שלום לכולם

שלום לכולם

שמי בן ואני עובד בחברת גלובוס יונייטד במחלקת ה DVD. אשמח לעמוד לרשותכם על שאלות בנושא תאריכי יציאה, סרטים נוכחיים ועתידיים, זון 1,2,4 , מהדורות מיוחדות ועוד. אני בעצמי אספן DVD מזה 3 שנים,כך שהשאלות יכולות להגיע מכל תחומי ה DVD. מקווה שכולנו נהנה.

Soak

New member
ברוך הבא ! ../images/Emo24.gif האירוח מתחיל !

אני מבקש מהגולשים להשתדל ולשרשר את ההודעות וזאת על מנת להקל על הקריאה. בתום האירוח ישורשרו כל ההודעות הקשורות אליו תחת כותרת אחת. ושיהיה לנו ערב מהנה

jerri

New member
ברוך הבא ויאללה נתחיל...../images/Emo176.gif

נתחיל בשאלה הכי בוערת (מבחינתי) - מדוע המפיצים בארץ מתעקשים לחרב לנו את ההנאה ולהוציא את הDVDים (אפילו כשהם תואמים אחד לאחד את המקור כמו מולאן רוז´) באריזות פלסטיק מעצבנות בעוד שבמקור טרחו להכין עטיפת קרטון מושקעת? זו אחת הסיבות לכך שרוב הDVDים שיש לי (שקיימים גם בתרגום) אינם מתורגמים (ושלא נתחיל לדבר על התוספות שלרוב אין...)

gofish

New member
מצטרף לשאלה ומוסיף

שלום בן וברוך הבא כצרכן "כבד" של סרטי DVD,אי אפשר להתעלם מאיכות הירודה (שלא נאמר מזעזעת),של סרטי ה-DVD באזור 2 בהוצאת יונייטד. רמת הסרטים לא אחידה ובהחלט לא עומדת ברמתם של אותם סרטים מאיזור 1,מכיוון שמדובר ב-DVD ולא בסרטי ווידאו,אי אפשר שלא לתהות לפשר הדבר,אחד היתרונות של מכשיר ה-DVD הוא שמירה על איכות תמונה וסאונד,לדעבוני הדבר לא קורה עם סרטים באיזור 2 בעיקר בהוצאת יונייטד,יש להוסיף גם את הסרתם של התוספות שמגיעות עם הסרט באיזור 1 כאשר הסרט יוצא באזור 2. הדבר מראה על זילזול בלקוחות ויש לנקוט צעדים ומחשבה חדשה בכל הקשור להוצאת סרטים באיזור 2 ושמירה על איכות הצפייה והסאונד,כמו כן על ציפיות הלקוח. ברם יש לומר שהחברה המקבילה לכם (פורום) באמת משתדלת לשמור על רף מסויים ואף עושה זאת לפעמים בהצלחה,מדוע יונייטד לא משכילה לעשות זאת גם?

אכויות צפיה-כללי

גו פיש, גלובוס יונייטד איננה חברה מפיקה. היא חברה מפיצה ומשווקת. פורום פילם, חברה מכובדת לכשעצמה, לרוב איננה מפיצה סרטים של מפיצים פרטיים אלא את חברת דיסני ופארמונט. גלובוס יונייטד לקחה על עצמה להפיץ את סרטיהם של המפיצים הפרטיים בארץ (סרטי שני, סרטי שפירא, יונייטד קינג וידאו, גלובוס צ´ויס ואחרים) בנוסף לסרטים של MGM,FOX,WARNER BROS,UNIVERSAL,DREAMWORKS אנו נאבקים עבור הצרכן (ועבורנו) שהסרטים הפרטיים יגיעו אלינו עם סאונד דיגיטלי AC3 ועם פורמט רחב בו אנו מאמינים. אנו נאבקים שהמפיצים הפרטיים יעשו מאמץ שהסרטים יקבלו "טיפול" לפחות כמו בשאר העולם, ולעיתים מצליחים (ראה "אמלי" לדוגמה שבזון 1 יצא כמעט ללא תוספות, ראה "אפוקליספה עכשיו"). חשוב שתבין, טעות נפוצה לחשוב שגלובוס יונייטד היא האחראית ל"רף" עליו אתה מדבר. להיפך היא מייצגת את דרישותך כלפי המפיצים, מודעת לפורמט והאכויות המקובלות בשוק ותפעל ללא הפסקה להשיג אותם. העובדה שאתה טועה לחשוב כך היא תוצאה של החלטה שלנו לעזור ולהפיץ את הסרטים הפרטיים אולי אחרת לא היינו רואים אותם כלל על המדפים. נ.ב: בין הסרטים הפרטיים המתוכננים: מארז סרטי ברוס לי, מארז סרטי אורי זוהר, שבלול, לול, טריינספוטינג ורבים אחרים

gofish

New member
סליחה בן אבל אני לא מקבל את התשובה.

אתה אף סותר את עצמך בעקבות התשובה שנתת כמה שורות למטה. שמירה על האיכות (ואני מדבר על החברות שאתם מפיצים ולא על הפרטיות),דורשת ממכם הוצאה גבוהה יותר. מבלי להיכנס להיבט הכלכלי של יונייטד,מה שקורה בפועל הוא ש-90% מהסרטים יוצאים באיכות נמוכה,כתוצאה משיקולי חיסכון שנקטתם.

תגובה

ידידי, הטעות עימך. גלובוס יונייטד איננה צריכה להוציא כסף על הפקת DVD לכן אין לה קביעה לגבי איזה מאסטר יוזמן, ואיזה סאונד יוקלט. אנו כן עושים כל מאמץ שהסרטים יצאו באיכות שתיתן לצופה להנות בחווית ה DVD, כי לדעתנו זו הסיבה שהוא בחר DVD מעל וידאו. כאספן וכנציג גלובוס יונייטד -אני מבטיח להמשיך במאמצים מול המפיצים שהסרטים יגיעו כמו שצריך ולא אינטש פחות. אני חייב להתייחס גם לאחרים. מקווה שהבנת.

gofish

New member
אז אולי תסביר לנו למה התכוונת

כאשר אמרת: "המפיץ הבינלאומי שמוכר למפיץ הישראלי את הסרט מציע לו לעיתים תוספות אך דורש גם עליהם כסף (לא קטן). לעיתים המפיץ הפרטי לוקח שיקול (כלכלי)" *מי זה אותו מפיץ ישראלי אלמוני? והאם ליונייטד אין שום השפעה עליו ועל שיקוליו? אגב,אם קיים מפיץ ישראלי הרי יונייטד קונה ממנו על-מנת לשווק אותם לרשתות (ככה הבנתי מתשובתך),אני מניח כי אם יונייטד תשלם יותר לסרט,אזי ל"מפיץ" יהיה שווה להשקיע ולשפר את איכותו. אנא הבהר עמדתך?

רשימת המפיצים הפרטיים

המפיץ "האלמוני" הוא כלל לא אלמוני סרטי שני, סרטי שפירא, סרטי יונייטד קינג וידאו, סרטי שובל, סרטי גיל. (כולם ניתנים להשגה ב 144)

gofish

New member
מה עם שאר החברות

MGM,FOX,WARNER BROS,UNIVERSAL,DREAMWORKS והאם יונייטד קינג וידאו לא שייכים לגלובוס יונייטד שאתה מייצג?

עטיפות וספיישלים

מצטרף אליך בהחלטה המעצבנת הזו. אבל זו החלטה של אירופה. מולאן רוז´ יצא באירופה ללא הקרטון, כך גם הבלתי שביר ואחרים. עוד יותר מעצבן שסרטים של קריטריון לא מוצעים לנו להפצה בתרגום. "טראפיק" הגרסה המלאה, "הפריצה לאלקטרז" , "ממנטו" "שבעה חטאים" אני רודף אחרי הזכויות הללו כבר הרבה זמן בניסיון לתת לנו להנות מספיישלים כולל תרגום עברי. נ.ב: "נפלאות התבונה" יוצא למכירה באריזה מהודרת כולל כל התוספות בקרוב.

ההוגה

New member
שלום!!

האם תוכל להסביר על התהליך שבו מיוצרים הסרטים בארץ??? האם זה מודפס בארץ או בחו"ל?? ומי מחליט לגבי זה???

מסלול הייצור של DVD

הוגה יקר. סרטי האולפנים נעשים באירופה. הסרטים הפרטיים (שנרכשו בארץ באופן עצמאי להפצה) נעשים בארץ. המפיץ חייב לקנות מאסטר וקלטות סאונד. ההפקה נעשית בארץ (כולל תפריטים, שאני מסכים מעט חובבניים) וכולל תרגום. מעבדה מסויימת עושה מהעותק הראשי גלאס מאסטר ושולחת לחו"ל לשכפול. העטיפות והקופסאות מיוצרות בארץ. גלובוס יונייטד נכנסת לתמונה בשלב שהעותקים מגיעים חזרה לארץ ומתכננת את שיווקם.

TheShis

New member
שלום - מספר שאלות.

מהם השיקולים שלכם בעת הפקת כותר? מדוע חלק מהכותרים מופקים בפורמט מסך רחב (כמו הסרט המקורי) וחלקם מסורסים לפורמט מסך מלא? מדוע אתם מפשיטים את הסרטים מכל התוספות שנמצאות בגרסאות אחרות שלהם (באיזורים 1 ו-4, למשל)?

התוספות בסרטים הפרטיים

תשובה זו היא המשך של התשובה שנתתי באכויות ותרגומים (אנא קראו תגובתי שם קודם להמשך זה) הסרטים הפרטיים לרוב פחות מסחריים מהלהיטים הגדולים של האולפנים. על מנת להמיר את הסרט ל DVD על המפיץ לרכוש מאסטר, קלטות סאונד דיגיטל, לשכור אולפן המרה, לשלוח לח"ול לשכפול (אין עדיין מעבדת שכפול בארץ). המפיץ הבינלאומי שמוכר למפיץ הישראלי את הסרט מציע לו לעיתים תוספות אך דורש גם עליהם כסף (לא קטן). לעיתים המפיץ הפרטי לוקח שיקול (כלכלי) ובוחר לוותר על חלק מהתוספות והעיקר שה DVD יצא. עלויות מכבידות נוספות יכולות להביא את המפיץ למסקנה שבמצב השוק כיום אולי עדיף לדחות הסרט או לוותר על הפורמט.

gofish

New member
לעיתים קרובות מידי!

"לעיתים המפיץ הפרטי לוקח שיקול (כלכלי) ובוחר לוותר על חלק מהתוספות והעיקר שה DVD יצא." רוב הסרטים בחברת יונייטד הם פשוט באיכות ירודה (תמונה+סאונד) וללא תוספות. דבר המראה על זילזול מוחלט בלקוחות ה-DVD.

גלובוס יונייטד איננה חברה מפיקה

גלובוס יונייטד איננה חברה מפיקה. לצערי אני מסכים איתך שחלק מהסרטים הפרטיים הוא באיכות שלא מתאימה לעידן ה DVD. אנו כחברה משווקת אף יודעים שהדבר פוגע במכירות, לכן אנו לוחצים על המפיצים להשקיע במאסטר דיגיטלי ופורמט רחב. לדעתנו אין מקום לחיסכון במשהו שנשמר לנצח.

TheShis

New member
מיהם אותם מפיצים?

יש לך אפשרות למנות חלק מהם? כיצד ניתן ליצור עימם קשר על מנת להבהיר להם שהזילזול המתמשך שלהם בלקוחות הישראליים מעודד יבוא פרטי (זול וטוב)?

רומן ט

New member
אז תודיעו לחברה "המפיקה"

שאתם לא מפיצים את הסרטים שלה שהם לא במסך רחב. ולא, אל תגיד שעדיף שהסרטים יופצו בגירסה חתוכה מאשר בכלל לא.

למעלה