שלום לכולם :)

mich223

New member
שלום לכולם :)

סיפור קצר ואומלל על חווית צפייה הדוקטור הו שלי+ כמה שאלות.
לכל העונות ששודרו
(משהו שהייתי חייבת לספר בשביל תמיכה, אז תודה לאל שגיליתי את הפורום הזה
)
לפני שנה- שנתיים בערך שמעתי על הסדרה דוקטור הו, ראיתי חצי פרק, לא אהבתי ונטשתי.
לפני כמה חודשים יצא לי לראות את הפרק הראשון של העונה החמישית. התאהבתי בדוקטור, התאהבתי באיימי, הכרתי את ריבר סונג ראיתי עוד פרק ועוד פרק ובום נגמר התחלתי לראות עונה 6.
ואז התחלתי להשלים את העונות שפיספסתי.
וראיתי פרק בעונה 4. שקט בספרייה. פרופסור ריבר סונג. פה חשדתי. ראיתי חצי מהעונות 5-6 בלי בעצם להבין מה אני *כן* אמורה לראות! ראיתי מישהו שהוא מכיר, מישהו שהוא מחבב, מישהו שהוא אוהב. לרגע לא ראיתי מישהו שהמוות שלו היה בזיכרון שלו כל הזמן. (אני מחשיבה את זה כמוות. קיום כחלום זה נחמד, אבל הם לא יראו אחד את השני ו..כן. בכיתי אם תהיתם.) עכשיו אני צריכה לראות הכל מחדש, ולראות הכל שונה. הכל פאקינג הכללל.
|בכי|

ולשאלות:

1. לפי מה שהבנתי ריבר לא תופיע יותר בעונה 4, אז מתי הפגישה השנייה של הדוקטור עם ריבר? מעיניו של הדוקטור כלומר. הפרק עם המלאכים?
2. ריבר אומרת שאפשר לפתוח את הטארדיס באמצעות נקישת אצבע. הדוקטור לא מאמין. ואז הדוקטור מלמד אותה. מי בעצם גילה שאפשר לפתוח את הטארדיס ככה?

3. אותו בסיס כמו השאלה הקודמת: ריבר קראה לעצמה ככה כי הדוקטור קרא לה ככה, אבל הדוקטור קרא לה ככה כי ככה היא הציגה את עצמה בפניו. השם גם הופיע בA good mans go to war, אבל לא בסדר הגיוני. מאיפה הגיע השם?!
4. doctor who!?
סתם נו. בדיחה חרושה מן הסתם. לא מצחיק.

והיו לי עוד הרבה שאלות ששכחתי. אל תתפלאו אם אני אחזור מאחור יותר עם עוד.

ותודה על ההקשבה

תראי לפי הסדר, אישה!
ל-5-6.

לגבי השאלות:
1. זה אמנם ספוילר, אבל צפית עקום אז זה לא משנה. הפעם הבאה היא אכן בפרק עם המלאכים.
2. אני לא זוכרת אם זה חוזר אח"כ או לא, אבל אם כן אז תחכי בסבלנות ותראי. (סתם, לא נראה לי שהם באמת התייחסו לזה)
3. הם מסבירים את מקור השם באחד הפרקים, את יודעת מי זו ריבר בתכלס בתור בנאדם? מאיפה היא הגיעה וכאלה? כי אם לא אז זה חתיכת ספוילר וגם לזה את תחכי בסבלנות.

[אני כותבת פה לפעמים, לא עקבתי אחרייך (הפעם).]

mich223

New member
מה את עושה פה.

קצת מאוחר מדי להגיד לי לראות לפי הסדר, לא?

ראיתי את כל עונה 5 ו6. אז אי אפשר לספיילר לי. אני יודעת מי זאת ריבר, יאפ, למרות שהכל מתוסבך לי בראש. כמו שאמרתי- ראיתי את כל העונות האחרונות.
תודה, מיס סטוקר.

טוב אני לא זוכרת את הפרקים של העונות האלה

מספיק בשביל כל ההסברים, אז עדיף שמישהו שיודע קצת יותר יענה לך, אבל לא יכולתי לוותר על ההזדמנות.

Lhuna1

New member
לגבי השם (
לכל עונה 6)

זה בדיוק כמו שכתבת:
ריבר קראה לעצמה ככה כי הדוקטור קרא לה, והוא קרא לה כי ככה היא הציגה עצמה.
אין פה סדר הגיוני, כי הם נפגשים בסדר הפוך (בערך
).

מההתחלה:

- איימי קראה לה בשם מלודי פונד (על שם חברתה מל'ס, שהיא ריבר, כך שהיא נקראה על שם עצמה. זוהי לולאת זמן ודברים כאלה קורים כשיש לך מכונת זמן מעורבת בסיפור...)

- האנשים שחטפו אותה וגידלו אותה בהתחלה באו מיערות הגאמא, ולכן קראו לה ריבר סונג (שזה תרגום של מלודי פונד לשפתם, כי לא היו להם שם אגמים ו"נהר" זה היה הכי קרוב). את זה ריבר בעצמה הסבירה בפרק "איש טוב הולך למלחמה".

- בשלב כלשהו של חייה שחסר לנו מידע עליו - היא התחדשה לדמותה של מל'ס (כילדה), והגיעה למקום שבו גדלו איימי ורורי וגדלה איתם. בתור מל'ס היא לא זכרה את השם ריבר. אין לזה הסבר. אולי אפשר להניח שזכרונה מהתקופה שגדלה בשבי נמחק/הטשטש בגלל הסיילנס (שכזכור יש להם יכולת למחוק זכרונות).

- לאחר שהפכה ממל'ס לריבר שאנו מכירים, הדוקטור קרא לה ריבר - כי הוא כבר הכיר אותה בשם זה - כזכור לך הם נפגשים בסדר הפוך - ומשם היא התחילה מחדש לקרוא לעצמה ככה.

זה מה שאני הבנתי לפחות. מוזמנים לתקן אותי אם מישהו חושב אחרת

Davros

New member
יש לי הרגשה שאו אני או את פספסנו משהו...

ממה שאני הבנתי, האנשים שחטפו אותה לא היו מיערות הגמא, רק החיילת (ששכחתי כרגע איך קוראים לה, זאת מgood man goes to war שהכינה לאיימי עלה תפילה...) היא בת יערות הגמא. האנשים שחטפו אותה הם מאדאם קוברריאן ושני סיילנטים (?) (ופה אני מבקש, ״הדממה״, או הסיילנס, הם לא גזע. הם מסדר דתי. הגזע שאת מדברת עליו, המכוער הזה שמוחק זיכרון הוא סיילנט [דומם]).
הסיבה שקוראים לה ריבר סונג זה בגלל שהחיילת ההיא כתבה את השם ״מלודי פונד״ על עלה תפילה, והטארדיס תרגמה את השם משפת היער לאנגלית. מלודי זה סונג, ובגלל שביער אין אגמים (פונד), ומקור המים היחיד ביער הוא נהר (ריבר), הטארדיס תרגמה את השם לריבר סונג.

אולי התבלבלתי, אבל בסוף day of the moon, היא מתחדשת למלס, לא? :s

Lhuna1

New member
כן, אתה צודק לגבי המפית של החיילת

אני גם הבנתי את זה מתישהו ושכחתי

לגבי ההתחדשות שלה בסוף הפרק ההוא, הגיוני להניח שהיא הפכה למל'ס, אבל אנחנו לא יכולים לדעת את זה כי לא ראינו את תוצאת ההתחדשות, וגם לא ברור איך משם (ניו יורק) היא הגיעה לאנגליה לגדול עם איימי ורורי בתור ילדה. האם הסיילנס שוב תפסו אותה והביאו אותה לשם?

לפי דעתי וגם לפי וויקיפדיה קוראים לגזע "סיילנס", והם גם מובילים את המסדר הדתי בשם זה. "סיילנט" זו הדרך לקרוא לאחד מהם, כלומר אם אתה שייך לגזע או למסדר הסליינס, אז אתה סיילנט.
אבל אם תביא סימוכין אחרים אני מוכנה לעמוד על טעותי

ailag

New member
ניטפוק

הסיילנס הם מסדר (ORDER) ולא גזע. ולא, אני לא יודעת איך זה מסתדר עם זה שלכולם פנים כאלו או יכולות שישכחו אותם.

(לא הגבתי לשאר כי אני מסכימה עם הכל)

timetraveler900

New member
טוב, אני פשוט ממליצה לך

לראות הכל מההתחלה. ואם אין לך כל אז תעשי קיצוצים ותראי קודם את 4X08 ו- 4X09 (פרקי הספרייה) ואחריהם תתחילי את עונה 5 ומשם הלאה לפי הסדר.

סתם מתוך סקרנות, צפית בספיישלים ששודרו ב - 2009? (הפרקים האחרונים של הדוקטור העשירי)

mich223

New member
וול, יש לי הרבה פרקים להשלים

לפני שאני אוכל לעשות צפייה חוזרת.

ולא, עדיין לא ראיתי. זה בתכנון, בכללי ראיתי רק איזה ספיישל אחד.

ailag

New member
הספיישלים הם לפעמים חלק מהעלילה

ספציפית אלו שאחרי עונה 4 וזה שבין עונה 1 ל-2.

mich223

New member
הו.

הספיישל בין 1 ל2 זה הפרק הקצר או שיש עוד אחד? כי זה מה שמצאתי.

בנתיים ראיתי את הכלה הבורחת, האחד עם הטיטאניק, והספיישלים של ה11.

ailag

New member
אז ראית את אלו שאינם חלק מהעלילה

בין 1-2 יש ספיישל קצר (children in need or blue peter) נחמד אבל לא הכרחי אבל מה אכפת לך תראי, שמתרחש מיד אחרי השינוי.
אחריו מגיע ספיישל חג המולד שהוא פרק באורך מלא (או אולי שעה?) שמתרחש אחרי שהדוקטור שינה גוף והוא חצי מעולף אבל צריכים אותו.
ואז מגיע הפרק new earth ב new new york עם החתולות, שראית.

תראי אותו לפני שאת ממשיכה לפרקים הבאים, אם עוד לא סיימת אותם.

עונה 4 שודרה ב 2008, עונה 5 ב 2010. מה שהיה ביניהם זו עונה של כמה פרקים שחלקם סיפורים סגורים וחלקם משלימים את מה שבין סוף עונה 4 ותחילת עונה 5. לפעמים קוראים לזה "עונת הספיישלים", לפעמים "עונה 4.5" ולפעמים מתייחסים לזה כהמשך עונה 4, אז אם יש לך פרקים מספר 15,16 וכו' את מסודרת.

יש עוד ספיישל קצר בשם time crash שהוא לא חלק מהעלילה, ושני ספיישלים לא קשורים עם קתרין טייט, כחלק מתוכנית המערכונים שלה ולא ממש דוקטור הו.
עם מאט יש לך עוד את time & space ואת שני הפרקים הקצרים שכתבו ילדים והם נחמדים אבל בהתאם.

מה עוד שכחתי?

ailag

New member
תיקון קטן

הספיישל עם דונה בתור כלה קשור להמשך בגלל שהיא חוזרת וכל זה, אבל בקטנה.

משהו קטן

יש סידרה של מיני ספיישלים העונים על השאלה : מה הדוקטור עושה בלילה שהמלווים ישנים ?
זה נקרא Night and the Doctor .

mich223

New member
וואו, תודה!

ארגג אני לא מוצאת את הספיישל חג המולד הראשון. באמת הרגשתי שמשהו התפספס עם רוז שמקבלת את הדוקטור החדש כאילו הוא רק החליף בגדים.

ailag

New member
Christmas Invasion

אבל קודם children in need הספיישל (אני לא בטוחה אם מותר לקשר אז אשלח לך)

למעלה