: זו רוח הרפאים של רייבנקלו (הפורום הראשון שלי היה הארי פוטר ^^;) וזה ניק נוח שכמעט אף פעם לא תפוס. אם אתם נתקלים בGrey Lady או The Grey Lady באתרים אחרים (אני משחקת סרבייבל פרוג'קט, לדוגמה), אז סביר להניח שזו אני ^^; תחביבים: קריאה, מחשב, סרטים (בעיקר מצוירים ופנטזיה) ואנימה. אנימה זה טוווווווב
. מה אתם רוצים להיות כשתהיו גדולים (גם למבוגרים! ): סופרת (פנטזיה, כמובן
), ומכיוון שקצת קשה להרוויח מזה כסף: או משהו שקשור בביולוגיה (ביוטכנולוגיה, ככל הנראה) או משהו שקשור בארכיאולוגיה. כמה ספרים אתם קוראים בחודש בדרך כלל: שלושה-ארבעה אור סואו... הספר הראשון שאתם זוכרים: המפף, נדמה לי ש"איה פלוטו", שזה ספר שידעתי בעל-פה בגיל שלוש. כנ"ל "סיר הסירים של נפתלי" (הא, לא הבנתי למה הוא צריך להיפרד לשלום מהקקי שלו אף פעם
) והספר הראשון שאני זוכרת שקראתי לבד בעצמי (פתאום "נדלק לי האור" בגיל שש בערך): "לראות איך" של יהודה אטלס (נדמה לי, כי אני זוכרת שהאיורים היו של דני קרמן). ספר אהוב, ולמה אתם אוהבים אותו (אפשר כמה): ובכן, יש את בשורות טובות של טרי פראצ'ט וניל גיימן שהוא הספר האהוב עלי ביותר והכי הכי(!) זה בגלל שהוא גאוני וממש ממש מצחיק ואני יכולה לקרוא אותו שוב ושוב ושוב ושוב ואף פעם לא ימאס לי, והוא ~עדיין~ יהיה מצחיק... אני גם מאוד אוהבת את סדרת "רשומות רומח הדרקון", בגלל שזה כמו סדרת אנימה טובה: משלב קצת מכל דבר והדמויות ממש טובות (טוב, רובן). אר, חוץ מזה אני גם אוהבת את "נשים קטנות", את "כפר אשמדים" (אנטוני הורוביץ. הגרסה המאוד-מופרעת והיותר-ותיקה של הארי פוטר...) ואת "לעולם-לא-עולם" של ניל גיימן (בגלל שזה על לונדון, המקום האהוב עלי ביותר בעולם). סופר/ת אהוב/ה (שוב, אפשר כמה): טרי פראצ'ט, ג'יי קיי רולינג, ניל גיימן, אנטוני הורוביץ ופרנסס ה. ברנט.

היי! ../images/Emo57.gif

מישהו שמכיר את כפר אשמדים!!! נתקלתי רק בעוד מישהו אחד שהכיר את הספר (ואני מכירה עוד חמישה שגרמתי להם לקרוא אותו
).

farseer

New member
כפר אשמדים?

את צוחקת עליי? אחד הספרים היותר מוצלחים שקראתי, ובין האהובים עלי. כל כך אהבתי אותו, חבל שהקריאה נגמרה תוך שעתיים
לא נורא, מזל שהוא קנוי. הספקתי לקרוא אותו עוד כמה פעמים

מציאה של אור מלונדון: ../images/Emo57.gif

הספר Return to groosham grange. כלומר-ההמשך!!! עוד לא קראתי אותו, אבל זה נשמע ממש מבטיח!

sagiberg

New member
ואני../images/Emo8.gif

שמי שרון. לא בחרתי לעצמי כינוי- למה ? אולי כי אני מרגישה הכי נוח בשמי האמיתי. תחביבים: קריאה בכל שניה של היום,ניהול של הפורום הזה שמאפשר דו-שיח עם חובבי ספרים אחרים, אומנויות לחימה וטיולים. מקצוע- כמובן שקשור לאותיות. אני כותבת (מקווה שבקרוב יצא ספרי הראשון- החזיקו לי אצבעות). ספרי ילדות אהובים- שלושה בסירה אחת, שלוש אפס לטובת בעלי הזקן, הרוח בערבי הנחל, ההוביט, כל מה שקרה לקרשינדו ...,רוח נושבת על הירח.......וואו, יש לי עוד המון סופרים ישראלים אהובים: גרוסמן (בעיקר בגלל יש ילדים זיגזג), א.ב.יהושע, עוז, ליברכט,נתן שחם...

ואני../images/Emo66.gif

אני יעל. הכינוי שלי נבחר בגלל תקווה ואופטימיות שאני מרגישה תמיד בחיי למרות נפילות כמובן כמו לכולם, אנימאמינה בכל הלב שצריך להיות אופטימיות ולהתחבר לאנרגיות החיוביות שביקום. המקצוע שלי קשור גם הוא בספרים: אני עורכת לשונית וספרותית בהוצאות ספרים. התחביבים שלי הם: קריאה, קריאה ושוב קריאה... וגם, מחשב, סרטים, פינוקים לילדים שלי (יש לי שניים בני 12 ו-6). אוהבת ללכת ברגל והרבה. טבע וטיולי שבת עם המשפחה. ספרי ילדות ובגרות אהובים: מילדות אני זוכרת את איה פלוטו בעיקר ואת ויהי ערב בשנים יותר מאוחרות. משנות הבגרות אני אהבתי מאוד את "פוליאנה" ו"האסופית", מאוחר יותר את "בחירתה של סופי", "ציפורים מתות בסתר", "האדום והשחור", "הצעיף הצבעוני" ובשנים האחרונות, בתוך אישה שבאמת מבינה בספרים, אני אוהבת ספרים של דוד פוגל, סביון ליברכט, יהושוע קנז, יעל הדיה, עמוס עוז חלק מספריו, יעקב שבתאי המדהים שחבל כל כך שנפטר צעיר מדי, פאולו קואלו בחלק מספריו, גארסיה מארקס, סטיבן קינג. ויש כמובן עוד ועוד.

perhay

New member
שאלון הכרות (כולל תשובות)

שם: פנינה גיל:ראה כרטיס אישי כינוי:perhay למה בחרתם את הכינוי הזה:שילוב של שני השמות הפרטיים שלי בספרדית. תחביבים: קריאה, כתיבה, ללמוד כל יום משהו חדש מה אתם רוצים להיות כשתהיו גדולים (גם למבוגרים! ): פנסיונרית. אולי רק אז אוכל לקרוא כמה שאני רוצה. הספר הראשון שאתם זוכרים: הספרים הראשונים שאני זוכרת מתחברים למחוזות אחרים. הם היו כתובים או בספרדית או באידיש. בתור ילדה הכי אהבתי אנציקלופדיות. אלה פתחו בפני עולם שלם במלוא מובן המילה. אחת מהן נקראה: ה"עולם הציורי" וחשפה בפני נופים וארצות שרק יכולתי לחלום להגיע יום אחד אליהם.שעות יכולתי להתבודד עם אנציקלופדיות! לילדים ונוער בשנים האלה בארגנטינה היתה אז סדרה אחת ושמה "רובין הוד" ובה כל הקלסיקה בעיבוד לגילאים אלה: אלקוט, ג'ול ורן,סלגרי, סטיבנסון, מונטגומרי וכו'. את ספרי מונטגומרי מאד אהבתי וגם אהבתי את ספריו של סופר ברזילאי מונטירו לובטו (שלפי מיטב ידיעתי רק ספר אחד שלו תורגם לעברית). הכתיבה שלו היתה מאד מיוחדת, עם הרבה פנטסיה. אין לי ספר או סופר ספציפי להצביע עליו. אני מאד אוהבת לקרוא ספרי ביוגרפיה איכותיים ולגלות דרכם אנשים יחודיים כל אחד בתחומו ובנסיבות בהן הוא חי. ספרים מאד נגישים לי מתוקף עבודתי כספרנית ואני יכולה לטעום מכל הבא ליד. בטח זה יעורר קנאה אצל חלק מכם, אך דעו שלפעמים אני מרגישה חוסר אונים מול היצע כל כך גדול וזמן כל כך קצר!

The Mad Hatter

New member
מותר להצטרף?

שם: ליאת גיל: שש-עשרה וחצי כינוי: the mad hatter :) למה בחרתם את הכינוי הזה: בעיקר כי התחשק לי באותו הרגע. תחביבים: הדברים הרגילים-קריאה ,מוזיקה, ציור וכו'. מה אתם רוצים להיות כשתהיו גדולים (גם למבוגרים! ): משהו בתחום הרפואה, אני מניחה, אבל מוקדם מידי לקבוע עכשיו.. כמה ספרים אתם קוראים בחודש בדרך כלל: תלוי בחודש ותלוי בספר. בכלל, קשה לי לקבוע כי אף פעם לא טרחתי לספור. אפילו לא בערך... הספר הראשון שאתם זוכרים: המלך מתיא הראשון של יאנוש קורצ'אק שמאד אהבתי בתקופת היסודי. אני מניחה שהיו כמה קודם, אבל אותו אני זוכרת במיוחד. ספר אהוב, ולמה אתם אוהבים אותו (אפשר כמה): יש לי המון ספרים אהובים, אבל הראשון שעולה לי כרגע לראש הוא "וילט" של שרלוט ברונטה. סופר/ת אהוב/ה (שוב, אפשר כמה):שוב, יש הרבה סופרים, אבל אני אצמצם את זה לשרלוט ברונטה. P:

למעלה