שלום לכולם

Marty McFly

New member
שאלה...

מה יהיה מחיר 3 הסרטים בארץ? האם יכללו גם את החלק של "מאחורי הקלעים" שבד"כ מצורף כקלטת נוספת כשמוכרים אז זה בקלטות וידיאו? תודה,

רומן ט

New member
שלום! תוכל להסביר בבקשה את

המשפט שלך: "כיום שידורי הטלוויזיה דורשים מאסטר מסך מלא, לכן בהרבה סרטים פרטיים המסך מלא"???? לא הבנתי, מי דורש שהסרטים סיוצאים ב-DVD יהיו בפורמט מסך חתוך ומסורס... סליחה... מסך "מלא"? תבין, אין סיכוי שאוהבי קולנוע (ואנחנו אלה שבסוף משלמים על הסרטים וקונים אותם) יסכימו לקנות סרטים שנראים כך!

שידורי הטלוויזיה

הטלוויזיה בישראל משדרת את רוב המוצרים שלה בפורמט מלא. תתפלאו, אבל רוב האנשים בארץ מעדיפים שהסרטים יהיו במסך מלא. הם לא מבינים למה "חותכים" להם מהתמונה ושמים פסים שחורים. הטלוויזיה מעבירה דרישה למפיצים הפרטיים שיעבירו אליה מאסטרים במסך מלא ולא WS. יקח קצת זמן עד שיקלטו את היתרונות של WS. אבל הרגלים קצת קשה לשנות. (זה לא אומר שנפסיק להאבק)

רומן ט

New member
המממם... הטלוויזיה ../images/Emo5.gif

עצמה משדרת מה שמשדרים בה, ולא ממש "אכפת" לה באיזה פורמט. למי אתה מתכוון? ערוץ 1? ערוץ 2? YES? הכבלים? כולם? אתה רוצה להגיד לי שכולם, אבל כולם מתעקשים על מסך רחב ודורשים זאת מכם?

Soak

New member
רומן

אני חושב שהכוונה היתה שהמאסטר אותו קונות החברות משמש מעבר להפצת הסרט בוידאו וב-DVD גם לשידור עתידי בטלוויזיה ועל כן חייב להיות מסך מלא. קניה של מאסטר אחד במסך רחב לשיווק ב-DVD ועוד מאסטר במסך מלא לטלוויזיה הוא שיקול לא כלכלי לחברות.

רומן ט

New member
כן, אבל אנחנו בעידן של תחרות

(פחות או יותר). אם לדוגמא, ערוץ 1 דורש מאסטר במסך רחב, תמיד אפשר למכור ל-YES. המשפט של בן: "הטלוויזיה מעבירה דרישה למפיצים הפרטיים שיעבירו אליה מאסטרים במסך מלא" פשוט לא נשמע הגיוני...

Soak

New member
אני לא בטוח שהבנתי

הרי מלבד YES שמשדרת מספר מוגבל של סרטים/תוכניות במסך רחב אין עוד ערוצים שעושים זאת. ערוצים 1, 2 ו-10 (שאני מניח שהם נותני הטון העיקריים) וגם ערוצי הכבלים דורשים (כנראה, לפי דבריו של בן) מאסטרים של מסך מלא. לחברת הפצה לא כלכלי לקנות מאסטר של מסך רחב כדי שאולי YES תרצה אותו. עדיין במקרה הזה הרוב קובע. אני חושב שהבעיה העיקרית שיש בארץ היא שוק קטן ולא רווחי וזה המקור לכל הבעיות. אגב, 90% מהאנשים שאני מכיר מעדיפים מסך מלא. קשה להם עם שטח לא מנוצל בטלוויזיה.

רומן ט

New member
אני מסכים שהבעיה היא בשוק

הקטן בארץ. למען האמת, אין לי אף סרט (!) שיצא בהפצה מקומית. מדי פעם מגיע החוכמולוג שרוצה לראות אצלי סרט "עם תרגום". אני מסביר בנימוס (פחות או יותר) שהוא מוזמן או להביא אחד כזה איתו (באיכות שלא נופלת מאזור 1) או שילך לראות את הסרט על הטלוויזיה שלו... ולעיתים נדירות יותר, מגיע מישהו ושואל על הפסים השחורים. פעם אחת פשוט נעמדתי מול המסך והסתרתי חלק מהסרט. "ככה יותר טוב?" שאלתי.

Soak

New member
וואו.... ממש פאנאטיות ../images/Emo6.gif

כשאני צופה בסרט עם משפחה/חברים, הנאתם גם חשובה לי ולכן אני משתדל לקנות עם תרגום כשזה אפשרי. מלבד כותרים שאי אפשר להתפשר עליהם (בזמן האחרון הכותרים האלו מתרבים
) יש לי חבר שלא מצליח להשתכנע ש-WD זה עדיף. הוא כותב בפורום ואני מקווה כי עוד מעט הוא יתחבר ויסביר כאן את עמדתו.

רומן ט

New member
תן לי להבין ../images/Emo6.gif

אני קונה את הסרט, מזמין את החברים/משפחה, מציג להם אותו על מסך ענק, תוך כדי שהם יושבים על ספות Lazy-Boy (אמריקן קומפורט), האוכל/שתייה עלי, ואני צריך להתחשב בהנאה שלהם? סתם, סתם
בסופו של דבר, אני קונה את הסרטים בשבילי. שוב, אם מישהו רוצה להביא גירסה עם תרגום באיכות סבירה, אין לי בעיה להקרין אותה (למרות שהתרגום מסתיר חלק מהתמונה
)

gofish

New member
אל תדאג...רומן

בסוף המהפכה תגיע. רכישת טלוויזיות בעלות מסך רחב במגמת עלייה. היו ימים שרשות השידור המליצה לנו לרכוש טלווזיות עם מחיקון גם תורו של המסך הרחב יגיע,אתה תראה
אגב,מאור בתגובתך הקודמת,איך הגעת למסקנה שהשוק בישראל קטן ולא רווחי, אולי רומן צודק ויונייטד יכולה להרשות לעצמה לקנות 2 עותקים.

Srain

New member
דברים חשובים באים בריבועים

ויש לי גם הרבה מה להגיד...פשוט אין לי זמן כרגע לענות לתגובות (ואני בטוח שיהיו).

TheShis

New member
דוגמא נוספת להחלטה תמוהה שלכם:

מדוע סרט (הנפל, לדעתי) "הארי פוטר" הופץ לספריות בפורמט הבא: לקחתם את הדיסק הכפול, ופשוט העפתם לכל הרוחות את הדיסק השני עם התוספות, וכך נותר רק הדיסק עם הסרט. מילא אם היה מדובר בדיסק יחיד, אבל אם בלאו הכי מדובר בדיסק כפול - למה להרוס לאנשים??? בכל ספריות הוידאו נאמר לי, שזו המדיניות של המפיץ - מי שרוצה רק לצפות בסרט, שיהנה מהדיסק הראשון, ומי שרוצה גם את התוספות - שיקנה את הדיסק הכפול (במחיר מופקע, כמובן). למה? אנחנו לא בתקופת שגשוג! המיתון משתולל. למה לעשות כאלו תרגילים? במה זה שונה מסרטים כמו "פיינל פנטסי" ו"מועדון קרב" שכן הופצו בתור דיסק כפול גם למי שרק שכר אותם?

jerri

New member
אני לא מסכים עם ההצהרה על מחיר

מופקע - 99 ש"ח הם תמחור מיוחד לסרט, ולדעתי הוגן.

TheShis

New member
לא ראיתי אותו ב-99 ש"ח אלא ב-129 ש"

ח. 99 ש"ח הם אכן מחיר הוגן לדיסק כפול. למרות שהנקודה שניסיתי להעלות היא "חיתוך" החבילה לשניים.

gofish

New member
התשובה דיי ברורה

השיקול נובע מהיבט כלכלי בלבד של הספריות. כמובן שמחיר הדיסק היחיד זול יותר מאשר הכפול,ולכן הרשתות או הספריות הפרטיות מעדיפות לקנות אותו בפורמט הזה,על-מנת להוציא להשכרה. כמובן שהם יכלו לקנות את הגירסה המלאה ולהוציא אותה להשכרה,אבל כאן נכנס ההיבט הכלכלי הברור מצידם.

TheShis

New member
ועוד שאלה:

האם המפיצים עומדים מאחורי הדרישה לאסור ייבוא דיסקים מאיזור 1 לארץ (לספריות הוידאו)?

gofish

New member
לא מדוייק

המפיצים לא יכולים לאסור על הרשתות. אבל יונייטד התחייבה בפני הרשתות שהוצאת הסרטים באזור 2 תיהיה לכל המאוחר חודש מהוצאת הסרט באזור 1 (מה שיגרום חיסכון עצום לרשתות ולקניינים). הבעייה היא שבפועל יונייטד לא עומדת בהתחייבות,והסרטים מופצים לאחר חודש ואף יותר. (וזה בלי להכניס את השיקול של האיכות הנוראה).

רומן ט

New member
אתה מצהיר שאתה אספן DVD ../images/Emo9.gif

כמה מהכותרים שלך הם מיובאים (אזור 1/2/4 לא משנה) וכמה של מפיצים מקומיים (דוגמת גלובוס יונייטד)?

למעלה