גם ת'למה היא לא שיטה מאגית, היא כמעט דת
רק שלאף ת'למי זה לא באמת מזיז אם יקראו לת'למה דת או לאו. אבל בכל אחד מהמסורות האלה המאגיה היא הלב, הדבר שכל מסורת נבנת עליו. מצטער, מאגיה היא לא הטלת כישופי אהבה, או טעינת קמעות לכסף, או מסע טאטוות . אני לא אומר שאלה לא קיימים, הם קיימים ועוד איך - אבל הם לא מגדירים את המושג מאגיה. גם אני חשבתי ככה שמאגיה=הטלת כשפים , אבל זה תמיד הטריד אותי, למה גם בשחר הזהב, גם בAA גם ב OTO וגם בוויקה התלמיד לומד כל כך הרבה, ומתרגל כל כך הרבה בשביל שבסופו של דבר ידע להטיל כשפים. למה בשביל להגיע לדרגות ה- ADEPTUS במסדרים המאגים צריך לעבוד קשה כל כך וכל כך ברבה זמן (15+ שנים) בשביל שהתלמיד ידע להטיל כשפים?! מאגיה היא לא כשפים אם ככה, מאגיה היא התקרבות לאלוהות, במסדרים המאגים זוהי התקרבות ל-ה'* בוויקה התקרבות לאל ולאלה ובריקליימינג התקרבות לטבע. אבל המטרה זהה- להתקרב לאלוהות, להתעלות מעל אנושיות רגילה. עם הזמן, אתה יודע גם לנצל את מה שלמדת לגרום שינוי בעולם הזה, אבל זו לא מטרת המאגיה. אם כך, מה ההבדל בין דת למאגיה? אני חושב שדת זה דברים ריקים. לא כל אחד יכול לבחור במאגיה כדרך חיים, זה קשה ותובעני מידי . הדת מספקת התקרבות לאלוהות ע"י הבנה שטחית ומעשים, אני לא אומר שזה רע. מאגיה מספקת כלים לפתח קשר ישיר ועמוק עם אלוהות, כזאת שאף עושה מצוות או קורא בספר קדוש יגיע אליה.