שלום לכולם! אני רשמית בהיסטריה!

נעמה טל

New member
אהלן שרון, כמה עצות והרגעה

כן, זה טבעי גם לפחד וגם להתרגש אני הייתי בלחץ היסטרי שבועיים לפני. בסוף הכל עובר יופי. עכשיו לגבי המקווה, אני ממליצה על המקווה שבשכונת קטמון הישנה ברח´ המצור 7. הטלפון שלהם הוא 02-5635174 אני מציעה לך להתקשר כמה ימים קודם, להגיד שאת כלה ולקבוע שעה, ככה יהיה לך הרבה יותר נח. אם יש לך התלבטויות לגבי מקוואות אחרים, אני מציעה לך לשאול (אפילו אותי) אני יכולה לנסות להגיד לך מאיזה כדאי להתרחק (מזה של בקעה למשל) לגבי זרי כלה אני עשיתי במשתלה שבסמטת בהרי,קוראים להן גן טרופי, והטלפון שלהם הוא 6235896 הם היו נהדרים והביאו לי אותו עד המקום בו התארגנתי בדיוק בזמן שביקשתי. עלה משהו כמו 190 שקל , אין לי מושג אם זה זול או יקר. סטארי עשתה זר מדהים ב"ירוק ירוק". 5634832 אם יש עוד דברים שאפשר לעזור בהם בירושלים, בשמחה רבה. והכי אני ממליצה, תתקשרי למרכז הבריאות ברמת רחל 02-6702921 תזמיני מסג´ מרגיע (לדעתי יש להם גם קוסמטיקאית) אחד בקרוב ואחד יום או יומיים לפני החתונה, גם משה וגם אני עשינו מסג´ יום לפני החתונה (בזמנים שונים, כי לא נפגשנו) והיה שווה כל גרוש. בהצלחה

סיגל2

New member
שרונס כמו שכולם אמרו זה בהחלט

טבעי להתרגש שבועיים לפני החתונה. צריך לקחת נשימה ארוכה ולהחזיק מעמד. כאשר יגיע היום הגדול, אז כל הסידורים יישכחו וכל מה שיישאר זה לשמוח ולרקוד בחתונה. דרך אגב, למה את ההינומה את צריכה לקנות במקום אחר, את לא מקבלת אותה יחד עם שמלה הכלה באותו מקום? זה יחסוך לך ריצה מיותרת. אז קחי נשימה ארוכה ותנסי להירגע עד כמה שאפשר. אנו איתך ולמענך כאן בפורום.

שרונס

New member
תודה סיגל! גם את עוד כמה ימים, לא?

ואיך את מרגישה? מתרגשת? את ההינומה אני צריכה לקנות כי התופרת לי לא יודעת לתפור הינומות וראיתי שיש כאלו מוכנות, אז אני מעדיפה שלא יהיו פשלות. מאוד נחמד שאת כאן לעודד כמה ימים לפני החתונה שלך. קחי
גדול! שרון.

סיגל2

New member
תודה על החיבוק, וכן אני מאד מתרגשת

שהיום מתקרב ובא. היום הלכתי ולקחתי מהרבנות את הכתובה שזה כמובן גורם להתרגשות ועכשיו חזרנו מגן האומנים עם חבילת כרטיסים לסידור מקומות הישיבה, עוד משהו שמוכיח שאכן החתונה מתקרבת בצעדי ענק וכך ההתרגשות עולה לה מיום ליום. אז כמו שאמרתי קודם זה טבעי לגמרי ושמרי לך קצת מההתרגשות גם לימים הספורים שלפני החתונה וקחי אויר לנשימה.

יעלי2

New member
לנעמה טל great minds think alike

כאילו עשית לי קריאת מחשבות או סריקת מוח. כבר עכשיו, ויש עוד כ 4 חודשים, אני מתכוונת להזמין foot masage, יעני רפלקסולוגיה יום לפני החתונה, אולי לפני המקווה או לי אחרי. אין כמו שחרור המתחים וההנאה הצרופה שזה תורם. מיותר לציין שגם בן זוגי שיחייחה, יקבל בדיוק את אותו פינוק. מה יש רק לי מגיע? לו מגיע ועוד איך!!

שרונס

New member
וואו! עצות נהדרות! איך אני לא חשבתי

על מסאז´? הייתי רוצה לנצל את הצעתך ולשאול אם את יודעת איך המקווה בגבעה הצרפתית ברחוב ההגנה? זה ממש ליד הבית שלי. חוץ ממנו, את יודעת משהו על המקווה ברובע היהודי? הוא אופציה ב´, למקרה שהמקווה בגבעה לא משהו. מי שעשתה לי את הדרכת הכלות הציעה לי לבוא לרובע ושהיא תסדר לי בלנית נחמדה ושהמקווה יעמוד נקי ומצוחצח לכבודי. 190 לזר שמביאים עד אלייך לא נשמע לי יקר. בכל מקרה, תודה רבה על כל העצות וטוב לראות אותך כאן! שרון.

נעמה טל

New member
אני אברר לך לגבי המקוואות האלו

יקח לי יום יומיים בסדר? עם מי למדת הדרכת כלות? מישהי מהרבנות או ממקום אחר?

שרונס

New member
תודה! בטח שזה בסדר! להדרכת כלות

למדתי עם בלה גלעדי מצהר. היא לא מהרבנות ואני מקווה שהם לא יעשו בעיות. בכל מקרה, בניגוד להדרכות ששמעתי עליהן של הרבנות, ההדרכה אצל בלה הייתה נהדרת ונהניתי מכל רגע! זה היה יותר בסגנון של "תשאלי מה שבא לך ומעניין אותך ואענה כמיטב יכולתי". שתביני, אני בחורה חילונית לחלוטין. היא אפילו הציעה שאחזור עם בן זוגי לעוד שיחה איתה, למקרה שיהיו לו שאלות. אחרי שסיפרתי הכל לבן זוגי, אנחנו אכן רוצים לחזור אליה לשיחה נוספת. היא עשתה לי כזו שיחה יפה על משמעות המשפחה והקשר הזוגי שאפשר רק לרצות לשמוע עוד וללמוד כמה שאפשר. בקיצור, מנסיוני (למרות שזה כבר לא רלוונטי לגבייך), הדרכת הכלות של צהר שווה מאוד! ואשמח מאוד לשמוע מה העלית בחכתך לגבי המקוואות. תודה! שרון.

dorlim

New member
פרטים, על הדרכת כלות בצוהר

אחרי שהבנתי שהמקווה זה לא כזה נורא כמו שחשבתי, נותרה הדרכת כלות דבר שנראה לי מעיק במיוחד בענייני חתונה. אשמח לשמוע פרטים נוספים על ההדרכה ואיך מגיעים אליהם? תודה. לימור

שרונס

New member
פרטים על צוהר:

לימור, אתם מתחתנים דרך צוהר? יכול להיות שאפשר לעשות את ההדרכה גם בלי קשר לחתונה עצמה אך צריך לברר את העניין. בכל מקרה, מס´ הטלפון של צוהר לבירורים הוא 03-6969644 או 03-6969724 ולגבי הדרכת כלות צריך לדבר עם רחל. אם את מוכנה להגיע לירושלים אז למדריכה שלי קוראים בלה גלעדי והיא היתה פשוט נפלאה. שרון.

dorlim

New member
תודה ../images/Emo42.gif

אני עובדת בירושלים, כך שזה מעולה מבחינתי. ולשאלתך - אנחנו עדיין לא יודעים. דיברנו עם רב (לא מצוהר) שערך חתונה ממש בסגנון של צוהר (קצר, בעברית ובלי לגבות תשלום), והוא ביקש שנתקשר אליו בתחילת דצמבר . אם זה יסתדר איתו - מה טוב . אם לא - צוהר!!!

dorlim

New member
אפילו שאצלי יש צד דתי (אמא שלי)

לדורון חשובה חתונה אורטודוקסית והאמת, שכבר לא כ"כ אכפת לי, אם מנטרלים את מרכיבי הגועל - החתן "קונה את הכלה תמורת 20 גמלים ו3 כבשים", סיפורי זוועה על טבילה במקווה ועל בלניות שמחטטות לך בנשמה - הצטמצמו עד נעלמו לחלוטין ואפילו לאחרונה אני שומעת יותר ויותר סיפורים על כמה נחמד זה היה. וכמובן , חופה ארוכה ומייגעת (ובארמית!)... בקיצור, לאחרונה, ניכר שהחברה האלה הבינו שהם מפספסים קהל מאד רציני של אנשים שהמסורת חשובה להם והם לא מוכנים לסבול ובאים יותר לקראת... ו...נו, קצת נחת לאמא לא יזיק
(גם כשחשבתי על חתונה רפורמית, זה היה בתנאי שאמא שלי לא תדע...)

נעמה טל

New member
אני לא יודעת מתי אתם מתחתנים

אבל היינו בסדנת הכנה לנישואים ב"אלול" (מומלץ מומלץ מומלץ) ושם היתה שיחה עם רב מצוהר, שאמר לנו, שאם החתונה היא ב"עונת החתונות" כלומר ממאי עד אוקטובר, צריך לדבר איתם לפחות 3 חודשים מראש. אז כדאי להזדרז בנושא הזה ולא לחכות לרגע האחרון.

נופר30

New member
חושבת ששכחת משהו אחד

יש טבעות ? סתאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאם אל תתרגשי, אז הבית הפוך והמחשוף בשימלה לא יהיה בדוק בצבע שרצית ביג דיל החתן שעל ידך זה מה שרצית ? אז זה הדבר היחיד שצריך לעניין אותך כל השאר שימותו מקינאה כי לך הכי טוב בעולם וכן נהוג מאוד לפחד מהחתונה אז מה את עושה את הצעד הכי חשוב בחייך ( עד להבאת וגידול ילדים ) אז לשנס מותניים לשבת בערב עם ודים לפתוח בקבוק יין ולהנות ממה שיש לך אני

שרונס

New member
בטח שיש טבעות! ואת צודקת ב-100%

זה הכל צרות של "עשירים". באמת ודים הכי חשוב כאן והוא גם הדבר היחידי שמסב לי נחת בימים טרופים אלו. אתמול בערב ישבנו ולגמנו לנו קוניאק, קצת נרגענו ואז הגיע השלב בו ודים צוחק עלי על איך שאני משתכרת מכל טיפה קטנה של אלכוהול. זו הבעיה העיקרית בזיווגים בין רוסי לצברית, ההבדלים בסבילות לאלכוהול. בכל מקרה, אני מאחלת גם לך אהבה גדולה ושהצעד הגדול יגיע גם אלייך בקרוב! שרון.

נופר30

New member
תודה

ותאמיני לי שכשיומי יגיע אני אהיה לחוצה פחד כי בן זוגי חושב שחודשיים זה הרבה זמן לתכנן חתונה אז צפו פגיעה ממני כי זה קרוב

למעלה