ומה עם יום האב?
תשמעי, בכל מסע בזמן יכול להיות פרדוקס. כשאת הולכת ברחוב יכול להיות שתעכבי מישהו בעשירית שניה, הוא יפספס רמזור, יאחר ברגע לאוטובוס.. יש מלא תרחישים כאלו שבפועל יהפכו מסע בזמן למאוד בעייתי.
(אני לפעמים מהרהרת בזה במוניות שירות - אם הייתי מפספסת את המונית הזאת, אז מישהו אחר שהנהג לא עוצר לו כי המונית מלאה כן היה תופס מונית, והיום שלו אולי היה נראה אחרת). זה כל פיפס.
אלא אם מסתכלים על קווי זמן אישיים, שזה פותר את פרדוקס הסבא, אבל הפיזיקה בסדרה לא עובדת ככה.
ביום האב לא נמנע מרוז לחצות את קו הזמן של עצמה, אבל זה גרם לדברים רעים. באותה מידה בסוף עונה 5 לא נמנע מהדוקטור לחצות את קו הזמן של עצמו, ובימים כתיקונם גם זה היה גורר תוצאות הרסניות (לכן בסוף עונה 6 הוא נמנע מלעשות כך), אבל כשהיקום קורס... כמה זמן לקח לעולם לקרוס ביום האב? במיוחד אם לא נחשיב את היצורים שאולי הסדק כבר לקח, או שימנעו בכלל מהיקום במצב כזה? זה לא היה מיידי. זה לקח כמה זמן. בסוף עונה 5 הזמן נורא קצר אז זה ממילא לא היה משפיע.
אני לא זוכרת פרטים, אבל אם למשל ביום האב לקח 3 שעות בין מה שרוז עשתה ובין מתי שראו השפעות של זה (שוב, אם לא כוללים את היצורים) אז כשהדוקטור חוצה את קו הזמן של עצמו אם הוא יודע שהיקום ממילא יקרוס לתוך עצמו תוך חצי שעה, אז מה שיקרה בעוד שלוש שעות לא משנה.
קראתי איפשהו השוואה, אולי של מופאט עצמו, של הזמן וההמשכיות לכדור חוטים שעשוי מחוטים מכל מיני צבעים. אפשר להוציא חלקים של חוט מפה ומשם (לפגוע בהמשכיות) והוא ישאר בסדר גמור. אבל אם מוציאים יותר מדי הוא מתפרק. שזה מה שקרה במפץ הגדול 2.
כמובן שאם חוצים את קו הזמן של עצמך ויוצרים פרדוקס אונטולוגי (כמו בtime&space) זה לא צריך להוות בעיה. הזמן נכתב מחדש בצורה קונסיסטנטית.
חוץ מזה, למה זה מפריע לך אבל למשל שהדוקטור מבטל במחי שש מילים את האימפריה האנושית המשגשגת בעתיד לא (נשמע ש-) מפריע?