שלום לכולם

A r j u n a

New member
תסביר איך זה עובד

כשאני מכין עוגה אז צריך קמח וצריך ביצים וקצת סוכר ואבקת אפיה ותנור וחשמל או גז ועוד כל מיני רכיבים. עכשיו אני מסכים שלא תמיד חייבים תנור - יש עוגות שמקפיאים ויש עוגות שמקררים ,אבל אחד התהליכים חייב להתקיים. עכשיו, כשאומרים לך שיש פרחים עם ניר צלופן או בלי ניר צלופן - המסקנה שלי היא שניר הצלופן הוא לא חלק הכרחי, או מקורי בפרח. כשאני קורא שאפשר לבצע מאגיה בלי להקשר לכוחות/אלוהויות כאלה או אחרים, אז המסקנה הבלתי נמנעת שלי היא שאין צורך באלים אלו כדי לבצע מאגיה. ושהם אינם חלק הכרחי או מקורי במאגיה. אם יש משהו שלא הבנתי נכון אשמח אם תסביר.

gwizard

New member
לעסוק במאגיה זה לא ממש כמו לאפות עוגה

זה קרוב, אבל לא בדיוק. הרכיבים העיקריים שלך הם: כוח רצון, דמיון, ריכוז ואמונה. בהיעדר אחד מארבעת אלו - אתה תיכשל. התנור שלך זה המוח שלך אשר למד ותרגל במשך שנים את שלושת הראשונים וגיבש את הרביעי. כל השאר זו סמנטיקה חסרת משמעות אמיתית. בהצלחה.

A r j u n a

New member
תשובה טובה ובכל זאת,

איך אני יכול לדעת אודות חלק מסויים, שהוא שייך לאמונה ולא לדמיון לדוגמה (דמיון בשונה מהדמיה, כן?) או בקיצור - כל הכוחות העליונים הללו - האם הם קיימים באמת, או שזהו רק wishfull thinking מעורב בדמיון? אם ניתן לבצע מאגיה בלעדיהם ובאותה רמה, לשם מה יש צורך להתעסק עם כל אותם אלים ושדים? או שמא מאגיה שאיננה נובעת מהאלים חסרה בעוצמה או במרכיב אחר?

gwizard

New member
אז הנה עוד תשובה טובה

"איך אני יכול לדעת אודות חלק מסויים" יש רק דרך טובה אחת - להתנסות. נכון אומרים "תמונה אחת שווה אלף מילים" ? כאשר מדובר במאגיה - ניסיון הוא כל מה שיש לך. "כל הכוחות העליונים הללו" הכוחות הם לא עליונים. הכוחות הם משהו שקיים בכל אחד ואחת מאיתנו. רובינו משתמשים בהם בצורה זו או אחרת. ההבדל הוא שמכשף משתמש בהן במודע. "האם הם קיימים באמת, או שזהו רק wishful thinking מעורב בדמיון?" זה משהו שרק אתה יכול לגלות עבור עצמך. הרי בתכלס, לא משנה מה אני או כל אחד אחר אגיד, אתה לא תאמין לי באמת. רק אחרי שתתנסה לבד ותלמד את השיעורים שלך בעצמך אז תדע את התשובה לשאלה זו. "אם ניתן לבצע מאגיה בלעדיהם ובאותה רמה, לשם מה יש צורך להתעסק עם כל אותם אלים ושדים?" כמו שאמרתי קודם, לא חייבים. זה כמו לשאול למה אני צריך לנסוע במאזדה 3 כאשר אני יכול לנסוע בפורד פוקוס. שניהם מכוניות טובות ויעשו את העבודה. אבל כל אחת מהן שונה בהתנהגות, בנוחות, בטעם. אם תראה את ההודעות של לגבי מאגיה גבוהה ונמוכה אז אתה תבין למה אני מתכוון.

gwizard

New member
אם אתה מצפה לתשובה מסוג...

לך תקרא ספר כך וכך ותעשה תרגיל זה וזה - מצטער, זה לא עובד ככה. אני רוצה להבין, מה אתה מחפש בדיוק: ללמוד מאגיה או ללמוד לעבוד עם אלים ? מה המטרה לשמה התחלת את החיפוש ?

neophile

New member
אם הנושא האסטרולוגי מעניין אותך

יש לא מעט אתרים שמציגים מאורעות אסטרונומים ושונים ודברים שהתרחשו בארץ באותו זמן ...אני לא חושב שמדובר בהכרח בסיבה ותוצאה אלה בסינכרוניות , זה גם מה שהאסטרונומים הקדומים חיפשו . המאגיה המערבית מבחינה דתית מבוססת על התנ"ך ,פילוסופיה והברית החדשה .

Monsieur D

New member
שטויות

סיריוס1, אני מודה. גם אני הייתי כמוך, התלהבתי, הגבתי לכל הודעה , אמרתי מה שיש לי להגיד בלי קשר לאם אני יודע על מה אני מדבר או לא. היום אני רואה את זה כטעות, אם רק הייתי סותם את הפה, לכולם היה יותר טוב. סיריוס1 , אתה מדבר שטויות כבר הרבה זמן, תנמיך הילוך זה יעשה רק טוב.

PurpleFilth

New member
לצערי אני דווקא מסכימה עם הבחור,

חבל שהניסוח שלו, כרגיל, על הפנים. בגדול, כשאתה עושה מדיטציה אתה עובר תהליך נפשי-פנימי, כשאתה עושה מאגיה אתה משנה את העולם בכח הרצון שלך. אז כן, יש כאלה שיגידו שזה אותו דבר, וגם יש כאלה שיגידו שחיזוי עתידות זה מאגיה. אבל זה לא יהיה אני.

Monsieur D

New member
בלי קשר למה שכתבתי

אני חושב שאת טועה שאת חושבת שמאגיה היא "שינוי העולם בכח הרצון" אני מציע לך לקרוא על המטרות של שחר הזהב, של הת'למה , של הויקה ושל הריקליימינג. המטרות הם שונות זו מזו בפרקטיקה שלהם אבל זהה בכוונה האמיתית שלהם. חניך במסורות האלה לא לומד 40 שנה בשביל שבסוף ידע להביא לעצמו כסף כשצריך או לצאת למסע שערים כשמשעמם. מאגיה היא בעיקרה ל-א שינוי העולם לפי הרצון.

gwizard

New member
אבל מה זה קשור ?

וויקה היא דת, לא שיטה מאגית. ריקלימינג היא דרך חיים רוחנית שממש לא קשורה למאגיה. מה, לידיעתך, המטרות של כל מי שהזכרת ?

Monsieur D

New member
גם ת'למה היא לא שיטה מאגית, היא כמעט דת

רק שלאף ת'למי זה לא באמת מזיז אם יקראו לת'למה דת או לאו. אבל בכל אחד מהמסורות האלה המאגיה היא הלב, הדבר שכל מסורת נבנת עליו. מצטער, מאגיה היא לא הטלת כישופי אהבה, או טעינת קמעות לכסף, או מסע טאטוות . אני לא אומר שאלה לא קיימים, הם קיימים ועוד איך - אבל הם לא מגדירים את המושג מאגיה. גם אני חשבתי ככה שמאגיה=הטלת כשפים , אבל זה תמיד הטריד אותי, למה גם בשחר הזהב, גם בAA גם ב OTO וגם בוויקה התלמיד לומד כל כך הרבה, ומתרגל כל כך הרבה בשביל שבסופו של דבר ידע להטיל כשפים. למה בשביל להגיע לדרגות ה- ADEPTUS במסדרים המאגים צריך לעבוד קשה כל כך וכל כך ברבה זמן (15+ שנים) בשביל שהתלמיד ידע להטיל כשפים?! מאגיה היא לא כשפים אם ככה, מאגיה היא התקרבות לאלוהות, במסדרים המאגים זוהי התקרבות ל-ה'* בוויקה התקרבות לאל ולאלה ובריקליימינג התקרבות לטבע. אבל המטרה זהה- להתקרב לאלוהות, להתעלות מעל אנושיות רגילה. עם הזמן, אתה יודע גם לנצל את מה שלמדת לגרום שינוי בעולם הזה, אבל זו לא מטרת המאגיה. אם כך, מה ההבדל בין דת למאגיה? אני חושב שדת זה דברים ריקים. לא כל אחד יכול לבחור במאגיה כדרך חיים, זה קשה ותובעני מידי . הדת מספקת התקרבות לאלוהות ע"י הבנה שטחית ומעשים, אני לא אומר שזה רע. מאגיה מספקת כלים לפתח קשר ישיר ועמוק עם אלוהות, כזאת שאף עושה מצוות או קורא בספר קדוש יגיע אליה.

Monsieur D

New member
ושחכתי עוד כמה דברים

הדבר שהצית אותי בכל זה היו המשפט של סיריוס1 שמאגיה היא דבר חיצוני, וPurpleFilth גיבתה אותו. איך אדם שנמצא כאן כל כך הרבה זמן ומגיב לדיונים כל כך הרבה זמן יכול לטעון את זה?! זה ממש גובל בהעלבה! תורת ההתאמות- הפטיש ובמסמר של המאגיה - איך לעזאזל זה לא משהו פנימי?! אני לא צריך לחפור בעצמי בכל פרט שהיה לי בחיים בשביל לבנות מערכת התאמות שנוחה לי? כשאני מתרגל תרגילי יסודות הכי פשוטים- זה לא משנה את הפנימיות שלי?! לא פותח לי את נפש לצדדים שלא הכרתי? כשאני מטייל במסעות שערים ומעיר חלקים מסויימים באישיות שלי- זה לא דבר פנימי?! מצטער, אותי זה העליב שאדם השווה את התחום שאני עובד עליו כל כך קשה למשהו חיצוני ומכאני, את יודעת מה? אני חושב שהתנצלות תהיה במקום.

gwizard

New member
יש כמה אי דיוקים במה שאמרת

אני לא יודע בנוגע למסורות האחרות, אבל לגבי הוויקה אתה טועה. וויקה היא קודם כל דת ולא שיטה מאגית. הקונספט הוא - אמונה - ולא שינוי. עובדה: ישנם הרבה וויקאנים אשר לא עוסקים במאגיה. נכון שחלק מן הפולחן זה עבודה מאגית, אבל אף אחד לא מחייב אותך ללכת דווקא על השיטה הזו. אתה בהחלט יכול לעשות טקס תפילה קטן בלי מעגל, בלי נרות וגם בלי אג'נדה מסויימת. עכשיו, אם אני מבין נכון, אז אתה מגדיר את המאגיה כ-"התקרבות לאלוהות". לדעתי זה לא נכון. ישנם מכשפים אטאיסטים. למה הם בדיוק מתקרבים ? אני מגדיר את המאגיה כשינוי. פנימי או חיצוני, בעזרת כוח רצון או אמונה - זה לא משנה. מאגיה היא כוח הגורם לשינוי. בדיוק כמו עט או פטיש. טרנספורמציה היא מילת המפתח. מאגיה היא בהחלט לא כלי חיצוני, לפחות לא למישהו שעבורו זה דרך חיים ולא שיגעון חולף. אדם שמגיב הרבה זמן לא אומר אוטומטית שאדם יודע משהו בתחום. ומהתגובות של שני האינדיבידואלים אשר הזכרת אי אפשר לדעת בבירור האם הם עצמם עוסקים במאגיה או לא. מצטער, לכלוכית סגולה, אבל התעסקות עם פיות לא מוגדרת אצלי כמאגיה. אל תיעלב מאנשים אחרים, אתה רק נותן להם יותר אנרגיה

Monsieur D

New member
תגובה

"אתה בהחלט יכול לעשות טקס תפילה קטן בלי מעגל, בלי נרות וגם בלי אג'נדה מסויימת." אם התפילה נעשת באמצעים נכונים (תפילה מהלב, כזאת שמחזקת אותך, ולא תפילה קבועה שעושים אותה כי צריכים)- זה עדיין מאגיה. אתה בטח יודע שמאגיה לא מחייבת מעגלים, או נרות. " לדעתי זה לא נכון. ישנם מכשפים אטאיסטים. למה הם בדיוק מתקרבים ?" לעצמם, לאלוהות הפנימית שבהם, לניצוץ האלוהי שקיים בכל אחד. נכון, הם לא ממשילים את האלוהות שלהם לה' איום ונורא או לאלים טבעיים ומרגיעים, אבל בסופו של דבר, הם מתקרבים לאלוהות שנמצאת בהם. האלוהות מבעבעת להם בבטן.

gwizard

New member
אתה משליך את תפיסת עולמך על האחרים

ישנם אנשים שלא מאמינים באלוהות וזה גם ממש לא מעניין אותם. כל מה שהם רוצים זה לעשות כמה כשפים. האם זה לא עיסוק במאגיה (ברמה נמוכה, אבל עדיין) ?

PurpleFilth

New member
שמע,

חבל לי שאתה לוקח את הדיון הזה למקום כל כך אישי. נראה לי שיותר מעניין לדבר על מאגיה ועל מדיטציה מאשר עלי ועליך. "כלי חיצוני", אגב, זה הגדרה שלך, לא שלי. Monsieur D: כשאתה שם מאגיה ליד מדיטציה, אני חושבת שזה ההבדל הכי בולט. צר לי שנפגעת, אבל אני לא רואה צורך להתנצל על הדעות שלי. הייתי שמחה לשמוע מה דעתך על ההבדלים.

סיריוס1

New member
אם חשתה העלבה מדברי, אז אני כמובן...

..מתנצל. כוונתי למשמעות החיצוניות שזה כרוך בעשייה, לחשים וחפצים בעוד מדיטציה היא ישיבה ללא נוע והתרכזות בתחושות, מחשבות וכו' ללא מעשים,לחשים ושימוש בחפצים. אולם כמובן, אין כאן קביעה מחייבת, רק הבעת דעה כללית.

למעלה