שלום לכולם

MetalSinagouge

New member
אהבתי את מה שכתבת, ויש לי שאלה:

שמתי לב שבאמת רוב המאגיה הטקסית למשל מכוונת למטרה הגבוהה של מציאת אלוהים פנימי וכו', מה שזה לא יהיה, בעוד שמטרות יותר ארציות (ראה רוב פעולות הגואטיה) הן משהו שמגנים בד"כ, והגיוני בא מאנשים שבכלל לא עסקו בתחום. השאלה שלי היא איך כזו: בנאדם שרק מגיע לתחום לא ממש מודע למה זו חוויה מיסטית בד"כ, במובן הפופולרי. איך הוא אמור לכוון את עצמו למאגיה 'גבוהה' אם כן? איך כולם מבינים שמאגיה נמוכה זה לא חשוב בסופו של דבר?

gwizard

New member
מאגיה נמוכה לא חשובה ?

אני לא יודע למה אתה טוען שכולם מבינים זאת, כאשר בפועל זה לא כך. אישית, אני מאוד מחבב מאגיה נמוכה ומשתמש בשיטותיה כל הזמן. ואני לא לבד. גם ארדן וגם עוד חברים שאני מכבד משתמשים בה. חלק לצד מאגיה גבוהה וחלק אקסקלוזיבית. לדעתי, מי שעוסק רק בתחום בודד אחד מגביל את עצמו לפרספקטיבה אחת. בפועל, המציאות היא אינסופית מבחינת הרבדים שלה והעומק אליה מערת הארנב מגיעה. כדי להבין חייבים ללמוד להתבונן מכמה זוויות שונות. כדי ללמוד לשלוט חייבים להוריד את עצמך לאותה רמה. כדי להתקרב לאלוהי חייבים קודם כל להיות בן אדם.

MetalSinagouge

New member
אבל כך לדוגמא את המסדרים:

נכון שאין סלידה מכל מיני אקטים של, למשל, השגת אמצעים כספיים אבל עדיין יש כל הזמן דיבורים רק על Great Work פה, Great Work שם וכל מה שלא נכנס למשוואה הזו (ז"א שנעשה למטרה ארצית שלא קשורה לקידום בעבודה המאגית של המלאך הקדוש השומר) מתוייגת בתור מאגיה שחורה. אני מנסה להבין מהו חיבור לאלוהות ולמה הוא יותר שווה מחומר. ז"א מה רואים בחוויות כאלה? רוב האנשים מדברים במושגים כמו אינסוף כשזה מגיע לזה, אבל בלי להסביר מה זה בדיוק.

Jerald_Admonds

New member
אין טעם להסביר

אי אפשר להעביר במילים את חווית ה'אחדות' או ה'אינסוף'. גם המילים הללו עושות לחוויה עוול נוראי.

gwizard

New member
יש לנו כשל בתקשורת

נראה לי כי ההגדרות שלנו למאגיה נמוכה וגבוהה לא תואמות. אני אכתוב את ההגדרה שלי ואז תגיד אם לזה התכוונת. מאגיה גבוהה: מאגיה המאופיינת בטקסיות מרובה. השיטה העיקרית היא לעבוד עם יישויות או אלים או אלוהי בכדי להשיג את המטרה. דוגמה קלאסית: קראולי באמצע טקס של שחר הזהב. מאגיה נמוכה: אם זה קצר, פרקטי ופשוט אז זה זה. נותה להתעלם מטקסיות מרובה או עבודה עם יישויות חיצוניות. דוגמה קלאסית: מכשפה עממית רוקחת שיקוי צמחים. אבל, למרות ההבדלים בגישה, המטרות אותן ניתן להשיג זהות לחלוטין. במאגיה גבוהה המכשף יעשה טקסים ססגוניים על מנת לבצע את ההתמרה הפנימית ולעלות לשלב הבא. במאגיה נמוכה המכשפה תעשה את אותה ההתמרה על ידי הסתכלות ומדיטה (מדיטציה) על תהליך גדילתו של פרח בודד בגינה. אני מקווה כי בזה הסברתי למה לדעתי מה שכתבת למעלה הינו שגוי.

MetalSinagouge

New member
אכן.

יש לנו שוני בהגדרות. למשל יש אנשים שמאמינים שאפשר בעזרת צמחים מסויימים (שרחוקיותם מוטלת בספק לרוב) להתקרב לאלוהות, ואני הייתי מכנה את זה מאגיה גבוהה. לעומת זאת מאגיה טקסית שלמשל משומשת בתור התקפה או משהו מוזר בסגנון הקרבות בשחר הזהוב זה 'נמוך'. הבנתי שעל התלמיד להגיע למסקנה שמאגיה נמוכה, כהגדרתי, היא חסרת טעם לעומת מאגיה גבוהה. זה כמו שאנשים לומדים טלקינזיס ואז יום אחד משהו "מקליק" אצלם בראש והם מבינים שכל העסק חסר טעם ועוברים למשהו 'נעלה' יותר.

gwizard

New member
איך בדיוק הבנת את זה ?

בוא נהיה מציאותיים לרגע...... אתה לומד מאגיה לאיזו מטרה ? להיות מסוגל לחולל שינוי בדרכים לא קונוציונליות או להתקרב לאלוהות ? אם אתה מחפש להתקרב לאלוהות אז אתה לא צריך מאגיה - אתה צריך סך הכל להתבונן פנימה ולעסוק במה שנקרא רוחניות. למרות מה שאולי משתמע מדברי, אין ספק כי מאגיה ורוחניות קשורים בקשר הדוק ביניהם. כמו שציינתי בהודעותי הקודמות, בשלבים מתקדמים יותר אתה מבין כי כדי להמשיך ללמוד אתה חייב איזו שהיא מערכת אמונות להישען עליה, אבל זאת לא המטרה של המאגיה. המטרה היא להיות מסוגל לבצע דברים. בוא נגדיר את זה כך: מאגיה - לעשות דברים. אקטיבי. רוחניות - התבוננות פנימית. פאסיבי. לאיש דתי רוחניות היא המסגרת ומאגיה היא הכלי. כמו בכל דבר, איזון היא מילת המפתח. מאגיה גבוהה בלי מאגיה נמוכה שווה ללדעת לסדר יפה צלחת מבלי לדעת איך להכין את המרכיבים עליה. מאגיה ללא רוחניות שווה ללדעת לנהוג ברכב מבלי לדעת לאן אתה נוהג.

Jerald_Admonds

New member
אני רואה את זה אחרת

"רוחניות - התבוננות פנימית. פאסיבי." עבורי רוחניות היא להתבונן פנימה, ואז לעשות משהו בנוגע למה שאני רואה.

neophile

New member
Sorcery and Magick

" אתה לומד מאגיה לאיזו מטרה ? להיות מסוגל לחולל שינוי בדרכים לא קונוציונליות או להתקרב לאלוהות ? אם אתה מחפש להתקרב לאלוהות אז אתה לא צריך מאגיה - אתה צריך סך הכל להתבונן פנימה ולעסוק במה שנקרא רוחניות. " לדעתי אתה טועה מהסיבה הפשוטה שאתה עושה הפרדה בין מאגיה לרוחניות. אפשר לומר שמאגיה היא שימוש בכוחות הרוח בהתאם לרצון . לעומת זאת ההבחנה שאני עושה(שלא אני המצאתי כמובן) זה שכישוף זה השימוש בכוחות הרוח בהתאם לתשוקות Desire sorcery and magick

MetalSinagouge

New member
המטרה שלי:

מה שהתחיל בתור פנטזיה ילדותית נמצא עכשיו (או כך אני רוצה לאמין) ברצון לחקירה כנה. אין לי עניין ממש בתאולוגיה ואלוהות מלבד הקונספט של הרצון האמיתי, שלא לגמרי קשור לחוויה מיסטית או לאל זה או אחר. אבל אני מבין למה אתה מתכוון בקטע שבין רוחניות ומאגיה.

Jerald_Admonds

New member
אתה נותן המון כבוד ומשמעות למסדרים

אבל מבחינתי הם בסה"כ מורכבים מקבוצה של אנשים עם אג'נדה ודרך עבודה משותפת. אם המסדרים מתאגדים תחת או על רקע דת מסויימת אז באופן טבעי אותה דת תהיה העדשה שדרכה הם תופשים את היקום. בשבילי זה לא נותן חשיבות יתרה לאלוהות של אותה דת, חברי המסדרים הם לא מחזיקים באמת יותר גבוהה או נכונה מזאת שנמצאת בידיו של כל איש אחר כולל איש המאגיה 'הנמוכה'. מהי אנושיות רגילה?

RainBird

New member
ברוך הבא, ואני מאחל לך שהיה נעימה בפורום, רק אל תכניס מילים לפי. לא המלצתי לך דבר, כהוא זה.

A r j u n a

New member
תודה על הברכות

אדם ניכר במעשיו לא פחות מאשר בדבריו. אין לי מנהג להכניס דבר לפיותיהם של אנשים, מצאתי כי הם מתמחים בכך בהצלחה גדולה לבדם. באשר למעשים, הרי שמעשיך מדברים בשם עצמם. ואני טוען שבמעשיך המלצת, מה תעשה, תכחיש? בכל מקרה, אני כאן כדי לראות איזה סוג של אנשים יש כאן, במה עוסקים כאן, ומה הקשר בין מאגיה למדיטציה. אקדיש לכך מספר ימים, ואז נראה לאן נושבת הרוח.

Jerald_Admonds

New member
למה אתה מחפש הבדל?

מדיטציה היא כלי בידיי כדי לשפר את עצמי, וכדי לשפר את היכולות המאגיות שלי. כשאני מודט אני- מוצא שלווה. מפסיק את רצף המחשבות האינסופי שלי. נטען מחדש באנרגיה וכוחות מחודשים. רואה לפי מיטב יכולתי באותו הרגע, את העולם כמו שהוא. ההשפעה הזאת הולכת וגוברת וגולשת גם אל חיי היום יום ומאפשרת לי להיות כלי יותר נקי, יותר מדויק ויותר עוצמתי אשר דרכו אני יכול לתעל את הקסם שאני מביא לעולם.

InvisibleBeast

New member
ההבדל שלי

על פי דבריי ההבדל בין מאגיה למדיטציה הוא הגדרה בלבד. מאגיה זה בסך הכל שם ומדיטציה זה בסך הכל שם... כמו שאני יכול להגיד שם של מישהו וזה לא יהיה ברור לאיזה בן אדם אני מתייחס, ככה אני יכול להגיד מאגיה וכל אחד יזרוק לי את המאגיה שלו, את ההגדרה שלו שנחשבת אצלו להגדרה נקיה ואמיתית. ישנם המון ייחוסים כאן וכאן, גם מדיטציה היא לא אותו הדבר בשביל כולם. בשבילי גם מאגיה וגם מדיטציה זה בדיוק אותו הדבר, בשני המקרים אני עושה את אותן פעולות... נשימות, רגיעה, דמיון מודרך, שינוי פנימי וכו' אין פה שום הבדלים. ואפילו ההבדל שחלקכם עשיתם שמאגיה היא כביכול שימוש בכלים ומדיטציה היא ישיבה ללא תזוזה שגוי לחלוטין על פי תפיסתי, מאגיה *טקסית* אולי מלווה בכלים וטקסים שונים... אבל מאגיה כמאגיה לא דורשת שום דבר - היא פשוט קיימת. ומדיטציה גם כן, פשוט קיימת. זה לא משנה כמה תנסו להדגיש מהי מאגיה ומהי מדיטציה, הבנה רוחנית דורשת נסיון. ללא נסיון אי אפשר להסביר, בטח שלא בפורום, מהי מאגיה ומהי מדיטציה... כל דבר שתכתבו, אפילו התשובה הכי קולעת שיכולה להיות, תתקבל אצל כל אחד בצורה קצת שונה ולא נקיה. הדרך הכי טובה היא התנסות והסברה נקיה יותר, דרך מפגשים ותרגולים שונים.

למעלה