שלום לכולם

eoli

New member
ייתכן שכמוני, אבל

בהבדל קטן. אני מחפשת ורודפת אחר תשובות לזהותי היהודית, ומה איתך גבירתי הנאוה? דוגרת על אותן ביצים בלי להחליפן?

She Dolphin

New member
אבל למה את מתבטאת בצורה בוטה?

דווקא עונים לך כאן לעניין. אולי את לא מקבלת את התשובות שלהן את מקווה, אבל רוב הכותבים כאן מכבדים אותך. למה את מצמידה תארים לגולשים ומתבטאת בלשון מזלזלת?

eoli

New member
מטאפורה נשמעת לך

כביטוי לא הוגן, וזה למה ? אני לא מכבדת את רוב המגיבות לי?
אני מאד שמחה לתגובתכם.תבורכו. אני חוששת מאלה שאינם מדברות ופותחות את הנושא.

She Dolphin

New member
לא, "גבירתי הנאוה" ו"דוגרת על ביצים"

אלו התבטאויות שבעולמי התרבותי מרגישות ציניות ומבטאות זלזול, במיוחד כאשר את כותבת אותן במהלך דיון אינטרנטי בתגובה לאנשים שאינך מכירה. לעיני הקוראות את דברייך יש בכך משהו לא נעים.

אני לא מתכוונת לאסוף דוגמאות נוספות מהודעות אחרות שלך כאן אבל מדברייך נראה לי שכנראה יש פשוט הבדל בסיסי במה שנתפס אצלי ואצלך כהתבטאויות בוטות.

אני מציעה לך לקחת בכל זאת לתשומת ליבך את הערתי בעניין הבוטות, ומאחלת בהצלחה בהמשך הדיון וכאן תוך תקווה שהגולשים כאן ימשיכו לשאת באורך רוח את סגנון כתיבתך.

eoli

New member
"בעולמי התרבותי מרגישות ציניות "

הרגשות הן סובייקטיביות,כך שאני לא אתווכח ,מי ומי עולמה התרבותי הרבה יותר נעלה. בואי נסכם, שעולמינו התרבותי שונה,אך עשיר בגווניו התרבותיים.
בוודאי, כשם שאני נושאת באורך-רוח סגנון כתיבה תרבותי ושונה ממני,כך גם אני מצפה מהמגיבים לי.

She Dolphin

New member
אני מחדדת -

לא דיברתי על עולמה של מי יותר נעלה, ניסיתי להסביר לך שמה שנתפס בענייך כשנינות מחודדת ואף שובבה עלול להתפס בידי חלק מהגולשים כאן כסגנון לא נעים.

בהצלחה בהמשך הדיונים.

eoli

New member
אם תגובתי

תקבל פרשנות שונה ותישמע פוגענית,אודה למי שתביא זאת לתשומת ליבי, ואדאג להתנצל בפניה.

eoli

New member
תודה על קבלת הפנים

שלך ושל כולם. באתי,למדתי והלכתי. אני כמעט לא משתתפת בפורומים [ הרבה זמן אין לי] רק לעיתים רחוקות,וזאת במידה והנושא מעניין ומסקרן אותי. אז שלום ובהצלחה לכולכם.

trilliane

Well-known member
מנהל

KallaGLP

New member
ולא עולה בדעתך

שלא כל אחד מוצא את התשובות במקום שאת מוצאת אותן? "צר עולמי כעולם נמלה..."

eoli

New member
חן חן, אבל בלהט הכתיבה

כשהמוח רץ קדימה לפני ההקלדה... את בוודאי מבינה זאת.

lee145

New member
את מתיימרת להציג בקיאות בהלכה היהודית,

אך צר לי לבשר לך, אינך מבינה דבר וחצי דבר בהלכה היהודית (כמו הרבה מאמינים ושומרי מסורת שרק מתיימרים להבין).
אם בתור מאמינה, היית טורחת, לברר בירור קצר, אפילו באינטרנט (לא, אני לא שולחת אותך לרב כמו שמאמינים נוהגים לעשות כשאין להם תשובות לשאלות), על ההלכה היהודית, אולי (ורק אולי) היית חוסכת את הבושות שעשית לעצמך כרגע בתור מאמינה באלוהים המתיימרת להציג בקיאות בהלכה היהודית. אני חושבת, שאף פעם לא טרחת לברר מעט על הדת בה את מאמינה בצורה עיוורת, ואף פעם לא טרחת לברר מה עומד מאחורי המצוות השונות אותן את, סביר להניח, מבצעת באופן אוטומטי, כי זה מה שלימדו אותך בבית הוריך (או זה מה שרבנים פנאטים לימדו אותך), כמו הרבה מאמינים, דתיים ושומרי מסורת למיניהם.

על פי ההלכה היהודית, יהודי הוא אדם שנולד לאם יהודייה (כאמור, הילוד ייחשב ליהודי עם או בלי תהליך ברית מילה) או אדם שעבר גיור כהלכה (אך ורק אדם שעובר גיור מוטלת עליו החובה הדתית לעבור תהליך ברית מילה, מהסיבה הפשוטה שזהו חלק בלתי נפרד מתהליך הגיור עצמו). אדם שנחשב ליהודי מבטן ומלידה, כאמור, אדם שאמו נחשבת ליהודייה על פי ההלכה היהודית, לא מחויב בתהליך ברית מילה על מנת להיחשב כיהודי כשר למהדרין.

הבהרה - אני אמנם חילונית ואתאיסטית בדמי ובנפשי, ואיני מאמינה בכוח עליון באופן מוחלט ואבסולוטי, אך איני מתעבת מאמינים ו/או דתיים ו/או שומרי מסורת, עד כמה שמפתה לחשוב עליי כך (טוב, אם אני מודה, אולי רק מאמינים המתיימרים להציג בקיאות בהלכה היהודית ולמעשה, אינם מבינים, בדיוק כמוך).

eoli

New member
בוא נראה מה יש לנו

את טוענת לידע נרחב (מה שברור שלא) ברמה הכללית ובפרט בנושא המילה.
על מי את מבססת את הידע שלך? אם בתורה כתוב "כל מי שנולד לאם יהודיה -יהודי"? לא!
את מתבססת על דעות של רבנים. כן? יפה!
ומניין הרבנים מבססים את דעותיהם לגבי פסקי הלכה? על התורה.
את מאמינה בתורה? לא! אבל בסוגייה זו נוח לך להאמין.
ממש על קוצו של יוד.
להיות יהודי זה מורכב ומחייב. השתייכות יהודית היא לא על אוטומט. הרי לא ייתכן לקרוא לעצמך יהודיה,כשאת כופרת בכל ובפרט במצוות המילה. מגוחך,לא? יש יהודים שכופרים בכל, אבל מצוות מילה הם מקיימים. בר-מצווה הם מקיימים. למה ? כי הם יהודים. ההשתייכות לגזע היהודי הוא לא רק מהפן הפיזי אלא גם מהפן הרוחני.
יש מצוות חובה ומצוות רשות. המילה בקטגוריה של מצוות חובה ולא רשות. יהודי שאינו נימול מבחירה מוציא את עצמו מכלל הגזע היהודי. הוא לא ימשיך להיות יהודי. למה ? יהודי שכופר במצוות-יסוד אחת,יכפור בכל התורה כולה,ועם הזמן הוא יוציא את עצמו מכלל ישראל.לא שיהודים יעשו עליו חרם ויסלקו אותו. ממש לא. הוא כבר יעשה זאת לבד. ראי את מיודעינו דניאל. הוא אינו יהודי. הוא בהחלט אדם נחמד,חביב ונעים,אבל לא יהודי.
את נולדת לאם יהודיה וכופרת בעיקר. זו זכותך. כן? בנך נולד לאם יהודיה ואת מונעת ממנו את הטקס. הוא בבחינת אנוס, ולכן הוא ייחשב כיהודי. אבל כשהוא יגדל הוא יצטרך לעמוד בפני השאלה: להיות יהודי או לא?

eoli

New member
דולפין!

לא אתפלא אם תרגישי למחוק את תגובתי זו, ואת בטח תמצאי להאשים בסרקזים ועוד.,ויתירה מזו - אשמח,כי ברור שאני מאיימת על שלמות האידיאולגיה שלכם.

She Dolphin

New member
חבל. כנראה שאת עדיין לא מבינה למה

ההודעה שכתבת בסדר גמור, ולעומת זאת מה לא היה בסדר בהודעות שלך שנמחקו.

KallaGLP

New member
את מבלבלת בין הגזע לדת.

גזע הוא דבר גנטי, דת אמורה להיות עניין של אמונה ובחירה. אני יהודיה כי נולדתי להורים יהודים. אילו הייתי נולדת להורים רוסים, הייתי רוסיה. על פי הגדרת היהדות אני דתיה כי נולדתי לאם יהודיה, אך זו לא הגדרה שרלוונטית לגביי. את דתי ואמונתי אני אבחר בעצמי, תודה, אם בכלל. איני מאמינה בקיומו של אל, שום אל, ושום דבר שתכתבי כאן לא יקדם את האג'נדה שלך להחזיר אותי בתשובה. הניסיון שלך לנגן על המצפון לא עובד כי זה פשוט לא רלוונטי לצערכת הערכים שאני דוגלת בה. אני לא מתערבת לך בחיים, אז אולי תפסיקי להתערב בחיים של מי שלא ביקשו זאת? יהדות אינה אמורה להיות דת מיסיונרית, נהפוך הוא. רוב הדברים שכתבת כאן הם או לא נכונים (הגדרת היהדות) או מנוגדים לרוח הדת (הניסיון להחזיר בתשובה את מי שלא ביקש זאת) שאת מתיימרת (ממי קיבלת את המנדט, אגב?) לייצג. לנו זה באמת לא משנה מה ההלכה אומרת כי איננו חיים על פיה, אבל זה אמור להיות שמנה לך, כמישהי שמאמינה בהלכה את לא אמורה לעוות אותה. אבל זה מה שאת עושה, מה שהופך את כל מה שאת כותבת לחסר שחר ולא אמין מכל בחינה אפשרית.

eoli

New member
את טועה

לא אתייחס למה שכתבי שוב. לא הבנת? זה בסדר.
מעולם לא ניסיתי ובטח שלא אתחיל כאן להחזיר בתשובה. אני לא מחב"תית ולא סיר. אז תירגעי. נכנסתי לבית שלך ? לא! הפורום פתוח לכל. כן? זכותי? את ואחרים לא חייבים להגיב לכל אחד. כן?

trilliane

Well-known member
מנהל
השתייכות יהודית היא אוטומטית כי זה מוצא

לא עשיתי דבר כדי להיות יהודיה, נולדתי לאם יהודיה (כמאמר השיר: "לא בחרתי לבוא לעולם, לא בחרתי בשמי הפרטי, לא בחרתי ממש כמו כולם, באבי, אמי ומשפחתי").

ותאמיני או לא, גם הדתיים רואים בי יהודייה. לכן אכפת להם (לחלקם) מה אני עושה (או לא עושה), ויותר מזה, אכפת להם למשל איך אתחתן. במדינה הזאת אני כיהודייה לא יכולה להתחתן בנישואין אזרחיים (צריך לטוס לחו"ל לשם כך) וגם אם טרחתי לצאת מישראל כדי לזכות בנישואין שהמדינה תכיר בהם (ללא עזרת הרבנות) אם ארצה להתגרש לא תהיה לי בררה אלא לעשות זאת ברבנות.

אז נחמד שאת כותבת כאן מהרהורי לבך, אבל אין קשר בין דברייך למציאות בפועל (לא מבחינת ההלכה, לא מבחינת הרבנות ולא מבחינת המדינה).

למעלה