שלום לכולם, אני חדשה

BloodyRose

New member
המלך מתיא הראשון ../images/Emo13.gif

את הספר הראשון לא יצא לי לקרוא לצערי, אבל את "המלך מתיא באי הבודד" (שולפת מתוך הזיכרון, יתכנו טעויות בשם הספר) קראתי לפחות 5 פעמים במהלך חיי.. ספר חזק מאוד..

BloodyRose

New member
תורי?

שם:
you can call me bloody גיל:
18 וחצי כינוי:
בלאדי רוז למה בחרתם את הכינוי הזה:
בקצרה: קעקוע של ורד, שיר אהוב של דון מקלין, משיכה לאנגלית הבריטית תחביבים:
שינה, דיבורים על אנגליה, וכמובן קריאה (עדיפות לספרים באנגלית) מה אתם רוצים להיות כשתהיו גדולים:
באנגליה?
מה שיקרה יקרה כמה ספרים אתם קוראים בחודש בדרך כלל:
מכיוון שאני מעדיפה ספרות אנגלית לוקח לי זמן לסיים ספרים, אבל החודש יצא לי לקרוא לפחות 4 ספרים ("באדולינה" של גבי ניצן, "האלכימאי" של פאולו קואלו - שאת שניהם התחלתי וסיימתי לקרוא תוך יומיים או פחות - "ג'ק המרטש" של פטרישיה קורנוול, שעדיין לא סיימתי, ומקבץ סיפורים של אדגר אלן פו, שרק לאחרונה התחלתי לקרוא) הספר הראשון שאתם זוכרים:
"על כדורים קטנים וגדולים", לא זוכרת לצערי את שם המחבר ספר אהוב, ולמה אתם אוהבים אותו (אפשר כמה):
1984 של ג'ורג' אורוול. למה? הוא גאוני. פשוט גאוני. סופר/ת אהוב/ה (שוב, אפשר כמה):
אין מישהו מיוחד, למרות שיש לי נטייה להנות מספריו של פאולו קואלו ושל דוד גרוסמן כמובן..

Britush

New member
שלום לכולם, אני חדשה

מצאתי את הפורום הזה לפני כשבועיים, באחד משיטוטי הרבים באינטרנט. שמרתי את הכתובת, אבל לא הצלחתי לשכנע את עצמי לכתוב הודעה, עד עכשיו...
קוראים לי ברית, ואני בת 15 וחצי (אני נחשבת קטנה כאן?). עד לפני כשנתיים הייתי ממש תולעת ספרים - לא עשיתי כמעט שום דבר מלבד לקרוא
, אבל בזמן האחרון אני קוראת פחות. אולי בגלל חוסר זמן (בי"ס, אתם יודעים), או בגלל התמכרות טוטאלית לאינטרנט, או פשוט כי סיימתי כמעט את כל ספרי הנוער שיש בספריה ליד הבית (זה לא מפריע לי לקרוא שוב ושוב את אלו שכבר קראתי
). אבל אני חושבת שבכל זאת אפשר, עדיין, להגדיר אותי כמישהי שאוהבת לקרוא... אשמח אם החברים הקבועים פה יציגו את עצמם, כדי שלא ארגיש זרה לחלוטין.
ועוד משהו - אתם יכולים להמליץ לי על ספר מוצלח (אני בטוחה שיהיה לכם קשה לבחור
) שסביר שיימצא בספריה ממוצעת שאין בה יותר מדי ספרים (מה לעשות, זה מה שיש באיזור הבית שלי)?

sagiberg

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מבחינת גילך את במקום טוב באמצע. אני מצרפת להודעה שרשור ובו היכרות שעשו המשתתפים בפורום. לגבי המלצות- האם קראת את יש ילדים זיגזג של גרוסמן ? אם תתני מעט הכוונה על סוג הספרים האהובים עליך אשמח לתת עוד המלצות

mis of poetry

New member
גם אני חדשה!

אז ככה: קוראים לי גלית, אני בת 12 וחצי, גם אני תולעת ספרים-יש לנו בבית מספר ספרים שווה לזה שבסיפריה העירונית ואת כולם קראתי שוב ושוב ושוב וזה ממש התחיל לשעמם וגם לי יש חוסר זמן משווע בגלל בית הספר ואני "תולעת רשת"

sagiberg

New member
שלום אחותי תולעת הספרים ../images/Emo24.gif-

מה את מכרסמת כרגע ? אגב, את הספר מסע בתולעת ספרים יצא לך לעכל ?

so charming

New member
יש סיכוי

שאני מכירה אותך. אבל אני לא חושבת שאת מכירה אותי. את לומדת במקרה בבית ספר מקיף ח בראשון לציון? אה- וברוכה הבאה. תהני.

Britush

New member
תודה! וגם אני אענה...

שם - ברית
כינוי - Britush, בחרתי אותו כי הרבה אנשים מכנים אותי ככה, וכי - כל כינוי אחר שניסיתי לבחור גרם להופעת ההודעה "כינוי זה נמצא בשימוש. אנא בחר כינוי אחר".
תחביבים - קריאה (obviously), גלישה באינטרנט (בעיקר שיחות עם אנשים בICQ - זה נחשב?).
כמה ספרים אני קוראת בחודש - אני לא יודעת. אם יש לי זמן וכוח לצאת מהבית וללכת לספריה (בדרך כלל זה לא קורה), אז 4-5 ספרים בחודש, אני חושבת. לא בטוחה. זה נראה די מעט, נכון?
אבל אני קוראת בזמנים משונים, כמו ארוחת הצהריים.
הספר הראשון שאני זוכרת - ספרים שהקריאו לי או ספרים שקראתי? בכל מקרה, אין לי מושג. ההורים שלי הקריאו לי המון, והתחלתי לקרוא לבד בגיל 5-6, וזה היה די מזמן, הזיכרון שלי לא טוב עד-כדי-כך.
ספרים אהובים - שאלה קשה, יש המון! *סורקת במבטי את כל הספרים שעל המדפים בחדר, ומתחילה לערוך רשימה* הארי פוטר "האסופית" וכל המשכיו (טוב, למעשה לא כולם, עוד לא קראתי את אלו שלא תורגמו לעברית - אבל התחלתי אחד מהם, אני בעמ' 50) סדרת נרניה - היו הספרים הכי אהובים עלי כשהייתי קטנה יותר. השבוע קראתי שוב את "האריה, המכשפה וארון הבגדים" (החלטתי לנסות לקרוא בחופש את כל הספרים שאני ממש אוהבת ולא נגעתי בהם מזמן), והגעתי למסקנה שהדמויות מאוד שטוחות, והעלילה מתמקדת במעשים שלהן ולא באופי ובמחשבות. וזה קצת חבל. "הנסיך הקטן" (הספר הראשון שגרם לי לבכות, אני חושבת) ועוד כמה ספרים מוכרים ומקסימים, כמו "הסיפור שאינו נגמר", "סוד הגן הנעלם", "פוליאנה", וכו'. הרבה ספרים של גלילה רון פדר - הסדרה של "אל עצמי", הסדרה של "משפחה וחצי", ועוד. את כל אלה אני מכירה ואוהבת כבר כמה שנים, אבל יש שלושה ספרים שנתקלתי בהם לא מזמן והתאהבתי בהם (והמלצתי עליהם בערך לכל האנשים שאני מכירה): "נעורים במסתור" \ עמי גדליה, "ידידות ארוגה ברשת" \ עמי גדליה, ו"חיי קסם" \ דיאנה ווין ג'ונס. (אם אתם רוצים שאפרט על אחד מהם, תאמרו)
סופר\ת אהוב\ה - כל הסופרים שספריהם פורטו למעלה, אני חושבת. לקח לי די הרבה זמן לכתוב את זה (זמן שאמור היה להיות מוקדש להכנת העבודה במחשבים), אבל נהניתי מכל רגע!

sagiberg

New member
כשתסיימי עם המחשבים../images/Emo8.gif זה יהיה

נהדר אם תוכלי לספר מעט על אחד מספריו של עמי גדליה, או אם תרצי לכתוב מאמר קצר שאפשר יהיה להוסיף למאמרים. אגב- קראת את בורות ? אם לא אז מומלץ

Britush

New member
אני לעולם לא אסיים עם המחשבים.

*נאנחת* מה אתם מסתכלים עלי ככה? זה לא שהפסקתי לעבוד, אני בהפסקה!
אפשר למצוא תקצירים של הספרים של עמי גדליה באתר, אבל הנה פירוטים קצרים (אולי לא כל כך, אני לא יודעת כמה אכתוב), על "ידידות ארוגה ברשת" ו"נעורים במסתור". ידידות ארוגה ברשת מתוארות בו שיחות של אנשים בצ'ט - יותר נכון, שיחות של נערה בשם גליה עם אנשים בצ'ט.
כשסיפרתי על זה למישהו, הוא טען ש"זה בטח יהיה משעמם כי אין עלילה", אבל זה לגמרי לא כך - בין השיחות, העלילה מתקדמת, מגלים כמה דברים מפתיעים על גליה ועל אלו שהיא משוחחת איתם, וכמובן, מתפתחים ביניהם יחסים מיוחדים (המשפט הזה היה מנוסח רע, אני יודעת; מצטערת, קשה לי לנסח נורמלי אחרי שעות של כתיבת קודי HTML). הספר מומלץ במיוחד לכל מי שצ'טים וICQ הם חלק בלתי נפרד מחייו (כמוני). הוא בהחלט שינה את נקודת המבט שלי על השיחות האלה... בסוף כן יצא קצר!
אני מוכרחה לחזור למחשבים (למה המורים נותנים כל כך הרבה עבודה לחופש? זה אמור להיות *חופש*!), אז אתם מוזמנים לקרוא את התקציר של "נעורים במסתור" באתר, ואם הוא לא יהיה טוב מספיק - אני אכתוב בהפסקה הבאה שלי.

sagiberg

New member
יופי של תקציר../images/Emo13.gifאני הולכת לספרייה

לחפש את הספרים

mis of poetry

New member
אני רוצה

שם: גלית גיל:12 וחצי לקראת 13 כינוי: magicgirl למה:כי אני שרופה על "הארי פוטר" תחביבים:רוק כבד-במיוחד אבריל לווין כשאהיה גדולה:משוררת ספרים בחודש:יותר מדי... אם אתם מבינים אותי... הספר הראשון שאני זוכרת:"ג'ינג'י"/גלילה רון פדר עמית. ספר אהוב:רגעי האור, הארי פוטר, בנות בראון... בלי סיבה מיוחדת... סופרת:אסתר שטרייט וורצל, גלילה רון פדר עמית

mis of poetry

New member
האמת..

שמכוון ואת כל הספרים שלי בבית (שתי ספריות ענק) כבר קראתי 10 פעמים לפחות (ואת המוצלחים אף יותר) אז אני פשוט חוזרת וקוראת הכל שוב ושוב ושוב.

Athaclena

New member
me too

שם: רחל גיל: 22 כינוי: Athaclena. חייזרית מתוך ספר למה בחרתם את הכינוי הזה: כי זה שם ממש מגניב, וכי היא חייזרית מגניבה תחביבים: לקרוא, מד"ב ופנטזיה, חרוזים... מה אתם רוצים להיות כשתהיו גדולים (גם למבוגרים! ): מנפחת זכוכית
כמה ספרים אתם קוראים בחודש בדרך כלל: תלוי באורך הספר... הספר הראשון שאתם זוכרים: סיר הסירים? לא זוכרת. ספר אהוב, ולמה אתם אוהבים אותו (אפשר כמה): כמה לא יספיקו, צריך מיליון... טוב, המייצגים: מד"ב: the practice effect; פנטזיה: בשורות טובות; ספר ילדים: the phantom tolbooth, וגם 35 במאי סופר/ת אהוב/ה (שוב, אפשר כמה): שוב, נשימה ארוכה.... terry pratchett, david brin, lois macmaster bujold, larry niven, orson scott card, douglas adams,philip pulman ועוד.

sagiberg

New member
../images/Emo140.gifהיי רחל - האמת שאני קצת

חלשה במדע בדיוני. אני רק זוכרת כמה אהבתי את חולית . (זה עוד נחשב היום לספר שווה ?)

Athaclena

New member
חולית זה קלאסיקה ונחשב לספר חובה

זה שאני לא זוכרת כלום ממנו זה לא נחשב... עוד קלאסיקות ברמה דומה: 1984, בלייד ראנר, פארנהייט 451, עולם אמיץ חדש ואודיסאה: 2001. אלה לאו דווקא הספרים האהובים עלי אבל זה הם נחשבים לספרים טובים מאוד. מותר לאנשים לא להכיר (או אפילו לא לאהוב) מד"ב... אני סתם פאנאטית לגמרי.

The Mad Hatter

New member
:(

חולית מחכה לי על המדף כבר כמה שנים טובות. הספר באנגלית והדפים שלו הם מהסוג הדק-דק, כמעט שקוף (כדי לגרום לספר להיראות יותר דק?) עם מילים צפופות צפופות. זה לא ממש גורם לי לחשק להתחיל אותו. ובנוסף, הוא עושה רושם של לא-בדיוק-הטעם-שלי. למרות שלרוב אני די מחבבת מד"ב (כשיוצא לי). :/

למעלה