ההבדל שלי
על פי דבריי ההבדל בין מאגיה למדיטציה הוא הגדרה בלבד. מאגיה זה בסך הכל שם ומדיטציה זה בסך הכל שם... כמו שאני יכול להגיד שם של מישהו וזה לא יהיה ברור לאיזה בן אדם אני מתייחס, ככה אני יכול להגיד מאגיה וכל אחד יזרוק לי את המאגיה שלו, את ההגדרה שלו שנחשבת אצלו להגדרה נקיה ואמיתית. ישנם המון ייחוסים כאן וכאן, גם מדיטציה היא לא אותו הדבר בשביל כולם. בשבילי גם מאגיה וגם מדיטציה זה בדיוק אותו הדבר, בשני המקרים אני עושה את אותן פעולות... נשימות, רגיעה, דמיון מודרך, שינוי פנימי וכו' אין פה שום הבדלים. ואפילו ההבדל שחלקכם עשיתם שמאגיה היא כביכול שימוש בכלים ומדיטציה היא ישיבה ללא תזוזה שגוי לחלוטין על פי תפיסתי, מאגיה *טקסית* אולי מלווה בכלים וטקסים שונים... אבל מאגיה כמאגיה לא דורשת שום דבר - היא פשוט קיימת. ומדיטציה גם כן, פשוט קיימת. זה לא משנה כמה תנסו להדגיש מהי מאגיה ומהי מדיטציה, הבנה רוחנית דורשת נסיון. ללא נסיון אי אפשר להסביר, בטח שלא בפורום, מהי מאגיה ומהי מדיטציה... כל דבר שתכתבו, אפילו התשובה הכי קולעת שיכולה להיות, תתקבל אצל כל אחד בצורה קצת שונה ולא נקיה. הדרך הכי טובה היא התנסות והסברה נקיה יותר, דרך מפגשים ותרגולים שונים.