שלום לכולם

A r j u n a

New member
שלום לכולם

אני חדש בפורום מאגיה הגעתי לכאן במלצתו של ארדן, שהחליט שיותר מתאים לי לעסוק במאגיה מאשר במדיטציה. אז הנה אני כאן. בואו נתחיל. מה ההבדל בין מאגיה למדיטציה? בין העונים נכונה תוגרל תודה רבה

Azaruk

New member
אני אנסה

היי זאת לילי אני פשוט נמצאת כרגע אצל החבר אני ינסה לענות לך מעט:) גם במדיטציה וגם במאגיהה רצון הכי גבוהה, להבנתי הוא התעלות רוחנית. אבל אני חושבת שעדיין יש שוני, במאגיה יש הרבה פעמים מספר דברים נוספים ויותר נקודתים שאתה רוצה להשיג. גם דברים שקשורים לעולם הפיזי ולא רק לעולם הרוחני. נקודה נוספת תיהיה, שאם נבחן את המדיטציה נראה כי היא התחילה ברובה בקבוצות דתיות (לרבות הבודויהזם על הכתות השונות שבו) למרות זאת המדטציה היום ברובה לא נחשבת לפעולה שקשורה לדת אדם לא צריך להיות דתי כדי למדוט. כאשר אני מתבוננות במאגיה נראה לי שם היום יש אקט של אמונה ודת. למעשה, יש פעולות מאגיות שמזכירות לי תפילה. אבל כאן אני יסייג את זה ויגיד שהעוצמה בין תפילה לכישוף היא אחרת מבחינתי אני טועה האם זה לא הייתה דרך התפילה בעבר..אבל זה כבר ליום אחר כמובן שגם כאן הקשר הוא לא תמיד ואין איש שכופה עלייך אבל זה מוזר לשייך כישוף לאלים אם אתה לא מאמין באלוהות כלשהי. אלו הם ההבדלים הבסיסים כפי שאני רואה אותם אבל אני בטוחה שיהיו פה אחרים שיכלו לתת הסברים הרבה יותר טובים אז רק תחכה קצת:)

neophile

New member
הארה קטנה

" נקודה נוספת תיהיה, שאם נבחן את המדיטציה נראה כי היא התחילה ברובה בקבוצות דתיות (לרבות הבודויהזם על הכתות השונות שבו)" לידיעתי כמעט כל החומר שעליו מתבסס הבודהיזם כבר היה קיים לפני בוודות ובטנטרות (שיש ואומרים שהם עתיקות יותר מהבודהיזם שמשוייך למאה ה5-6 לפנה"ס) מה ששונה זאת הנגישות, אם קודם היה מדובר בידע שהיה זמין רק לברהמינים, הבודהיזם בא להפיץ את זה להמונים... אבל אולי אני טועה .

A r j u n a

New member
תודה רב על תשובתך

אך מהיכרות עם נושא הבודהיזם בכלל והמדיטציה בפרט אני חושב שאתה טועה מעט, לפחות בחלק מהפרטים. במיוחד במילה - כל (כל החומר). יש שוני מהתי בגישה בין הבודהיזם לבין מה שאנו קוראים לו "הינדואיזם". האם אתה רואה במאגיה פרקטיקה הנובעת מ והקשורה למדיטציה?

neophile

New member
מה זאת מדיטציה? ../images/Emo13.gif

אני חושב שמדיטציה כחלק מהטנטרה למשל , עם כל הטקסים ,המנטרות ,היאנרטות והמודרות זה מאגיה לכל דבר, הרבה יותר מתקדם ממה שהומצא או חודש במערב במאה ה20 . הקונוטציה של "מאגיה" היא למסורת האיזוטרית המערבית שמבוססת על עבודות של אנשי רנסנס הומניסטים שהחליטו לגשת לפילוסופיה היוונית מנקודה נקייה יותר מאשר כל הבלגן הלטיני שהצטבר עד אז , כמו כן הם גם שילבו קונספטים קבליים ואלכימים מתוך ראייה של האחדות הטמונה בכל הדרכים .

A r j u n a

New member
תודה רבה לילי על תגובתך

אם הבנתי נכון, אתה אומרת שמאגיה היא בעצם דת, ואמונה באלים. ואילו מדיטצה היא תהליך פנימי ועצמאי, שאיננו דורש אמונה באף כוח עליון. כעת ארחיב את השאלה, אמונה בקיומו של דבר מה, אלים או בני אדם, האם וכיצד היא עוזרת במדיטציה, האם וכיצד היא עוזרת במאגיה?

סיריוס1

New member
"אל" זה העוגן של הזהות שלך, נקודת מיקוד/מפלט.

ללא אלוהות אתה לא קיים ולא מוגדר. אתה כרוח ללא צורה. האלוהות היא האחיזה שלך במה שאתה בוחר מתוך האהבה שאין לה התחלה או סוף. בעולמות התוהו יש הרבה אלוהות ויש ללא אלוהות כי ככה טבעו של התוהו: ללא צורה וללא זמן. אולם האלוהות היא ההגדרה של צורה וזמן בתוהו. תנועה מאלוהות לאי-אלוהות היא התנועה של הרוח...

A r j u n a

New member
היי סיריוס,

עכשיו אני בביקור אצלך. בתחום בו אתה הוא בעל התשובות. אלא שאני לא כלכך מבין את תשובותך. ראשית אני לא מבין למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר אל או אלוהים או אלוהות. תראה, לפי היהדות יש רק אחד, לפי הנצרות יש שלושה, אצל ההינדים - הרבה יותר ואצל הבודהיסטים - אין בכלל. גם אצל הקפיטליסטים והקומוניסטים הסוציאליסטים וההאמפריסציסטים, אקספרמנטליסטים רציונליסטים ועוד כל מיני איסטים. להם יש עוגני זהות אחרים, כך שאו שההגדרה לאלוהות שונה מהיותה נקודת עוגן לבני האדם. כמו כן אני לא לגמרי בטוח כשאתה מדבר על אהבה, שכן קיימת הגדרה שטוענת שגם הזאב מאד אוהב את הכבש ,עד כדי כך שדהוא רוצה, בדיוק כמ כל גבר טיפוסי, להפוך יחד עם מושא אהבתו להיות אחד, ובכל זאת לשמור על זהותו הייחודית. אם תוכל להסביר לי, איזה אלוהויותת יש כאן בפורום מאגיה, שאני אמור להחשף אליהן ומהי אהבה עבורך, אני חושב שאני אוכל להתקדם בתחום.

סיריוס1

New member
אני ממליץ להתייחס לחיפוש האלוהות כאל...

...מסע הרפתקאות בין עולמות שונים ומשונים ובהם אתה פוגש מלכים ומלכות ואצולה ואנשי כפר, חלקם מאמינים לרוח וחלקם מאמינים לשם כלשהו וחלקם מאמינים באי-אמונה.. יש הרבה צבעים והרפתקאות, הדרך למציאת האלוהות היא בפורום התפתחות רוחנית ותקשור. במאגיה, האלוהות היא מה שנראה לך נכון לך אישית בתוספת רגשות של גבורה, כח, השפעה ותאווה... לדוגמא אני מאמין באלוהי היהודים, ואחרים מאמינים באלים אחרים כי ככה נראה להם נכון יותר עבורם ולכן הם ממש מודים שהם לא יהודים ( למרות שהם ישראלים ונחשבים ליהודים באופן רשמי ). אני אישית מודע להרבה אלים ואלות, רק שאסור לי להשתחוות להם או לעבדם כאילו הם אלוהי, הם מתחרים על השליטה על המציאות עם האל שלי שלדעתי הוא החזק מכולם והטוב מכולם והכי אוהב מכולם...

lily kane

New member
שאלה מעניינת

העניין הוא כזה אני פשוט לא מכירה מספיק את המדצטיות הקשורות את זמן המדטיציה לאלים כלומר ממה שאני יודעת וכאמור אני מודיעה מראש שהידע שלי מוגבל למדי גם אם המדטציות מדברות אמונה ודרך מסוימת לרוב המדטיציה הי אקט מספר פעמים זהו גם אקט של ריקון מחשבות אתה אמור יותר לחוות את הרגע מאשר לחשוב עליו הבא נגיד שהאמונה הדתית מתווה לכך את הדרך הרוחנית למדטציה אך המדטיציה עצמה היא כבר אקט יותר עצמאי. כשאני מתייחסת למאגיה אני חייבת להדגיש שלא מכריחים אותך להאמין באלים ואתה כן תוכל להתקדם בלעדיהם אבל אני חושבת שאתה כן תצטרך עם הדרך להחליט מה האני מאמין שלי. לדעתי, יש בזה אקט של אמונה או חיפוש אחר האמונה . כיצד אם תאמין באלים זה יעזור לך? ובכן למען ההגינות אני לא בטוחה במאה אחוז אבל הנה שתי רעיונות אם אנו הולכים על הגישה הפסיכולוגית זה נותן לך ביטוי סמלי לרצונות שלך ולכיוון שאליו אתה הולך גם אם אתה לא לגמרי מודע אל כל רצונתייך זה מכוון אותך יותר למטרה, לשאיפה. זה בעצם לא שונה מהגישה הפחות פסיכולוגית בו אתה בעצם בוחר לסגוד\להאמין\לשרת אלהות כזאת או אחרת כי אתה מוצא את עצמך, קשור אליו אולי אפילו מזדהה עם הדברים שהוא מייצג כלומר שובה האמונה באלים\אלהות\אל\ה פה היא עניין של בחירה דבר נוסף וכאן אני מתנצלת עם הניסוח יהיה גרוע פשוט מאוד קשה לי לשים את זה למילים אל\הות\ים הוא מקור חיצוני בעל אנרגיה רבה ככל שהאמונה נותנת אבל אם אתה לוקח אותו ללבך אתה לומד להסתמך על עצמך ולהגביר את האנרגיה שלך וכאן גם המאגיה הופכת לתהליך פנימי:) וסתם הערה לא קשורה: ולכל מי שטעה לאן נעלמתי ממסרי הרשת יש לי בלאגן לקראת המבחנים אבל יהיה לי רשת ביום ראשון בערב (כרגע אני עם מחשב אונברסטי לומדת למבחן של מחר בבוקר;;)

neophile

New member
ההגדרה שלי

המילה מאגיה מגיעה מכת פרסית\בבלית של אסטרולוגים ,מה שלרוב משלבים עם שינויי מצבי תודעה(דרך הכרה של מבנה התודעה) ופילוסופיה במובן של מטא-פיזיקה . במובן הכי פרימיטיבי השאמאן הוא מטווח בין העולם של מעלה והעולם של מטה כשהוא ושאר האנשים באמצע , הוא מסוגל להיות למעלה בשמימי כמו גם בבורות ללא התחתית... יש כאלו שיאמרו שיש כל מני קטגוריות כמו שאמאן, מכשף,מאג, חרטום, ועוד' ..בהתאם לתרבות והפראדיגמה שלפיה ה____(הכנס תואר כאן) עובד.

A r j u n a

New member
מאגיה

היא אכן שיבוש יווני מאוחר (ככה"נ בן המאה ה-2 לסה"נ) למילה הפרסית אמגוש, שמשמעותה דווקא כהן וכלל לא אסטרולוג. אלא שכהני הדת הם שהיו אמונים על שמירת לוח השנה, הן מבחינת ההוראות לחקלאים - מתי לזרוע ומתי לקצור, כמו גם על ראשי חודשים, חגים ומועדים. בהם נערכו טכסים, תפילות וקרבנות לאלים. ומכאן בקיאותם בתנועת הגופים השמימיים. בבל, בערך בתקופת חורבן בית ראשון (וגלות בבל) היה נסיון לקשר בין תופעות אסטרונומיות לארועים ארציים (מאדים ליד נוגה - המלך הגדול צפוי למריבה עם המלכה וכד'). אך ניסיון זה לא הוכיח את עצמו כמוצלח, לא בחיים האישיים של בני משפחת המלוכה כמו גם לא בתחום הפוליטי או הצבאי, אלא לכל היותר כנבואה המגשימה את עצמה. מה שנותר לנו אלו הם האסטרולוגים שמכינים מפות לידה וכותבים טורים שבועיים בעיתון. כוהני פרס ובבל עשו הרבה יותר מכך, הם אכן סגדו לאלים. מה שמוביל אותי לשאלה הבאה - לאלו אלים סוגדים כאן בפורום?
או לאלו אלים עליי לסגוד אם אני רוצה להתבסס כמאגוס רציני ואפקטיבי? או שמא אין קשר בין הדברים?

RainBird

New member
לא באמת שאין צורך אני מכיר מכשפים יהודים ואפילו אתאיסטיים המאמינים שהמאגיה עובדת במישור הפסיכולוגית גרידא

A r j u n a

New member
לא ירדתי לסוף דעתך

האם להגדרתך, מאגיה הינה תהליך פסיכולוגי פנימי שאינו תלוי בכוחות על אנושיים/רוחניים עליונים כלל? או שלדעתך זו רק אפשרות 1 מתוך 2 ואכן קיימת אפשרות שהמאגיה קשורה לכוחות עליונים, קרי "אלים", "אלילים" או "שדים"?

RainBird

New member
לדעתי? מה שציינתי זה שיש הרבה דעות בנידון, ולא כולן מחוברות או קשורות לאלוהות. יש מאגים אשר אינם קשורים לאלוהות כלל. אישית אני כוהן של אלה.

A r j u n a

New member
ערב טוב, ולעניין תשובתך

איך מתבטאת היותך כהן של אלה בביצועך מאגיה? או בשפה פשוטה: מה זה אומר שאתה כהן של אלה? אם אני לא טועה קראתי בדבריך שאתה כהן של הקטה, אלת הלילה? איך נהיים כהן של הקטה? במה זה מחייב? מה זה נותן?

gwizard

New member
תשובה

ישנן כמה וכמה גישות למאגיה - כל אחת כבודה במקומה מונח. אחת השיטות אומרת כי הכל בא מכוח עליון אשר נקרא אלוהים. זו הגישה של המאגים הטקסיים מהמאה ה-16 ואילך אשר מאוד הושפעו ע"י הנצרות והיהדות. ישנה שיטה אחרת אשר אומרת כי אין אתה חייב כלל וכלל לסגוד לשום אלוהות באשר היא כדי לעסוק במאגיה. ישנן עוד שיטות, אבל מבחינת שאלתך אלו הן שתי העיקריות. אני אישית מאמין בוויקה (דת ניאו פאגאנית עם כל היוצא מכך) וכך בטקסים שלי אני מערב את האלים שאני עובד איתם. אבל אני גם דוגל מאוד בשיטה לפיה אתה לא חייב להאמין בשום דבר, פרט לעצמך, וכך לחולל את השינוי במציאות הפנימית והחיצונית שלך.

A r j u n a

New member
תודה על התשובה, אשמח אם תוכל

לתת לי קווים כללים לעבודה עם כוחות עליונים, אלים או אלוהויות, איך בדיוק אתה עובד אתם? איך עובדים אתם והכי חשוב לי - איך אני יכול לעבוד אתם?

gwizard

New member
קווים כלליים

הדבר הכי כללי שאני יכול לומר לך שעבור עבודה עם כוחות עליונים אתה קודם כל חייב להאמין בהם. אם אתה לא מאמין באלוהים או אלים או כל שם אחר אשר תבחר לתת לכוח עליון כלשהוא אז לא תוכל לעבוד איתם או אותם. אני מציע לך לנסות לגלות במה אתה מאמין, או יותר נכון מה הכי מדבר אליך. זה לא משהו אשר כל כך פשוט לעשות וזה גם לא חקוק בסלע כי המסע הוא לא קל ודורש לא מעט. אם נתיב זה מעניין אותך אז אני מציע כי תשאל בפורום פאגאניזם בישראל או יהדות (או כל פורום אחר שמוקדש לדת כלשהיא) כי זה יותר מתאים לשם. אני חייב להדגיש שוב שכדי לעסוק במאגיה אתה לא חייב להאמין בשום אל. אני התחלתי הרבה לפני שפגשתי את וויקה. אתה כן חייב לסדר לעצמך את מערכת האמונות. לדוגמה, אם אתה לא מאמין בשום אל אז תהיה סגור לגבי הקוסמולוגיה שלך ותהיה בטוח שזה תפיסת עולמך. כמו כן, אם אתה יהודי מאמין או וויקאני אז תעבוד בתוך מערכת האמונות שלך ותהיה בטוח שזה הדבר הנכון עבורך. זה חשוב להיות מאופס כי זה השורשים שלך מהם אתה צומח למעלה. כל אחד יכול להתחיל עם הדברים הפשוטים, אבל אם פתאום אתה משנה את תפיסת עולמך אז גם המאגיה שלך משתנה ולפעמים אתה יכול למצוא את עצמך לגמרי לא מאופס ואפילו לא מסוגל ליצור כדור אנרגיה מסכן.

למעלה