מהנסיון שלי
לא רק כאמא לסבית לשני ילדים (מתרומת זרע) אלא, בעיקר ואפילו יותר, כמנחה של סדנאות לנשים לסביות ששוקלות הורות.
הרבה פעמים הגיעו אלינו זוגות שהתלבטו- לעיתים ההתלבטות היא בין שתי בנות הזוג כשכל אחת מייצגת צד אחד (השכיח ביותר הוא כמו אצלכן, כשאחת רוצה אבא והשניה בנק זרע, אבל יכולות להיות גם דילמות אחרות, כמו למשל כששתי בנות הזוג מסכימות על שותף להורות אך לא מצליחות להגיע להסכמה לגבי מי יהיה השותף הזה). לפעמים ההתלבטות היא משותפת של בנות הזוג, ככשתיהן רואות את כל הצדדים על היתרונות והחסרונות.
לכאורה נראה שאין פתרון אחד כאשר מדובר בדילמה כל כך מהותית.הרי בסופו של דבר צריך להחליט על דרך מסויימת והמשמעות היא שמישהי תצטרך לוותר. אז מה עושים?
קודם כל נרגעים
ההתלבטות הזו, ועוד אחרות שיגיעו בהמשך הן כבר בעצם תחילת הדרך להורות. המשמעות שלהן היא שאתן לוקחות את הנושא הזה ברצינות ובכובד ראש. זה מראה על המון אחריות לתינוק/ת העתידיים שלכן, וזו כבר התחלה טובה
דבר שני- מבינים שאין דרך אחת שהיא הכי טובה.
דבר שלישי- ואת זה אתן כבר עושות כפי שהבנתי מפנייתך- אוספים כמה שיותר מידע וחוויות שיסיעו לכן 'לפתוח את הראש' ולהרחיב את העדשה ולהבין את ההשלכות והמשמעויות של כל בחירה.
ודבר רביעי- כדאי ולפעמים רצוי קצת לחפור
, אם אפשר בליווי מקצועי, כי הרגשות סביב הנושא הזה הם עמוקים ומגיעים ממקומות שונים- הן אצל כל אחת לעצמה והן כבנות זוג. והרבה פעמים איוורור של הרגשות והתפיסות בנושא מובילים לדרך חדשה (בסדנאות שהנחנו נגענו בסוגיות כמו: משפחת המוצא שלי, המשפחה שהייתי רוצה שתהיה לי, המיקום שלי בתוך ומחוץ לארון ועוד). לעיתים שיחרור של תקיעות במקום אחד משחררת ועושה את הדרך לקבלת החלטה קלה יותר.
אתן מוזמנות לפנות אלי אם אתן רוצות עוד מידע בנושא, ובכל מקרה אני מאחלת לכן המון הצלחה.