שלום לכולם! רוצה לשתף אתכם ולקרוא

שלום לכולם! רוצה לשתף אתכם ולקרוא

את דעתכם; בעלי סיפר לי שמזה תקופה קצרה הוא חש איזשהו רגש כלפי בחורה שעובדת איתו. הרגש הזה הוא לא בכיוון של תשוקה מינית כלפיה או משהו בסגנון אלא יותר בכיוון של: נחמד לשבת לדבר על כוס בירה.. (דברי בעלי) כמו כול חבר אחר שלו. כמובן שאני הייתי בהלם וישבתי לתחקר אותו בכדי להבין למה זה קרה?! אזכיר רק שאני חודש וחצי לאחר לידה-אין מגע בינינו לצערי. אנו גם גרים אצל הוריי משמע אין לנו חיי זוגיות נורמליים, אנו לא בקשר עם הוריו בכלל.. בקיצור חשבתי שאולי כול אלו מהווים גורם לכך שאולי בעלי חיפש אזישהו ריגוש בחוץ..

ממשיכה

אולי לא כ`כ הצלחתי להסביר את עצמי טוב מכיון שאני קצת מבולבלת. אני יודעת שבעלי מאוד אוהב אותי ומאוד מעריך אותי! הוא מרגיש רע ע`כ שהוא מרגיש רגש כולשהו כלפי הבחורה הוא לא חשב לרגע לעזוב אותי בשבילה זה ממש לא הכיוון.. אני אמרתי לו שרגש זה דבר שאין לנו שליטה עליו פלוס המצב הנתון של חיינו אז זו התוצאה. שאלתי: האם כאשר יהיה מגע בינינו `ההיא` תיעלם לגמרי מראשו?

לדעתי

1] זה שהיה או לא בניכם לא אומר שהיא תצא מראש שלו גם אם קשר מתחיל או לא כי תמיד הוא יראה אותה יותר זמן ממך , 2] לדעתי פתחי עניים ועמדי על המשמר ורצוי כמה שיותר מהר לעבור לדירה לבד אם כול הקושי בזה , 3] למה את לא ישנה כבר איתו אם עדיין לא עבר זמן הנידה ,

ביניהם לא התחיל קשר. היא יודעת שהוא

נשוי ולדעתי היא לא מעוניינת בו. גם בעלי מעוניין להוציא אותה מהראש והם עובדים באותו בנין אך לא כול יום נפגשים בעבודה. אנחנו מחפשים כרגע דירה ובלי קשר לסיפור הנ`ל. ואני לא ישנה איתו כי אנו עדיין אסורים.

שאלה את בטוח

כמה זמן את בנידה כי לא הגיוני חודש וחצי , לפי ספר נידה ,אחרי לידה שומרים 14 יום לבת, ולבן 7 ימים זאת אומרת אחרי 14 האו 7 תלוי מה ילדת את סופר שוב 7 נקיים וזהו אבל אם עדיין יש דימום אז מחכה עד סיום הדימום ועושה ימים נקיים וטובלת

S T

New member
עליזה, תירגעי

לא לכל הנשים הדימום עובר תוך שניה. לי לקח 3 וחצי חודשים עד שיכלתי לטבול אחרי הלידה.

S T

New member
ועשית את זה בשתי הודעות

אם אני הייתי הממוענת הייתי נלחצת מההודעה שלך (מה? אני לא בסדר? מה לא בסדר אצלי...) לכן...

"דמי טוהר" או איך שקראו לזה לא נוהגים כיום

כל הדמים/כתמים מטמאים ואוסרים. לרוב היולדות שדיברתי איתם לקח חודשיים ומעלה להטהר. אני יודעת על אחד הר"מים לשעבר כאן בישיבה שהיה מדריך לא לצפות להטהר לפנני שעברו חודשיים. כי אחרת קשה מאוד לשרוד את התקופה הזו.... אין הבדל בין לידת בן ללידת בת. אולי בעז"ה כשיבנה בית המקדש ישובו לנהוג את עניין דמי הטוהר וההבדל בין לידת בן ללידת בת.

עלה קטן1

New member
תקין בהחלט חודש וחצי

אצלי זה אף פעם לא קרה אבל לברותיי בוודאי אני מכירה כאלה שאפילו 4 חודשים נכון זה לא תקין הרבה זמן צריך לפנות לרופא אחרי 6 שבועת לפעמים זה נובע מחוסר ברזל לעניין נידה בזמן כזה ארוך כדאי ללמוד יחד את הלכות נידה לצפות יחד באלבומים משותפים וכי חשוב לשת את הבעל בחיי היום יו עם התינוק לספר איך ההנקה(מי שמניקה כמובן) היו יציאות לתינוק הוא מרים את הראש חייך הסתכל וכ' לא תמיד יש תגובה אבל אחרי מעט זמן הבעל מתחיל לשתף פעולה ולקלוט יש לי תינוק ואני רוצה דעת מהקורה איתו

פנינית13

New member
6 חודשים זה מוגזם

תפני אותה לרופא שלה דחוף היום יש כדורים הורמונלים שמסרים את העינינים תוך שבוע למה ליסבול ככה

חניתס

New member
שתלך לבודקת הלכתית

בס"ד לעיתים הדימום הוא מפצע בנרתיק שנוצר בעקבות הלידה מעבר התינוק בתעלה גרם לחיכוך ונוצר פצע בהצלחה!!!

nokia 2008

New member
היא נראה לי בבדיקות עכשיו ויכול להיות מרב

לחץ זה גם הגורם?

חניתס

New member
ולכן רצוי שתעשה שאלת רב

בס"ד במקרים מסוימים רב יכול לפסוק לעשות את הבדיקות בימים ראשון רביעי ושביעי של הנקי'ים ואם המקור הוא פצע בנרתיק אז אין בכלל בעי'ה בודקת הלכתית יכולה לפתור את הדילמה מיד בהצלחה!!!

בודקת הלכתית

היא לרוב אחות שעברה הכשרה מיוחדת לענייני טהרה. והיא בודקת את האשה , למיטב הבנתי, כדי להוכיח שמדובר בפצע ולא בדם מהמקור. אני אחפש אם יש רשימה של בודקות טהרה שאני יכולה לקשר. רגע...

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

קודם כל זה צובט בלב. אני בטוחה.
גם ככה תקופת ההרחקה שאחרי הלידה היא מאוד קשה, מעייפת, מתסכלת, מבלבלת. ההורמונים בצונאמי, ואיתם מצבי הרוח שלנו, השכל נדפק, הגוף מותש, ואפילו חיבוק מעודד מהאיש-אין. {כל זה לכל אחת, קל וחומר כשאין לכם פינה פרטית משלכם וכו'} כשנוסף לכל זה גם "גילוי" שכזה על אישך, אני בטוחה שנהיה קשה עוד יותר.
אני לא יודעת אם מתאים לך כרגע, אבל אני רוצה לנסות לספר לך מה אני רואה פה מרחוק... יש לך איש שאוהב אותך ואת יקרה לו, הוא מאמין בקשר שלכם ומספיק בטוח איתך וכנה כדי לדבר על התחושות שלו. גם ה"פחות ראויות". יש לו אמון בך. זה נפלא! לא כולם מנהלים תקשורת פתוחה שכזו. בעיניי צריך לעודד ולהודות אחד לשני כשיש גילויי לב שכאלו, גם אם לא קל לנו עם התחושות שעולות. אני מאמינה שאם אישך היה "מחפש ריגוש בחוץ" כהגדרתך, הוא לא היה משתף אותך בתחושות שלו כלפי הבחורה ההיא. אבל לפעמים אנחנו "מוצאים" מבלי שהתכוונו בכלל "לחפש". אבל משהו במישהו אחר נוגע בנו מבפנים. מעניין אותנו, מרתק אותנו, מצחיק אותנו, מדבר איתנו בדיוק על אותו גל, נותן לנו תחושה של הבנה הדדית שמפתיעה אותנו ומושכת אותנו לרצות עוד... לפעמים אנחנו תופסים את עצמנו פתאום בזמן וקולטים שאנחנו הולכים ונקשרים לאדם השני, ולפעמים פחות מודעים. אם בבסיס טוב לנו - או סתם יש לנו מצפון חזק- נחזור מהר. אם רע לנו- או שמצפון ונאמנות זה לא הצד החזק- כנראה שנמשיך... אישך בוחר לעצור את עצמו ומשתף אותך- מן הסתם כדי שתעזרי לו להתמודד- בעיניי, זה כבר חצי מהדרך. את כותבת ש"רגש זה דבר שאין לנו שליטה עליו"- אבל לפי הציווים הרגשיים שיש בתורה עולה שרגש זה דבר שניתן לעבוד עליו. אחרת לו היינו מצווים לאהוב את הקב"ה, את רענו וכו'. או לא לחמוד וכו'. איך עובדים על רגש? אני מאמינה שבאמצעות עבודה שכלית (ממש לעשות לעצמנו תרגילים מחשבתיים שיגרמו לנו לראות את הטוב בבן/בת-זוגנו ולראות את הסכנות שבגורם הזר והמעטה בערכו של הגורם הזר), ובאמצעות הגברת המתיקות שחווים במה שאנחנו רוצים להתקרב אליו. ונקודה אחרונה- האם כשיהיה ביניכם מגע גופני היא תעלם לא מהראש? אני מאמינה שלולא העבודה השכלית-רגשית שלעיל היא לא תעלם לא מהראש רק מצד המגע. אבל מאידך, למגע הגופני יש השפעה עמוקה נפשית-רגשית עלינו ועל הקשר שלנו, הרבה ממה שאנחנו נוטים לייחס במודע. לפחות אצלי זה ככה. והריחוק/קירוב הנפשי מושפעים המוןןןןן מהריחוק/קירוב הגופני. זה לא אומר שכשאסורים אז בהכרח נגזר ריחוק נפשי. אלא שצריך לגייס כוחות מודעים להשקיע בקשר הנפשי אז פי כמה וכמה מכשמותרים. במצבך אחרי לידה בטח נזקקים לכוחות נפש עצומים בשביל זה, אבל אני מאמינה שאת תמצאי אותם בתוכך /בתוככם!
סליחה על המגילות....

למעלה