ריבר רואה את החליפת אסטרונאוט של הילדה, ומעלה כל מיני השערות. "הילדה מאוד חזקה" "היא הצליחה להתחמק", אבל...היא יודעת מה קורה, היא הייתה שם. למה היא מעלה השערות? היא יודעת, או שהיא באמת שכחה?
ולמה היא לא יודעת מי זה הסיילנס? הם גידלו אותה.
הסיילנס גידלו אותה ושטפו לה את המוח, אבל את הסיילנס כזכור לך אי אפשר לזכור...
אני חושבת שלא נשארו לה כל זכרונות מאותה תקופה, אלא רק ההתנייה הפסיכולוגית לרצוח את הדוקטור.
כשריבר ואיימי דיברו בסוף the wedding of river song, ריבר ציינה בפני איימי מספר פעמים בהן היא נאלצה לשקר לה - "העמדתי פנים שאני לא יודעת שאת אמא שלי והעמדתי פנים שאינני מזהה את חליפת החלל בפלורידה."
אחרי שרואים את הסיילנס שוכחים אותם. ב601 בשירותים הגברת (ג'וי) ראתה סיילנט ואמרה משהו כמו "היי, מה זה, מסכת מסע בין כוכבים?" ואז שכחה, וכשראתה אותו שוב שאלה שוב - "היי, מה זה, מסכת מסע בין כוכבים?" אז לא זוכרים אותם בפעם הבאה שרואים אותם.
זה גם פותר את השאלה למה להשקיע בטכנולוגיה של האיידרייב במקום סתם לשים תמונה של סיילנט על הצד הפנימי של הרטיה.
למרות שהעונה כבר שודרה בארץ (וגם הספיישל של 2011 דרך אגב) ולא חייבים לסמן ספוילר אפשר כדי להיות נחמדים למי שבמקרה לא ראה.
איימי זכרה אותו כמו שאמרת כי היא נוסעת בזמן. היא לא הייתה אמורה לזהות אותו אבל בגלל שהיא נסעה בזמן ויש לה ראייה שונה עכשיו על דברים, היא מסוגלת "להיזכר" אבל לא באמת, אלא רק לאותו הרגע.
(חוץ מזה נראה שאיימי טובה בלזכור דברים; עיין ערך: סוף עונה 5
(Flesh and Stone): גם אחרי שהמלאכים נשאבו לתוך הסדק והם כביכול לא מעולם לא התקיימו, איימי עדיין זכרה אותם ואת כל מה שקרה כי היא נוסעת בזמן וזה משנה את הדרך בה היא רואה את הדברים. אני פשוט מניחה שזה גם מה שקרה בתחילת עונה 6.